-
Mobilarena
AMD AM5 Platform - Zen 5 processzorcsalád - Ryzen 9xx0(X/X3D) széria
A Zen 4 (Ryzen 7xx0) topic [erre található]!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Van ilyen lap nem is 1.
vagy
Meg lehet van pár mATX lap is amin csak 2 ram slot van szóval azok is olyanok, nameg ott vannak az ITX.ek, azok is mind olyanok.
-
-
1 kicsit jobban kergesd meg 1,3v os vCore-al és 160W-al, meg ne 1.percet, hanem 10.perces loop-ot és legalább 24.e legyen a CB23.
1.perc a lófing persze hogy nem melegszik, meg csak 144W od volt. És hogyhogy csak 16.fokról indul a core temperature?
Télen ha kiteszem a gépet énis az 5.fokos udvarra akkor nálam se melegszik. -
Rewmac
aktív tag
Köszi. Nem vagyok, csak megijedtem, de folyamatosan oda kezdek kilyukadni, hogy nagy baj nincsen. Oda eljutottam amit mondott itt valaki már, hogy ez egy nagyon összetett adat és nem feltétlen valós, illetve kicsit böngészgettem és másoknak is volt hasonló miközben a valós érték nem volt 1.3.
-
-
Van, ugyanis pont a hétvégén raktam össze egy 9800x3d-s gépet és konkrétan a legrosszabb darab volt eddig ami nálam járt, pedig haveri körbe és ügyfélnek is raktam össze párat.
Ez konkrétan -10 CO-t tud csak különben fagy a rendszer random.
A vicc pedig az, hogy -25 esetén már a cinebench is fagyott, -20 esetén lefutott a CB, 9-10 órát is futott a corecycler és nem volt hiba, játékok alatt viszont rendszeresen fekete képernyővel kifagyott az egész. -10 lett a jó. Valószínűleg -10 -20 között lett volna valahol stabil, de mivel ügyfél gép nem volt idő arra, hogy kitesztelgessem. -
omfgk
veterán
We finally have hardware-based power monitoring with Benchlab equipment that can be integrated and scripted into our test suite. You can see those results below. As a reminder, these values are measured before VRM inefficiencies are taken into account.
Itt meg maximum a hwinfo-s értékeket nézzük.
Itt van például egy EPS kábelen mért Cinebench fogyasztás.
https://youtu.be/BcYixjMMHFk?t=513 -
-
PuMbA
titán
Nem OC-zok
Tudom, hogy az AMD Overlay az effektívet írja, ami a helyes, ezért írtam, hogy azok a progik amelyek nem az effektívet írják, mint alapból az MSI Afterburner ott több száz MHz különbséggel mellémutatja. Nálam 200-300 MHz a különbség, ami elég jelentős, így az MSI Afterburner alkalmatlan CPU monitorozásra.
-
parandroid
félisten
Na, ettől a részétől mindig tartottam, engem már a memória tréning is őrületbe kerget. A mostani gepen is annyit csináltam, hogy a ramokat beallítottam 3600-ra, aztán csókolom. VGA-hoz sem nyúltam egyáltalán. Se kedvem, se türelmem. Pedig egyszer kéne csak beállítani, ezért is ragadtam itt a topikban, aztán ahogy olvaslak benneteket, valahogy mindig csak halasztgatom a dolgot.
Sajnos nekem a tényleges játékokra is joval kevesebb időm van, min tamennyit szeretnék.
p
-
nem 7950X3D-ről vagy a 9950X3D-ről volt szó, hanem sima 7950X-ről!
amúgy meg már alapjáraton is hozza a szintjét! mind munkában mind játékban
és ahogy mondtam intelnél egy finom hangolás +15-20% ot jelent, nem 2-3% ot mint AMD-nél, szóval de... megeszi reggelire a 265K a 7950X-et
PL: a 285K-m is megeszi a csúcs 9950X3D-t
9950X3D 2513.pötty, mindenféle hókusz pókuszt bevetve.
nálam meg közel 2800.at gurít a 285K, úgy hogy szinte nincs is tuningolva.
most had ne szedjem elő a 265K-mat de ott is hozható ez a +20% egy finomhangolással.
-
Rewmac
aktív tag
Ugyanakkor nincs sok szabadidőm és szeretném érteni is mi történik, így kezdek elveszni és nem tudtam még 0.01-ként kitesztelni minden szinten, utána gondolom hozzá a CO-t és itt mások 2-3 órás tesztekről beszélnek persze az én érdekem nyilván, de a teljesítménnyel eddig is elégedett voltam, hőfokkal még CO nélkül sem volt bajom, most sincsen.
Csak valaki írta, hogy 1.329 az konkrétan halál és nem fogom tudni pótolni mert nincs keret még egy ilyen procira és elkezdtem vele foglalkozni, én még ennyit életemben nem tesztelgettem ki dolgokat
Igyekeztem a mai napot rászánni erre meg a tegnap estét, remélem így jó lesz és nem lesz baja.
-
-
-
Driverből radeon chill vagy mi az mikrolagos lesz. Illetve régi játékoknál bugos pl skyrim gyorsabban tölt be unlimited fps-el a loading screenen mint fix 60-al bár ez a játék hibája. Játékoknál vsyncet hasznalok ami szokott működni de pl oblivion remake simán eszi a 300+ wattot még úgy is.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
Az szép.
Bár ugye ha nincs komoly terhelés akkor ha van rajta valami rézdarab akkor 50-60 fok körül elvan simán..
Más, heccből próbálgattam, minden 1-7-ig -50 CO, 8. mag -23, és eddig megy..
A lap megfogja, mert 162W-n ~24200 pontot tudok kicsikarni belőle.. ami annyira nem lep meg... bár valszeg ha még adnék neki ampert menne, de nem szeretnék, mert nem egy betonkemény lap.. És ugyan ezt tudja majdnem 142w-n, vagyis ~24100 pont körül. Még tesztelgetem, és majd hozok eredményeket is.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hmm.. Ez nem maga a gdm lehet? Vagy kikapcsolt gdmmel
tolod?tegnap Warzone-oztunk, abban ereztem h mintha valami nem lenne jo, es valszeg a dropp miatt.. 1.26-os soccal hasznalom, stabil mindenhol, de lehet majd adok neki es megnezem valtozik e valami.. ezert is erdekelt az iod es ccd fesz de alapesetben arra kevesbe erzekeny mint a soc feszre..
nekem 1.25v-n mar eldobja az aida 4 pipast, 1.26vn mar nem, de lehet meg keves neki..
-
-
X2N
őstag
Az a baj hogy nem sokan tuningoltak eddig 48GB-os DR Samsung B die-t, gondolom nem véletlenül.
Ahogy 64GB-os kiteket se.
Ha megy nekem 5600-5800MHz-en ennél kicsit jobb időzítésekkel nekem már jó. Ennyit megér 96GB ram.Az előző 32GB-os Patriot Viper 6200 kit meg megy majd apróra, azt 4800MHz Jedec-en használltam mert nem lehetett beállítani a régi(1éves)biossal. Most az új bios már jobb, úgy viselkedik ahogy elvárnám, boot is gyors, 256GB is támogatva van, csak nincs még memória bele.
-
-
-
Én arra keresem egy ideje a választ (nyilván nem játszani szeretnék), hogy vajon tud-e az iGPU 4K-n 144+ Hz-t és ha igen, akkor melyik gyártó alaplapjának melyik kimenetén lehet ezt eléri? Általában 4K 120Hz-et írnak a gyártói specs-ben a hdmi 2.1 kimenetre, a type-c portokra pedig 8k 30Hz-et, szóval 4K 165-240Hz-t nem tudom, melyik mobo-val lehetne átvinni a cpu-ból... Intelnél se jobb a helyzet, ott egyedül a Gigabyte Z890 Aorus Pro Ice-nál írják, hogy: when a USB4® USB Type-C® monitor is installed, the maximum resolution supported is 3840x2160@240 Hz (single display output)
-
X2N
őstag
Mi közve van a chipsetnek a memória sebességhez? Eddig is ment a 8000mt/s ebben semmi újdonság nincs. 2-4 dimmes lapokban, csak nem volt mindegy milyen procid/memóriád van. Nem várható el a 6400MHz mert nem bírja a memória vezérlő, azon kívül értelme sincs mert aszinkronban járatod a fabric-al.
-
Zsohi
őstag
Az all core OC-val már nem jártam sikerrel, az 5.4Ghz még 1.375V-on se volt stabil. Az overclock.net fórumait olvasva meg vannak akiknél az 5.5Ghz megy 1.2V-on.
Mindegy is, maradok az eclk tuningnál és használom a gépet, legalább ha 1 hétig nem futok bele semmiféle stabilitási problémába jöhet a memória OC.
Őszintén, ha az Amazon-tól vettem volna ezt a procit küldeném is vissza.
-
-
Scaler nekem is auton van . 10 re állítva en kilőtt a hőfok mint állat. Jó ez auton.
Mobo limit nálam vagy bugos vagy nem tudom, de mikor beállítottam láttam 110fokot a CPU nál meg őrült magas vcore-t ,persze lehet readout error volt ,de beszrtam , így inkább belőttem saját limitet.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
Jaa, így már értem.
Hát ha ennyire kéri a naftát.. van amikor amúgy a CO nem jó, de offsetelni lehet, az néha segít.
Nu, nálam úgy néz ki a CO nem volt jó.. bár vicces azért h cruncher stabil volt -30-on is, -20-on lassan egy órája aida 4 pipás megy.. ergo ennyi, sztem a Soc-ot megnézem megy-e lentebb, illetve h CO mellett ez visel-e el offsetet.. a 9600 bírta.
Elkiabáltam, el is dobta magát..
-
-
-
Zsohi
őstag
Visszaraktam az 1.2.0.2 agesa verziot es csak rosszabb lett, az 1.2.0.3a hatarozottan jobb, azzal a karhu tesztje legalabb elindul es nem is omlik ossze a rendszer. Haladok.
Az ODT ertkekkel jatszott mar itt valaki? A 160 es 480 ohm eleg durvanak tunik, 7800x3d alatt a tizede volt.
Az eszreveteleket es a tapasztalatokat folyamatosan megosztom, hatha valakinek segitsegere valhat.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest