- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Új hozzászólás Aktív témák
-
vader108
tag
válasz
füles_ #21625 üzenetére
Igen szép teljesítmény, örvendő h 30-70% lett. 50-50% jobb lenne a mi szempontunkból. Én azért ezzel óvatos lennék az év eleji/év közi számokkal. Ez ugyanúgy visszaüthet akár egész évet visszanézve majd 2017 elején. (Addig még fordíthat az NV is, akár újra nagyobb piacot szerezve)
Részvényekhez a gondolatsorom.
Ugye ahogy írtad pénteki záráskor 7.64dolláron áll az AMD. Én azért leírnám, hogy NV 62,26-n áll szintén.
Egy kis szakmai vélemény és tapasztalat részvény részről. (Határidős ügyletekkel foglalkozom külföldi cégnek).
Roppant jól indított mind2 cég, és nagyon jól tudták növelni a részvényeiket. Viszont a tapasztalatom az, hogy ez meg fog valószínűleg torpanni. Leginkább AMD-nél várják a torpanást részvények tekintetében a következő fél-1 év során. Sajnos a befektetők akik részvényekkel foglalkoznak, mindig az NV részvényeit ajánlgatják, mert az egy biztosabb papír a piacon. (Nem egyszer ajánlottam magam is AMD-t de az aktuális ügyfelek körében sajnos nem biztos a piac az AMD részvényekbe, nagyobb kockázatot látnak bennük.)
Sokszor belefutottam online szaklapok cikkeibe itt Mo-n is (külföldön is), az elmúlt 2-3 hónapban a részvénypiac mindig az nvidiát és a teljesítményét emelte ki. Természetesen, az AMD is nagyon jól tejel, jelenleg, de ő valahogy elmarad ezeken a helyeken is. (persze lehetne mondani, hogy a részvény piacot is megvette az nv
de valljuk be az már totális vicc)
Tehát én úgy gondolom, maximum 9-10 dollárig még mehet a részvénye, de afőlé már a befektetők sem várják. (De bármi megtörténhet persze). Sajnos mivel a befektetők bizalma inkább az nv felé tendál, úgy nézz ki a jövőben sem fog változni, akkor igen komoly torpanás lehet, itt is és másik oldalon is,.
-
keIdor
titán
-
vader108
tag
válasz
füles_ #21453 üzenetére
Persze meg is érkezett papír formájába iskolakezdésre (értsd ref.) . De addigra már sokan bevásároltak a szomszédos boltban..... VEGA is ugyan ez lesz. Bejelentik, látunk pár szép diát, hogy kössünk össze 2-3-at és vegyük mert jobb szebb és még a papírzacsis (bár addigra mikulás csomagban adják majd oda a változatosság kedvéért is ezzel ki is fújt a marketingosztály tudománya
) csomagolással is kibírja a leejtést, aztán a boltok hírét se látják mikor lesz a polcon egyáltalán 1-2 darab decemberig/januárig.
Én már a marketingosztály elzavartam volna ezer éve az AMD-től.
"roadmapeken 2017-et írnak"
Az meg van h Abu atyátok huzogata??? a piros vonalakat a roadmapon, hogy már pedig belelóg 2016-ba! Na meg a szokásos BF1 mantrát, hogy arra kell az új Vega!
-
Erdei88
veterán
válasz
füles_ #21124 üzenetére
Több Ati/Amd kártyám volt az elmúlt évek során mint itt nagyon sok Amd szimpatizásnak. Én nem tartom magam NV fannak, de Te ezt nyilván jobban tudod.
Majd ha lesz időd keresd meg a hszeim a 290/390 topikban, és meg fogsz lepődni
Nyugodtan reagálhatsz ott is, nem kell ideszaladni
Ott is nyugodtan személyeskedhetsz, talán kevésbé zavaró mint ittrupsz: az offban lévő hesz-em legkisebb mértékben sem rád vonatkozott. Ne vedd magadra.
-
törölt tag
válasz
füles_ #21124 üzenetére
Ugyanezt csinaljak a pirosak is, szoval ez nem erv, hanem trollkodas.
Erdei
: nem istenitem az AMD-t, nem utalom az NV-t, el vagy tevedve egy picit.Azt veszem ami az adott pillanatban a legjobban fedi az igenyeimet, most a 1080 ez, ha a Vega-nal megkapom azt a szoftveres tamogats az AMD-tol ami kell a munkamhoz akkor valtok, ha nem, marad a 1080, ez ilyen egyszeru. -
válasz
füles_ #20929 üzenetére
Attól nem lesz jó egy GPU, hogy folyamatosan csökkented az árát meg közben átnevezed, ill. a leírtak egy kicsit kisebben elmondhatók a 270X-ről is.
A Doom Vulcan összevetésnek megintcsak semmi köze a GPU milyenségéhez, AMD-specifikus optimalizációk vannak benne, nem az uarch jóságát tükrözik.
Ezzel együtt igaz, hogy a Tahiti sokkal szebben öregedett, mint a GK104, bár a kimaxolástól már igencsak messze van még fullHD-ben is. Csak miért fontos ez? Szerintem egy ilyen gyorsan mozgó piacon egy terméknek az életciklusa első, max. első két évében kell megmutatnia, mit tud. Az, hogy a 280X és a 270X milyen szépen elzakatol a mai napig, biztosan megdobogtatja a fanok szívét, de a gyakorlati jelentősége elég kevés.(#20928) sixpak: 450 USD-vel indult a 7950, és az elején a sebessége is csapnivaló volt. Valamit elb***tak a driverben. Ill. nem, az összes review site-on user error volt
-
scr006
tag
válasz
füles_ #20917 üzenetére
Több évig AMD kártyám volt(több darab is), de most jött el a váltás ideje nálam, pont ezért amit te is írsz. Több éves GPU-kat rommá optimalizáltak, és ebben sajnos kimerült a dolog, mert azokból már nem lehetett mit kihozni, és akármit újítottak közel sem olyan volt mint kellett volna lennie. Amire kellett elég volt, nem vitatom, és azt sem hogy nem rossz most a polaris mint GPU, de ha már azt is figyelembe veszem, hogy nekik adott volt minden a több éves előremutatással, és kb csak optimalizálni kellett dx12-höz, ahhoz képest viszont számomra csalódás a teljesítménye. Az ő elméleti tudásukkal szerintem dx12-ben lényegesen előrébb kellene járniuk, mint ahol most járnak.
-
-
-
törölt tag
válasz
füles_ #20229 üzenetére
Most, hogy a nick nevemet ilyen derűsen kitárgyaltuk visszatérhetnénk a semmit sem érő videókártyákra. Jó drágán mérik ezt az alig gyorsnak nevezhető teljesitményt mindkét oldalon, de talán az Nvidia okosan legalább adagolt egy kis tempót, amivel felborzolta az AMD idegvégződéseit. Mi volt a válaszlépés? Semmi... amiről mások is oldalakon keresztűl összehasonlitó elemzéseket végeztek. Igazság szerint eddig nem volt mit összevetni, mert Nvidia gyorsabb megoldást választott. AMD meg feleslegesen szórt el áramzabáló és teljesitményre alig kiható tranzisztorokat, amivel az RX 480-as videókártya többet fogyaszt és melegszik, ahogyan azt egy alacsonyabb csikszélességen megjelent friss fejlesztésnek kéne. GTX 1060 legalább fogyasztásban és a jelenleg elérhető játékokban aránylag jól teljesitett, de ezek után nekem a GTX 1070 ennek a menetnek a győztese. Hiába drágábban kapható és magasabb kategória, de az RX 480 sem olyan megszokott középkategóriás ársávban inditott. Kikapcs.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
füles_ #20132 üzenetére
IoT fontos dolog, de azert, mert ertenek a HW egy bizonyos reszehez meg nem feltetlenul lesz meg az egyeb tapasztalatuk.
deep learningnel ha csak HWre fokuszalnak akkor is a googlevel kene versenyezniuk, onvezeto autoknal pedig a nagyobb gyartok evek ota lapatoljak a teruletbe a penzt (Teslanak es Googlenek van megoldasa, de mas cegek is evek ota lapatoljak a teruletre a penzt es a kiserleti demok mar futnak, pl Mercedes es Volvo is elegge sokaig jutott ahogy tudom).
diverzifikacio persze nem rossz ettol meg.
-
válasz
füles_ #20104 üzenetére
Funkcionálisan lehet elavult a Pascal / Maxwell, viszont hatékonyság terén a GCN legalább akkora hátrányban van. Ahhoz, hogy ennek az egyensúlyát lássuk, kellenének játékok, amik a GCN funkcionális extra tudását kihasználják. Hány ilyen van? Meg ugye az világos, hogy a Doom nem ez a kategória?
-
killer095
őstag
válasz
füles_ #20104 üzenetére
Te figyu már füli, és te tisztában vagy azzal hogy amire te azt mondod hogy elavult az konkurencia nélkül malmozik a felső kategóriában? Jah várj a konkurencia olyan jól áll hogy halasztgatják az iszonyatvadállt flagshipet, aha!
Az AMD marketing részlegénél ehte szefósok vannak az biztos, semmi üzleti érzékkel! Gyorsabban zuhan a cég a csőd felé mint ahogy a napsugár eléri a füldet, még 1-2 széria, és nem kell többet taposni rajtuk, önmagukat nyirják ki! -
Tombi
őstag
válasz
füles_ #20096 üzenetére
Talán pont de linkelte valaki, hogy 2017 közepére tervezi az nvidia a Volta-t.
És bár ez gondolom csak találatás, de most kicsit elbizonytalanodtam, hogy váltsak-e. /1060-ra/
jó lenne kívárni addig meg elbogarászok egy 280x-el.
[NVIDIA Accelerates Volta to May 2017?] -
keIdor
titán
válasz
füles_ #20096 üzenetére
Rendkívül sokra mentek vele, vehettetek egy megjelenésekor is elavult kártyát 980Ti árban. Nem is beszélve a villogásról meg egyéb anomáliákról, béta teszterek lettetek 230 ezerért. Ez 2014 őszén ért volna valamit, amikor a 980 4GB lett volna az ellenfele.
Most így 2016 közepén az elavult kártyát ajánlgatni rendkívüli elfogultságra vall, bár én ezt láttam már régóta.
Nem értem, ha a 1070-1080 drága, akkor a Fury miért nem volt az? Semmi baj nincs a Pascallal, minden téren veri az AMD-ket: [link] -
-
Egon
nagyúr
válasz
füles_ #18945 üzenetére
FAIL.
Csak kb. három helyen van említve a 6 GB1. A 4. képen.
2. A képek alat a szöveg:
NVIDIA GeForce GTX 1060 features 1280 CUDA cores and 6GB GDDR5 memory across 192-bit interface. The boost clock is around 1710 MHz, but we have already seen this card reaching 2 GHz, so it will be interesting to see how close this puts it to GTX 1070.
3. Alatta a táblázat.Amiről nem beszéltek, az a 3 GB-os változat, ergo csak a 6 GB-os verzió vonatkozásában érthették a 249 dodós árat...
-
smkb
őstag
válasz
füles_ #18264 üzenetére
Jaj... valaki még olvassa ennek az elmeroggyant Demerijannak az írásait és okfejtéseit? A Semiaccurate már aljább bőven, mint a Fudzilla. Ez a srác meg szimplán egy idióta. Számomra továbbra is az a csúcs, amikor TOLÓMÉRŐVEL mérte le a tokozott GF100 gput a nyákon, és abból SZÁMOLTA ki, hogy hány tranzisztor is alkotja... és mekkora szar is az a GPU
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
füles_ #18264 üzenetére
Nincs különösebb gond a gyártással. A TSMC-nél nincs elég wafer biztosítva az NV-nek, mert gyártat az Apple, a Qualcomm, a MediaTek és a Xilinx. Ők a nagyobb rendelési tétel miatt az NV előtt vannak a, vagyis hiába épül folyamatosan a gyártósor abból az NV nem érez semmit. A kihozatal persze nem tökéletes, de egyáltalán nem katasztrófa. Mondhatni teljesen normális egy új node-nál. Egyszerűen csak annyi a baj, hogy a TSMC alul termel, és ezt a a legkisebb, jelen esetben az NV szívja meg a legjobban.
A GPU-gyártóknak általánosan el kell azon gondolkodni, hogy olyan bérgyártókhoz menjenek, ahol egy node-ra kevésbé nagy az igény a partnerek részéről. A TSMC mostantól káros az ellátásra, mert egy GPU-gyártó nem tud akkora mennyiséget gyártatni, amekkorát a fenti négy cég igénye.
-
törölt tag
válasz
füles_ #18266 üzenetére
Van erről bármi hiteles adat hogy akár Szlovákiában is eddig mennyi 1070 1080 at adtak ki?
Ez a NV végét váró emberke kb olyan mint a Kájl volt a másik oldalon aki szerint hatalmas megoldhatatlan probléma van a Polaris gyártásában
Besértődött aztán most ossza őket.
Vagy a rebellisták már elfoglalták a GddrX gyáratAz igazi első valós ringes meccs a Beast meg az 1070 között lesz, ár érték arányban természetesen/ nem feltétlenül FPS harc.
Erről az égész fura és erősen frusztrált helyzetről igazándiból csak a PR tehet aki előrehozta a kártyák kidobását, aztán most olyan mintha lenne valami, illete van is valami az 1080 SLIseknél kb. (átváltottak 4K-ra)
Nagyon sok pénzért meglépheted előre az amúgy egy másfél éves kártyaváltást.
Én azért emeltem ki az 1080 TI-t mert azzal hogy az 1080 Custom gyártói ráálltak a Founder árra ++ azzal beállították a TI 300 fölötti árát úgy értettem a majdani beállt árát és nem a kezdeti megjelenéskorit.
Bocsánat elrontottamaz 1080-at aposztrofáltam középkategóriának, és ez akkor is így van ha jelenleg ez a leggyorsabb, azért csak lesz felette még legalább két kártya. (ez jelenleg a türelmetlenek ideje)
Én egyszerűen arra leszek kiváncsi hogy meddig tart ez az NV tudat mi az az ár aminél kezd foszladozni , mikor kezd pattogni mint csempe a Máv wcben, ha az emberek azt nem veszik észre hogy eddig 140 ért vették a 980 at és most 300ért is lesznek az 1080-ak. A TI 350 körüli megjelenési ára elég lesz hozzá vagy meg kell várni a 400-as Pascalt? Tehát hogy mikor rántódnak vissza emberek a valóságba amiben egy infos állásra 73 ezret fizetnek pesten havonta.
Köszönöm hogy meghallgattál -
Egon
nagyúr
válasz
füles_ #18264 üzenetére
Nem árt megnézni, ki a cikk szerzője. Úgy tűnik naon jóban van az nV-vel...
No meg hogy van-e más hasonló írás a neten (én nemigazán leltem).
De kell valami a vörös szemüveges fanboyoknak, hogy reménykedjenek, ez kétségtelen... -
törölt tag
-
válasz
füles_ #17307 üzenetére
Kicsit nézz utána az IPC fogalmának, mert nem azt jelenti, amire itt használni akarod. GPU-knál amúgy is baromi nehéz a fogalmat alkalmazni, mert szintetikus tesztekben ki lehet mérni minden funkcionális egység kapacitását, összetettebb esetekben meg számos limit jelentkezik, teszttől függ, hogy melyik.
Az egész Pascal uarch azonos egységszám és azonos órajelek mellett durván 4-5%-kal gyorsabb, mint a Maxwell.
-
keIdor
titán
válasz
füles_ #16998 üzenetére
Ez azért van, mert még 3-4 év után is ugyanazzal az architektúrával vannak jelen a piacon, míg az nVidia már 2014 óta Maxwell-el van elfoglalva. Nincs ebben semmi újdonság.
gbors: A VLIW5, VLIW4-et az AMD is elég gyorsan "elfelejtette", azért érdemes ezt is megemlíteni.
-
válasz
füles_ #16998 üzenetére
Azért matekból egyes, hogy a százalékos különbséget százalékban írta ki százalékpont helyett. Ha a 0.1%'különbség 3.0%-ra változott volna, akkor kiírta volna, hogy 3000% a változás 2.9 százalékpont helyett? A 337%-os változási érték (meg az összes többi is) pont ugyanilyen nagy baromság.
-
válasz
füles_ #16674 üzenetére
Konkrétan miben van igaza?
Összefoglalta, amit eddig is tudtunk / sejtettünk a pletykákból, összekavarta a TFlops számolást (ahogy a videocardz is, meg korábban az nVidia is), és elmondta, hogy nem számít nagyobb sebességnövekedésre, mint amit az nVidia reklámanyagában lát. Mily meglepő
(#16689) Laja333: már előre látom, hogy itt fog menni a verbális recska 2-3%-okon. Ha a pletykált számol igazak, akkor az 1070 valahol a 980Ti - TitanX magasságában lesz átlagosan. Ettől még lesz olyan játék, ahol 10-15%-kal lassabb lesz, meg talán olyan is, ahol ennyivel gyorsabb.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
füles_ #16639 üzenetére
Ugyanakkor a Nanot is 500$-ért árulják egy ideje pedig az még teljes GPU is. 400$ köré lemehetnek a HBM2-es vágott Vegaval (ha tényleg lehet 8 GB@2048 biten is "bekötni") kisebb lesz a chip is, bár biztos nem lesz akkora profitjuk rajta mint a 1070-en az nV-nak, de hát ebben az esetben így jártak... Vagy az is lehet jön egy GDDR5X-es Vega a 1070/1080 ellen, a HBM2-es meg majd később/más lesz. Már pletykálnak Vega10/11-ről is, computexen vagy a PCGamingen biztos bejelentik ha már októberben jön.
-
-
nubreed
veterán
válasz
füles_ #16637 üzenetére
Pont amiatt, amivel kezded is ezt a hsz-edet, mivel még nem tudunk túl sokat a P10-ről, ne jelentsük ki azt, hoy "úgy ott hagyja az 1070-et mint a huzat". Én az AMD előzetes nyilatkozataiból, pl az ARS technicás cikkből sejtem azt, hogy versenyeztetni sem kívánja az AMD a Polarist az 1070/1080 -al. Nekik az a fontos, hogy megfizethető vr-ready hardvert adjon a nép kezébe jó áron a Polarissal és a TAM -ot (total addrassable market) felvigyék a jelenlegi 7.5 millióról magasabbra. Jelenleg 7.5 millió olyan harvder van, ami megfelel pl a vr belépési szinthez (ez az oculus esetén r9 290 -et jelent).
-
rocket
nagyúr
válasz
füles_ #16357 üzenetére
Mindig ez megy, csak most akkora a kulonbseg eladasoknak a felsohazban az AMD es az NV kozott, hogy jobban kitunik, meg Magyarorszagon is.
Maxwell2 jol tartotta az arat, igy most hirtelen lehet nagyobbat bukni, mikor tenylegesen megjelennek a kartyak, es nem soft launchra sikerul a megjelenes a beigert arakon, akkor megint nagyot esnek majd.
Akkor jon meg az a reteg akit nem erdekel mennyit bukik, csak valtani tudjon, na akkor lehet majd jol halaszni a zavarosban ~60k-ert 970GTX-et, meg ~110k-ert 980Ti-t -
ffodi
veterán
válasz
füles_ #16357 üzenetére
Mint ahogy ez minden új kártya megjelenése előtt így történik...
wjbhbdux:
Elhiheted, hogy nem ezért szabadulnak meg tőlük. Van egy réteg, aki mindig megveszi megjelenéskor a legújabb kártyákat, és úgy tud a legjobban kiszállni a régiből, ha azt az új megjelenése előtt elpasszolja....(mivel - mint ahogy írod - a régiek ára hamar elkezd zuhanni, amint már kapható az új...)
-
wjbhbdux
veterán
válasz
füles_ #16357 üzenetére
A DX12 játék áradathoz mindenképp gyenge lesz a most kapható összes zöld kártya, nem rossz ötlet megszabadulni tőlük ha jön jobb alternatíva. és 970-ből annyit vettek az emberek, hogy simán be fog dőlni az ára 50 ezer körüli szintre júniusig és rántja magával a többit is valamilyen szinten. Viszont emiatt a magyar boltokban megmarad a készlet, és lehet az újakat +20-30 ezerrel drágábban adni mint kéne, úgyhogy zsebbe kell nyúlni.
-
válasz
füles_ #15986 üzenetére
Egy szóval sem mondtam hogy nem lehetséges technikailag... de azért ha a Fury árazásából indulsz ki, nem fogják 300 dollárért hozzád vágni.
Ígyis a fogukat húzták kb annyira ellenálltak bármi árcsökkentésnek (még vesztett helyzetből is), Nano is meddig tartott, mire belátták.Technikailag az NV is adhatná ennyiért akár a Ti-t is... talán még akkor is keresnének rajta... de 980-at bőven.
Szépen majd megint lekövetik egymást, kb a mostani árszinteken maradva / kategória = sebességszint most itt... szerintem már tudják egymás dolgait ki mivel hova mennyiért jön.
Le van ez már papírozva így 1-2 hónappal a megjelenések előtt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Milyen processzort vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux kezdőknek
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ford topik
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming Elite Eladó!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- ASUS Dual RTX 4070 SUPER EVO OC Edition 12GB - AQUA garancia 2027.12.19.
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- Asus Rog Strix RX 6800 XT LC 16 GB - GARIS (ritkaság)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged