- Yettel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
AMD AM5 Platform - Zen 5 processzorcsalád - Ryzen 9xx0(X/X3D) széria
A Zen 4 (Ryzen 7xx0) topic [erre található]!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ha kifagy az nem a virágbolt hibája, hanem szar a CPU/RAM/VGA OC/UV beállításod!
erről beszéltem, nálam is beton stabil volt 2.hónapig semmi probléma nem volt a beállításommal, ahogy elindítottam a TLOU-t még a főmenüig se jutott mert Shader alatt kockára fagyott, majd visszább vettem a -20 CO ból -10.re akkor már lefutott a Shader telepítés de játékban 5.percet se bírt!
-
Szinte biztos, hogy nem. Erősen VGA limited van.
A timing piszkálás + FLCK állítgatás moderált szinten viszont még mindig ajánlott, mert ezt a memóriát még 5-6 évig simán használni fogod, és megérdemli azt a pár órát. Procit/VGA-t, vagy akár alaplapot is simán cserélhetsz alatta, de a jobb timing feljegyezve pár percbe kerül a beállítgatása.
A teljesen kihegyezett timing, amit itt páran csinálnak viszont változhat akár egy alaplap vagy procicserétől
-
-
-
-
-
-
Semmi proci upgrade nem kell neked, hacsak nem 720p low-ban akarsz lolozni meg csgo2-t tolni. A procilimit top VGA-nál jelentkezik látványosan, nem középszintnél, és ahhoz illő monitor is kell, ami 240 feletti fps-t megjelenít.
5070TI/9070XT környékén és inkább afelett már érdemesebb lehet jobb procit nézni, de még akkor sem feltétlenül, egy kis proci tuninggal meg ram timinggal csökkentheted a különbséget, lásd topikösszefoglaló
-
-
omfgk
veterán
Nem.
7600x bőven elég.Úgy kb 4070-ig nem aggódnék a proci miatt.
Az kb 50%-al gyorsabb mint a 6700XT.4070 Super vagy 5070-el is attól függ ,hogy pontosan milyen játék. Multi, vagy magasabb fps mint prioritás, akkor lehetnek már gondok (80-90 fps-től mondjuk).
De akkor se 7700-ra cserélném. -
hackeeeee
Jómunkásember
Én ezért is mondogattam, hogy nekem erről a régi Am3+os idők jutnak az eszembe..
Pedig, mivel a kollégámnál láttam Am4-es Asrock-ot, és most pedig intel oldalon is lga1871-est, agyaltam rajta, mert bitang tetszik.. De.. na, így h olvasva h ezek vannak, egyszerűen nem.. pedig, tudom, hogy elvileg a kisebbek kevésbé problémásak, de megvan h lehet problémás, és innentől elhúzza, ezt válasszam.. és sztem nem vagyok ezzel egyedül.. De persze, nem vagyunk egyformák.
-
Megnézted, hogy a routeredben milyen hőfokon dolgozik a SoC? Az újabbaknál már van hőszenzor, de a régebbiekben nem volt, csak érintésre tapasztalta az ember, hogy simán 100°C körül lehet.
Semmi gond nincs velük 10+ év óta...Vannak Mellanox ConnectX-3 kártyáim, 85-95°C környékére felmennek, szintén nem panaszkodnak...
Van ez a káros beidegzödés, hogy egyszer valami elavult és/vagy tök más rendszernél egy teljesen más értékelet látnak a userek, és onnantól az az arany norma, minden ami ennél magasabb az már élettel összeegyeztethetettlen...
Miközben nem ez a helyzet, jó ideje normális a 90, söt, a 100°C is.
-
hokuszpk
nagyúr
a pbo bevezetése óta így működik a cucc. a 2700X volt az első, azóta minden modellben jelenvan ; oké nemmindenki kapcsolja be, de azért épp elegen ahhoz, hogy kistatisztikázható legyen, hogy az elmúlt 4-5 évben emiatt az eladott Ryzenek nagyonmax 0.00001% -a hullott el.
-
csaba951
veterán
Ez a probléma meg van oldva. Még a legolcsóbb alaplapok sem hullanak el tőle tömegesen. CPU-k meg pláne nem.
Érdemes elfogadnod, hogy a modern AMD CPU-k úgy vannak megtervezve, hogy terhelés esetén rövid ideig nagyon magasra ugrik fel a hőmérsékletük. Tartós terhelés alatt meg amúgy is. Nem lesz tőle semmi bajuk. A rendszert úgy tervezték meg, hogy ezt gond nélkül kibírja.
-
Huhh....
A Ryzen 9xx0 és a Ryzen 7xx0 ugyanolyan minden szempontból, az egyetlen változás, hogy más CCD van rajta. Az AM5 foglalat rákfenéje, hogy az AM4-el való hűtő kompatibilitás miatt (ami így sem 100%-os) elég vastag a kupak és alatta a forrasztás.
A jobb gyártástechnológia miatt hatékonyabb a CCD, illetve az X3D esetén javult jelentősen a hűthetőség amiatt, hogy az L3 cache a CCD tetejéről (és így a CCD és a kupak közül) átkerült a CCD alá, így ez jelentősen jobban "kihajtható".A 9600X / 9700X-nél az AMD ezt a jobb hatékonyságot pont a hozzád hasonló felhasználók sirámai miatt arra használta fel, hogy a TDP-t 105W-ról 65W-ra vette le, így jóval hűvösebb lett a CPU.
Amire viszont a tesztelők meg a felhasználók jó részel kezdtek el nyekeregni, hogy a 105W-os TDP-s 7600X-hez képest a 65W-os 9600X kb. ugyanazt hozta. Hogy hűvösebben, az ilyenkor érdekes módon senkit nem érdekelt.
Szóval az AMD visszahozta a 105W-os TDP lehetőséget a 9600X-nek és a 9700X-nek.
Szóval a 65W-os TDP beállítású 7600X és a 65W-os TDP beállítású 9600X között lesz amúgy különbség teljesítményben, hőben semmi. A 105W-os 9600X és a 105W-os 7600X-ben dettó...
Amúgy semmi bajod nem lesz, ha 75°C fölé megy a CPU... -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged