- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Mobil flották
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Devid_81
félisten
válasz
Petykemano #54672 üzenetére
Votma?
Vagy sokszor votma? -
DudeHUN
senior tag
válasz
Petykemano #54621 üzenetére
Nem tud akkora volumenben gyártani desktopra GPU-t az AMD, hogy változzanak az arányok. Jelenleg. Ugyanis a lekötött gyártókapacitásnál más piaci szegmensek kielégítése a prioritás. De ezt tudjuk.
-
sutyi^
senior tag
válasz
Petykemano #54559 üzenetére
A targettel nincs baj, csak kérdés hogy az ennyire megnyesett cache mennyire fog visszanyalni.
Mert ha a túl közel árazzák a "330USD-s" RTX 3060-hoz amin több a VRAM, de legalább még 1440p meg is nyekken a kevés cache miatt, akkor ez szerintem esélyes hogy mehet a Gamers Nexus Disappointment PC 2021 Edition-be.
-
Z10N
veterán
válasz
Petykemano #54559 üzenetére
Tehat majd egy 1080p-s kartyaert $300-400 kernek. Tudod, hova dugjak fel
Akkor a 6500/XT mi lesz 720p?
A 6300/XT meg 360p?
Elmennek a pics@ba.
Es akkor toljak a 4K marketing BS-t. Konzolon olcsobban kapok 4K elmenyt
-
Z10N
veterán
válasz
Petykemano #54547 üzenetére
32MB felejtos 6600/XT-be 1440p-hez es meg igy is draga lesz. 6500/XT-be meg eppen elmenne 1080p-re. A "budget" 6300/XT-be meg eleg a 16MB a korcs 96/64 bithez.
Komolyan orulnunk kell lassan, ha a szemetet megvehetjuk ertelmes aron.
Az APU-kat meg mar megint herelik. Ahelyett, hogy erositenek. Kiveve abban az esetben, ha elerheti vegre a zen magok nagy L3 cache reszet. Bar jobb lenne a dedikalt infi cache.
-
válasz
Petykemano #54552 üzenetére
...és közben már senkit nem is érdekel, mert úgysem lehet kapni normális áron semmit.
-
válasz
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
32GB ? akkor amelle mar nem is kell gddr6 -ot pakolni.
-
válasz
Petykemano #54545 üzenetére
-
Z10N
veterán
válasz
Petykemano #54536 üzenetére
Ez mind szep es jo, de a gamerek juttatak el oket idaig. Az a keves fanatikus, aki meg hitt bennuk. Viszont ezzel szembe kopik oket. Itt mar nem az arakrol van szo, hanem a megitelesrol. Ami annak a keves fanatikusnak a kedvet is elveszi, akik meg kitartottak mellettuk.
A tisztelet es megiteles tobbet er, mint a penz hosszu tavon. Persze a reszvenyesek ket fillerert eladnak az anyjukat is. Csak nezd meg mennyien elpartoltak az Inteltol az utobbi evekben, pedig a kekenel van boven fanatikus. Szoval lehet ezt csinalni, csak nem erdemes.
Az RTG mar csak egy mostoha gyerek. Akit ide-oda tologatnak. Fel a padlasra, majd le a pincebe, most pedig mar a banyaba sinylodik.
-
Z10N
veterán
válasz
Petykemano #54533 üzenetére
Mar az elobbi is sok csuszas. Persze papiron mindegy is...
Ilyen tempoban a "megfizetheto" 6500/XT nyaron lesz "bejelentve", abbol osz lesz mire kijon. Minimalis keszlet pedig telre lesz. Addigra jonnek a bundlle konzol csomagok is. Nagyon raernek (eskuszom jobban becsulom az NV-t ilyen teren). A "budget" 6300/XT-t pedig majd megint sunyiban jovo ev elejen eleresztik, mint a fingot. Ebbol is latszik, hogy mostmar tesznek ra nagy ivben a gamerekre a korabbi "sweetspot" dumaval egyutt. Bullshit az egesz.
Ez az RDNA2 ugye elvileg korszakalkoto (nativ RDNA, RT, infi cache, stb.) lenne az amd torteneteben, mint anno a GCN1 7000 szeria. Azt lezavartak 4 honap alatt (11 sku), meg fel evre ra jottek az egyeb megoldasok (osszesen 18 sku). Most meg mar eltelt 4 honap es van 4 sku, amibol 1 kapasbol out of range, de a masik 3 is DOA. Ha ennyire jo az RDNA2 nyomni kene orrba szajba mindenkinek, mint anno. Pedig a 28nm nem volt eppenseggel zokkenomentes, mikozben ez pedig mar 2 eves, masodik revizios 7nm (tsmc szerint pedig mar 3 eves) es nincs semmi fennakadas. Ekozben az tsmc 5nm-n mar 2019 oktober ota elkezdte a gyartast. 2020 oktober ota pedig tobb gyarto is kinal 5nm lapkat. A tobbi kifogas.
Sínen a TSMC 28 nm-es HP technológiája
2010 szept -
Z10N
veterán
válasz
Petykemano #54490 üzenetére
"1) Mindent megvesznek tőlük, amit legyártanak"
Nagyon jol tudjuk, hogy miert van ez. Szoval erre rajatszani arconkopes."2) Nem áll rendelkezésre több kapacitás"
Detto. Lasd elobbi.Ezzel csak azt a keves "image"-t es marketshare-t veszelyeztetik, ami megmaradt. De ok tudjak.
"Én nem hiszem, hogy most arról lenne szó, hogy ha tudnának, ne gyártanának többet és direkt fognák vissza a gyártási volument."
Szerintem meg ez is benne van. Eleve cpu-t gyartanak: olcsoban lehet tobb penzt keresni. Illetve nagyon jol tudjak mi a helyzet most, azaz rajatszanak, ami undorito. Ebbol is latszik, hogy a korabbi "sweetspot" csak mese volt habbal. Respect teren nalam az amd hatalmasat bukott gpu fronton. Eddig is balf@szok voltak a marketing + p/r reszlegen, de most mar mohok is.A normalis arakat itt mar el kell felejteni jo hosszu idore. Itt mar csak a ceg policyrol es megitelesrol van szo, avagy "image"-rol. Es azzal, hogy kusznak az NV mogott es direkt rajatszanak a helyzetre, semmivel nem jobb, mint az ngreedia. Es ez a problema.
3-4 ev mulva banyaomlaskor, majd lesz ennek bojtje. Akkor majd rohogni fogok rajtuk es csak bongeszni fogom az olcso vga-kat toredek aron, mint ahogy a vega/polarisnal is tettem. De ok tudjak. Ahelyett, hogy ujat vennek realis aron, majd megint hasznalt lesz, tobb generaciora. Vegulis tudjuk, hogy a rovid tavu kapzsisag kifizetodobb, mint a hosszu tavu strategia.
-
válasz
Petykemano #54499 üzenetére
Egyetértek, a hőbörgés jogos. Ugyanakkor a játék beállításokkal lehet annyit variálni, hogy egy 5500XT 4GB is "jól" teljesítsen.
Egyébként a Navi23 nem kápráztat el így előzetesen. Vegyük a 6600XT-t. A TPU adatbázisa szerint (ami azért előzetes, nem hivatalos adatokat tartalmaz) lesz benne 2048 shader, 128 bit (+Infinite cache) és 180W fogyasztással bír 7 nm-en. Ott a szerencsétlen RX 470, ami szintén 2048 shaderes, 256 bites, 14nm-es és 120W-os fogyasztása van.
Nekem a 6600XT fogyasztása nem tetszik ilyen perspektívából szemlélve. Persze, dupla órajel (1206 vs 2500), de fele(?) akkora csíkszélesség. Ezt 150W alatt kellene hoznia (a 6600 lesz 150W 1792 shaderrel).Kérdés, hova várjuk a 6600/XT kártyákat? Ha a 6600 hozza az 5700-at 30W-tal kevesebből, és a 6600XT hozza az 5700XT-t 35W-tal kevesebből, akkor végül is rendben van. 20%-kal kevesebb feldolgozóegység + 25%-kal magasabb órajel, felezett memóriabusz (+ Infinite cache), kisebb fogyasztás, azonos teljesítmény. Viszont egyelőre mindegy is, mert még ha túrásban nem is lesz jó, az általános pofátlan árszabás miatt nem lesz érdemes megvenni.
-
killbull
aktív tag
válasz
Petykemano #54499 üzenetére
Én beláttam, AMD alsó kategória kb talán RX 580 ig létezik de az is már régi! RX 590 175 Watton elég kazán, meg még undervoltolgass hogy használható legyen.
Másik oldalt pl egy 1660 Super 125 Watt, vagy 1660Ti 120 Watt és alapból több fps RX 590 től és 5500XT től is.
PCIe 3.0 x16 alapból, és náluk nem megengedett hogy fagyogasson a géped driver miatt, végül is ahogy én olvasom soha nem látok ilyet hogy fagyás bugot javítgatnának a zöld oldalon, AMD nél meg szinte mindig!Érdekesség hogy 1 hónapja fogyogatott a gépem RX5500XT vel, egy régebbi driverrel abbahagyta, tegnap jött WIN 10 update, ma reggel már kezdte is a hibát hogy magától újraindult fórumozás közben, és fixen ott van a kritikus kernel power hiba az eseménynaplóba úgy hogy csak egy R7 260X van most a gépben.
Ez az AMD ami miatt már undorodom, és régen nem volt ilyen! Senkit nem sértegetnék de nagy fanboynak kell lenni hogy ezt valaki tűrje...
-
válasz
Petykemano #54485 üzenetére
Én csak a 4GB-os 5500XT-nél látok jelentős különbséget High textúra beállításnál. Lejjebb véve eltűnik a különbég. És hát egy 5500XT 4GB kártyát ki fog kimaxolt beállításokkal használni?
Egyébként igazad van, régebbi gépnél a 8 sáv 3.0-án pont a fele a 4.0-nak, mert a 8 sáv a VGA oldalán nem változik. Na ezért kell 4.0-ra váltani.
-
válasz
Petykemano #54490 üzenetére
Hát nekem azért abban is van valami amit lenox írt délután az Nv-s topikban.idézve :
"En ebben nem vagyok ennyire biztos. Az osszes banyasz haszon az a coinokba bearalmo penztol fugg. Ez elegge fuggetlen a vga eladasoktol. Tehat ha 10-szer ennyi kartya lenne, akkor ugyanazon a penzen osztozna a tobbszoros hashrate, tehat leesne az egy kartyara juto bevetel, maris nem erne meg. Tehat ha nem lenne chiphiany, akkor maris nem erne meg annyira banyaszni, jutna kartya masra is.
"Nem lehetséges hogy a gyártók is ügyelnek erre a kényes egyensúlyra, hogy ne ömlesszék el bányászkártyákkal a piacot? mert jelenleg igazából nem igazán tudja senki hol rakódik rá ez a rohadt sok árrés az MSRP -re, mert a kiskereskedők azt mondják, már a nagykerekben is horror árakon vannak a kártyák. Lehet a gyártók is már busás haszonnal adják a cuccot ki, messze nem MSRP áron, ügyelnek erre a megtérülésre, ha már nincs waffer, már ha valóban nincs.
-
killbull
aktív tag
válasz
Petykemano #54479 üzenetére
Pont ezért adtam el az RX5500 XT met, lehet annyira nem voltam lekorlátolva de kerestem 45000 et rajta úgy hogy 1 évig használtam!
Másik oldal budget PCIe kb filmezésre jó 3.0 x16: [link]
Ő pedig 12% al gyorsabb RX 5500XT nél +minden mostani technológiával, szintén x16 al: [link]
Lehet olcsóbb is mint amennyiért vettem az RX 5500XT t, ha lemennek az árak és van felette még egy TI verzió is!Ez az én véleményem de 2019 be is csak mobilról áthozott verziók voltak és most is, úgy hogy itt nekem nem nyerő ez az árkategória! Egyszerűen mindenbe jobb amott, még Encoder minőség ügyileg sincs fejlődés AMD nél, akkor lehet maradnék mer nagy Ájemdé fan voltam eddig!
-
Televan74
nagyúr
válasz
Petykemano #54477 üzenetére
És mire nem elég abba a kategóriában a PCIe 3.0 8x sebesség?
-
Z10N
veterán
válasz
Petykemano #54470 üzenetére
"hanem Navi 23."
"A 6600 mar N23, 64MB cache.""Természetesen 128 bit. 8GB"
Akkor megint ott lesz a dilemma."$349 és $299"
Ezt meg nem csak, hogy dugjak fel, hanem forgassak is meg.
Legyen mit szamolgatnia a RecTum egysegeknek
Mikozben elmelaznak majd, hogy mibol lesz a f0s. -
válasz
Petykemano #54470 üzenetére
Tehát azt mondod, 128 bites fostalicska 135k MSRP áron? Csatlakozom Z10N-hoz.
-
Z10N
veterán
válasz
Petykemano #54467 üzenetére
"6GB-os 6700 szerintem: $399"
Akkor tudod, hova dugjak fel
$399-ert veszel lemez nelkuli PS5-t
Ugyan ugy 36CU-val, de 256 biten 16GB*-tal"Viszont ez azt sejteti, hogy még jobban vágott Navi22 tényleg nem lesz."
Az amd marketing reszlegenel nem lehet tudni. De amugy nem is volt rola leak, hogy lenne.A 6600 mar N23, 64MB cache. Mar csak az a kerdes, hogy 192bit vagy 128bit. Utobbival megint ott van a dilemma, mint a masik oldalon 3060 12GB vs. 3060Ti 8GB.
-
Z10N
veterán
válasz
Petykemano #54463 üzenetére
Azon agyaltal mar, hogy most a nagy cache miatt a banyasz teljesitmeny "nem olyan jo", viszont a chipletes design mindket oldalon, milyen hatassal lehet majd a csakanyozasra?!
-
válasz
Petykemano #54454 üzenetére
Samsungra talán, Glofora nem hinném. Kérdés hogy az ETH2 mennyire lesz átütő/ piacváltoztató tényező később, illetve az Intel valóban képes lesz e hamarosan egy 3070 teljesítményű 12 GB ramos kártyát piacra a dobni a saját gyártósorairól, mert akkor az nagyon kellemetlen lesz mind a zöldeknek mind a pirosaknak, kénytelenek lesznek gyártani valamit a gamereknek, midnegy min...
de tegnap volt valami YT videó hogy az AMD kap + 80 % körüli kapacitást a mostani rendeléséhez képest a TSMC től. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #54454 üzenetére
"Érdemes lenne-e backportolni a Navit, vagy újabb nodera átültetni a vegát vagy polarist? Vagy valami hibridet?"
asszem valamikor emlitettem, hogy fogunk még csodákat látni, akkor a Glofo 12nm+ backportolt Navira tippeltem, és most is
-
Z10N
veterán
válasz
Petykemano #54440 üzenetére
Ez lenne a 6600XT? ~$379-ert?
Dugjak fel jo melyre, ott raer RT-t szamolgatni a sotetben
"Tehát jön egy az 5700XT-vel nagyjából megegyező méretű kártya azonos áron. Közel két évvel később"
Nesze semmi fogd meg jolEbbol akkor mar lehet kalkulani, mit mennyiert adnak.
$379:
32 Compute Units
~About 236 mm2
~64MB Infinity Cache
~128-bit 16Gbps GDDR6 with 8GB VRAM$479:
40CU
351 mm^2
96M cache
192bit 12GB gddr6 -
Z10N
veterán
válasz
Petykemano #54435 üzenetére
A lenyeget kihagytad: az aremelkdest.
Az Rx5600 192 bites, 32CU-s kartya $279 volt es mar az is sok volt erte (251 mm^2).
Most meg a 192 bites kartyat $479-ert akarjak adni. +$200-ert adnak 8CU-t, 6GB gddr6-t, meg 96MB cache-t (335 mm^2).
Mindketto 7nm. Az RT-t meg hagyjuk.
Regen ezt ugy csinaltak, hogy generacio valatas volt es maradtak az arszegmensek. Azaz szo nelkul fejlodes volt. Ami most megy az rablas. Es akkor meg nem volt szo az AIB-ok (Asus), kereskedok (kisker/nagyker), nyereszkedok, banyaszok lehuzos arairol es az itthoni vilagrekord hadisarcrol. De kulfoldon is huledeznek.
-
olymind1
senior tag
válasz
Petykemano #54445 üzenetére
TPU szerint 5700-től minimálisan gyorsabb, annak a 350 volt a kezdő ára lassan 2 éve, nehogy már attól is magasabb árcédulát akarjanak ráragasztani. Ráadásul csak 128bites kártya, nem elég azokhoz az olcsóbb nyákok is, meg csak 1x8 tűs lesz, szóval a tápellátásához se kellene annyi alkatrész, aminek megintcsak költséghatékonyabbnak kellene lennie.
5600 XT MSRP-je 280 volt, így 2021-ben 380-ért a hajukra kenhetik az 1080p-s kártyájukat.
-
válasz
Petykemano #54440 üzenetére
hát 400 dollárért egy 2060 super 2 évvel később. Zero előrelépés. Az ember azt gondolja innen már nincs lejjebb fejlődés címszóval, aztán meglepődik.
-
Laja333
őstag
válasz
Petykemano #54435 üzenetére
Meg Infinity Cache-t meg Traversar Coprocessort
.
-
beef
őstag
válasz
Petykemano #54428 üzenetére
Jól látom, hogy 0 előrelépés egy 5700XT-hez képest azonos órajelen?
-
Z10N
veterán
válasz
Petykemano #54415 üzenetére
Ekozben odaat a banyaszok feltortek a csakanyos szekrenyt.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #54410 üzenetére
akkor johet a B terv, a driverbol letiltott cache
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Petykemano #54410 üzenetére
BoltOS-t kell futtatni, az szereti a Cash-t...
-
Devid_81
félisten
válasz
Petykemano #54407 üzenetére
En ettol gyengebbre tippeltem, de eroset tevedtem akkor
-
Z10N
veterán
válasz
Petykemano #54389 üzenetére
"most hogy már a notebookon való bányászatot hirdetik, lehet, hogy a gamer notebookok ára is fel fog szökni és irodai használatra való notebookok is megdrágulnak, vagy nem lesz rájuk kapacitás."
Mi nem dragul manapsag? Most jelentettek be par hete a dramot, a heten az ssd-tCsodalom, hogy eddig is volt mobilba kapacitas.
"A NV 12/16nm-ről kapott elő kártyákat. a bányászvonal nagyrészt 12nm-es Turing, a 1010 pedig 16nm-es pascal. Lehet, hogy a TSMC-nél azok a gyártósorok nincsenek teljesen leterhelve, befért."
A polaris meg 12/14, szoval van erre kapacitas. Ha az nv csinalja, akkor nem most kell abbahagyni a kullogast. Szoval ez is beferne."AZ AMD azért tűnhet úgy, hogy finnyáskodik, mert náluk az 5500XT és 5300 is 7nm."
Ezt megertem. De most is lesz hullo. Abbol pedig termeket kell csinalni. Az 5300 is selejtes 5500-bol van, gddr6-tal megtamogatva. Mikozben az 5300XT gddr5."Szerintem itt az tudná esetleg megmenteni a napot, ha az AMD is elkezdene SAmsungon gyártani. 2 éve még volt szó arról, hogy lesz Polaris 30 a Samsung 11nm-en. De szerintem ezzel már nem fognak erőlködni."
Marpedig a banyaszoknak ezt kene ontani. Es keresnenek rajta busasan. Cserebe meg 10 ev mulva is polaris lesz mindenhol"Ilyen ide-oda terített diverzifikált gyártást legföljebb a chipletesedéssel várnék csak."
Szerintem meg pont nem. Emlekszel a Vega mizeriara, hogy az eltero gyartasu interposer nem fekudt a hutesnek."A nagy bányászfarmok egyébként valami bérgyorsító vagy cloud-gaming platformként továbbélhetnek, ha a bánya szép lassan elkezd nem megérőssé válni.."
Ez nem is rossz otlet. Csak ki fog ilyen shady farmoknak fizetni. A nagy cegek stabilitast varnak bergyorsitasnal. Cloudgamingre pedig konzumerkent mire fizetsz elo? Meg a nagyoknak se megy siman.Nah, mindegy. Majd elvalik. De nagyon sotet jovokep lesz.
-
Z10N
veterán
válasz
Petykemano #54385 üzenetére
"De most a PC iránti igény is 20-30%-kal magasabb és a bányászat és az AI is felfutóban."
Amikor tavaly azt mondtam, hogy nem lesz kereslet ki lettem rohogve, mert nem lesz az embereknek penzeEs lam igazam lett
Az AI-ra vegyenek csak szepen professzionalis kartyat. Eleve, ha gpu gyartok olyan ostobak, hogy nem pro kartyakat adnak banyaszatra is, amikor ugy is megvennek, akkor nincs mirol beszelni.
"Ne aggódj, a prospektusban benne lesz a kínálat - hogy ne veszítsék el az állandó és biztos keresletet, csak kapni nem lehet."
Sokaig ezzel nem lehet szineszkedni. Eppen kimasztak a gpu arokbol es most ezzel a manoverrel megint vissza masznak."Szerintem nem lesz bányaomlás."
A banyaszat tartos lesz innentol. De a hobby minereknek a profit a lenyeg, ha pedig az leesik egy szint ala, akkor adogatjak elfele a cuccot. Persze a sok altcoinnal kihuzzak ameddig lehet. De ez olyan lesz, mint a covid. Sok hullamban fog erkezni."És sajnos a 12-14nm-es gyártósorok se nagyon állnak rendelkezésre. Állítólag a GF is tele van megrendeléssel. És itt készülnek - még - az IO lapkák is."
Akkor van wafer. Nem kell obegatni, hogy nincs. A banyaba tobbszoros aron elvinnek."szükségtelenné váló GPU-k ne omoljanak vissza rájuk."
Marpedig rajuk fog olmolni, ez mar nincs a kezukben. Ilyen arak mellett sokak fognak kivarni, akik megsem mennek konzolra."Úgy értettem: nem szorulnak rá arra, hogy olcsóbb szegmensekbe is gyártsanak."
Akkor en se szorulok ra, hogy ujat vegyek. Ezenkivul erdekes modon a GT1010-t az NV csak elokaparta valahonnan, pedig abszolut nincs szuksege ra. Az amd meg finnyaskodik, meg sunyiban 5300-zik 3GB-tal. Amikor megmondtak, hogy 4GB a min."Nem arról van szó, hogy van egy halom kapacitásuk, és a gyártósorról lejövő termékeket valahogy el kellene adni, hogy minél nagyobb volumenre tudják teríteni a fejlesztési költségeket."
En pedig vehetek NV-t is vagy majd Intel-t. Nem nekem tesznek szivesseget.Mar csak az a kerdes, hogy a fejlesztok ugye az uj konzolokkal elkezdenek zen/rdna-ra optimalizalni. De pc fronton nem lesz hozza vas, meg nv se. Akkor kinek fognak fejleszteni pc-re? Megcsinaljak a konzol verziot, aztan majd kilokik pc-re, de minek. Aztan menni fog a mantra, hogy a pc-sek nem veszik, ezert felesleges is csinalni.
-
Z10N
veterán
válasz
Petykemano #54381 üzenetére
"Szerintem ezt a tátongó űrt már nem akarják betömni."
En meg akkor a zsebuket (sok ev utan). Eljen az Adavanced Mining Devices."Persze biztos alacsony itt a marzs - a gyártás is biztos drágább és a GDDR6 is."
Furcsa, hogy amikor a Polaris ment, akkor ez nem volt gond. A gddr6 pedig mar tudjuk, hogy $7-8/GB a 14Gbps."De szerintem főképp arról van szó, hogy a rendelkezésükre álló waferkapacitást olyan termékekre igyekeznek fordítani, amin nagyobb a marzs, vagyis a drágább termékekre."
Ahogy gondoljak. Akkor ne is csinaljanak gpu-t. A proci ugy is jobban megy chiplet szinten. Majd vesz mindenki konzolt."Bármit legyártanak $500-1500 között bármilyen mennyiségben, elviszik."
Jelenleg. Aztan majd banyaomlasnal, meg csak megint neznek evekig. Ok tudjak. Ezenkivul ott vannak a 12-14nm gyartosorok es a Polaris design. Olcson lehetne csakanyokat gyartani. Ha meg keves a wafer, akkor csak cpu-t kell gyartani a vga piacot meg hagyni az NV-nek es majd az Intelnek. Kar erolkodni."Nincs szükség arra, hogy alacsonyabb árszegmensbe terméket kínáljanak."
Szukseg van. Hajlandosag nincs. Lasd elobbi, lesz akkor konzol."És ha kínálnának, nem tudnák kiszolgálni a igényeket."
A "draga" 7nm-n gyartott 5300-t is kiadtak sunnyogva...Szoval minden amit felsoroltal (es igaznak bizonyul majd), az a vasarlok arconkopese (es csak kifogas). Azoknak a keveseknek, akik meg AMD-t akarnak. Eleg siralmas, ha ezzel is ballagnak az NV utan. Mondtam, hogy az NV meg a GT1010-t is elokaparta. Ok meg nem tudnak Polarist gyartani a banyaszoknak. Nah, mindegy.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Petykemano #54381 üzenetére
Szerintem sem jonnek ezert mar alsobb kategoriaba kartyak.
Ahogy mondod eleve nincs rajtuk sok profit, fix kapacitasnal plusz meg elvennek a wafert a jobban tejelo gpuktol, ott is buknanak lovet.Amugy is ugy vannak vele, hogy akinek kell 200 dollarert kartya, az majd vesz valamit elozo 2 genbol. (Persze most azoknak is elszallt az ara)
Ilyen 1080p 60hz-144hz-re nem kell 5nm ddr5 zsiruj architechturas gpu, megteszi egy rx 580. -
Z10N
veterán
válasz
Petykemano #54375 üzenetére
A $479 alatt hatalmas ur tatong $50 es $250 (most mar $279) kozott (aka amd: "sweetspot") pedig $20-30 dollarokent be lehet szurni egy termeket. Az 8-9 termek. Ha az apuk reszet lecsiped (legyen 3db: $50-70-100) akkor is marad 4-5 sku-nak hely. Szoval siman kene lennie 6400/6300/6200/6100-nak ilyen arak mellett. Nyilvan a 6070/6050/6030 poen volt. De APU-ba is meg GCN5 Veganal jarunk. Ideje lenne mar RDNA-ra valtani. Ezenkivul az APU-k korrektek, de le vannak maradva. Eleve a 2000G es 3000G Vega11 csonkitott volt, de a 4000G-ben mar visszalepes a Vega8 (rohej). Szo se rola a Vega8 a kis 2200G-ben (ami 3 eves) remekul hasit casual gamingre a htpc-be es passzol is melle, de 2021-ben mar edes keves. Mar reg 16CU-nak kene az alapnak lennie, ha 7+ evvel ezelott a ps4-be 18CU-t bele tudtak rakni, de ezt mar sokszor kibeszeltuk (Fenghuang 28CU, Vega M 20-24CU, etc). Ha tavaly mar kapott a XSS RDNA2 20CU-t akkor nem tudom mit tokolnek meg.
6600/XT $350-400
6500/XT $250-300
Alatta meg ezek a csodak."Legutoljára nem az 5500/XT volt a legkisebb lapka és számozás?"
Suttyomban volt 5300XT is, sot 5300 96bit 3GB"Én tökre azt várnám, hogy most hogy a sávszélesség problémáját -1080p-ig - megoldja 32MB infinity cache, egy komolyabb APU-nak (125W) is elegendő lesz a DDR4/5 által biztosított 50-80GB/s"
En is, de latod milyen tokelten az AMD mar evek ota. Ziccereket hagynak ki abban amiben erosek. Hanyszor le lettunk hurrogva, hogy nem kell 100-150W APU. Mikozben gpu sincs a helyukre."Persze bányászni ezzel is lehet."
Azt mar mindenen is lehet. -
Televan74
nagyúr
válasz
Petykemano #54371 üzenetére
Nem mostanában lesz 6700XT kártyám. Marad a 2070Super!
-
Z10N
veterán
válasz
Petykemano #54373 üzenetére
Azt mondod? Pedig egy jo kis 6150LE-re palyaznek $179-ert. Akkor marad a 6050LE.
-
Z10N
veterán
válasz
Petykemano #54371 üzenetére
Remelem lesz 6400/6300/6200/6100/6070/6050/6030
Talan a low end kaphato is lesz $200 alatti cimkevel es 5 evvel ezelotti teljesitmennyelMar nagyon varom
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Petykemano #54354 üzenetére
Nvidiarol nem olvasok a jovo ubertechnikarol, csak az AMD eseteben.
Igy nem nehez a kettot objektivan nezni. Az RT ekezve volt, a DLSS ekezve volt.
AMD-nel meg minden az egekbe magasztalva, csak aztan Oscar bacsi meg valahogy nem jon sosem. Most meg az AMD kapar az Nvidia utan RT-ben, meg DLSS miatt. -
válasz
Petykemano #54356 üzenetére
... ami aztán a kiskerben úgyis $1000 lesz.
-
olymind1
senior tag
válasz
Petykemano #54356 üzenetére
"Ezzel együtt úgy tűnik, az AMD meg fogja próbálni $500-ért vesztegetni az 1440p-s kártyáját."
És a videójuk címe alapján náluk ott kezdődik a gaming.
Mintha 1440p-s monitorok potyognának az égből és mindenki 500ért venné a vgakat
Tudom, hogy csak marketing duma, de kezdenek ezek is kissé nevetségessé válni.
-
gejala
őstag
válasz
Petykemano #54354 üzenetére
Az a helyzet, hogy a játékosok nagy részét nem érdekli a 144 hz. Aki nem játszik online shootert, azt meg pláne nem. Ezzel nem lehet eladni a kártyákat.
A konzoloknál viszont megy keményen a 4K marketing. Lehet, hogy csak 30 fps meg dinamikus felbontás, de azt látják az emberek, hogy itt 4K van kéremszépen. $500-ért. Ilyen környezetben nem tudsz eladni $500+ kártyákat azzal, hogy hát 4K az nincs, de van 1440p sok hertzzel meg gsyncel. -
válasz
Petykemano #54348 üzenetére
azért a 4 K és az 1440P eléggé a jelen 2021 ben, az 1080 P pedig inkább a múlt , főleg egy PS5 megjöttével.
Steam, POnt itt szoktam olvasni, hogy nem mérvadó -
Busterftw
nagyúr
válasz
Jelent ugy ertem, hogy a 4K az Amperevel lett vegre vallalhato. Az adoptacio persze sokkal lassabb.
Az RT es a DLLS is mar tart ott, hogy jol mukodik es sokkal tobb jatek van mar ra.
Nyilvan valahol el kellett kezdeni, ez volt a Turing. -
awexco
őstag
válasz
Remélhetőleg AMD -nél észhez kapnak és sokkal nagyobb nagyságrendű gyártósorra adják le az igényüket . VGA fronton nagyon megsínylik ... Laposba mobil vga az kb városi legenda ...
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Petykemano #54337 üzenetére
Az Nvidia szerintem mindig is abban volt jo, hogy a jelenre fokuszal.
Az AMD meg inkabb a jovore fokuszalt a sok demo tech-el, ami nem nagyon materializalodott a jatekokban.
Az Nvidia talan most ott rontotta kicsit el, hogy a 8nm nem a legjobb node a 7nm kepest.Marketing ide vagy oda, azert megis az elen maradtak.
-
Z10N
veterán
válasz
"Megfordítom: a sok feldolgozó - amivel korábban a GCN rendelkezett - magas felbontáson tud értelmet nyerni, amikor nagyon sok a párhuzamos számítás.
Pár éve még az volt, hogy a GCN rendelkezik sok számító egységgel, de alacsony frekvenciát értek csak el. Szemben az nvidia architektúráival, ami vékonyabb volt, de magas frekvencián dolgozott. Alacsony felbontáson relatív kevés párhuzamos számítást kell végezni és ezért lehet, hogy nagyobb arányban fordul elő kihasználatlan számítási kapacitás, miközben a kihasznált számító egységek esetén viszont nagyon fontos a frekvencia, mert az határozza meg a válaszidőket. Véletlen volna, hogy akkoriban tolta az AMD a async compute szekerét?"
Ehhez meg hozzatennem, hogy a shader heavy uarch sokkal idotallobb lett (aka fine wine). Peldaul egy Tonga 285 (2014) meg mindig eletkepes 1080p-ben. Valahol a gtx1650 szintjen van, de egy gtx960 ('15) / 1050ti ('16)-nel mindenkeppen jobban alja a probat.
-
Alogonomus
őstag
válasz
Tömören megfogalmazva: Nem kell jobbnak lenned, elég csak a hírcsatornákat birtokolni, és azokon keresztül a tömeget már meg tudod vezetni.
Erről szólt többek között az idei HUB-balhé is, csak ott valamiért Linus (is) a saját oldala ellen fordult, ami miatt elbukott a zsarolási kísérlet. -
gejala
őstag
válasz
Petykemano #54330 üzenetére
De 4K alatt a 3080 már bottleneckes. 1080p-ben nyilván könnyű befogni procilimit mellett.
Egyébként meg hol van ez a csodapatch Odyssey-hez? Júliusi az utolsó, amit látok. Google se talál semmit azóta.
-
Alogonomus
őstag
válasz
Petykemano #54330 üzenetére
Miért kell lelomboznod? Örült a vélt sikerének, mert talált egy Abu állításának ellentmondó adatot.
-
awexco
őstag
válasz
Petykemano #54322 üzenetére
Kérdés fake vagy sem .
-
Z10N
veterán
válasz
Petykemano #54317 üzenetére
"azt ugye látjuk, hogy olyan elképesztő a kereslet a gpu-k iránt, hogy még az 5 éves példányok is 2-3x-os áron kelnek el.
Egyáltalán nem arról van szó, hogy a bányászok - most - felcsipegetnék az olcsó szart. (ezek a gamerek lennének inkább)"Az a baj, hogy a "zug vga tulajdonosok" az ajtotamasztek vga-kat is sokszoros aron adjak. Gyakorlatilag a sz@rt, ha nem is arany, de ezust arban. Es ha mar a sz@r szintje ennyire feljott, akkor nagyon sok ido lesz, mire ki lesz pucolva a szoszerint legalja kategoria.
Ez pedig betesz mindennek ami felette van. Peldaul rx550 50-70k.
-
válasz
Petykemano #54315 üzenetére
nekem az furcsa hogy ebből a GPU ból leesett annyi selejt, hogy erre el lehet indítani egy illetve két új SKU-t? vagy ezek teljes értékűek lebutítva, jó a kihozatal és nincs rá annyi igény az Almások részéről? Akkor viszont miért nem hozzák ki gaming szegmensre?
-
válasz
Petykemano #54309 üzenetére
Én nem is igazán a gyártói árról beszéltem, hanem a kisker árról.
-
Z10N
veterán
válasz
Petykemano #54299 üzenetére
Navi 23 will each memory channel allocation 4MB Infinity Cache cache, while the graphics should be 128bit bits wide, which is 8 Ge 32bit GDDR6 , so Infinity Cache capacity will Reduced to 32MB .
In short, this technology is very helpful to increase bandwidth. Although the cost is a bit high, AMD will still keep the low-end Navi 23 core, and the RX 6600 series graphics cards will not be castrated too hard.
A vagdosas remelem (bar felesleges) az arat is tukrozi, kulonben ez is DOA.
-
do3om
addikt
válasz
Petykemano #54285 üzenetére
Jelenleg felesleges a megadott árakon lovagolni.
Mert pl ha úgy írnám hogy a 6700 400$ ami drága, de mőgé rakjuk hogy ez jobb gyártónál 400e Ft az úgy hogy hangzik?
A vga piacot inkább úgy nézzük mint én, nem fejlesztek sok éve semmit, csak figyelemmel kísérem. Ez így sokkal olcsóbb.Keressetek más hobbit jobban jártok, el kell engedni az egész számtech részt mert egy mocsok az egész. Írogatni jó rolla meg egymást oltogatni hogy ki a jobb de a pénzetek ne adjátok egyik f@sz gyártónak se.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Petykemano #54285 üzenetére
MIntha tenyleg az lenne, hogy teljesitmenyt adnak X osszegert.
Ha a low end teljesitmenyben hozza az elozo gent, akkor arazzuk annyiert.
Nem nagyon van mar az, hogy olcsobban kapsz ugyanannyit vagy tobbet. -
Z10N
veterán
válasz
Petykemano #54274 üzenetére
Neveto harmadikkent johetne az Intel sajat gyartosorral.
https://videocardz.com/newz/specifications-of-intel-dg2-xe-hpg-gaming-gpu-family-emerge
A 3072/4096 shaderes kartya tarolhatna megfelelo arazas mellett. Mar csak drivert kene normalisat csinalniuk. Komolyan orulnek, ha az Intel odacsapna ennek a ket elkanaszosodott gyartonak. A banyaszoknak meg ugyse kene Intel GPU, mert sok ido mire atirjak es optimalizaljak a minereket. Ha ugyes az Intel ezt kihasznalja.
-
IzI
őstag
válasz
Petykemano #54274 üzenetére
Ez szomorú.Remélem,azért őszre lesz valami változás.
-
Z10N
veterán
válasz
Petykemano #54238 üzenetére
Az kurv@ sok. Akkor a sima RX6700 $400?! RX6600/XT $300-350?!
Jobb esetben...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Petykemano #54238 üzenetére
Még nem adták meg az MSRP-jét. De az új driver odapakolt neki úgy 10% plusz teljesítményt. Ordítja is a kis cucc, hogy "RTX 3070, jövök!"...
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #54231 üzenetére
aha ! akkor azert nem Antares, mert az még az Aldebarannál is nagyobb
nomeg ha jololvasom, akkor "Binary system" azazvagyistehat a ket chipletes moka elnevezese lesz "Antares". -
válasz
Petykemano #54222 üzenetére
Ez a visszapattanás jellemző. Tegnap is ugyanez volt, csak akkor még többet esett rövid idő alatt, ahonnan visszapattant, de mára tovább csökkent. Azonban még mindig magasan van az árfolyam (most $46k, 2017-es csúcs: *$20k).
-
beef
őstag
válasz
Petykemano #54222 üzenetére
Röviden összefoglalva: továbbra sem lesz MSRP árú VGA, semmilyen szegmensben.
-
válasz
Petykemano #54213 üzenetére
Nem túl rég az NV csinált ilyen vágott verziót valamelyik szériában, ahol egy nagyobb GPU-t vágtak feature pontosra, de magasabb volt a fogyasztása, mint az eredeti, ami mellé behozták az újat (nem emlékszem, melyik volt az).
Miért ne csinálhatná meg az AMD? Ráadásul mindent is el tudnak adni most, hülyék lennének kidobni bármilyen GPU-t, ami egy alacsonyabb kategóriába beilleszthető.
Occam borotvája.
-
Alogonomus
őstag
válasz
Azt igazán máig sem tudjuk, hogy milyen a kihozatal. Talán tényleg a hibás Navi21 chipek lesznek a 230 wattos verziók. A komoly elektronszivárgás miatt teljes 60 CU esetén valószínűleg Ampere szintű fogyasztásuk lett volna, de így a 40 - legkevésbé hibás - CU engedélyezésével 230 watton elzötyögnek, és csökkentik a kártyahiányt.
-
Komplikato
veterán
válasz
Vagy létrehoznak egy A és B verziót, ahol az A variáns nagyon nem éri meg a fogyasztás miatt bányászatra. Persze ez csak akkor működhet, ha lesz is eladható készlet.
-
válasz
Petykemano #54211 üzenetére
Az ASIC A egy vágott Navi21 lehet, más magyarázat nem ugrik be.
-
Z10N
veterán
válasz
Petykemano #54209 üzenetére
AMD Radeon RX 6700 XT to be available in two variants
A videocardz is lehozta amit linkeltel korabban.
-
Raymond
titán
válasz
Petykemano #54205 üzenetére
"amit talán lehet majd kapni MSRP-n"
Ja, persze, lehet! Amikor 800-900EUR az 5700-as sorozat es a 6800-as pedig 1000-1500EUR ha van egyaltalan. WTF?Ja hogy Coreteks? Akkor mar ertem, csak azt nem minek az ilyen poszt-ok...
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Petykemano #54188 üzenetére
En itt arra gondoltam, hogy a beugro hardver kb barmilyen laptop/pc lehet amibe van egy csoringer igp. Azzal te nem fogsz banyaszni.
Ez a piac sokkal nagyobb, mint akik banyaszatra erdemes kartyakkal rendelkeznek.
US-ben ott a halom Chromebook a sulikban, mar azzal is lehet jatszani, banyaszni aligha.A PS Now 12 honapra kb ugyanannyi mint a Geforce Now havonta (6honappal szamolva) es ugye tobb hardveren is hasznalhatod, telo, chrome bongeszo stb.
Tehat adott egy hatalmas piac, nem kell 500-1500 dollaros kartyakat venni, meg 1000 dollaros geped melle, abbol kijon 10 ev GeforceNow, a maradekbol meg veszed Steamre a jatekokat.
-
Pkc83
őstag
válasz
Petykemano #54167 üzenetére
Szerintem nem érdemes reménykedni. Amíg a bánya nem dől be
addig itt elérhető vga elérhető áron nem lesz.
A gyártók sem törik magukat. 1050 Ti meg rx 470....
Ne röhögtessék már ki magukat. 2021 van és 900p-re kell/lehet
kártyát venni. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Petykemano #54164 üzenetére
Árban az NV-hez lesz lőve. 6700XT a 3060 Ti-hez, míg a 6700 a 3060-hoz. 6700 elvileg drágább lesz, de gyorsabb is.
Aki olcsón akar VGA-t, majd a 6600-akra figyeljen. Azok 300 dollár alá jönnek, és a teljesítményük meglepően magas, a fogyasztásuk pedig túró.
A Navi 23 lesz 128 bites busszal. Utóbbi miatt nem lesz jó a bányába. Már a Navi 22 sem az, sőt, a Navi 21 sem, de az még elmegy.
A Navi 23 ugyan keveset fogyaszt, de nem csákányoz erőteljesen. Sokkal jobb nála a GeForce RTX 3050. Majdnem kétszer többet tudsz azzal lecsákályozni ETH-ban, miközben a fogyasztás hasonló. Eközben a játékokban inkább a 6600-ak a jobbak. Ebben valószínűleg benne van az extrém magas órajel. Nem ilyen 6800-6900 szint, azok pite órajeleken mennek ahhoz képest, amit a Navi 23 kap.Ami most látszik, abból az következik, hogy a 6600XT lesz itt a sötét ló.
-
Devid_81
félisten
válasz
Petykemano #54161 üzenetére
Ha 20% akkor mar 2080Ti/3070 szint kb, az talan eleg sok lenne a 6800 sp-jehez kepest szvsz, lehet tevedek
-
Raggie
őstag
válasz
Petykemano #54150 üzenetére
Bitcoint már nagyon régen nem éri meg GPU-val bányászni. Nem is bányássza már azt GPU-val közvetlenül senki.
Ethereum és más altcoin-okat éri meg GPU-val bányászni, majd általában ezeket váltják át bitcoin-ra. De a bitcoin árfolyama általában ezeknek az altcoinoknak is húzza magával arányosan az árfolyamát. Ebből adódik a probléma. -
Petykemano
veterán
válasz
Petykemano #54150 üzenetére
Egyébként csak úgy mellesleg kérdezem: ha bármiylen kriptovaluta fizetőeszközzé válna, az nem vetné fel a pénzhamisítás kérdését?
Tehát ha én 20 évvel ezelőtt veszek egy nyomdagépet, amivel nyomtatok pár különböző címletű petákot és ráveszek még párezer, vagy pármillió embert, hogy fogadjuk el egymást között fizetőeszközként a petákot, cserébe nem csak én nyomtathatok, hanem bárki vehet magának egy ilyen nyomdagépet, azzal a feltétellel, hogy a tranzakciók lekönyvelésében mindenkinek részt kell venni, akkor
- vajon már az első petákok kinyomtatásánál leültetnek engem pénzhamisításért?
- vagy az állam és a pénzügyi felügyelet szépen nyugodtan ül, mert neki mindegy, miben történik meg a fizetés, a lényeg, hogy az adókat (beleértve az áfát) forintban kell megfizetni?Emlékszünk még az 54000Ft-os esetre? Jó, az tényleg hamisítás, mert a pénz azt állította magáról, hogy forint.
Vagy amikor a gazdálkodj okosan játék címleteivel akart valaki fizetni?Ugyanakkor léteznek valódi helyi pénzek. Soproni kékfrank, meg balatoni korona [link]
Ez is arról szól, hogy bizonyos piaci szereplők megegyeztek egymással, hogy ezt a pénzt elfogadják fizetőeszközként.Nem tudom, hogy működnek, de végső soron miért ne működhetne úgy a rendszer, hogy aki erőforrást biztosít a rendszer működtetéséhez, tranzakciók könyveléséhez, elszámoláshoz, stb, az a semmiből teremtve kap ezért jutalmat abban a pénznemben? Végső soron a dollár vagy a forint is teremtődik - igaz persze úgy, hogy a teremtett pénzzel egyenértékű adósság is keletkezik egyben.
Én továbbra is azt nem értem, hogy hogy lehet ennyire erőforrásigényes ezeknek az egyébként még döntően senki által nem használt kriptovalutáknak a könyvelése?
Értem, hogy megnőtt az árfolyam és ezért sokan gondolják úgy, hogy érdemes belefogni a bányászatba. De miért nem az történik, hogy állnak a gépek üresen, mert a rendszeren belül nincs annyi tranzakció, aminek lekönyveléséhez ennyi erőforrás lenne szükséges? De a rendszer miért honorálja a rendszer számára elérhetővé tett erőforrást, ha valójában nincs annyi tennivaló?Ezt most csak azért vetem fel újra, mert tegyük fel, hogy lesz FPGA alapú 2-3x gyorsabban bányászó kártya. Abban a pillanatban, hogy valaki ilyet vesz, le fogja gyorsulni azokat, akik gpu-val bányásznak. Ha erre megint az a reakció, hogy oké, akkor nehezítünk az algoritmuson, akkor azzal az összes jelenleg terepen vagy polcokon levő GPU bányászat szempontjából értéktelenné válna. Eddig jó.
De attól a pillanattól kezdve nem jutna wafer a gaming gpu-kra. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #54127 üzenetére
"mármint úgy érted, hogy a bányászok elvinnének egy 2-3x teljesítményű dedikált bányász kártyát?"
az "igen" mellett új választ találtam a kérdésre. Lisa SU egy korszakos zseni.
avagy ezért kellett a Xilinx.
FPGA alapú bányászvasat a népnek ! -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #54127 üzenetére
"mármint úgy érted, hogy a bányászok elvinnének egy 2-3x teljesítményű dedikált bányász kártyát?"
pontosan. mondjuk nyilvan alapos attervezes lesz kidobni a banyaszat szempontjabol felesleges motyot, de szvsz amelyik ceg elobb megcsinalja, az kaszalni fog nehany milliardocska dollárt.
** feltéve, hogy eladasra keszul a cucc és nem kockáztatnak azzal, hogy megtartsak maguknak a termeket es sajat banyaszfarmot epitsenek...
utobbi esetben aki mer az nyer alapon tobb*nehany milliardocska dollár is befigyelhet... -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #54124 üzenetére
ha tudnanak olyat, hogy a banyaszkartya a minerek alatt 2-3x teljesitmenyu legyen, mint a gamer ( mondjuk a banyaszathoz szuksegtelen elemeket kidob // pl. NV : tensor, rt magok // es a helyukre plusz szamoloegysegeket epitenek be ) akkor elvinnek.
$48E a bitcoin, most igy is megerne nekik.
+hozadeka lenne, hogy akkor kevesbe erne meg gamer zsugaval banyaszni. -
Z10N
veterán
válasz
Petykemano #54109 üzenetére
Kulonosebben nem erdekel. Latod kulfoldon se adnanak tobbet erte, ahol jobban elnek. Eleve nem er ennyit egyik se. Sot az elozo generacio se ert annyit, de ezt mar kitargyaltuk.
"6700XT $500, de Legjobb esetben is $450"
5700XT 40CU 8G $399 (5700 36CU 8G $349)
Az a +4G "olcso" gddr6-bol $25-30, ha nem akarjak a fejlodes javara irni es elkerik az arat (regen szo nelkul duplaztak 64-128-256-512M-1G, pedig akkor is "draga" volt a memoria). Kozben viszont a 256bit lement 192bit-re. Es akkor semmi extra nem tortent, csak haladtunk a korral. Annyit nott a teljesitmenye, amennyi szukseges 2021-ben. $400-nal egy centtel sem kerhetnenek tobbet, de eleve $350 lenne a realis."6700 pedig $400, de Legjobb esetben is $350"
5600XT $279 (36CU), linearisan $310.
Ezenkivul kozepkategorias 6GB kartya 2021-ben? Ennyiert?! Amikor megomdta az AMD, hogy 4GB a lowend limit. Ez meg $250-nel egy centtel se er tobbet. De latod, hogy kulfoldon se adnanak erte $200-nal tobbet. RX480 8GB-rol aki akarna valtani az atnevezett rx500, draga Vega es tularazott rx5000 utan ez lenne a megoldas 4.5 ev multan, de nem lesz ilyen.Ui: Az rx5000 ugyan ugy 7nm, szoval nincs kifogas. Visszafele fejlodunk, de kemenyen. Es akkor megy a 4K gaming bull$hit.
-
paprobert
őstag
válasz
Petykemano #54109 üzenetére
Már azt se várod el a cégektől, hogy legalább papíron visszafogják magukat?
-
Z10N
veterán
válasz
Petykemano #54107 üzenetére
Nem mintha szamitana, de az "msrp" arat mar jo lenne tudni.
Persze, hogy csak rohogjunk egy jot.
Kulfoldi komment: "I will sell my car, maybe I will be able to get one..."
"if that 6GB 6700 is more than $199 it's DOA. And even $199 is pushing it. This is 2021."
-
törölt tag
válasz
Petykemano #54090 üzenetére
ugy. vettem jo aron par honapja egy vega56 nano-t, mert a nano-k mar regota izgatjak a fantaziamat. asphalt9 siman fut rajta
a tobbi projekttel meg elszuttyogok boldogan
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Szintén zenész.
Ráadásul idén amúgy is az van tarvben ,hogy autót veszek a videókártya árából. -
válasz
Same here.
-
paprobert
őstag
válasz
Ugyanez a helyzet.
Sőt, a youtuberek is így vannak ezzel. Minek kiértékelni, minek összevetni, ha nincs konkrét ár? Üres puffogtatás bármilyen véleményt megosztani a nézőközönséggel, ha a valóság ezzel köszönőviszonyban sincs.
Amikor pedig a jól bejáratott árakon is csak olyan PC-t lehet összerakni, amire már egy fél évtizede is csak legyintett volna az ember... Értelmetlen. Marad a bojkott.
-
regener
veterán
válasz
A kriptók menjenek végre 8GB minimum fölé, azután lesznek 8GB kártyák is elérhető állapotban.
A 4GB-os kártyák már szabadulnak ki, mert nem hoznak elég profitot.Az új kártyák viszont nem 4GB és azalatti memóriával jönnek, így igen, egyelőre a "mit nem tudok megvenni" érvényes rájuk.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #54043 üzenetére
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #54048 üzenetére
ha jólértem azt, hogyan múködik a rendszer, akkor igen arramegy az összes számitás, hogy hitelesítse a tranzakciókat.
a bitcoin esetében biztosan. Tök jó amúgy a technológia, csak valaki találja már ki, hogy milyen _értelmes_ dologra lehet használni azonkívül, hogy átvette az alvilág banki főkönyvének szerepét. -
korcsi
veterán
válasz
"De magának a jelenleg elérhető kriptovaluta bányászatnak, magának a számítási kapacitás felhasználásának van értelme? Milyen haszon van a jutalom túloldalán?"
Amennyire én meg tudom ítélni, a jelenlegi formájában nincs.
Az árfolyam a kereslet miatt magas, ezért a bányászatért (ami tulajdonképen szükséges az rendszer üzemeltetéséhez csak nem ilyen mértékben) kapott jutalom magas ezért nagy a rendelkezésre álló teljesítmény ezért nehezíteni kell a rendszert, hogy megfelelő sebességgel álljanak rendelkezésre a megfelelő eredmények.Alapvetően lufi. Magához a működtetéshez nem lenne szükség ennyi erőforrásra (egy bank olcsóbb). A bányászat miatt károsabb is mint egy értékpapír.
Gigawatt teljesítményeket elfűtünk feleslegesen... -
hokuszpk
nagyúr
válasz
"De magának a jelenleg elérhető kriptovaluta bányászatnak, magának a számítási kapacitás felhasználásának van értelme?"
hát ez az, a rengeteg "erre meg erre es ereis hasznalhato lenne " vilagmegvalto otletbol eddig sajnos csak a zsarolovirusokat es a physingmailokat lattam megvalosulni.
-
válasz
Elegge egyszeru, az "uzleti celja" maga a rendszer uzemeltetese (decentralizalt tranzakcios hatterrendszer vs konvencionalis bank szektor). Ez olyan kerdes kb, mint hogy a server park uzemeltetesenek mi az uzleti celja...
-
válasz
Petykemano #54038 üzenetére
Vajon mi jön még, amire nem számítunk? Egyre mélyebb ez a gödör...
-
Petykemano
veterán
válasz
Petykemano #53611 üzenetére
2020Q4-Ben 4.5M PS5 az eladási szám. [link]
Ez kb 6 hetet jelent.
Nem tudom, mennyivel kezdhették a release előtt a gyártást, felhalmozást, de szerintem nem sokkal.Amíg az AMD által lefoglalt kapacitás nem nő felszabaduló 7nm waferkapacitás miatt, vagy nem hagy alább a konzolok iránti kereslet, addig minden AMD termékből hiány várható.
A jó hír (?) Az, hogy Állítólag AMD 2021Q1-től már nagyobb kapacitások felett rendelkezik és Q2-től már érezhető lesz a kínálat bővülése.
Akárhogyis, de úgy tűnik, a remek Zen3 és Navi21 rajt ellenére ez pár negyedév/ generáció az AMD számára gyakorlatilag elúszott. Persze pénz, meg eredmények lesznek.
-
awexco
őstag
válasz
Petykemano #54017 üzenetére
SJW az ki ?
-
válasz
Petykemano #54017 üzenetére
Fogalmazzunk úgy, kellemetlenül érezték magukat valakik a hozzászólásaitól, nem érezték magukat biztonságban. Nem volt a topic safe place.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest