-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
olymind1
senior tag
válasz
Petykemano #24137 üzenetére
Én egy 1300 MHz-cel is megelégszem, ha bírna annyit.
Főleg ha lenne (lesz?) belőle 8gb-os verzió. Ott is egy kis memória tuning 8-ról vagy 7-ről 9 GHz-re.
-
válasz
Petykemano #24140 üzenetére
Igazatok van, még az 1400 MHz sem megy az RX 480-nak, annyira ki van maxolva a GPU gyárilag (nagyon alacsony OC headroom). Lehet, hogy az RX 480 az 1266-ot sem fogja tudni hozni, de tegyük fel hogy igen. Akkor úgy változik a kép, hogy az RX 480-at ref órajelről 7%-ot lehet húzni, az RX 470-et 1000/1100 MHz-ről pedig 26% vagy 15%-kal lehet OC-zni.
-
válasz
Petykemano #24137 üzenetére
De ami az RX 480 esetében "alig bírja", egy 1-1,1 GHz-es RX 470 esetében jó eredménynek is mondható. Tehát ha elmegy az RX 470 1300-ig a gyengébb VRM-nek köszönhetően, akkor az 18-30% tuningnak felel meg, míg egy 1266 MHz-es 480 számára az 1400 MHz csak 10,5% tuningot jelent.
-
HSM
félisten
válasz
Petykemano #24065 üzenetére
A gyártó szempontjából erősen kockázatos lenne ez, mert könnyen a raktárában öregedhet meg az eladhatatlanná vált készlete.
-
Kicsimix
őstag
válasz
Petykemano #23955 üzenetére
Amúgy egész pontosan ez lesz juli 25.-én.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Petykemano #23955 üzenetére
Erről van szó... 480 és Vega közé szerintem semmi értékelhető nem fog jönni. Ahogy a 480 topikba is beírtam, (utoljára... mert tök felesleges ezen sírnunk)... Két lehetséges kimenetel:
1080 vs. Kis Vega
1080 Ti vs. Nagy VegaÚgy, aki kicsit nagyobb teljesítményt szeretne GCN-el, FHD-n, 100-150K között annak lőttek, mert nem lesz ilyen. A FHD már nem szempont, így szerintem a mostani 390/970/980 tulajoknak semmi alternatíva nem jön a következő fél-1 évben. A 480 custom marad egyedüli modern arch, vagy az 1070 talán...
Dual 480-nak szerintem semmi értelme, ezzel a Polarissal semmiképp. Ennek itt a vége, mindenképp új és nagyobb single chip kell.
Vagy:
1070 vs. Kis Vega
1080/Ti vs. Nagy VegaÚgy van alternatíva, bár sokaknak még mindig tök felesleges egy 1070 szint, pl FHD-re. Nem tudok elképzelni olyan forgatókönyvet, ahol jó áron jönne ideális (nem overkill) GPU. Talán, ha a Vegák kipörögnek, és jönni kezdenek a vágott chipek. Esetleg GP102/GP104/GP106 mintájára lenne valami opció. Szerintem érdemes rákészülni a mostani ex-tulajoknak vagy egy fél-1 éves IGP-s korszakra, vagy marad a végtelenségig 970/980/390.
-
Simid
senior tag
válasz
Petykemano #23806 üzenetére
Lehet,hogy így van, ehhez gondolom mélyebb architektúrális ismeretek kellenének. Most ugye abból indulunk ki, hogy van már egy 480 és ehhez képest mi a lehetőség, de a tervezők szemszögéből ez totál értelmetlennek tűnik nekem. Van egy lapkájuk amit gondolom úgy terveznek, hogy (legalább a saját szempontjaik szerint) egyensúlyban legyen. Miért ne vágnák úgy, hogy legalább nagyjából megmaradjon az egyensúly? Főleg, hogy tényleg a ROP a szűk keresztmetszet, akkor pl a 480 4GB refnek semmi értelme (most a mem feloldást felejtsük el!
), hiszen a 470 customok olcsóbban lesznek erősebbek, hűvösebbek. Kicsit értelmetlen lenne, hogy 470-480 között csak CU, míg 480-490 között csak ROP a különbség GPU-t nézve.
Abban biztos vagyok, hogy a Vegat úgy tervezték, hogy többféle memória is szóba jöhessen. Korábban is volt olyan, hogy 384bit volt a vezérlő, de csak 256 volt aktív, szóval a lehetőség most is adott, max 12GB lesz rajta. Lehet még ők sem tudják, hogy sima vagy X, de a vezérlőben ott a lehetőség mindkettővel magas szávszélre.
-
Simid
senior tag
válasz
Petykemano #23804 üzenetére
Ha feltételezzük, hogy van 64 ROP akkor az persze nagyon más tészta!
Viszont:
"I can absolutely confirm with you right here, that Polaris 10 in its full configuration defined by the silicon is a 36 Compute Unit configuration there’s nothing else hidden on that product that end users might be looking forward to unlocking. This is the pinnacle, the latest and greatest of the Polaris 10 product."Ugye ez a CU-kra vonatkozott elsősorban (és a mondat második fele miatt sokféle módon lehet értelmezni), szóval nem teljesen egyértelmű, de szerintem a 480 már a fullos chip, csak órajelekkel és memóriával lehet kombinálni.
Gondolj bele amúgy miféle logika mentén vágnák így a GPU-t? Van egy kész P10 36CU-val és 64 ROP-pal és ebből kéne kihozni 3 terméket. Mégis miért bontanák ezt úgy hogy van egy 32CU-32ROP egy 36CU-32ROP és egy 36CU-64ROP. Nem látok racionális érvet mellette, de lehet hogy ettől még van.Nem hiszem, hogy a 490 256bites lenne, de Fiery múltkor elég jól meggyőzött, hogy a GDDR5X önmagában nem nagy előny. Ha 384bit+8Ghz GDDR5 az sem lenne sokkal drágább szerintem jelenleg és még jobb is.
-
Panzika
tag
válasz
Petykemano #23747 üzenetére
Érkeznek a customok
ASUS ROG STRIX RX480
Sapphire RX480 NITRO -
apatyas
Korrektor
válasz
Petykemano #23742 üzenetére
Úgy emlékszem, azt olvastam valamelyik cikkben vagy hozzászólásban, hogy nem plusz CU-k vannak redundanciaként, hanem CU-n belül oldják meg a dolgokat, vannak tartalékok. Meg, ha igaz amit a hírekben tesztekben mondanak, akkor túl van feszelve ugyanezért.
-
válasz
Petykemano #23693 üzenetére
Az egyik nagy újítás ugye a 15%-os ALU hatékonyság-növekedés. Szívesen elhiszem, hogy így van - eszerint innentől az ALU-k 15%-kal többet malmoznak? Mert már a Tongában is malmoztak eleget...
A fogyasztás a sebesség képébe nem játszik bele, mert korábban sem volt szó magasabb órajelről, mint az 1266. Azon meg eleve csak röhögtem, hogy 2.8x hatékonyságnövekedést ígértek, mert az a Polaris 10 esetében eleve betarthatatlan volt - 120W fogyasztásból kellett volna hozni a 390X sebességét. -
válasz
Petykemano #23684 üzenetére
"Akkor "jól" találgattam, hogy ha van 64 Rop a chipben, tegyél mellé 10ghz-es gddr5x-et, húzd fel az órajelet 1400-1500-ra, és megkaptad a 490-et. (180w, $300)"
Kettőt kérek
-
myckey
veterán
válasz
Petykemano #23684 üzenetére
Na majd kiderül, lehet ezt most elteszem magamnak, vagy berakom aláírásba, aztán ha jön a Vega, akkor előveszem.
-
stratova
veterán
válasz
Petykemano #23652 üzenetére
Felületesen olvastam mea culpa.
-
stratova
veterán
válasz
Petykemano #23648 üzenetére
Azt tudom esetleg elképzelni (ha helyes a 32/64 ROP-os teóriánk), hogy a kártya ilyen mértékű megvágásával, picit a régebbi széria kifuttatását szeretnék megkönnyíteni. Ha ezt kihozzák 64 ROP-pal, akkor az R9 300 és Fury széria kb. eladhatatlanná válik (így is komolyan meg kellett vágni az árát, de ez közvetetten a Pascalnak köszönhető, amely megjelenése után a Maxwellek ára szenvedett el egy nagy zakót és nyilván ehhez kell igazítani az AMD-s árakat is a boltokban, ha nem akarják, hogy rajtuk maradjon a készlet).
Másrészt ha nem a ha arányaiban nem a Compute teljesítményt fokoznák, akkor egy kicsit a saját maguk által támogatott/forzírozott Async compute és compute based primitive culling eljárásaiknak tennének keresztbe, vagy jelentene részben hátra arcot. Ha pl. RX 485-ben feloldanák egész faramuci helyzet állna elő, lehet ilyen döntéssel megvárják GTX 1060 szereplését, ami papíron már most [lényegesen] erősebb blendingben, de alacsonyabb a compute és texture teljesítménye valamint a memória sávszélessége, de valószínűleg utóbbit még kompenzálni tudja a hatékonyabb DCC-vel.gbors ott a pont, jobban mutatja a valós teljesítményt. Várjuk szeretettel.
-
stratova
veterán
válasz
Petykemano #23648 üzenetére
A ROP blokkoknak a compute teljesítményhez nincs köze (az összteljesítményt befolyásolhatja a viszonyuk és az adott játékmotor):
Teljesítménymutatók 1120/1266 MHz-re vetítve:
Compute (sigle precision):
ALU [2304] -> 5,161/5,833 TFlopsTexture fillrate:
TMU [144] -> 161,3/182,3 GT/sPixel fillrate:
ROP [32] -> 35,8/40,5 GP/s
-----------------------------------------------------------------------
Memory Bandwidth:
eff. 8 GHz 256 bit -> 256 GB/s -
stratova
veterán
válasz
Petykemano #23642 üzenetére
Megkockáztatom, hogy RX 480 jelenlegi teljesítményét a 32 blending egység érinti legérzékenyebben [Abu ha nem így van annak okát kifejthetnéd], ezt akkor lehetne kijelenteni, hogy összeeresztenénk a kártyákat élsimítás nélkül vagy/és magas minőségi beállításokkal de nem túl magas felbontáson és RX 480 lényegesen jobban szerepelne. Úgy rémlik TweakTown mért korábban AA nélkül.
A másik megoldás az lenne ha azonos órajelen eresztenék egymásnak RX 470-et és RX 480-at, feltételezve hogy a blending egységek száma nem csökken a kisebbik kártyán és a memória órajel is egyezik.
Nem hiszem, hogy a 8 Gbps memória korlátozó tényező lenne a jelenlegi kivitelnél. Bár Maxwell, Pascal esetében a dcc igen hatékony (hatékonyabb mint Tonga / Fury esetében), ott egy kategóriával magasabbra pozicionált kártyák rendelkeznek 256-320 GB/s sávszélességgel.
A magasabb órajel amúgy minden részegység teljesítményén javítana. Gyakorlatilag ezzel matekozik a zöld oldal és hozza az aktuális Tier2-vel az előző Tier1-et.Egyelőre úgy néz ki, hogy AMD a jelenlegi kártyáknál is Compute irányba tolta el a "tranzisztor-büdzsét" [na jó nem olyan hatalmas egy CU ez tény], ami olyan játékoknál lehet hasznos mint a Hitman. Minél több ehhez hasonló motorral jelenik meg játék AMD-nek annál jobb.
-
stratova
veterán
válasz
Petykemano #23635 üzenetére
Ja kend a memória vezérlőre gondol?
Az engem annyira nem izgatott amikor ez a 8 Gbps Samu elrohangál 2100-2200 MHz-en is.Egyébként szvsz Tongán 6x64 vagy 12x32 a konfiguráció P10-nél pedig 4x64 vagy pontosabban 8x32.
-
stratova
veterán
válasz
Petykemano #23628 üzenetére
"Azokból a cumókból" 16 van P10 képén. P10-ben 4 SE és 1 SE-ben 4. P10-ben 2 SE van és 1 SE-ben 2.
-
stratova
veterán
válasz
Petykemano #23617 üzenetére
A P11 diagrammjából indúltam ki:
Ha a 4 ominózus téglalap 16 ROP-ot takar, akkor ez itt 64 lesz, legfeljebb RX 480-ban ezeknek a fele aktív.
-
stratova
veterán
válasz
Petykemano #23549 üzenetére
Hmm ebben az az érdekes, hogy szerintem itt 64 ROP (Blending) van P11 16 egységéből kiindulva.
-
Z10N
veterán
válasz
Petykemano #23604 üzenetére
Szerintem is. Az utolso tisztan atlahato nevezktan a hd7000 volt. Bizonytalansag van tovabbra is.
-
HSM
félisten
válasz
Petykemano #23595 üzenetére
Az egy elég jó cucc lenne... 40CU+GDDR5X, plusz kis finomítás, hogy megfusson egy 1400-1500Mhz-et, elég bestia lenne....
-
sb
veterán
válasz
Petykemano #23577 üzenetére
Tök felesleges 20-30 dolláronként és +15%-onként kiadni egy-egy kártyát.
Szerintem.A 24CU csalódás lett volna 470-hez, de az értelme miatt előre is erre tippeltem (vagy max 28). A 16 - 24/28 - 36 skála messze a legértelmesebb.
szerk: A revision-ből mondjuk jöhetnének akkor az 5 végűek is idővel. Vagy csak papíron találták ki.
A 450 is ott figyel és el is férne... de az APU-k környékére/fölé se sok értelmes jött eddig. -
Z10N
veterán
válasz
Petykemano #23577 üzenetére
Es milyen nevet adsz neki? Mert a marketing adja el.
$179-ert mar kevesbe jo ajanlat es marketing szempontjabol pedig egy bukas 470 vs 480. Akkor inkabb 480 es 485 kellett volna, hogy legyen. A 24 cu pedig 470 es meg siman elfert volna egy 475 28 cu-val. A 16cu 460, a 20cu 465.
De ebbol mar nem lesz semmi. Foleg az utobbibol, mert ott mar fix a 16cu. Igy mar csak a 460X-re van esely es egy 465-re. X elnevezes pedig ketlem, hogy visszaterne. Enegem mar csak a 470 custom erdekel majd. Marad a 7790. A 460 pedig verszegeny a 7870/270X-hez kepest.
-
Z10N
veterán
válasz
Petykemano #23572 üzenetére
Ha mar $149 belengettek, akkor lenne morgolodas. Amugy mi mast tudsz elpekzelni az oriasi hezag kitoltesere?
Eleve csak 4gb-rol volt szo a slideon is, a 460 pedig csak 2gb. Az wccf-s hulyeseg volt, akik meg szamolni sem tudnak
-
Z10N
veterán
válasz
Petykemano #23543 üzenetére
Hivatalosan is 32CU, a boost pedig 1206.
-
rocket
nagyúr
válasz
Petykemano #23543 üzenetére
Ezzel alapbol nem lenne gond, de akkor 8pin csatit kellett volna a kartyara rakni, es nem a felhasznalok karara rizikozni, raadasul csak a tesztekbol derult ki, tehat kussban vannak.
Kitudja mikor doglik meg ettol a slot, lehet valakinel csak hosszabb tavon amikor mar gari sincs, es az igazat max. peres uton tudna csak ervenyesiteni.
En biztos nem rizikoznak semmi aron, a szabvanyok nem veletlen vannak.
Ezt meg kell oldaniuk, mert ez igy gaz, nem is ertem, hogy gondoltak ezt.
#23544: Ezt nem tudhatod biztosan,es nem csak +5wattrol van szo.
Probaltam keresgelni, de nem talaltam olyat, hogy lenne a 75watton kivul rahagyas, ez a maximum amit enged a szabvany. -
Z10N
veterán
válasz
Petykemano #23529 üzenetére
Erre emlekeztem. 2cu-t vagni a mar eleve kevesbol elegge erdekes. Abszolut nem ertek mar semmit.
896:56:16 + 128bit es 2048:128:32 + 256bit kozott oriasi lesz a kulonbseg (14cu vs 32cu) es nevezektanba meg ott vannak egymas mellett. Meg nagyobb mint anno a 7770 es 7850 kozott (10cu vs 16cu), ezert is lett 7790 (14cu).
-
Mirman
őstag
válasz
Petykemano #23524 üzenetére
Egyrészt ne a hazai arakbol induljunk ki hanem az AMD által javasoltbol ha már összehasonlítunk . Az alapján pedig igenis nagy lépés bárhogy nézzük. A másik pedig hogy mióta követem a VGA piacot n volt még olyan kártya ami itthon nem tularazva indult volna el és pár hét alatt ne ment volna le az ára a reális , javasolt árra.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Pár héten belül csak lentebb mennek az árak a designer változatok mikorra várhatóak?
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Annyi is lesz mait szamoltunk. Nem az elso napi lehuzos arbol kell kalkulalni.
-
válasz
Petykemano #23493 üzenetére
Az R9 380X 229$-os MSRP-vel nyitott. Pont mint az RX 480 8GB.
A forintban mért nyitóárkülönbség azt hiszem nem az AMD hibája. -
törölt tag
válasz
Petykemano #23209 üzenetére
"Abu azt mondta, a kisebbik vega érkezik idén."
Abu azt mondta, hogy már egy ideje az AMD csúcshardver [link] [link] a Dice top projektjéhez igazítva jelenik meg.
A kisebbik Vega és/vagy a 490 nem igazán csúcs. Szóval tényleg lehet, hogy Polaris + G5X lesz később, bár Lisa Su meg azt mondta, hogy ez a teljes Polaris lineup -
Omli85
őstag
válasz
Petykemano #23200 üzenetére
Amúgy nem úgy volt eddig is az infó, hogy a HBM2-vel szerelt Vega csak 2017 valamikor ? Most akkor lehet hogy ez a 490 lesz ? Vagy az egy külön modell lesz? Mert eddig amiről tudunk, hogy jön az a 460 470 480 490.
-
válasz
Jó fél év múlva jön ki, szted ki tudja ennyire előre a nevét?
Bármi lehet. Ha a 480-ak elég keveset esznek, lehet egy kétchipes kari is, ízlés szerint.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Nem mondta ezt Abu
Abu azt mondta a Vega is egy chip csalad mint a Polaris, lesz belole minimum ket chip.Lehet hoy lesz egy 490 meg egy Fury II. Nem lehet meg tudni.(#23202) syberia
Kivancsi leszek a custom kartyakra, hogy mennek majd. Engem a ref nem erint, customra cserelek ha jok lesznek -
Omli85
őstag
válasz
Petykemano #23189 üzenetére
Nem hiszem, hogy szükség lenne az AMD részéről kártya 480 és 490 közé tekintve, hogy árazásra 300$ induló ref árat mondtak a 490 esetén. Teljesítményről persze semmi infót nem tudunk de ha azt nézzük hogy a ref 480 200$ a ref 490 300$ ezek közé fölé jönnek a különböző custom megoldások gyári OC stb szerintem felesleges egy külön modellt betenni ezek közé le lesz ott fedve a piac eléggé. Illetve az is látszik, hogy jelenleg a nagyobb piacot akarják behúzni és nem a felső kategóriát célozzák. Semmi értelme kapkodni az NV is ugyan kiadta a modelleket de még is akadozik az ellátás, és jelenleg oké, hogy náluk az előny de semmi értelme nem lenne a csúcsmodellt erőltetni akkor mikor hézag van a piacon a közép és alsó kategóriában ahol lehet szakítani egy jó ár/teljesítmény kategóriás modellel.
-
Televan74
nagyúr
válasz
hogy létezik egy teljesebb P10 GDDR5X-szel $300-ért, csak az AMD elszúrta. - Nem szúrta el,csak nincs GDDR5X raktáron.Jó is lenne 120-130k környékén.
-
nubreed
veterán
válasz
Ez mind csak találgatás addig amíg nem jönnek a Vegák. Dehát ez a topic lényege, a kérdéseidre szerintem most még Abu sem tud válaszolni.
Az AMD már lassan kéthónapja lenyilatkozta az Arstechnikának, hogy ők nem kívánnak versenyezni az nVidiával, és nem félnek az 1070/1080 -tól. E fölött valahogy mindig elsiklik mindenki. Teljesen más irányba indultak, felakarják tölteni "olcsó" VR ready kártyákkal a 100milliós piaci rést. Erre lövik most el a 480-at meg a kistesóit. A többin ráérünk majd gondolkozni október környékén.
szerk: Meg is találtam
-
Szeszkazán
senior tag
válasz
Sajnos gyanúsan igaz amit mondasz. Valószínű nem tudjak normálisan gyártani a fullosat. Tuti hogy a BF1 idején jön ez a RX 490. Szerintem teljesítményben DX11 ben a 1070 1080 közé várható GDDR5X el. Vulcan meg DX12-ben (Normális nem agyonherélt éppenhogy DX12) meg viszi majd a pálmát.
-
stratova
veterán
válasz
Battlefield 1 október
-
actival63
aktív tag
válasz
Petykemano #23003 üzenetére
Mindannyian szívesen lektorálnánk.Bocsi nálam ez volt az utolsó hozzászólás. Lassú a fórum? Vagy a netem hülyült meg?
-
sb
veterán
válasz
Petykemano #22802 üzenetére
Csak arra reagáltam amit írtál: hogy gyengébb lehet mindkettő. Ettől még teljesen jók.
Sőt, mint írtam, én kb. ezt is vártam előre (a 470-től alapvetően, mert nálam az lenne fókuszban). -
válasz
Csak annyi a problem, ha nem jönne az RX480, akkor nem lenne 75-80-ért 970 deal... szóval mégiscsak big deal... csak max nem veszik meg.
-
válasz
Petykemano #22812 üzenetére
Probaltam ertelmezni, amit irtal, mert nem allt ossze. Felesleges ebbe tobbet belemagyarazni
Písz.
-
válasz
Tehat a 390 sebesseg 75ert nem nagy szam, de a 10%kal gyorsabb 980 110ert mar az lenne? Nem hangzik tul logikusan...
-
NandorHUN
addikt
válasz
Petykemano #22800 üzenetére
Ha az AMDs ürge azt mondja biztos úgy is van.
Viccet félretéve én biztos nem vennék referencia kártyát.
-
sb
veterán
válasz
Petykemano #22748 üzenetére
Ha veri a 980-at? Azért ez még nem volt eddig betervezve.
A 480-at leginkább 390-390X közé lőtte mindenki, szóval a 390 körülre ez alapján a 470 kicsit merész lenne.@Z10N:
Ennyire visszanyesve mar nem er $149-t, inkabb akkor +50$ a 480-ert. Meg akar a 380X is jobb vetel lesz 40k-ert.
Arányaiban 480-hoz képest nyilván nem hiszen +33% ár és +40-50% perf. De pár ezres és pont eltolódhat ennyit az árkülönbség. Tuningból sem láttunk semmit de jobbra tippelném a 470-et.
Ja és 40k-s 380X-et azért még nem sokat láttam eddig.
Szóval alakulhat ez még. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Petykemano #22781 üzenetére
A kartya teljesitmenye, nem a kialakitasa.
A ketto mast jelent. -
Ren Hoek
veterán
válasz
Petykemano #22781 üzenetére
Azt már akkor is csak poénnak szánta szerintem
Amolyan Bollywood joke kb. A dizájnra utalt szerintem, nem a hatékonyságra
Nem akarom visszahallgatni...
(#22783) Malibutomi: Kialakítás = dizájn, nem?
Mert akkor ugyan erről beszélek. Nem kamázott az öreg Raja, csak dobott egy marketingcsontot a csillogószemű usereknek, akiknek soha nem volt ilyen 500 dolláros "kialakítású" hűtője.(#22784) Oliverda Iróniáról nem hallottak még az urak gondolom. Fentebb kifejtettem miért a hőbörgés. Amúgy valamilyen szinten jogos azért. Ilyen helyzetben még sohasem voltam, hogy 5 hónapot kellene várjak IGP-vel az utódra.
-
Z10N
veterán
válasz
Petykemano #22747 üzenetére
Ezt a kerdest mar korabban is felvetettem, de senki nem valaszolt ra. Amugy 28cu lenne szvsz az optimalis. Meg akar a csonkitott rop-pal is (28cu/24rop), but it's highly unlikely.
-
törölt tag
válasz
Petykemano #22314 üzenetére
A Fijinél volt, hogy rosszul írta ki (128 vs 64) mivel ezek a programok egy adatbázisból dolgoznak és nem közvetlenül a GPU-tól kérik le.
Viszont ennél nem valószínű (amiről nincs infó ahhoz nem is ír semmit), pont a héten jött ki az új verzió Polaris supporttal. -
válasz
Petykemano #22286 üzenetére
Annyiban, hogy az AMD eddigi összes alulteljesítő (perf / tranyó) megoldásában kevés volt a ROP. Az utóbbi 5-6 évben csak a Barts-ban és a Hawaii-ban volt elég belőlük. Valamiért az AMD szereti magás sz**atni ezzel
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Petykemano #22286 üzenetére
Mondjuk érdekes, mert a Fury-t pl a 64 ROP limitálta... FHD-n se ment olyan jól (mint az eredmény diktálná), felfelé jött ki az ereje.
Pedig azért az is egy modern GCN volt már... Lehet a ROP-nak DX11-ben volt nagyobb szerepe? (Ezért nincsenek valós DX11 játéktesztek. Nem tudom Firestrike mennyire számít)(#22288) Abu85: Akkor nem szóltam
Szerk:.. de az továbbra is kérdés, hogy ezek a ROP-ok hogyan reagálnak a DX11-es játékokra.
-
sb
veterán
válasz
Petykemano #22147 üzenetére
Ezt már én is írni akartam.
Nyilván van más is, ami számít, ROP, TMU, DCC (DX12 alatt meg még több minden)... de leegyszerűsítve számolva a 390X-et dobja a gép. Ahogy a szivárgott tesztek alapján is közelinek tűnik.
2816x1050=2034x1266Tuningra szvsz kevés lesz a 6 pin. Hiába lehet 100-110W átlagban, a 150W TDP nem véletlen, lesz ami kihajtja majd. De úgy látom a 2-3 héttel ezelőtti tippemhez többen is csatlakoztak, miszerint a 470 lesz az igazi bestbuy. FHD, ha nem ultra és min 60fps kell akkor máris elég és a 480/8GB-hoz képest "féláron". És elvileg a tuning is jobb lehet.
Viszont a blowlertől félek, nem találkoztam még halkkal. A mini nyákot is nagyon megtoldja, bár ez nem feltétlen gond, ha elfér. Az is pozitívum szerintem, hogy a sokak által hiányolt DVI lemaradt. Ha már kifelé fúj, végre nem a 75%-a van fedve hátlapnak. 100W-ra így még halk is lehet, de szvsz nyák méretben customokon lesz ennél jobb hűtés 150-180W-ra is. A 470-re meg még az is kérdés mi kerül gyárilag.
-
Z10N
veterán
válasz
Petykemano #22192 üzenetére
Itt a teljes komment:
I've played around with this little beast and I have to say this is the biggest improvement in years. Polaris is extremely powerful in micropoligons. I didn't even imagine that this kind of performance is possible on a quad raster design. In an extreme test case with 8xMSAA and 64 polys/pixel, the Polaris 10 is the fastest GPU in the market by far.
The second interesting thing is the pipeline stall handling. I wrote a program to test it, and remarkable how it works. I hate dealing with pipeline stalls, because it is hard, but on Polaris the stalls are just reduced by far. Even if I run a badly optimized program, the hardware just "try to solve the problem", and it works great. This behavior reminds me the Larrabee... and now we have it, not from Intel, but a hardware is here to solve a lot of problems!Akkor Abu errol beszelt korabban. Biztato
-
SetCHOO.
aktív tag
válasz
Szerintem itt most érdemes ismét átfutni Abu cikkét.
Amennyiben a szoftveres oldal is végre felnő a feladathoz, komoly innovációt hozzhat a GCN4.
Ami remélem végre beérik. -
Laja333
őstag
válasz
"if I run a badly optimized program, the hardware just "try to solve the problem"".
Csak nem ezzel akarnak válaszolni az NV fícsörökre?
-
Z10N
veterán
válasz
Petykemano #22147 üzenetére
Jogos az okfejtesed, de ugye ott van a "magikus" culling, ami a minimum fps-t emeli majd meg. Ha az elemenyt ezaltal javitja, hogy nem droppol komplex jelenetnel, mar az is hatalmas elorelepes. Ugye beszeltuk korabban az atutemezett CU tombot is. A fogyasztas pedig azert nagy fegyverteny, az olcsobb eloallitassl egyutt. Majd meglatjuk mennyire lett groundbreaking az AMA-n
-
törölt tag
válasz
Petykemano #21860 üzenetére
És fele annyiba kerül!
-
válasz
Igen, eddig jó, de szerintem a múlt hét vége, ennek a hétnek az eleje lenne ideális pillanat a startpisztolyhoz.
(#21881) Malibutomi: inkább 65-70 az az 56.
-
NandorHUN
addikt
válasz
Petykemano #21884 üzenetére
Mondjuk felhasználók nagy részének FHD alá 4Gb is bőven jó lesz 70 körüli áron.Csak mire lehet szerezni Mo-on is az is idő.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Petykemano #21884 üzenetére
80-85K. Teljesen oké ár lenne. Főleg kezdőnek a mókuskerék refnyákért
az a borda nagyon apró a kép szerint...mármár irodai méret... gondolom spóroltak is rajta.(szerk, bár a blowerekbe nem raktak nagy vasat rakni azért) +10-15 meg jöhetnek a customok.
-
válasz
A jelenlegi Pascalok fél ill másfél kategóriával erősebbek a 480-nál, más igényszintet fednek le. És ezúttal úgy néz ki, a fogyasztás is arányosan kevesebb. Ergo aki jó középkarit akar, de nem akar várni a 1060-ra (és más egyéb nem köti a zöld táborhoz), akkor annak itt a 480/470. Júni 29 a lauch, az előtt hiába várunk a polcokra karikat, hátul maradnak a raktárban. De ahogy a szivárgó készletinfókat nézem, nem kell tovább várni.
#21864: ti eladó -> nagyon valószínű 1080-ra csere
Nagy nyáreleji lomtalanítás van mind2 táborban.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Itt hasonló vagy gyorsabb lett mint a 390/390X ,de jóval olcsóbb lett. Míg odaát a Pascal hasonló vagy jobb lett,de egy picit drágábban adják.
-
Venyera7
senior tag
válasz
Petykemano #21824 üzenetére
És mi a helyzet a GDDR5X-el?
Elméletig tudja fogadni, legalábbis Abu azt íta.
-
törölt tag
válasz
Petykemano #21824 üzenetére
Tekintve, hogy feleannyi sávszélből hozza a 1070 a Fury X szintet: igen, de már a 980 Ti is megcsinálta ezt csak nem volt ekkora különbség.
Az AMD kártyáknak eddig jóval több kellett mindenből ugyanahhoz a teljesítményhez, szóval ha a core oc még el is jut odáig egyre inkább kevesebbet fog gyorsulni a GDDR5/kevés sávszél miatt - bár ez függhet attól is, hogy mit javítottak az architektúrán. -
törölt tag
válasz
Petykemano #21819 üzenetére
Nem lesz annyi sávszél, hogy ilyen ütemben gyorsuljon, még ha a GPU képes is lenne ilyen órajelen járni.
-
törölt tag
válasz
Petykemano #21571 üzenetére
Majd pont O fogja az olcsobbakat eloresorolni
OCUK es Scan erdekes itt UK-ben, ott szoktak jo felhozatalok lenni jo aron.
-
Z10N
veterán
válasz
Petykemano #21298 üzenetére
Kb. mint a tobbieknek: 490 es 495, illetve fury2 es fury2x.
"A nagy vegának a gp102 ellen (1080ti) kell mennie."
Ezt irtam fentebb
A tovabbi okfejtesed helytallonak tartom. A yield-t szinten nem ertem a gtx1070-nel.
Fogalmam sincs, ne kerdezd. Az eddigiekbol se jott be semmi. Lesz itt eleg sok es nagy res az ujratervezett palettan. Az LE-t meg el lehet felejteni, talan a generacio vege fele.
Csak spekulacio:
rx450-460 (p11) 12?-16cu
rx470-480 (p10): 32?-36cu
rx485 (p10xtx?): gddr5x, esetleg 40cu
rx490-495 (v10): 48-64cu + hbm2/gddr5x
fury2-fury2x (v11): 96cu + hbm2Szoval:
p11: 16cu
p10: 36cu (x2,25/+20cu)
v10: 64cu (x1,777/+28cu)
v11: 96cu (x1,5/+32cu)Ekkora tomboknel nagyon vissza kell nyesni, hogy viszonylag egyenletes legyen az eloszlas.
-
Z10N
veterán
válasz
Petykemano #21285 üzenetére
Ez evidens. Viszont akkor hova szurnad be? Ha a 485 40cu-val jonne akkor a 470-nek 28cu-t kell kapnia. Kulonben a nevezektan santitani fog. Ha XX5 lepes 4cu-ba kerul, akkor X10 pedig 8cu-ba (adott alpkan). Gddr5x biztosan lesz kesobb, ha mar beleraktak, talan a p11-bol kihagytak mert oda nem sok ertelme van es tovabb lehet koltseget csokkenteni.
Igen, en is ezzel szamoltam 40cu @ 1400, de egyre inkabb a v10-nek kepzelem ezt a szerepet az egyszerusites miatt. V10 vs. gtx1070/1080, V11 vs. gtx1080ti/titanP.
-
füles_
őstag
válasz
Petykemano #21232 üzenetére
Ezek a fogyasztási adatok az egész rendszerre vonatkoznak?
PH tesztben a 270X túlhajtott procival 200W-ot fogyaszt.E szerint igen -
Remus389
veterán
válasz
Petykemano #21232 üzenetére
Ez nagyon fincsi
Ráadásul hogy is számoltuk? Az RX 480 jön kb 70.000 Ft (miután lecsillapodtak az árak, PH-s kereskedőtől)
Akkor az RX 470 ami még mindig nagyon jó, lesz 50.000 alatt.
-
TTomax
félisten
válasz
Petykemano #20930 üzenetére
Azzal sosem szoktak nyitni,az mindig kicsit később jön,lásd 7990,295X2,Pro Duo...teljesen szokatlan stratégia lenne.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Petykemano #20924 üzenetére
Ez vagy 780Ti vagy 290x ugy fotozva hogy ne latsszona harmadik tapcsati.
Edit: megsem, azokon mashogy van a tapcsati. De nem hiszem hogy az MSI elovenne egyregi designt.
-
-Solt-
veterán
válasz
Petykemano #20913 üzenetére
Most kíváncsiságból megnéztem pár kártyát Neweeg nettó USD ár vs iPon bruttó viszonylatban,
Giga G1 R9 380: ~ 315.-Ft / USD
Giga G1 R9 390: ~ 404.-Ft / USD
Giga G1 GTX970: ~ 279.-Ft / USD
(#20915) Ren Hoek: Nem fix dollár árfolyammal számolt, hanem azt "számolta ki", hogy tokkal vonóval cirka mekkora a váltószám a nettó USD ár, illetve a bruttó kiskereskedői Forint ár között! Ezért hibás a megközelítésed...
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Petykemano #20908 üzenetére
$-os ár is áfamentes. Így korrekt a váltás.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Petykemano #20908 üzenetére
Végeredményben ugyan az a két számolás, csak a tiédnél egyben van az 1.27*árfolyam váltó. Mivel az árfolyam ingadozik, ezért érdemes különvenni a két tényezőt. 1.27 ugyanis fix.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Petykemano #20890 üzenetére
Korrekció:
260e/1,27/699=292Ft/$.
-
westlake
félisten
válasz
Petykemano #20873 üzenetére
372 forintos $? What?
192.000 netóért vettem mindkét 1080-at...
274 forintos $ árfolyamnál. -
törölt tag
válasz
Petykemano #20742 üzenetére
RX 480(X) volt feldobva, de szerintem egy custom GTX 1070 árából nem kapok kettő Polaris P10-es videókártyát. Amúgy sem kéne CFX játékgép, mert inkább egykártyás jó teljesitmény/fogyasztás értékű, de 1440P felbontásra alkalmas videókártyára készülök fejleszteni. AMD most nem az, de fogyasztásban biztos javulás van, de a vártnál gyengébb teljesitmény várható. Ezért a kedvező árazás.
-
Remus389
veterán
válasz
Petykemano #20742 üzenetére
Azt mondja ha az olcsositott rx 480 65.000, akkor 97500Ft lesz osszel a GTX 1070-es (masfelszeres ar)
Hihetetlen miket irnak ide, elkepeszto
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Petykemano #20416 üzenetére
Sajnos a customok úgy néz ki drágábbak lesznek az MSRP ellenére... de talán majd alakul. Szerintem nem lesz egy máshogy itt sem. Persze ha refhűtőst akar valaki, akkor no problem...de azért én jobb szeretnék egy csendes customot.
-
válasz
Petykemano #20373 üzenetére
Ja értem, az Ashes "tesztre" gondolsz. Én nem az alapján számolok a kártya teljesítményével (lejjebb leírtam, miért), hanem az árazás alapján - ha a 390-nél jelentősen gyorsabb lenne, akkor nem ennyiért adnák.
(#20374) Malibutomi: jah, az 5.5-re nem jön ki a matek. De miután arra vigyáztak, hogy valós teljesítmény-indikáció ne legyen, elképzelhető az 5.8 is.
-
törölt tag
válasz
Petykemano #20348 üzenetére
-
Z10N
veterán
válasz
Petykemano #20351 üzenetére
Most latom korabban elirtam az egyiket: p10xt: 2560 (+256)
Mar nem becsulgetek, mivel ugy latszik felesleges
Persze a tippelt arazas meg johet1) Jogos. Lehet azt is meg jobban megvagjak.
2) Abszolut nem ertem, foleg az rx470 fenyeben.
3) Igy van. Meg tobb kerdes vetodik fel.
4) Detto 470-t vartam p11-gyel."Viszont akkor alig lenne különbség a két kártya között, ami azt jelenté, hogy a 2048 p11 csúcs, a 2304 pedig nagyon vágott p10."
Ez mar nagyon szelsoseges lenne."De nekem még akkor is hiányozna egy 3000 shaderű modell."
A 48cu-t szinten hianyolom, de ok tudjak.Ui: Oszinten szolva mar nem is tudom milyen sku-k lesznek. Ha kepesek voltak kihagyni a 360X/370X-t nehol, lehet ilyen foghijas lesz a felhozatal megint.
-
törölt tag
válasz
Petykemano #20245 üzenetére
Ez bejelentés volt, tényleges launch/tesztek/elérhetőség meg gondolom 29 ha "hard" launch lesz.
-
Z10N
veterán
válasz
Petykemano #20017 üzenetére
Marmint tudom, hogy a polaris 14nm-re lett tervezve direkt. Ugy ertettem, mint ahogy mondod a tonga/fiji parost is arra terveztek kezdetben es ez lett volna a masodik szeria 20nm-n. Szoval a sok ujdonsag kozul mar lehet korabban debutalt volna nehany. Gondolom a vega csalad erre majd meg ratesz egy lapattal. Szoval a polaris tech-kel mar korabban keszen voltak es ezert tudtak a vega-t elkezdeni.
"sok más újítás is van, amit kivágtak a tongából és a fijiből"
Pontosan erre gondoltam.
-
törölt tag
válasz
Petykemano #19987 üzenetére
Két nappal azelőtt posztolt egy 7500/12k-s képet, semmi köze hozzá.
-
füles_
őstag
válasz
Petykemano #19987 üzenetére
1080-at már tényleg csak valami varázslattal (DX12,PDA?) tudná megszorongatni
Lehet,de érdekes hogy mind két szám ott landol a TX és a 980Ti között 3DMark11-ben
-
rocket
nagyúr
válasz
Petykemano #19961 üzenetére
Eladta az RTG-t az Intelnek
-
törölt tag
válasz
Petykemano #19965 üzenetére
En nyugodt vagyok, AMD most nagyon jo iranyban halad miota Raja szabadkezet kapott. Amennyi munkat beleoltek a termekekbe megerdemlik a pihenest, ha megvalositottak amit szerettek volna akkor meg plane bulizzanak. Emberek ok is hogy lazitsanak, megerdemlik. Mostantol a marketingesek dolga a tobbi.
Nem kell belegondolni semmit amugy sem, minden kiderul idejeben.
-
5ent1nel
aktív tag
válasz
Én rosszat sejtek, bár nem akarok károgni...
Persze, lehet ez egy ügyes marketing húzás, elvégre egy bomba is akkor robban igazán nagyot, ha a bumm előtt lefojtják, de ez AMD oldalról egy igazán jól pozicionált, átgondolt marketingfogást feltételezne...
...ha erről lenne híres a cég. -
füles_
őstag
válasz
Mondta hogy ha bemutatják a Polaris-t az egész Radeon csapat ünnepelni fog
Amúgy ő is nagyon izgatott:
[link] -
Z10N
veterán
válasz
Rejtett utalas, hogy a Polaris "bagoert" lesz kaphato
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Petykemano #19836 üzenetére
Hiába pakolsz alá 100 magot, akkor sem fog skálázódni, mert az API által kényszerített programozási modell volt elhibázott. [link] - erről itt beszél Tim részletesebben. Elég jól elmondja a problémát.
-
válasz
Petykemano #19763 üzenetére
Elképesztő filozófiai magasságokban szárnyalsz.
-
törölt tag
válasz
Petykemano #19672 üzenetére
Arra jo lenne hogy Neoval átfordulosan kompatibilis lenne
Lefightelhetne AMD egy Xbox and AMD exclusive cimet az de szép lenne -
stratova
veterán
válasz
Petykemano #19208 üzenetére
Nem nekem szólt a kérdés de a GCN kártyacsalád pláne Tahiti abszolút svájci bicska volt AMD-nél, készült belőle compute: Firepro S, ws: Firepro W, gamer: Radeon termék és vélhetően inkább arra költötték a tranzisztor-keretet, ami mindenhol hasznosul, de a nagyobb haszonnal eladható professzionális piacon mindenképpen.
Ezzel szemben Maxwell kifejezetten az asztali és mobil (notebook) piac igényeihez lett igazítva, miközben a profi piacon vele párhuzamosan sokáig csak Kepler futott, amely ott egy frissítést is megélt (GK210). Csak később vezette be Nv a profi piacra Maxwellt de ott is javarészt Keplert mintegy kiegészítendő, más területeket célozva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- OnePlus One - Kína már itt One
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged