- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- iPhone topik
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Malibutomi #20713 üzenetére
Azért valljuk be, hogy júni 1-re már lineup bejelentést vártak sokan, specekkel, tesztekkel stb... 480-on DX12-n kívül eddig semmi infó, csak full tapogatózás az egész. Főleg amikor kiderült tavasszal, hogy a 'Polaris' csak a 970-390X kategóriában érkezik... Aztán a júni 29-es NDA kicsit fejbevágós volt.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Malibutomi #20658 üzenetére
Sorry, a Tomb Raiderre emlékeztem... de az sem szokásos, mert ott meg a 980 elver egy Fury X-et eléggé rendesen. Persze simán lehet direkt lassítások vannak benne... és ez a félelmem, hogy mostantól kezdve ez lesz, NV pénzeld DX12 játékokban elhúznak a Pascalok, mert azokra optimalizálják low level, meg egyéb trükkök, valahol meg az AMD lesz az überkirály. (AOTS azért eléggé úgy van megírva, hogy jól fussanak rajta a GCN-ek) Tudom konzol az úr, és PC piac elenyésző, kitérdekel mi min fut hogyan.
... de simán lehet beköszönt az a korszak, hogy teljesen értelmetlenek ezek a bench-ek, mert külön játékokra kell majd GPU-t vásárolni (gyártón belül még arch-ot is).Sőt ha ennyire rohadtul eltérő FPS-ek lesznek DX12-ben arch-onként / gyártónként, az könnyen jelenti a GPU tesztelés végét is. Hihetőbb lesz egy Youtube videót megnézni + min FPS-ekkel, mint átlag summary-kat.
szerk.:Azért eddig tényleg volt erősorrend DX11-ben, annak ellenére, hogy voltak AMD-s, NV-s játékok.. de ekkora diff soha nem volt játék és játék között - ha volt bele se vették.
-
Remus389
veterán
válasz
Malibutomi #20654 üzenetére
Általában azt ki lehet jelenteni, hogy az AMD kártyák hosszabb távon tartósabbak, főleg annak köszönhetően hogy igyekeznek mindig a legkorszerűbb dolgokat is beépíteni, és a driverek is többet javítanak rajtuk
A FuryX (alapórajelen) gyengébbnek mutatkozott be, de Dx12-ben gyorsabb, meg 4K-ban [link], tehát előremutatóbb(sajnos nem egészen a 4GB memória miatt, de ennek technikai okai vannak, ha 8GB-tal jött volna, szerintem hosszabb távon is jól teljesítene)
Ha valaki árérzékeny, és nem olyan gyakran cserélget, szerintem érdemes AMD kártyát választania, főleg ha jó áron adják
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Itt a %-okon van a hangsúly. Óriási a különbség:
Hitman 390x elveri a Titan X-et is
(Kb AOTS különbség)Warhammer: 390X közelében sincs a Titan X-nek, max elkapja 980-at
Kb akkora a diff, hogy összevethetetlen a két játék... Most te ebből megmondod, hogy milyen játékok lesznek, és milyen fícsöröket fognak használni? ... vagy legalábbis most ebből a pár játékból egyszerűen nem lehet leszűrni, hogy mennyit ér ÖSSZESSÉGÉBEN az adott kártya. Még mindig a DX11 a releváns erőmérőnek. Ez max fűszer.
A lényeg viszont az, hogy eléggé jól futnak 60 felett ezek. Kivéve az AOTS.
(#20655) gollo91: Mennyi jön, és milyen "jellegűek" lesznek? Erről keveset tudni egyelőre.
-
Venyera7
senior tag
válasz
+1
(#20653) gbors:Az oké, de mennyi Dx12-es játék jön ebben az évben engem az érdekel, nem az , hogy mennyi van.
-
rocket
nagyúr
válasz
Malibutomi #20613 üzenetére
Ezt lattam en is, csak azt mondom, hogy hivatalosan meg nem adtak meg a vegleges orajeleket.
#20614: 2009 szeptemberen jott a HD5xxx szeria nem 2008-ban
-
rocket
nagyúr
válasz
Malibutomi #20601 üzenetére
Orajelet nem mondtak a bemutaton.
RX480-rol keszult tablazatban sincs benne, dobozolas elkezdese elotti utolso pillanatban az aktualis yield infok alapjan szoktak az orajelet beloni, ezert lett >5 TFLOPs megadva, ami >1086mhz.20599: 12-15% korul lesz a kicsinyitesi kulonbseg a 2 node kozott.
-
válasz
Malibutomi #20597 üzenetére
Ennek az 1070-nel ki kell derülnie - az 1080-nál lehet az ok a gDDR5X shortage, de az 1070-nél csak a GPU. Mire jön a Polaris, addigra pont tudni fogjuk
-
Remus389
veterán
válasz
Malibutomi #20601 üzenetére
Az még jobb
Ami még érdekes lehet, az a kistestvére, akkor az is meglehet 4,6-5 teraflops (tunninggal talán elérheti az 5,5-öt), bőven elég a krájszisznek az is, de 50.000 Ft alatti áron
-
rocket
nagyúr
válasz
Malibutomi #20597 üzenetére
Ezt a dolgot mar sokszor lattam leirva, de nem veszitek figyelembe, hogy nem egy csikszelessegen keszultek, 14nm-en a GP104 se sokkal lenne nagyobb, mint a P10, tehat ebbol indulunk ki akkor a ket GPU-ra epulo termekek kozel kene legyenek atlag teljesítmenyben.
Ez is lehet, majd kiderul
Atmenetileg muszaj lesznek lepni valamit, vagy esetleg meg ott van a GTX970/GTX980 olcsositasa a keszlet erejeig, gyartasaval lealtak mar marciusban, igy valoszinuleg ezek nem fognak oszig kitartani.
Szerintem ilyen alacsony arazassal nem szamolt az NV, ez azert okoz fejfajast nekik, raadasul ha a nagyobbik P10 a RX480, akkor kisebbikkel megnagyobb gondba lesz az NV, a P11-hez kozel lesznek, mert az a GP108 is Q3-ban johet. -
rocket
nagyúr
válasz
Malibutomi #20562 üzenetére
Nem jellemzok az orias GPU-k az AMD-re, ok inkabb a small die strategiaban hisznek.
Fiji kivetel, mert beragadt a 28nm-en gyartastechnologia +evekre (eleve nem is oda keszult), ha nem ragadnak be 14nm-en, nem hiszem lesz az AMD-nek 500-600mm²-es GPU-ja."Meg ha dragabb is a 14nm mint a 28nm, akkor is majdnem ketszer annyi chip kijon egy waferbol, mint mondjuk egy 420mm2 hawaii chip gyartasanal."
Mibol gondolod a 14nm-es wafer ara nem ~duplaja a 28nm-esnek? es meg ott van az is, hogy az egyik egy mature proccess (sot inkabb mar granny a 28nm
), tehat hiaba nagyobb a Hawaii, lehet aranyaiban jobb a kihozatal.
#20589: Kicsit jobban belegondolva, a 160font kacsa lehet, mert nettoban sok, bruttoban keves, azt nem hiszem, hogy az AMD aranyaiban ennyivel olcsobb arakat adna meg EU-ra
Szoval maradjunk a legegyszerubb szamítasnal $x dollar/forint arfolyam x 1.27, 4GB ~71k, 8GB ~85k
-
Z10N
veterán
válasz
Se nem kicsi se nem nagy:
7770, cape verde, 123
7790, bonaire, 160
6870, barts, 255
7870, pitcairn, 212
A kozepesnek az alja, ha a ket x8xx-t vesszuk pont kijon. A p11 is a ket x7xx koze jon meretben.Ezekhez kepest kozepes, de nyilvan a 600-s monstrumokhoz kepest mar kicsi.
7970, tahiti, 352
380, tonga, 359
6970, cayman, 389Nyilvan surusegben a 2-3-4 mar kicsi a 15-18-hoz kepest. A hawaii nem 438?
Abu azt mondta alig fogyaszt tobbet 100W-nal. 120, az mar +20% lenne. -
Ren Hoek
veterán
válasz
Persze, az 1070 egy böszme nagy GPU, amiből jó nagy rész kivan harapva. Területben nem sok értelme van összehasonlítani őket. Nyilván a selejtek eladása a cél. Azért eléggé összetett chip a Polaris. Ez nem vitás... Szóval majd a GP106-al lenne érdemes összevetni (ha nem tiltott chip lesz).
Végig 300 dollárról szóltak a hírek, még most sem lehet tudni, hogy az a mostani Polaris árra, vagy a "490"-re vonatkozik, ami még papíron és pletykákban sem létezik. Szerintem előbbire volt tervezve, csak aztán bedobták ezt a 199 dolláros bombát. Ami reméljük jó nagyot robban,és sikerül belőle billenős KAMAZ teherautókkal eladni a népnek. A Vegának is jobban meg lehetne ágyazni - bár azzal a kategóriával már elkéstek, ha októberig húzzák. Ez sajnos tény... viszont most visszaharaphatnak a tortából egy részt.
-
Gainka
őstag
válasz
Malibutomi #20542 üzenetére
Akkor ez a kártya lett volna az amit télen vagy nem is tudommár mikor mutogattak a 950 ellen? Igaz ott valami teljes rendszer fogyasztást emlegettek.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #20514 üzenetére
Jaj már azért az unlockot belecsempésztem a csillagok közé VS-be
Azért tudják hogy ha bekapcsolnám ... -
stratova
veterán
válasz
Malibutomi #20511 üzenetére
CPU-limit?
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #20508 üzenetére
AA aa
API nincs ott azzal menjetek a VSbe
CryEngine Unreal meg Lumberyard van A Nitrous hoz nincs ember de johet -
Ren Hoek
veterán
válasz
Malibutomi #20451 üzenetére
Jah, ez is olyan, mint a 379 dolláros 1070, ami nyitón kb 165K lesz custom átlagárral, hamarosan.
Ha ebből indulok ki, lesz 85K is simán a custom 480. Hihetetlen sápisztán van itthon
~72K az a reális beállási ár nyár vége felé, ha júliusban startolnak a kártyák.(#20453) bobalazs: Úgy mondjuk, hogy gatyaletolós ár a 200 doll hair, ha tényleg megéri majd az árát (DX11-ben is!)... szerintem nem sok értéket fog veszteni. Gyártástech nem mostanában jön ki. Maximum jövőre egy valódi DX12 Volta megszopathatja eléggé NV oldalról... de ezek csak találgatások. Bukó mindegyiken lesz, csak tudni kell időben kiszállni
- és nem megvárni amíg elektronikai hulladék lesz.
-
válasz
Malibutomi #20451 üzenetére
Szerinted mennyire lesz értékálló, meddig tartja meg majd a kezdeti árát? Ez utáni generáció?
-
válasz
Malibutomi #20421 üzenetére
Idővel, 1-2 év múlva el bírom képzelni, mikor finomítanak, optimalizálnak rajta, magasabb órajel mellett, kedvezőbb fogyasztással, "rebrandelt" kártyákat. 1 éven belül egy 10-est biztos fog esni, ahogy általában minden kártya szokott, szerintem. Szóval a kezdeti 75? jövőre már csak 65 lesz, stb.; erre gondoltam.
-
Z10N
veterán
válasz
Malibutomi #20421 üzenetére
Lesz az meg kevesebb is $99-149-s p11-gyel
Ha pedig bejon a $169-s p10pro rx470 senki se fogja annyiert megvenni.
-
válasz
Malibutomi #20377 üzenetére
Szerintem is, és ezért gondolom, hogy nem 64 ROP van benne.
(#20378) Yutani: igen, a számítási teljesítményt célszerű a számolókból származtatni
-
rocket
nagyúr
válasz
Malibutomi #20377 üzenetére
Architekturalis elorelepes nem biztos a mult es jelen szoftvereiben fog megmutatkozni teljesitmenyben, ezert nem erdemes elore kovetkeztetest levonni a nyers teljesitmeny adatokbol.
-
válasz
Malibutomi #20346 üzenetére
Igazából az árazás alapján akkora a gap az 1070-hez képest, hogy az esetleges becslési pontatlanság sem változtat sokat. Nem olyan nagy gond ez egyébként most, de a felsőbb régiókban jobban fog fájni.
(#20348) Petykemano: ezt nem teljesen értem, mire gondolsz?
(#20332) HSM: ez innentől már érzelmi alapon megy, nem pedig racionálison. Tudjuk, mennyire odavagy a Maxwellért
Mindentől függetlenül most nekem is inkább egy Radeon néz ki a GTX 660 utódjaként. -
Z10N
veterán
válasz
Malibutomi #20354 üzenetére
Igen, ezt lattam. Viszont akkor dobjuk szet a 6 sku-t $200-n (megint furcsa, hogy nincs sub $100 a 950ti ellen). Szoval szepen linearisan: 100, 133, 166, 199, 233, 266, 299. De ez ugye 7 sku. 6 sku-val: 100, 140, 180, 220, 260, 300. Ebben meg nincs benne a 199. Masreszt ez igy suru nehol, bar nem lenne gond. Ha kivesszuk a dupe devid-ket, akkor talan (ertsd 4-8GB 199 es 229). A "legnagyobb" polaris pedig 269-299. A p11-nek mi marad? $100-179? Mikozben jonnek a p10pro rx470 hirek. Szvsz megint kihagyasok lesznek.
-
Zeratul
addikt
válasz
Malibutomi #20307 üzenetére
Ez az új nV matematika.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #20285 üzenetére
Ja hogy most már nektek is alacsonyabb fogyasztás kell, eddig nem számított, most meg kártyát is cserélnél miatta
Modernebb - részben, teljesítményben majd meglátjuk mennyit számít...
-
wjbhbdux
veterán
válasz
Malibutomi #20285 üzenetére
hány év alatt lenne ennyivel drágább a villanyszámla a mostani kártyáddal?
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #20273 üzenetére
65-70 ezret kifizetsz a tavalyi 100-110k után ugynazért a teljesítményért és még kevesebb VRAM-od is lesz, tényleg megéri...
Mert eladni ezután a 390-et max valami hülyének fogod tudniHa 10-15%-ot ráverne a 390X-re még azt mondom előrelépés is lenne egy 390-ről.
Pont ez a legnagyobb baj, hogy olyan kártyával nem jöttek amiről egy 3 éves 290/X aka 390/X-ről előrelépés lenne teljesítményben is a váltás
-
válasz
Malibutomi #20270 üzenetére
Bennem is ez a gondolat érlelődik.Merem feltételezni, hogy nem most találják ki,hogy milyen is lesz az RX 480X, 490/X, stb, mert ha igen, akkor gond van.
Attól még jöhetnének az infók, hogy a megjelenéseket nem egyszerre ütemezik. -
Z10N
veterán
válasz
Malibutomi #20203 üzenetére
C7 lesz az, mar tobbszor beszeltuk. Az csak egy sample stepping. Ezenkivul az 1266 MHz meg lett erositve.
Ui: A tablazat xt-t emlit, ami hibas.
-
Kicsimix
őstag
válasz
Mondjuk jobban érdekelne, hogy majd az új 3dMark alatt mit tud mutatni a kártya. Lassan érkezik az is talán.. Ez a régi már eléggé csalóka lehet szerintem az új gen alatt. Korszerűtlen..
-
törölt tag
válasz
-
válasz
Igen... ez a rangsor eléggé valósnak tűnik ez alapján.
-
válasz
Malibutomi #20089 üzenetére
Két gond van:
a) A várható tranyószám alapján illene az 1070 környékén teljesítenie a fullos chipnek
b) Egy 980 körüli kártya kinek fog kelleni 300 USD-ért?Persze mindkét kérdésre van megoldás, csak nem jók az előjelek.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #20097 üzenetére
Ígérni tudtommal semmit nem ígértek, 390X-et sem, hisz hivatalos bejelentés még nem volt...
A 390X szint ugyanúgy pletyka volt mint a close to 980 Ti.Viszont ez alapján [link] érdekes lesz ha lassabb a P10 csúcs mint a saját Fury series.
(#20096) ayy_lmao: 480-as számozással ennek sehogy sem Enthusiastnak kéne lenni, legalább 2 teljesítményszinttel az érkező csúcs alatt van.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #20089 üzenetére
Meg "close to 980 Ti"-t is, de ez alapján még a 390X-é sem biztos... Szerintem meg akkor a 390X-hez kéne hasonlítani, vagy ahhoz amit váltani készül (380/X). Ez így elég fura, eleve a 970/980 között egy jó 15% különbség van.
-
stratova
veterán
válasz
Malibutomi #20022 üzenetére
Persze.. de ha egy technológia drága, akkor érdemesebb először a legnagyobb árréssel operáló részlegben alkalmazni, függetlenül attól, hogy az mi miatt drága.
Pepeeeee: GCN-nel eddig kicsit eltérően lehetett sakkozni. 2 Shader Engine-be AMD tehetett 2x7 CU-tól (Bonaire) 2x10-en át (Pitcairn) egészen 2x16 CU-ig (Tahiti) tetszőleges mennyiséget.
4 SE-vel is 3 lapka operál: Tonga (4x8 CU), Hawaii (4x11 CU), Fiji (4x16 CU).
Ha készítenek egy 6 SE-vel operáló rendszert, simán jöhet vele 2 lapka és azok vágott verziói. -
Panzika
tag
válasz
Malibutomi #20005 üzenetére
Jöjjön HBM2-vel
Én már inkább arra szavaznék mint a GDDR5/X-reA Polaris is jöhetne HBM-el 4096biten
#(20010) ayy_lmao
Lehet hogy lesz 100k körül de szerintem "gétéikszkilenchetven" verő kártya lesz. Remélem a 980-at is megszorongatja azzal az árazásávalHa sikerül egy ütős lapkát csinálni olcsóbban akkor az nV ceruzája is vékonyabban fogna az árazásnál (persze csak akkor ha az AMD megoldását jobban viszik)
-
oliba
őstag
válasz
Malibutomi #20008 üzenetére
De ha kijon, akkor az 1080 ar hirtelen 1070 ar lesz es ugy jar, mint a Fury a 980Ti-vel. Jojjon csak gddr5x-szel 384 biten, mig a nagy csak hbm2-vel
-
válasz
ha a nagy azzal jön, egyszerűbb lenne a kicsit is azzal gyártani.
-
Zeratul
addikt
válasz
A kicsi kizárt hogy HBMel jönne, túl drága még ahhoz.
-
do3om
addikt
válasz
Malibutomi #19899 üzenetére
Ok, szóljatok rám nyugodtan ha nem így van-volt.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #19795 üzenetére
Tesztek vs. a játékokban nyújtott élmények dilemma őrők rejtéje fentmarad.
-
füles_
őstag
válasz
Malibutomi #19785 üzenetére
Hát ha csak 390/X teljesítménye lesz akkor valószínűleg 32 ROP lesz benne,a 980Ti 96 és az 1080 64 ROP-jából kiindulva
(#19787) stratova
Ott a példa
Ha az Nvidiának sikerült -32 ROP-al +25-30% teljesítményt elérnie a magasabb órajelnek (...) köszönhetően az AMD miért ne tudná megcsinálni ugyan ezt?Állítólag a Tongának is azért lett 256 bites a GMC-je 384 helyett,mert túl közel lett volna a 290-hez,pedig az is csak 32 blendinggel rendelkezik -
Remus389
veterán
válasz
Malibutomi #19752 üzenetére
De ahogy en olvastam igazabol mind a 14 mind a 16nm igazabol csak marketing nev, es mindketto gyakorlatilag a 20nm Planar atultetve Finfet-re.Nemi kulonbseg van koztuk persze, de nem igazi 14 es 16nm a process. Ezt nem hiszem, elég csak ránézni a tranzisztorszámokra, bár valaki majd kiszámolja
A GP100 pl 15 milliárd, a Vega 18 milliárd ha jól tudom
-
füles_
őstag
válasz
Malibutomi #19752 üzenetére
A mainstream,performance... tudtommal csak az árazást jelenti
De ha P10 390X teljesítménnyel jön 249$-os árkategóriába,akkor mi jön az 1070 ellen?Vega HBM2-vel?
Sokkal logikusabb hogy a P10XT elviszi az 1070-et,a csonkított kisebbik Vega pedig az 1080-at -
Remus389
veterán
válasz
Malibutomi #19747 üzenetére
És ez miért gond?Várható volt hogy 980Ti/TX környékén lesz
Ha a fullos GP104-nek GTX1070 teljesítménye lenne,14nm-en valahol 240mm2 körül lenne.A P10 pedig 232mm2Én inkább ennek hiszek, az AMD képes GTX 980ti teljesítményű GPU-t gyártani 28nm-en (FuryX)
Miért csinálnának egy ennyivel gyengébbet? Szerintem reális ha az előző csúcskategóriát belőni teljesítmény szempontjából, képesek rá
-
válasz
Ha a 2304 magbol indulok ki es az 1266mhz orajelbol, akkor 390x teljesitmeny korul lehet inkabb.
Azért az elég szomorú lenne. Az azt jelentené, hogy a meglehetősen drágának tűnő újítások összesen arra jók, hogy a gyorsabb ROP-okkal együtt kompenzálják a sávszélesség-deficitet.
(na persze feltéve, hogy nem 32 ROP lesz benne, mert akkor az öntökönszúrós) -
Mirman
őstag
válasz
És ezt forintban hova lehet tippelni , milyen árban jöhet reálisan ?
szerk: tehát olyan 100k körül lehet reálisan 390X vagy Fury teljesítménnyel ? Ez kicsit túl jól hangzik nekem .
-
füles_
őstag
válasz
Malibutomi #19743 üzenetére
Nagyon meglepődnék ha csak 390X teljesítményt tudna a P10.Ha tényleg csak ennyit tudna akkor nem adhatják 249$-tól drágábban,a mainstream árszegmens egyébként a 300-as széria óta 349$-ig van
Anno a HD4000-es széria megjelenése előtt is ez volt.Az emberek az érkező AMD flagshipet az előző generációs NV flagshiphez hasonlították,mert nem tudták elképzelni hogyan versenyezhet majd a jóval nagyobb NV kártyával,aztán jött a meglepetésAmúgy nem értem,hogy hogyan lehet lassabb egy végleges verzió mint egy engineering sample?Mert már most a Fury szintjén van,és még a neve sincs megadva
-
Remus389
veterán
válasz
Malibutomi #19743 üzenetére
AMD Polaris 10 Allegedely Performs Close To A GTX 980 Ti, Extremely Efficient and Competitive Design
We also want to share some information we learned from our sources about Polaris 10. AMD recently hosted a event in Taiwan to showcase their Polaris GPUs (Polaris 10 and Polaris 11) along with the Radeon Pro Duo card to journalists. We shared slides of the Radeon Pro Duo from that event yesterday. People were able to get some info out of AMD and it seems like the Polaris 10 can be an extremely competitive product.
AMD Polaris 10 Polaris 11 GPUsThe AMD Polaris 10 GPU has a maximum TDP of 175W but cards will actually consume much less than that. The GPU was initially built to support HBM memory but AMD chose to go the GDDR5/X route since it offers a better value currently. We will get to see HBM on AMD GPUs when Vega launches but until then, only Fury series will have HBM support. The Polaris 10 GPU is said to have 3DMark Firestrike Ultra performance around 4000 points which is about what a Radeon R9 Fury X and GeForce GTX 980 Ti score. By 4000 points, we don’t mean exactly 4000 but it’s actually a bit less than that.
Read more: http://wccftech.com/amd-polaris-10-desktop-polaris-11-notebook-gpu/#ixzz49h9K0uuN
A jó teljesítmény megvan, a jó fogyasztás megvan, jó áron kell adják, talán még jól is tunningolható, sweet spot
-
Z10N
veterán
válasz
Malibutomi #19728 üzenetére
Az arazassal az arverseny es a hasznaltpiac berobbantasa jobban erdekel. Mert van aki meg mindig 60-70k-t akar elkerni egy 7970-ert es 40-60k kozott nincs semmi erdemleges. 285 ritka, mint a feher hollo.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #19728 üzenetére
Ez a Találgatós topik és ezért ide írogatok.
Vajon melyiket is érdemes megvenni, ez itt a kérdés... GTX 1070-et a jó teljesitménye miatt talán szerencsésebb megvásárolni idővel (custom hűtés miatt), és lehet az AMD sem fogja olcsón kimérni ezt a Vega-t októberben. Ha már az is képes lehet jó teljesitményre és nem akarja ezt olcsóbban adni, akkor bizony nem lesz itt jelentős árverseny (vagy egyből jó magas árakon indul).
-
füles_
őstag
válasz
Malibutomi #19722 üzenetére
A múltkori esetből már tudom,hogy hiába beszélünk neki,mert csökönyös mint a szamár
Aki kételkedik a P10 háromdémarkos teljesítményében:
Itt leírtam
Szóval van még egy nagyobb P10,67C0:?? névenAmúgy felbukkant egy új lapka D009 jelzéssel
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Malibutomi #19709 üzenetére
Bizony. Az időpont, a hely, bármi kötődés, stb. Mind tilos. De majd sír megint, hogy nem kap VGA-t, mert az AMD szerint megsértette az NDA-t.
-
Z_A_P
addikt
válasz
Malibutomi #19704 üzenetére
ez a befektetoknek szolo eloadas volt
Ki is lott az arfolyam napkozben, es habar nap vegere visszesett, igy is durva pluszban zart. Vajon miket mondhattak meg?
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #19700 üzenetére
Nem feltétlenul van osszefuggés a kijelentések kozott ugyan nem irtátok mi kapcsán készult a kép de ez valami VR konerenciának tunik Makao még messzebb van
Én simán el tudom képzelni hogy 650 legyen a 490x
Az a logikus hogy a 490X meg a kis vega megint kozrefogja az 1080 at és ezesetben az áraik is kozrefogják
Igy tudják a legnagyobb profitot kinyerni igazi árháboru nélkul persze
Félek a Kis vega kezdeti árátol szerintem az 1080 TI fogja letorni mert azon 12 Giga lesz
Érdekes mennyire nincs GDDRX korul hájp
A HBM el tavaly ilyenkor már minden tele volt -
Laja333
őstag
válasz
Malibutomi #19700 üzenetére
Valóban. Minden kép a már létező dolgokat említi, Polarisról csak annyit ír "poised for mid-year".
Ha tényleg ezek lettek volna az újak árai, hajukra is kenhették volna.
-
válasz
Malibutomi #19681 üzenetére
Nem akarod törölni ezeket a tényleg nem idevaló hsz-elet?
-
Z10N
veterán
válasz
Malibutomi #19668 üzenetére
Volt hir itt a ph-n is, hogy tavasszal erkeznek infok az uj am4 lapokrol.
Az am4 carizzo-t is felteteles modban irtam kora tavaszra.Az meglehet, mivel a sok offos hsz-t atgorgetem es lehet kozte volt. Akkor mar csak egy het es jonnek a leakek vegre.
-
válasz
Malibutomi #19634 üzenetére
A 175W TDP-s kártyát dupla ventivel halkan meg lehet hűteni, lásd HD 7870. Ha ilyen fogyasztás mellett hozna egy 390/X teljesítményt 60-70k között, mennék is a boltba megvenni, és az utolsó, 1998-ban vásárolt Diamond Viper V330 AGP kártyám után ez lenne a második, amelyet újonnan vennék át üzletben.
-
Z10N
veterán
válasz
Malibutomi #19615 üzenetére
Azert mondtam, hogy: "Persze mas az eljaras es a finfetet kell nezni."
Viszont ha mar egy waferbol 5%-kal tobb chipet lehet kihozni az mar jo. -
ricinus13
senior tag
válasz
Malibutomi #19596 üzenetére
Végre egy kis jó hír is. Én nagyon drukkolok nekik, előbb száradna le a kezem minthogy NV-t vegyek, úgy vagyok már vele mint az Apple termékekkel sajnos.
-
Z_A_P
addikt
válasz
Malibutomi #19588 üzenetére
Na de onmagaban a csikszelesseg csokkenes nem sokat er sebesseg szempontjabol: max magasabb orajel erheto el* (itt azt latjuk, hogy nagyobb csiksz. az nvidia, megis joval magasabb Hz-re kepes). Tehat kell az architektura valtozas is. Es kevesebbet fogyaszt (de ez sokakat annyira nem izgat).
*mondjuk most 1Ghz kornyeken mennek GCN-ek, ha Polaris hozza 1.25-ot, az maris 25% gyorsulas.
-
Z10N
veterán
válasz
Malibutomi #19584 üzenetére
Par talalgatas:
1) ha 25% cutdown van, akkor az erossen a yeld-re vezetheto vissza
2) ha lett volna lehetosege az utolso cseppet is kifacsarni a gp104-bol az nv-nek, akkor megtette volna, meg strukturalis beavatkozassal is (aka 970) peldaul csonka 16SM, 2048cc), bar lehet tanultak a korabbibol
3) ha a 314 mm²-t visszaosztjuk durvan a p10 meretet kapjuk (235,5 vs 232), azaz van esely, hogy pariban legyenek (nem beszelve a 14nm vs 16nm-rol)Ui: Amugy nalam a gtx1070 tflops megint nem jon ki sehogy. Valamelyik nv slide hazudik.
-
Z_A_P
addikt
válasz
Azert van honnan esni 25%-ot
-
rocket
nagyúr
válasz
Nem tunik az eddigi infok alapjan GTX1070 olyan bestbuy kartyanak a nagytesohoz kepest, mint a GTX970 volt a GTX980-hoz kepest.
Mondjuk regebben inkabb ez a felallas volt jellemzo, GTX970/980 viszonya volt inkabb a kivetel.
-
Z10N
veterán
válasz
Malibutomi #19572 üzenetére
En se vartam ennyiert, csak a kollega emlitette, hogy neki meg annyiert is megerne. 1100 yuan ~47k, ami itthon 60k lesz, de ezt mar pont beszeltem veled. A p10 pedig ~77k (98k). Ha 80k lesz akkor az ugy mar megerne
Ui: Anno meg tippelgettuk az arakat es a p11xt-re $150 mondtam, az max 55k lenne. Ha a p10xt lemenne $250-re (amit ketlek), az 89k-t jelentene.
-
füles_
őstag
válasz
Malibutomi #19561 üzenetére
Akkor nem
Mindegy,azt a 10 napot már valahogy kibírjuk -
füles_
őstag
válasz
Malibutomi #19559 üzenetére
Azért remélem közölnek valami specifikációkat,az "inside look at Polaris" erre utal.De lehet hogy csak azt fogják elismételni amit már hónapok óta tudunk...Fél óra nem nagy idő
-
stratova
veterán
válasz
Malibutomi #19553 üzenetére
Raja korábban említette, hogy majd érkezik egy P11-nél nagyobb lapka. Idővel nyilván váltják tongát is csak felette s alatta öregebb lapkák vannak a kínálatban. Érdekes amúgy hogy kezdetben GPUZ hibásan 64 ROP-pal jelezte. Lehet nem csak a 384 bites memóriabuszt korlátozták (ugyanis a nála nagyobb Hawaii és Fijihez hasonlóan 4SE-be szervezték, ellentétben Tahiti, Pitcrain, Bonaire 2 SE felépítésével).
-
leviske
veterán
válasz
Malibutomi #19547 üzenetére
Az még jobb.
Akkor már vannak rla adatok, hogy a GCN1.3 mennyivel lesz jobb, mint a GCN1.0/1.1./1.2?
-
Z10N
veterán
válasz
Malibutomi #19529 üzenetére
Ez a 40 rop ketseges szerintem. Forras?
Az 1100 yuan (~47k), ha linearisan visszaosztjuk 1100/1800=0,61. Pontosan 1408 (22cu) jon ki 2304 (36cu) utan.
Az utolso tippeim:
[p11se: 896]
p11le: 1024 (+128)
p11pro: 1280 (+256)
p11xt: 1408 (+128)
[p10le: 2048]
p10pro: 2304 (+256)
p11xt: 2560 (+256)1536sp p11 szerintem mar nem lesz, ahogy 2816sp p10 se. A hibasak meg mennek mobilba 2048-cal es 896-tal.
Ui: Ha az utobbi beigazolodik, akkor akar 8cu-t is letilthatnak, ami nagy selejtaranyra utalna.
-
Z10N
veterán
válasz
Malibutomi #19520 üzenetére
A fogyasztast valahogy nem adja ki. A cu arany x2,2857. Az orajel kozel azonos. A mem busz ketszeres, viszont gddr5x van. Ennek ellenere x3 a tdp? Ezekkel a sp szamokkal mar tonga/bonaire szintre lepnenek vissza, mikozben hawaii es pitcairn valtasrol volt szo. Ezeknek m400-nak kell lenniuk vagy ha desktop akkor piszok olcson kell majd adniuk. Viszont ha mobil akkor a 150w tdp az hatalmas es az orajel is magas (boost nelkul).
-
stratova
veterán
válasz
Malibutomi #19529 üzenetére
40 ROP what? Nem 1280:80:32-es lesz a kicsike? (mint Pitcrain XT 7870 anno. Szerintem itt Béláink egyszerűen TMU/2-vel számolták a ROP-ot).
-
füles_
őstag
válasz
Azt írják hogy ez egy mobil verzió.Attól meg nagyon szép az 1350MHz.Ha itt is veszünk 20% órajel különbséget mint a desktop és a mobil Tongánál akkor az asztali P10-re 1620 MHz jön ki.
Fullos P10:
2560*2*1620=8,3 TFLOPS
Az az érdekes hogy ez már csak 0,7 TFLOPS-szal van elmaradva a GTX1080-tól,ez is csak a magasabb órajelból származikDe simán benne van a pakilban hogy a TPU cikkje megint csak egy clickbait...
-
stratova
veterán
válasz
Malibutomi #19524 üzenetére
Bár nagyobb lapkáknál jellemző, mi akadálya annak hogy ez P10 2. vágott verziója legyen pl most nem a nagy lapka hanem az új gyártástechnológia okozta nagyobb selejtarány miatt?
Pl.: ép 4x10 CU, vágott1 4x9 CU, vágott2 4x8 CU.Pl Furynál is fel lehetett oldani esetenként 4 CU-t. (Fury 4x14 Fury X 4x16 CU).
Amúgy épp ez utóbbi elképzelés és a TDP miatt tudom nehezen elképzelni hogy mobil verzió.
Nekem az a furcsa hogy ezzel még nem találkoztunk driverben.
-
stratova
veterán
válasz
Úgy látom Videocardz mint mobil GPU-nak megadott specifikáció említi, nekem csak azért furcsa ez, mert a 36 CU-s variánst korábban tipikusan mobil variánsnak megfelelő órajelekkel láttuk pl. 1050 GPU, 1250 MEM [eff. 5000 MHz].
Általában a mobil GPU-ban több részegységgel, de alacsonyabb órajellel érnek el hasonló teljesítményt éppen az alacsonyabb fogyasztás miatt. Meg lehet nézni pl bármelyik Tonga vagy Pitcairn mobil/asztali párost.
Így pl könnyebben képzelem el Polaris P10 egyik verzióját mobilban 1050/1150 [2304:144:64] 130 W konfigurációban, mint egy kisebb lapkát 1350 MHz-en 2048:128:64-es 1750 MHz (eff. 7000 MHz)változatban 150 W TDP-vel. Nekem utóbbi inkább tűnik asztali lapkának. Másrészt érdekes, hogy megadnak base clockot, egy ideje AMD-nél az "up to" megadás volt jellemző, lehet megváltozott ez Polarissal?
Amúgy egy ilyen variánson szerintem nincs értelme GDDR5X-nek jó ideje elérhető 7 GHz-es GDDR5 (és bőven ideje már, hogy ilyet használjon AMD / konfigurálja gyárilag erre az órajelre). Vö. NV már GTX 1070 esetében is 8 GHz-es GDDR5-öt használ, nem GDDR5X-et (és a GPU boost órajele alakul 1580-1590 körül). -
stratova
veterán
válasz
Szerk: 150 W már annyira nem egészséges, ennyit ad meg NV Quadro M5500-ra, de eléggé kimaxolták a hűthe/tetlenséget ugyanezzel a lapkával GTX 980 notebookban (a Clevo gépe felforr vele, az Asus pedig vízhűtést tett rá).
-
válasz
Malibutomi #19512 üzenetére
Ugyanerre a döntésre jutottam én is.
Bekavarodtam már a sok hülye pletykától, így őszig marad a 390, addigra kialakul minden. -
Televan74
nagyúr
válasz
Malibutomi #19512 üzenetére
A Vega10 sokkal érdekesebb termék lehet,még a 2048bites HBM2 ellenére is.Tényleg lehet így felezni a HBM2 mem sávszélt?
Csak ne árazzák azt is túl egy kicsit...
-
stratova
veterán
válasz
Malibutomi #19504 üzenetére
Hmm ez a GTX 1060 Ti rebesgetett 329$ és a GTX 1060 spekulált ára között van 249(-279)$. Ha piacot akarnék szerezni 1060 Ti teljesítmény adnék ennyiért, bár kicsit szkeptikussá tesz az ár fokozatos csökkentése: 349 -> 299 -> 279 vagy csonka lapkával kezdenek? [AMD 2304:144:64 vs NV 1792:112:48].
Eddig:
GP104
GTX 980 549$ -> 1080 599$
GTX 970 329$ -> 1070 379$
1060 Ti 329$?GP106
GTX960 199$ -> 1060 249$? -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Malibutomi #19500 üzenetére
Látod? Ha másra nem is, arra jó volt a sok negatív cikk, hogy kihúzzanak némi hivatalos reakciót.
-
joysefke
veterán
válasz
Malibutomi #19480 üzenetére
ennek azt sem hiszem el, amit kérdez.
-
füles_
őstag
válasz
Ez nem a déli határzárnál van?A kerítésből gondolom (de nem az)
El kell ütni valamivel az időt a Horvát oldalon is -
törölt tag
válasz
Malibutomi #19486 üzenetére
Egy kínai oldalon posztoltak valami polaris diaryt és ezt posztolták az angol fórumokra ezekkel az infókkal:
- Ellesmere XT currently on A0 testing phase.
- Ellesmere XT estimated to reach A1 phase by 3rd week of May, only by then the specs will be finalised.
- Ellesmere Pro and Baffin currently not even reach A0 phase.
- Baffin reference PCB will be 4 layer board + single fan, board length slightly shorter than Nano.
- Ellesmere XT reference PCB will be 6 layer board + single fan, board length slightly longer than Nano.
- AIB will release both single fan and dual fan version of Ellesmere XT cards but not triple fan one.A 850-es pletyka máshonnan jöhetett, csak a guru3d hozta le.
-
TTomax
félisten
válasz
Mitől lenne ez a pletyka alapja?
-
letepem
aktív tag
válasz
Szerintem igaza van !!!
Még az angolja sem annyira decens,így a feltevései is megkérdőjelezhetők! -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Én hiszek neki.
Nehogy aztán rám fogják, hogy antiszemita vagyok.
(#19484) Szaby59: E3-on lesz a bemutató. A Computexen csak megmutathatják a gyártók a kártyákat, de az AMD ott egy másik fejlesztést akar reklámozni. A gyártók az E3-ra vihetnek mindent, ott külön épületet bérel a PC Gaming Show és az AMD-n kívül más gyártó nem teheti be a lábát.
-
letepem
aktív tag
válasz
Malibutomi #19432 üzenetére
Ennyiből már ki lehet indulni
A Vega 10 sample 7 TFLOPS DP, 14 TFLOPS SP, 28 TFLOPS MP / 225 W. A többit vissza lehet számolni, amint kijön a polaris.Bár lehet hogy egy stratova-féle brainstormingot idéztem elő
-
stratova
veterán
válasz
Azt ne feledd, hogy úgy tudtak ennyi ALU-t bele pakolni, hogy megmaradt a 64 ROP. Ezt mindenképpen orvosolniuk kell és még bizonyára másra is fordíthatják a tranzisztor-keretet. GP100-ban amúgy 3840 SP lehet, ha minden SMP aktív (6 GPC-be max 10 SMP).
Lehet, hogy téves a gondolatmenetem, és teljesen átszervezi az eddigi megoldást AMD, de:
Újabb GCN-eknél 4 shader engine-ben volt egyenként max. 8 (Tonga), 11 (Hawaii) ill. 16 (Fiji) CU. Ha 96-ra akarják emelni a blending egységek számát náluk is kell 6 SE.
Polarisnál jó eséllyel egy SE-re 9-10 CU jut és 4 SE van. De hogy Vegánál mit enged még a büdzsé az AMD majd kimatekozza.
Valószínűleg ez legfeljebb olyan arányban lehet több 3840 SP-nél, amennyivel Polaris P10 kisebb GP104-nél. A nagy lapkán legkevesebb pl 3072 SP csücsülhetne de ha épp 4096-os mem is, 3456-3840-4224-es készülhetne (utóbbinál Hawaii XT-hez hasonlóan 11CU/SE lenne a felállás). -
válasz
Igazából ez 3840 vs 3072, azaz +25%.
-
füles_
őstag
válasz
A FuryX ebből a szempontból egy katasztrófa.45%-kal több SPU van benne mint egy 390X-ben átlagban meg csak 15-20%-kal gyorsabb.GM200 teljesen más téma,az rendesen,mindegy darabig kihasználja az összes ALU-ját.
A tranzisztorokat elköltik majd olyan dolgokra mint például a Primitive Discard Accelerator vagy hasonló fícsörökre amikkel sebességet,hatékonyság,kihasználtságot nyerhetnek,vagy még pótolják a blending egységekben való elmaradásukat meg hasonlókat. -
füles_
őstag
válasz
Malibutomi #19430 üzenetére
Én a Vega10-et értettem a nagyobb GPU-nak 4096 ALU-val.
Emlékszel arra a Pascal-os táblázatra ami pár hónapja szátfutott a neten?Ott is 6000 meg 8000 ALU-król volt szó,aztán kiderült hogy a legnagyobb Pascal-ban is csak 3840 ALU van.Ennyi ALU szerintem el sem férne egy 14-16nm-es GPU-n,látod hogy a GP100 is 610 mm2-es.Ha meg sikerülne ennyit összehozni az valószínűleg több mint kétszer olyan gyors lenne mint egy 1080,de ezt kétlem -
füles_
őstag
válasz
Malibutomi #19425 üzenetére
Abu szerint lesz GDDR5X-szes P10,ami mehetne az 1070 ellen
Szerintem 2db Vega GPU lesz,10 és 11.Legalábbis jó lenne
A teljes értékű V11 lenne a 490X,3584-3328 SPU-val,80 ROP-pal és 8GB HBM2 rammal
A csonkított V11 pedig lenne a 490,3072-2816 SPU-val,72 ROP-pal és szintén 8GB HBM2 rammal
350-400mm2 ASIC mérettel
Bár ha ez így lenne akkor a sima 490 is rendesen odakenné az 1080-at,és annak továbbra sem lenne párja (abból indultam ki hogy a P10 is 64 ROP-ot használ,ha véletlenül csak 48-at használna akkor a kisebb V11 lehetne 64 ROP-pal és így nagyjából egyenlőek lennének az 1080-nal,de a nagy sávszélesség miatt még így is lehet hogy ráverne 10-15%-kot) -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Malibutomi #19411 üzenetére
Clickbait a fenét ... a Battlefield 1-et is az NVIDIA rendezvényén mutatták be.
-
rocket
nagyúr
válasz
Malibutomi #19354 üzenetére
Rosszul ertelmezted, csak elmeleti sikban irtam az eddigi pletykak alapjan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Google Chrome
- Macska topik
- TV antenna és jelerősítés
- Micro Four Thirds
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Formula-1
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest