Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Z10N

    veterán

    válasz Petykemano #54389 üzenetére

    "most hogy már a notebookon való bányászatot hirdetik, lehet, hogy a gamer notebookok ára is fel fog szökni és irodai használatra való notebookok is megdrágulnak, vagy nem lesz rájuk kapacitás."
    Mi nem dragul manapsag? Most jelentettek be par hete a dramot, a heten az ssd-t :DDD Csodalom, hogy eddig is volt mobilba kapacitas.

    "A NV 12/16nm-ről kapott elő kártyákat. a bányászvonal nagyrészt 12nm-es Turing, a 1010 pedig 16nm-es pascal. Lehet, hogy a TSMC-nél azok a gyártósorok nincsenek teljesen leterhelve, befért."
    A polaris meg 12/14, szoval van erre kapacitas. Ha az nv csinalja, akkor nem most kell abbahagyni a kullogast. Szoval ez is beferne.

    "AZ AMD azért tűnhet úgy, hogy finnyáskodik, mert náluk az 5500XT és 5300 is 7nm."
    Ezt megertem. De most is lesz hullo. Abbol pedig termeket kell csinalni. Az 5300 is selejtes 5500-bol van, gddr6-tal megtamogatva. Mikozben az 5300XT gddr5.

    "Szerintem itt az tudná esetleg megmenteni a napot, ha az AMD is elkezdene SAmsungon gyártani. 2 éve még volt szó arról, hogy lesz Polaris 30 a Samsung 11nm-en. De szerintem ezzel már nem fognak erőlködni."
    Marpedig a banyaszoknak ezt kene ontani. Es keresnenek rajta busasan. Cserebe meg 10 ev mulva is polaris lesz mindenhol :D

    "Ilyen ide-oda terített diverzifikált gyártást legföljebb a chipletesedéssel várnék csak."
    Szerintem meg pont nem. Emlekszel a Vega mizeriara, hogy az eltero gyartasu interposer nem fekudt a hutesnek.

    "A nagy bányászfarmok egyébként valami bérgyorsító vagy cloud-gaming platformként továbbélhetnek, ha a bánya szép lassan elkezd nem megérőssé válni.."
    Ez nem is rossz otlet. Csak ki fog ilyen shady farmoknak fizetni. A nagy cegek stabilitast varnak bergyorsitasnal. Cloudgamingre pedig konzumerkent mire fizetsz elo? Meg a nagyoknak se megy siman.

    Nah, mindegy. Majd elvalik. De nagyon sotet jovokep lesz.

    [ Szerkesztve ]

    # sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"

Új hozzászólás Aktív témák