Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Z10N

    veterán

    válasz Petykemano #54385 üzenetére

    "De most a PC iránti igény is 20-30%-kal magasabb és a bányászat és az AI is felfutóban."
    Amikor tavaly azt mondtam, hogy nem lesz kereslet ki lettem rohogve, mert nem lesz az embereknek penze :DDD Es lam igazam lett :D Az AI-ra vegyenek csak szepen professzionalis kartyat. Eleve, ha gpu gyartok olyan ostobak, hogy nem pro kartyakat adnak banyaszatra is, amikor ugy is megvennek, akkor nincs mirol beszelni.

    "Ne aggódj, a prospektusban benne lesz a kínálat - hogy ne veszítsék el az állandó és biztos keresletet, csak kapni nem lehet."
    Sokaig ezzel nem lehet szineszkedni. Eppen kimasztak a gpu arokbol es most ezzel a manoverrel megint vissza masznak.

    "Szerintem nem lesz bányaomlás."
    A banyaszat tartos lesz innentol. De a hobby minereknek a profit a lenyeg, ha pedig az leesik egy szint ala, akkor adogatjak elfele a cuccot. Persze a sok altcoinnal kihuzzak ameddig lehet. De ez olyan lesz, mint a covid. Sok hullamban fog erkezni.

    "És sajnos a 12-14nm-es gyártósorok se nagyon állnak rendelkezésre. Állítólag a GF is tele van megrendeléssel. És itt készülnek - még - az IO lapkák is."
    Akkor van wafer. Nem kell obegatni, hogy nincs. A banyaba tobbszoros aron elvinnek.

    "szükségtelenné váló GPU-k ne omoljanak vissza rájuk."
    Marpedig rajuk fog olmolni, ez mar nincs a kezukben. Ilyen arak mellett sokak fognak kivarni, akik megsem mennek konzolra.

    "Úgy értettem: nem szorulnak rá arra, hogy olcsóbb szegmensekbe is gyártsanak."
    Akkor en se szorulok ra, hogy ujat vegyek. Ezenkivul erdekes modon a GT1010-t az NV csak elokaparta valahonnan, pedig abszolut nincs szuksege ra. Az amd meg finnyaskodik, meg sunyiban 5300-zik 3GB-tal. Amikor megmondtak, hogy 4GB a min.

    "Nem arról van szó, hogy van egy halom kapacitásuk, és a gyártósorról lejövő termékeket valahogy el kellene adni, hogy minél nagyobb volumenre tudják teríteni a fejlesztési költségeket."
    En pedig vehetek NV-t is vagy majd Intel-t. Nem nekem tesznek szivesseget.

    Mar csak az a kerdes, hogy a fejlesztok ugye az uj konzolokkal elkezdenek zen/rdna-ra optimalizalni. De pc fronton nem lesz hozza vas, meg nv se. Akkor kinek fognak fejleszteni pc-re? Megcsinaljak a konzol verziot, aztan majd kilokik pc-re, de minek. Aztan menni fog a mantra, hogy a pc-sek nem veszik, ezert felesleges is csinalni.

    [ Szerkesztve ]

    # sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"

Új hozzászólás Aktív témák