Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Android szakmai topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Milyen okostelefont vegyek?
- CES 2026: Diktálni lehet rá, tölteni soha nem kell
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
-
Mobilarena

AMD AM5 Platform - Zen 5 processzorcsalád - Ryzen 9xx0(X/X3D) széria
(9600X, 9700X, 9800X3D, 9900X, 9900X3D, 9950X, 9950X3D)
A Zen 4 (Ryzen 7xx0) topic [erre található]!
Új hozzászólás Aktív témák
-
steewcv65
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
Mehet be egy br jatekba es ott lehet hirtelen fordulni 180-240°-kat

-
steewcv65
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
Up
-
steewcv65
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
Majd ma valamikor jovok egy ilyennel 7800x3d
-
steewcv65
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Ez mar szinvonaltalan
-
steewcv65
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Igen, nagyon pozitiv lett
, a ventik beallitasaval nem vagyok elegedetg, de amugy okes -
steewcv65
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Én sose szerettem a gagyibájt lapokat, főleg nem am4-en... viszont am5-re eleg sokat ügyesskedtek, engem megleptek....
-
steewcv65
őstag
Én ennyiért vettem egy 7600x3d-t amit már csak játékra használok és sokkal jobban teljesít, mint a széthúzott 9700x processzorom és sokkal hűvösebb és jobban is kezeli a ramokat.Azonos beállítások mellett alacsonyabb latency stb stb stb.
Ez nálam igaz amivel én játszom, amikor játszok.Biztos vagyok benne, hogy nem mindenre igaz, de én csak pár játékkal játszom és az mind jobban szalad.
Ez az alapom volt, ezt a 9700x 7x felett hozta és gyengébb read write és copy értéken.
Azóta már 58-59 latencyben mászkál a masina és teljesen stabil 2.5 hónapja. -
steewcv65
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
Jogos, amugy nincs is szamitoged, se droidnak 😜
-
steewcv65
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
Fclk hoz lenyegben jelentos javulast jatekokban?Mondjuk minum fpsben?
-
steewcv65
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Igen, engem csak a 12v ág érdekelt, stabilitásában
-
steewcv65
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Köszönöm szépen
-
steewcv65
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
nekem van szükségem rá viszonytás 12v ág stabilitásra.
jöhet privátban is, ha meg nem akkor nem
-
steewcv65
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
off:
csinálnál nekem egy perc furmark tesztet? 12v tapegység érdekelne a hwinfoban -
steewcv65
őstag
Sziasztok!
Van köztünk olyan akinek volt vagy van 7600x3d procija?
Lenne par kérdésem
-
steewcv65
őstag
válasz
pRoject22
üzenetére
Én azt vettem észre(sajáton),ha 45másodperc után fagy akkor még lehet stabil minden más, ne kérdezd, hogy miért, de akkor még elketyeg. Amikor alatta akkor meg lehet fagyás , újraindulás bármi.Én úgy állítottam be, ha 5 percig fut akkor megyek tovább, ha alatta kifagy vagy bármi anomália történik akkor lépek vissza abban amit álítottam.
-
steewcv65
őstag
válasz
pRoject22
üzenetére
Tapasztalatom szerint, ha jo fpu-ban, akkor mindenhol jo lesz.ami azokat a szamitasokat erinti.9xxx szeria sokkal erzekenyebb erre mint az elodok.Kepes lefutni minden mas, de az fpu nem,akkor mar egy rendereles is valamikor kifagyhat.Illetve jatekok is, amik erzekenyek erre.Ami nem az akkor is menni fog, ha instabil a rendszeres.
-
steewcv65
őstag
válasz
ScomComputer
üzenetére
Király vagy, köszi
-
steewcv65
őstag
Van koztunk olyan aki 7600x3d-rol valtott 9xxx non 3dre ?
-
steewcv65
őstag
Ryzen 9700x beállítás és m-die ramok(Patriot viper venom 6000 cl 30-40-40-76 )...
Egy kis mankó a sajátomból kiindulva. Ami nekem jó az nem feltétlen lesz jó neked is, de pár infót megosztok az elmúlt 2-3 hónap tesztelgetésből.
Ramok terén eddig mentem el, ami nálam még stabil, lehet lenne benne még valami, de nem látok nagy teljesítményt mögötte a továbbiakban:

9700x bios beállítások (B650 Eagle):

Amit itt megjegyeznék a pbo-val kapcsolatosan:
Tesztek során nem tudtam olyan helyzet teremteni játékokban és mérésekben sem, amivel kimutatható lett volna, hogy pbo vagy all core fix órajel a gyorsabb. Hibahatáron azonosak voltak az eredmények, pedig pboval 5.7 ghz-be is beugráltam és 5.5-5.6 ghz és az utóbbit elég stabilan kitartja warzonban ami cpu igényes.Ezt leszámítva én úgy gondolom, hogy számomra semmi értelme nincs a pbonak, de fűteni tud rendesen.
Fix 5.45 ghz-ra állítva azonos eredményeket kaptam játékokban, de szintetikus tesztekben a pbo volt jobb 100-200 pont....Viszont fix órajelen nagyon jól hűthető a pbohoz képest.
u.i pbo-t nem vittem végig mert már unalmas volt(naponta egy magot állítottam)Példa, warzone 1440p:
Pbo hőmérséklet : 65-70c, a peak kicsitvel magasabb, de ebben a tartományban mozog
Fix 5.45 ghz : 58-60c között és a peak talán 64c, offset volt: 0.045Ramok nem melegedtek 50c főlé átlagban, peak az 51-52c volt.
Azóta felkerült egy ram hűtés is, amit megosztva használom a vrm és a ramok között.
Azt megjegyezném, hogy semmi indoka nem volt, de olcsó volt
Vrm nálam 160w cpuval nem melegedett 53-55c fölé.Az alaplapról :
Utálom a gagyibájtokat és ezzel a tudattal vettem meg.
Azt kell mondjam, hogy jó választás lett. Amiért anno ezt a konfigot vettem , mert az 5800x3d eladásával ez jött ki közel a nullás ráfizetéssel. Nyilván kellett, de elenyésző volt.
A régi vas :msi b550 gaming plus, fury renegade 3733mhz cl15 32gb, plusz az x3d
Jelenleg van 2db nvme ssd: cpu1- samu 870 evo plus; chipsetre kötve : fury renegade
sata ssd 2db
Első kép samu a második a fury
Ami nekem nagyon pozitív az msi lapomhoz képest, hogy akármennyire baszok el valamit a biosban....ami már nem jó vagy a ramoknak vagy a cpunak ez akkor is postolt és az előző beállítás vissza is teszi.
Msi-nél sok esetben resetelnem kellett és nehezen kelt életre. Nyilván ez lehet sajátossága a platformnak is ezt nem tudom.
Funkcionálisan mindent tud és nem látom, hogy mitől lenne jobb egy sokkal drágább alaplap, mint amit ez is tud. Talán ott ahol már van eclk is, de akkor is lesz egy határa a hardvereknek és abban nem vagyok biztos, hogy annyival jobban finomhangolható, hogy azt a közel plusz 50e ft difit nekem megérje.
Negatívum számomra a ventik kezelése, az valami gyötrelmes dolog a biosban az msi után.Ha esetleg kell valakinek beállítás a ventikről, akkor azt szívesen elkészítem. De legtöbb embernek más a tűrése és a komponense is. Ezért nem tettem most alapból bele az irományba, amúgy én nagyon rühellem a hangos dolgokat

#Gigabyte B650 Eagle# Amd Ryzen 9700x# Patriot Viper Venom 6000mhz cl28 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60

Üdv

-
steewcv65
őstag
Aida fele mem teszt mar nem a legjobb en nem is alapozok ra.De a stabilitast teszt az nagyon jo ezeken a rendszereken.Foleg az fpu, nalam amikor ott elhasal, akkor van baj, mert minden mas teszt lefut akar orakig is.Az fpu megbukik akkor nem stabil,de tenylegesen nem is az.Elinditok egy renderelest es hibara is fut.Ha fpu lemegy akkor a render se bukik meg.
-
steewcv65
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
Aztan gondolom ott is 600euro lesz a cel
-
steewcv65
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
minden jót hozzá
-
steewcv65
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
Én is mindent codban tesztelek(warzone), ha ott okés 1-2 óra akkor utána megyek tovább vagy lépek vissza , aztán az ilyen szintetikus tesztek....
-
steewcv65
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
En elvarnam, hogy jobb legyen ennel.Nem egy nagy dolog, megtartani vagy alaphelyzetbe tenni kerdest tegyen fel, csak egy taroloi feladat kerdese.
-
steewcv65
őstag
Gagyibájt b650 alapokon kinek milyen tapasztalata van bios updatet követően??Van valami javulási, illetve, lenullázza a beállításokat vagy azokat megtartja ?
-
steewcv65
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
Nem ai oc van nalam
-
steewcv65
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
1.27re van allitva, erdekes, mert all core oc-ban ez nem ugrik ki
-
steewcv65
őstag
válasz
joysefke
üzenetére
Figyelj, en ket hete tesztelem es all core oc semmi hatranyt nem mutatott eletszeruen.Tesztekben jobb pontszamokat kaptam multiban, singleben szerintem meg 1% a deficit.De wzban ahol kellene, hogy adja, mert cpu limitem van, ott semmi elonyt nem vettem eszre eddig.Hiaba latom, hogy 5.6-5.7ghz boostok is vannak.Szoval, ha annyira sokat szamitana itt architekturalis szinten, akkor ezt eszlelnem, de nem jon semmi.
Ez a velemenyem errol, ami mar nem csak velemeny, jelenleg ez mar egy valamivel hosszabb megtalasztalas is. -
steewcv65
őstag
válasz
hackeeeee
üzenetére
Minden nap egy mag kettesevel es ennyi, tart ameddig tart.Amugy igazabol nekem a wz jo tesztelni, mert akkor cpu limitem van, hogy csorognek a hajtokarok 😆.70-100% a usage.Szoval eleg realis igy, ha napi szintu hasznalatra akarsz valamit beallitani.Ha itt kitapashtaltam, hogy meddig mehetek akkor erre jon majd egy bclk is erre 🤣
-
steewcv65
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
Also hangon
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- OTP Bank topic
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- LEGO klub
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Vicces képek
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Intel Ultra 5 245K / RTX 3080 10GB / 16GB DDR5 / 1TB SSD!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

😉
Ez az alapom volt, ezt a 9700x 7x felett hozta és gyengébb read write és copy értéken.

2025 welcome to real life