- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Az Euronics is elkezd használt mobilokkal foglalkozni
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
AMD AM5 Platform - Zen 5 processzorcsalád - Ryzen 9xx0(X/X3D) széria
A Zen 4 (Ryzen 7xx0) topic [erre található]!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pRoject22
őstag
válasz
KAMELOT #6141 üzenetére
Szerintem valalmi bios bug vagy valalmi misztikus dolog lehetett mert a korábbi 7000-es memóriával sehogy nem akart jó lenni, aztán beszereztem egy EXPO ramot amivel jó volt, aztán mondom mostmár vissza teszem a korábbi 7000-es memóriát, hogy akkor most küldjem-e RMA-ra vagy sem és csináltam egy előtte egy komplett áramtalanítást, elem ki be rak majd régi memória vissza tesz és utána meg elkezdett működni, szóval most 6000 CL28-on a régi memórám van bent, az EXPO ready meg megy majd fel apróra.
Molnár Kiki erre azt mondaná: íídekés
-
darkhorse
tag
válasz
KAMELOT #6061 üzenetére
Parancsolj: [link]
Első két kép minimumok és maximumok linux alatt, harmadik pedig hwinfo. Windows alatt hagyni kellett volna tovább üresjáratban de nem volt most rá több időm, így ott a max 1.235V. A minimumot könnyű összehozni, elég hozzá egy Karhu vagy linux alatt pl stressapptest.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
KAMELOT #4959 üzenetére
Elkezdtem most én is ezt..
Kiindulásnak az Aida 4 pipás tesztje tök jó.. ha valamelyik érték rossz, a 4 pipás teszt max 10 perc után ált elszál.. ha már stabilnak tűnik akkor 1 órát megy kb, ha ok akkor 2-3 óra sima.
Azért mondom ezt, mert most elkezdtem magonként tesztelgetni, mert tudom h ac -20 simán megy.. magonként elkedtem 30-tól.. és a 3. és 4. mag esetén ha ellépek 20-ról, max 5 perc után eldobja a 4 pipás tesztet.
Amúgy a wz azért lehet jó mert zabálja a cpu-t mint a szar.. intel-nél pl allcore OC kitesztelésre tök jó volt -
válasz
KAMELOT #4725 üzenetére
Ha jól emlékszem főleg a 2200 BLCK volt, ami fájóan nem ment Zsohinak a 9800X3D-n egy elég profin kiépített, OC-ra válogatott rendszeren ahol az előző procik pöccre vitték ezt a korlátot.
#4724 Zsohi : remélem jobb lesz a csereproci, ennyi körültekintéssel egy ilyen rendszer megérdemel egy átlagnál jobb procit
-
válasz
KAMELOT #4456 üzenetére
HEDT nincs emberi áron már ha létezik még egyáltalán.
Már csak játékra kell a gép, arra meg 9800x3d optimális megoldás minden nyűgje ellenére is. (Gyenge IMC, kevés pcie sáv)
Az bánt hogy nincs olcsó ram, ecc reg támogatás meg ddr4 és 7980xe után véget ért. Bár leginkább az x99-et sírom vissza az volt példaértékűen rugalmas platform, olyan sem lesz többé. (Ddr3/4 támogatás, turbó hackes procik, olcsó kínai lapok...) -
omfgk
veterán
válasz
KAMELOT #4074 üzenetére
Az ,hogy sok gyártónál a marketing megkövetelte ,hogy márpedig kell több gen 5 M2 slot.
Illetve van osztozkodás M2 slot és USB 4-es portok között is.Tehát nincs vele gond, ha az alaplap gyártónál nem teljesen hülyék.
A gond az ,hogy bizony hülyék. Vagy pontosabban a kretén marketing-el belekergetik egymást a számháborúzásba.Lásd például ez.
https://www.gigabyte.com/Motherboard/X670E-AORUS-XTREME-rev-1xEredetileg 300 ezres alaplap.
4db M2 Gen 5. De ha ebből 2db-ba bármit teszel (akár csak az egyikbe), rögtön felezed a vga-t. Big brain moment.De az átlag vásárló csak arra nyáladzik ,hogy úristen, 4db Gen 5. Közben meg csak akkor igaz ez, ha elég a PCIe 5.0 x8 (vagyis PCIe 4.0 x16 sebesség).
Vagy maradhat PCie 5.0 x16, de akkor összesen 2db SSD-t tehetsz bele. 2db SSD, egy 300 ezres alaplapon.Szóval a gyártók hülyesége miatt kell megnézni ,hogy mi osztozik mivel.
Az ideális az ha egyetlen Gen 5 M2 slot van. Onnantól azt az alaplapot már nem lehet elcseszni. -
-
iceQ!
addikt
válasz
KAMELOT #3944 üzenetére
Van egy csomó írás, amiből nagyon sokat ki is próbáltam.
Természetesen egyik sem segített.
Nagyon sokat olvastam már erről, de megoldás nem született eddig.Riva tuner fel sincs telepítve. Nem használom.
Cifu
Gép osazerakás után ugye nem volt CO állítva, illetve ECO mode. Úgy néztem próbáltam 1-2 napig de már akkor is jelen voltak ezek a problémák.
Fura. Offline játéknál nem is nagyon zavar, viszont az online az eléggé zavaró és emiatt sokszor élvezhetetlen. -
-
Ribi
nagyúr
válasz
KAMELOT #1936 üzenetére
Szerintem szólj nekik, hogy akkor most a 45 játék tesztet futtassák le még 4-6 féle más VGA-val, 3 másik felbontáson, meg DLSS meg FSR különféle beállításain is. Találkozunk fél év múlva
Amit te kérsz az VGA teszt, nem CPU teszt. Hányszor kell még leírni, hogy eljusson a megfelelő helyre?
Ja bocs, az összes VGA teszt is szar, mert ott is 8 másik procival kellene kipróbálni mi? -
omfgk
veterán
válasz
KAMELOT #1936 üzenetére
Én értem a dolgokat
Akkor számold ki
Mégse érted?
A HUB-ra meg kell nyomni egy dislike-ot.
Ha nem a te prociddal, te vga-ddal, te monitoraiddal (dual 4K), te beállításaidon tesztelnek, akkor az a teszt csak szar lehet.De emésszük már meg ,hogy valami fura oknál fogva 1080p-ben tesztelik a procikat.
Komolyan, egy amd topikba nem lehet játék tesztet betenni anélkül ,hogy az Intelesek ne jelenjenek meg vasvillát lóbálva b+...Egyébként ha bárki megnézte volna a tesztet, láthatná ,hogy itt kisebb a különbség. Mert több játék volt tesztelve. Köztük olyanok amik még 1080p-ben is vga limitesek.
Tehát örülni kellett volna a tesztnek. Nem azon siránkozni ,hogy 1080p.
Meg ,hogy 4090-el úgyse játszik senki 1080p-n. -
gejala
őstag
válasz
KAMELOT #1931 üzenetére
4K-ban is pont annyi fpst fog tudni, mint 1080p-ben. Ha 4K-ban tesztelnék, az csak azt mutatja meg, hogy melyik játék mennyire GPU igényes és meddig ér a 4090 ereje.
Máshonnan nézve, ha 4K-ban nincs különbség a procik között, az nem azt mutatja, hogy ugyanazt tudják vagy hogy nem számít a CPU, hanem csak azt, hogy a 4090 kevés 4K-hoz abban a játékban. -
omfgk
veterán
válasz
KAMELOT #1931 üzenetére
Nem, te nem érted a dolgokat.
Az emberek arra kíváncsiak, hogyan megy 1440p/4K/dual4K ultrán
Az emberek hülyék.
Ott van minden adat az 1080p Ultra tesztekben. Csak sokan lusták megérteni... Ami szomorú.Akinek ilyen konfigja van az nem xar 1080p fog bohóckodni.
Az ilyen és ehhez hasonló 4090-el úgyse játszunk 1080p-n típusú baromságokkal vannak tele a különféle tesztek kommentszekciói. PH teszt is ezzel indult. Érdemes visszanézni.
Sajnos ez továbbra is csak egy gyors bemutatkozás.
Ami kb így hangzik.
Üdv, fingom sincs ,hogy mit látok.
De ez így nem jó.
Mindegy is.
Én 3 éve 4K-n játszok és örülök ezeknek az 1080p teszteknek. Fura. -
Donnie
őstag
válasz
KAMELOT #1921 üzenetére
Nem kesergek, csak hoztam a teszteket a többieknek, hogy mennyire sávszélesség limitált az 1 CCD. 1:1 6200on mindent ki lehet hozni az IOD-ból. 2 CCD-nél pont fordítva van, ott a 2:1 előnyösebb. 1 CCD limitek ~71k read, ~100k write, ~90k copy. 2 CCD-nél viszont 100k felett lehet kihozni minden értéket és az is erősen FCLK limitált. Jó lenne már ha updatelnék az ezer éves IOD-t. Illett volna ~2600 Mhz körül hozni ennél a szériánál.
Van 6400as és 8000es profilom is, de semmivel nem hoz többet a leírt fclk/iod limit miatt.
-
-
válasz
KAMELOT #1878 üzenetére
Attól azért többet. Reálisan valahol 240-250 a reális határ ha rászámoljuk a hype miatti felárat aztán ez később csökkenhetne még amikor már telített a piac. De ilyen 280-300K-ért rohadtul nem éri meg, főleg ha azt vesszük 200-210-ért még kapni új 7800x3d-t használtan meg még olcsóbban.
De ez van kereslet kínálat. Majd idővel rendeződik a piac.
Ha nem is gyorsan de csak elfogyott a 8db 312K-s proci is. -
omfgk
veterán
válasz
KAMELOT #1442 üzenetére
Tanulj meg olvasni.
Ha arra vagy kíváncsi ,hogy ebből az előnyből mi marad 4K-ban, ahhoz meg elég egy alsós matek.
Megnézed a kérdéses játékot 1080p-ben. Mennyit tud ott a proci. És ,hogy ennyi fps-t tud-e a vga-d vagy beállításoktól függően ennyit akarsz-e 1440p-ben, 4K-ban.De én totál értem ,hogy erőbefektetés nélkül akarod az eredményt.
Na ilyen nem lesz.Mert sose lesz az ,hogy pontosan a te konfigoddal pontosan azt a játékot pontosan olyan beállítások mellet tesztelik.
Nem lesz 14900K teszt, 4090-el, Alan Wake 2-ben, 8K, DLSS Ultra Performance, ilyen-olyan beállításokkal, a telihold fényénél, fél lábon állva.
Szintén nem lesz 9800X3D-vel ,hogy rájöjj, kijön-e a különbség.Hiába van 4K teszt, ha a tesztelő 4K Ultrán tesztel.
Ahol kisebb lesz az fps, tehát a procik közötti különbség is.Ha te 4K medium-on játszol, akkor ez nem jó neked.
Vagy fordítva.Ha a tesztelő 4K mediumon tesztel, de neked 4K Ultra kell.
Fogjuk már fel ,hogy a 4K, mint felbontás még lófasz. Nem mond semmit. Nem univerzális.
Az 1080p proci teszt viszont alapvetően cpu limites környezetben (nem teljesen mert a Forza így is gpu limites például) mit tudnak a procik és mit tudnak egymáshoz képest.
Aki ezekkel az adatokkal nem tud mit kezdeni, az így járt. Sírjon hangosabban. Hátha mindenki a lusták kedvéért átáll a 4K tesztekre.45 játék, tesztelve 1080p High/Ultra beállítások mellett.
Aki akar vele mit kezdeni, az tud is. -
omfgk
veterán
válasz
KAMELOT #1440 üzenetére
8K-ban semmi különbség nem lesz a procik között.
De ezt még a nagyanyám is megjósolta volna a reggeli tealeveleiből.
Eleve egy alapvetően gpu limites játék, erre 8K, Ultra és RT, aminek a végén lesz 20 fps-ed.
Rányomsz DLSS Ultra Performance-t, akkor talán lesz 40.
És ez a lényeg.
A 40 fps.40 fps-t tud a 14900K? Igen.
Tud a 9800X3D? Igen. -
omfgk
veterán
válasz
KAMELOT #1433 üzenetére
Hol van 1440p, 4K, 8K teszt?
És a 16K teszt?
Hülye kérdésre hülye válasz.
Ha arra vagy kíváncsi ,hogy ebből az előnyből mi marad 4K-ban, ahhoz meg elég egy alsós matek.
Megnézed a kérdéses játékot 1080p-ben. Mennyit tud ott a proci. És ,hogy ennyi fps-t tud-e a vga-d vagy beállításoktól függően ennyit akarsz-e 1440p-ben, 4K-ban.Persze ez nehéz, inkább sírni kell minden teszt alatt a 4K tesztért.
Fogjuk fel az 1080p proci teszteket IQ tesztként.
-
szacsee
nagyúr
válasz
KAMELOT #1416 üzenetére
Telefonon érdeklődtem a héten más ügyben és rákérdeztem az előrendelésre, hogy mikor várható kb. Kedvesen annyit közöltek, hogy amint van infó a beszállítótól megírják. Azt nem tudom, hogy más is kapott-e levelet aki hasonlóan 10-én rendelt mint én, de annyit közöltek, hogy előreláthatóan 1 hónap múlva kerül raktárkészletre.... szvsz lesz az 2025 is.
-
omfgk
veterán
válasz
KAMELOT #1106 üzenetére
1080p. Ki lehet belőle indulni. Tökéletes.
A grafikonból és a teljes review-ból megtudhatjuk ,hogy az adott tesztelőnél, adott setup-al, a különböző játékokban, adott beállítással, a meghatározott és remélhetőleg custom scene mellett mit tud a proci 1080p-ben. Mit tudnak és mit tudnak egymáshoz képest ezen körülmények között.Például a 14900K ezt az átlag 124 fps-t tudni fogja 4K-ban is. Mert csupán a felbontás nem ró nagyobb terhet a procira.
Ha valaki 4K-ban szeretne 80 fps-t, akkor nem kell 9800X3D. Ha stabil 100 felett akar, akkor jól jöhet a plusz teljesítmény.
Mi az amit itt a Hogwarts tesztnél nem tudsz meg?
Vga-tól és beállításoktól függ az ,hogy pontosan hol lesz a gpu limit. És ,hogy végül megéri-e váltani a drágább procira vagy sem.
És egyáltalán nem kell ahhoz fostalicska (idéztem) grafikára lebutítani ahhoz a játékot, és/vagy több száz fps-en játszani ahhoz ,hogy még a 4k is cpu limites lehessen.
100 fps. Nem több. 100. Igen, lesz olyan játék ahol ez 500 fps. És az már nem limit, az semmi. Igen, papíron lehetne több is, de ki nem szarja le ezen a szinten már.
-
omfgk
veterán
válasz
KAMELOT #1099 üzenetére
Esetleg meg kéne érteni ,hogy miért van a proci tesztekben 1080p.
1440p vagy 4K szeretnénk látni a tesztet, mert ott jön ki különbség.
De így már értem a folyamatos teszt igényeket.
Egyébként ez a különbség nálad vagy nála jön ki?Mert te lehet ,hogy 60 fps Path Tracing-et akarsz, ő meg stabil 150 fps-t akar.
-
hokuszpk
nagyúr
jajj a 8:07 -es csávó. Kicsit késet, általában 2-3 héttel a megjelenés előtt bármiről is van videója. Majd ha jön az NV Arm alapu cucc, azzal is lesz neki.
ahogy elnezem nemsokara lesz 9800X3D vs 9800X3D videoja is ; amiben az egyik 9800X3D 5% -al gyorsabb lesz, mint a masik 9800X3D. -
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Tsarevna - Akciójáték a szláv mitológia alapján
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ingatlanos topic!
- Ford topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Windows 11
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged