- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
-
Mobilarena
AMD AM5 Platform - Zen 5 processzorcsalád - Ryzen 9xx0(X/X3D) széria
A Zen 4 (Ryzen 7xx0) topic [erre található]!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
Itt szerintem csak akkor van baj, ha enabled vagy motherboard a limit, vagyis no limit..
Őszintén szólva, ha ECO 88/120/170 -et állítasz be, akkor hiába csinálsz bármit, a beállított limitek fölé nem megy egyik lap sem, szerintem.. vagyis Asus-nál én eddig nem láttam ilyet.. sztem ilyen esetben az Asrock sem.
-
omfgk
veterán
Mit értesz az alatt ,hogy érinti?
Mindenből lesz hibás darab, a kérdés ,hogy az átlag rma számokhoz képest kiugró-e vagy sem.Ami kiugró adat, az az Asrock lapok száma és a 9800X3D-k száma.
Van más Zen 5 is a listában, de nem adnak el 10-szer annyi 9800X3D-t mint az összes többi Zen 5-ből. Ahogy Asrock-ból sem 4-szer annyit mint a három másik gyártó összesen.
Márpedig ilyen arányokat látunk a listában.Persze ez összefügg.
A cache miatt a 9800X3D (korábban a 7800X3D) a legsebezhetőbb, ha egy szar bios miatt túl magas a SOC fesz.
Tehát jól működő bios-ok esetén valószínűleg a Zen 5 rma számokhoz igazodna a 9800X3D is. Vagy minimális eltérés. -
SzlobiG
félisten
Úgy látszik igen, de nekem azok a progik kellenek szóval max a tesztek idejére lövöm ki őket.
#3604dannyl Mi a cél? Ponthajhászás, mert akkor a manual tuning fog kelleni neked amit steev65 írt. Viszont az 0/24-re nem sok értelme van úgy használni szvsz.
#3606dannyl
A -25 co ha nem fagy akkor használd úgy, vagy teszteld ki magonként, de az időigényes lesz. -
[Exodion kollégának sikerült 60.3ns környékére levinni 7800X3D-vel] .
De Ő expert level...Ha megnézed, a többségnek ilyen 62-63ns körüli késleltetésig sikerült levinnie olyan beállításokkal, amik egy 7600 / 7700 esetén pár ns-el alacsonyabb valamiért.
Félreértés ne essék, a miértet én sem értem. De ahogy nézegetem az eredményeiteket, meg más fórumokon az eredményeket, nekem ez jött le - oké, az 5ns-el feltehetően felé lőttem a valós adatnak, tehát túloztam más szóval...
A másik probléma, hogy ezért is javasoltam a Sebesség -> Memóra késleltetésnél tesztelni és legalább 3-5 alkalommal megnézni mit mutat, majd abból átlagolni. Sajnos egy-egy mérés megbízhatatlan, akkora szórásokat produkál késleltetésnél az Aida64 (érdekes módon memória READ / WRITE / COPY terén sokkal kisebb arányaiban a szórás.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ha a ctdp 105W akkor 142W-ig megy.
Kiteszteltem, hoz.
Most úgy használom hogy a 105W-s profil TDC/EDC-je van beállítva, csak a fogyasztás van belőle 110W-re. Így tudja a 105W-s profl eredményeit.
Játékfüggő, online játékoknál 3-5-10% a különbség, ha sima lokál akkor kevesebb, attól függ milyen cpu igényes a játék.. pl ragnarök alatt 3-5% a különbség, COD-ban ~10, de területfüggő.
-
Szvsz anno aki Zen4-re váltott tavaly, jól járt.
Aki most tervez váltani, az nehéz helyzetben van, mert most én nem ajánlanám a Zen5-öt. Vegyen 7800X3D-t. Már jó áron van.Aztán ha kijön a 9800X3D, majd kiderül, hogy annak mit tudnak összehozni. Tippre ott sem lesz drasztikus előre lépés, de talán valamit még össze tudnak lapátolni...
Csak hát a TDP emelés pont nem játszik, hiszen a 7800X3D sem közelíti meg a TDP limitjét - még fogyasztás terén sem, nem hogy a PPT limitjét...
Így viszont mi marad?Nem tudom.
Ezt innen nézve brutálisan elbaltázta az AMD.
Pont mikor az Intel a földön van, nem belehúz, hanem eljátsza az előnyét... Kabaré...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- RAM topik
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen házat vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Proxmox VE
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest