- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple Watch
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
keIdor
titán
válasz
cyberkind #19835 üzenetére
Én mondtam. Stacked DRAM a Volta-ra volt írva. És ez GP102, nem GP100 utóbbi kakukktojás.
Én a Ti-t vártam ennyi maggal... akkor abba még ennyi se lesz... és később várható megint egy új. Titan X The Ultimate with Pascal Black Edition, remélem ilyen hülye nevet adnak majd neki...
-
törölt tag
válasz
cyberkind #19653 üzenetére
A Deus Ex 1 hónap múlva jön, az talán már nincs olyan messze.
Többiek: Egy mondatot nem írtam a kártyák teljesítményéről. A DX12 címek jönnek, jövőre meg nyilván még több ilyen lesz, amit cyberkind ír, az ma már nem érv, ennyi volt a mondandóm. Tetszik az 1060 teljesítménye, ráadásul Hitmanben is csak picivel van lemaradva DX12-ben a 480-tól, DX11-ben pedig nem kérdéses az előnye. A magyar árak fognak dönteni, ezek alapján lehet, hogy én is erre nevezek be. -
törölt tag
válasz
cyberkind #19644 üzenetére
"Tele vagyunk DX12-es címekkel, amik kihasználják a kártyákban lévő erőt."
Ezt a mondatot valakinek mindig sikerül behánynia, csak egyre nevetségesebb lassacskán, amikor Deus Ex: Mankind Divided, Watch Dogs 2, Gears of War 4, Battlefield 1, Civilatizon VI jön idén, valamint Abu a Dishonored 2-t is dx12-es címnek írta korábban, de arról nem találtam ilyen infót. Talán a most vásárolt kártyát még nem kell kukázni decemberig, amíg ezek a game-ek legkésőbb megjelennek.
-
Puma K
nagyúr
válasz
cyberkind #19378 üzenetére
Tudod hogy van ez... kell a hsz, hogy legyen rang
Azt meg így lehet szerezni napi 1-2-3 értelmetlen beböfögött hozzászólással.Forrás, leírás vagy bármi egyéb infó nélkül
A képről a TR-t, a 970-et és az FPS számokat tudtam értelmezni... de hogy mi az a 2 másik kártya az kérdéses számomra továbbra is.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
cyberkind #19326 üzenetére
Milyen jó, hogy már nem olvasom azt a topikot, elején próbálkoztam, de hagyjuk...
az egész, egy vicc.
1070-et nézegettem, de ha lenne se írnék be semmit. Viszont elég sokat rágódok, hogy a Ti ára ha lentebb megy, a VGA-k beállta után, best buy kártya lesz (használtan)... csak a fránya valódi DX12/Vulkan tudás kérdése...RX480 leszerepelt nálam egyelőre, várom a customokat, de nem ilyen nyomi 4+1 fázissal...az árak szintén kérdésesek.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
cyberkind #19259 üzenetére
DX11 standard és DX12 + GPUOpen shader intrinsics. A Vulkan opció, de nem biztos, hogy meglesz a megjelenésre. A DX11-ből csak alap kódot készítenek, de még nincs eldöntve, hogy belerakják-e a véglegesbe. Lehet, hogy tartják a WDDM 2.0-s minimum igényre vonatkozó tervet, és akkor csak DX12 jön.
-
válasz
cyberkind #19251 üzenetére
Vannak azok a játékok amik miatt megéri fejleszteni a gépet vagy konzolt venni, na a Gta pont ez.
Na pont erről beszéltem.
Neked a GTA, másnak a CIV.
De úgy látszik pont nem jött át, hogy nem mindenkinek ugyanaz az ízlése, mint mondjuk neked.Arról már ne is beszéljünk, hogy miként sikerült idekevrni azt, hogy mi tenne jót a DX12-nek.
Egyszerűen arról volt szó, hogy a kollega szerint a CIV csak egy idézőjeles játék.... mert neki "csaakagééétéjjaaa".
Ideje lenne már annyira felnőni, hogy megértsük, nem körülöttünk forog a világ.
-
core i7
addikt
válasz
cyberkind #19062 üzenetére
Akkor azért csinálja így az Nvi mert gondol a jövőre mire jön a Volta új archal + ezek a gamek addigra ezek a mostani játékokhoz brutál kártyák hirtelen gyengék lesznek és mindenki új Voltát akar majd vagy nem?
Tehát fölös lenne most FP64 ben jo karikat csinalni ha nincs game ami kihasználja
-
-
-
VTom
veterán
válasz
cyberkind #18687 üzenetére
Jelenleg mindkét állítás igaz, a 480 most hozza a 2 éves Geforce-ok szintjét DX11-ben, DX12-ben viszont javul a teljesítménye, ezen kár is vitázni.
Én arra vagyok nagyon kíváncsi, hogy milyen irányba halad a játékfejlesztés PC-re, mert ha az AMD tényleg összedugja a buksiját mindenkivel, és hiperszuper ötleteikkel hatékony fejlesztéseket eszközölnek, akkor még az is lehet, hogy a 480 teljesíménye DX12 alatt a mondjuk jövőre megjelenő játékoknál már tényleg ott lesz, mind az AoTS-ben a tesztek alapján.
Én speciel ennek örülnék a legjobban, mert talán teremtene egy kis versenyhelyzetet a piacon, és nem lenne 350 ezres 1080Ti.
-
NandorHUN
addikt
-
törölt tag
válasz
cyberkind #18442 üzenetére
80k-nál sokkal olcsóbban hol kapod meg? Használtan? Ráadásul 1-2 hónapon belül már nálunk is a korrekt árán lesz az RX 480 custom változatokban, nem annyiért mint most az 1. napon. Esélyes, hogy a teljesítmény is nő ezzel együtt néhány százalékkal.
A Te logikád mentén amúgy akkor mondhatjuk, hogy az 1070 egy nagy nulla, mert közel ugyanazt a teljesítményt (980Ti) már 153.000 Ft-ért újonnan meg lehet kapni és 1 éve köztünk van, ráadásul még csak nem is használtan, nem ref. kártyát, mint ahogy az a példádban valószínűleg szerepel.
-
-
törölt tag
válasz
cyberkind #18346 üzenetére
TPU-ra érdemes még várni az összesítések/fogyasztás/hőmérséklet/oc miatt, meg a pcgh, computerbase biztos berak majd custom kártyákat is.
Nem rossz ez, a hype megint túl lett tolva, de olyan 80k-ért a 8 GB-s viszont megérné annak aki új kártyát vesz (290/390/X, 970/980-ról nincs értelme váltani). -
-
joysefke
veterán
válasz
cyberkind #18150 üzenetére
Ez volt a konklúzió:
Idle fan noise is fantastic as the card completely turns its fans off in idle (up to 60°C).In gaming, the card is also extremely quiet, reaching as low as 31 dBA, which makes nearly noise-free gaming with even such a power house as the GTX 1080 possible.
Temperatures are good, too. Excellent job, MSI!
31dB és 37dB között jelentős hangerőkülönbség van. (4x-es hangerő) feltéve, hogy elhisszük, hogy a ref modellre tényleg csak 37dB-t mértek. Én ezzel kapcsolatban szkeptikus lennék.
Tehát a Gaming X egyszerre:
-gyorsabb mint a ref (kb 7%-kal)
-halkabb mint a ref (terhelve 1/4 hangerő)
(-és eszik többet mint a ref) -
keIdor
titán
válasz
cyberkind #17826 üzenetére
Ne felejtsd el, hogy az AMD is kapitalista cég, ha van versenyképes terméke, azt drágán adja, pl. a 2006 előtti FX procik, pofátlan drágán adták, mert megtehették. Persze vannak kivételek is, a Fiji is jó drágán kezdett. Lehetett menni beta tesztelni, nem sok jelentkező akadt, aki akadt is jó drágán kapott egy 4GB-os kártyát. HBM-el, amiből több hátrány van inkább, lásd csíkozódás és a mérete.
Ha jó lesz a Vega, akkor annyi lesz, mint a GP102, nagyon drága.
-
stratova
veterán
válasz
cyberkind #17815 üzenetére
Ez nekem sem teljesen világos, szerintem Tomi arra célzott, ha a számodra érdekes szinten is megjelent a konkurens termék, akkor érdemes megnézni, mit milyen árban adnak s mit kapsz a pénzedért.
Első körben ugye NV-nél jön/jött GP104 GTX 1080 és GTX 1070 (várományos GTX 1060[Ti]). Később illene befutnia a GP106-nak és a GP102-nek. AMD oldalon Feltehetően várományos GTX 1060[Ti GP104-150-A1]-GP106 árszinten érkezett az alvégen RX 480, ami valószínűleg a vágott lapka [a PCI-ID alapján] GDDR5-tel drágább kivitele lehet majd a teljes RX 480X.
Most épp nem lestem be az NV találgatósba, de az ottani GP102 ellenfele kellene, hogy legyen az októberre esedékes (Battlefield 1) nagy kártya Vega 10. GP104 ellenében pedig egy valószínűleg annál kisebb Vega 11.
Az alsó házban elvileg a szintén mostanában startoló Polaris 11 és vele szemben majd a GP107/GP108 verseng a vevők kegyeiért.oAcido 2014 októberében ~246 Ftvolt az USD, most ~274 (deviza középárfolyamon) és a napokban járt 280 felett.
-
-
-
Puma K
nagyúr
válasz
cyberkind #17303 üzenetére
Baszki... a mai napon jutott nekem is ez az eszembe (GTX980 Ti), mert már nem tudom mi legyen az eddigi infók alapján... de lehet parkolópályára teszem ismét a PC témát
Az autóm meg szintén egy futó projekt... szóval lehet az fog most prioritást élvezni... bár új szerszámokat/eszközöket is kellene vennem az otthonom modernizálásához/felújításáhozIlyenkor örülök, hogy jöttök ti hozzáértőbb fórumtagok és rávilágítotok pro-kontra a sok hablaty között azokra a tényekre amik felett mások átsiklanak
-
keIdor
titán
válasz
cyberkind #17229 üzenetére
A kisebb csíkszélesség már nagyon régóta nem egyenlő azzal, hogy kevésbé is fog melegedni. Itt csak szimplán szar a hűtés. Valószínűleg nem 1:1 -ben ugyanaz a Vapor kamrás hűtést kapta, mint a 780/Titan annó, mert az nagyon jó volt.
De ehhez képest még mindig nagyon jó.
[link] Ennek a kártyának is órajel gondjai voltak, cserébe üvöltött a venti is mellé.
-
törölt tag
válasz
cyberkind #17229 üzenetére
180W-os TDP-vel hasonlóan melegedne minden csíkszélességen, a kisebb még lehet rátesz, mert kisebb a chip mérete/hőleadó felület is.
A 970/980 ref hűtője is beérte a Power/temp limitet, mondjuk azoknak 78c volt.
Az egyetlen "probléma" ezzel a FE-vel az, hogy drágábban adják, de semmivel sem jobb ez a hűtő mint a korábbiak vagy mondjuk a várható customok. -
guftabi96
addikt
válasz
cyberkind #17224 üzenetére
itt a legnagyobb baj inkább az, hogy a bemutatón azt mutatták, hogy 70 fok alatt tud 2100-at ref hűtővel. (legalábbis a bemutatóról készült összefoglalókban ez volt).
Nyilván elő lehet állítani ezeket a körülményeket, csak hát normális esetben nyilván mást fogsz tapasztalni. -
törölt tag
válasz
cyberkind #17153 üzenetére
Miért gondolják azt a Denuvo kapcsán egy csomóan, hogy ha nő ennek hatására a kereslet a játékok iránt, akkor az ár csökkenni fog?
Van egy terméked, x áron vettek eddig y mennyiséget belőle, aztán valaminek a hatására ugyanazon az áron y+100-at vesznek belőle, akkor te csökkented az áraid?
Ha valaki függvényekkel is szeretné látni, hogy miért fog nőni a játékok ára a Denuvo hatására, akkor keressen rá arra, hogy mi történik akkor az egyensúlyi ponttal, amikor a keresleti függvény jobbra tolódik. -
Szeszkazán
senior tag
válasz
cyberkind #16918 üzenetére
Azt nehogy ez legyen megint
-
törölt tag
válasz
cyberkind #16198 üzenetére
Azért annyira nehidd hogy jó, két kört mentem, de akármennyire stabilnak tűnik az fps rendszeresen beakad olyan 10 másodpercenként.
A quantumnál meg azért nem csak a karakter, de szinte minden részletesebben ki van dolgozva a pályán szóval nem csoda ha nagyobb a gépigénye, bár nem ennyivel... -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
cyberkind #16147 üzenetére
Csak arra akartam felhívni a figyelmed, hogy a DirectX 12-t hibáztatod egy olyan hibáért, amit nem a DirectX 12 okoz. Persze, hogy szar dolog ez, de nem az API a hibás érte, hanem egy másik modul, és ez is csak az alternatív működési módban hibás, vagyis az összes olyan hardver, amely a default működési módot használja hibamentes. Értem, hogy téged ez GeForce mellett nem boldogít, mert pont a hibás működési módot vagy kénytelen használni, de ettől a rendszer még működik, és GeForce-on is működni fog egy nyári Windows frissítéssel.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
cyberkind #16143 üzenetére
De nem a DX12 miatt ilyen. Ez nagyon fontos, mert az API működik, csak a GPUMMU specifikációjánál az MS ejtett egy hibát. Eleve az probléma, hogy kétféle lapkezelési rendszer van definiálva. Van az alap 4 kB-os az AMD GCN-nek és az Intel Gen8/9-nek, és van egy alternatív 64 kB-os az NVIDIA Fermi/Kepler/Maxwellnek, illetve az Intel Gen7.5-nek. Nyilván a 64 kB-os csak azért került hozzáadásra, hogy a GeForce-okon, illetve a régebbi Intel IGP-n is fussanak a DX12-es játékok, de újonnan már mindenki a 4 kB-os módot fogja támogatni.
Ez nem alkalmazásfüggő és még csak nem is driverfüggő. Az operációs rendszeren belül a GPUMMU modult kell frissítenie a Microsoftnak, hogy ne fagyjanak az alkalmazások 64 kB-os lapok mellett.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
cyberkind #16138 üzenetére
Ez nem az API hibája, hanem a WDDM 2.0-ban a GPUMMU-é. A 64 kB-os lapokkal dolgozó GPU-k bizonyos programok mellett összeomlanak egy adott idő után. De a 4 kB-os lapokkal dolgozó termékek rendben vannak, azokkal órákig is lehet játszani. Maga az API csak a memória magasabb szintű menedzselését biztosítja, de a lentebbi rétegekben keletkezik a hiba.
(#16139) Szaby59: A DICE Vulkan API-t akar magának. Azok a problémák, amelyekkel ők küzdenek a SPIR-V-vel oldhatók meg igazán, mert képesek lesznek használni az OpenCL-t a shader nyelvek helyett.
-
imi123
őstag
válasz
cyberkind #16082 üzenetére
Ez várható volt.
Persze a programozók valósággal könyörögtek a DX12-ért.
Most itt van. Lehetne villantani. Ha ez a villantás akkor köszi ebből nem kérek.
Sajnos megint igazunk lett nekünk szkeptikusoknak. Bár a Lottón jönnének be így a jóslataim.Nem arról szól ez hogy a Pc-seknek jó legyen. Semmi másról nem szól a történet mint hogy a kiadók nagyobbat kaszáljanak.
Szégyen. Nem ezt érdemeljük mi PC-sek. -
-
törölt tag
válasz
cyberkind #15901 üzenetére
Támogathatsz Te valamit úgy is hogy egy eredeti verzióval 30 FPS-el megy A MÁSIK modullal meg 60-al.
És akkor elnevezed 60FPS modulnak , nem is érdekli az embereket az hogy mi van benne, csak hogy akarod e a 60FPS-t? és rávágják hogy IGEENSegítsetek már valamiben az AMD hivatalos közleményében az van hogy
The year-over-year decline was primarily due to lower sales of semi-custom SoCs and client notebook processors.
Kérdés mi az a semi custom SoCs ??? -
mlinus
őstag
-
törölt tag
válasz
cyberkind #15614 üzenetére
Nem fog osszejonni akkorra sem, a Micron akie a cumo nyaron kezdi el gyartani a memoriakat, mire az rakerul a lapkakra osz vege tel.
Ha a Pascal HBM2-re van kihegyezve csak, akkor osz az is leghamarabb, leven mar gyartjak a P100-at. Az mondjuk jobban is hangozhat mert egybol HBM2 4 (???ketseges)-8-16GB memoria, kiderul mennnyi a kulonbozo modellekre, nem tudom lenne-e ertelme ide meg GDDR(X)5-nek, Maxwell-t mar nem gyartanak szoval kifuto termek lett uh lehet remenykedni egy korai startban also-kozep kategoriaban vagy egybol a Titan sorozattal.
szerk: Ami tetszik hogy NV nem sz@rozott es befoglalt egy teljes gyarto kapacitast HBM2-vel a P100-ra, sokat nem tesztelhettek, vagy ennyire jo a mernoki csapat vagy ugyis sok lesz a selejt amit szetvalogatva kiszornak a Desktop piacra, akkor meg jo uzletstrategia, jo termek -> szerverek, selejt -> HC Gamerek
Megszorjak a szokasos marketinggel, tesznek melle par ingyen jatekot es lehet bezsebelni a £$-t
Szerintem zsenialis.
-
válasz
cyberkind #15608 üzenetére
Gyorsan játszd ki a PhysX-es gammákat... ugyis egyre kevesebb lesz.
Mindegy amugyis tuti jön valami kisebb pacal, mert Jensen trollkodott vele a Drive PX bemutatószakaszán.
(#15610) fules
Nos, ezen keynote alapján nem, mert ha először a felhőbe megy meg a kutató egyetemek kapják meg a GP100-akat és a szervereket is 17Q1-re teszik, akkor meglepne ha nyáron virítanának egy consumer cuccot csak úgy a játékos nagyérdeműnek.
Valami más jön majd nyáron... GP104 valszeg... de hogy ezek után az milyen lesz passz.
Tippre úgynézki elég magas órajelekkel tudnak operálni ezzel az architektúrával, szóval valami 980Ti + 20-50% közötti sebességű cucc jöhet majd, kérdés milyen memóriával. -
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
cyberkind #15283 üzenetére
Az összehasonlítást behatárolja, hogy mi létezik. Működő Pascalt még senki sem látott. Működő Polarist már igen. Legutóbb a GDC-n három napig lehetett Hitmanezni egy Polaris 10-en.
A Pascalt nehéz megfejteni, mert az OEM-ek sem kaptak még semmit. De persze áprilisban kapniuk kell valamit, különben a Computexre nem tudnak működő mobil prototípusokat vinni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- ASUS TUF Gaming GeForce GTX 1660 Ti OC 6GB GDDR6 192bit
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- Sapphire NITRO+ RX 580 4 GB eladó
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest