- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Az Euronics is elkezd használt mobilokkal foglalkozni
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Win10 esetén Gépház/Rendszer/Energiagazdálkodás/További Energiabeállítások/itt ami be van jelölve (Vezérlőpult\Hardver és hang\Energiagazdálkodási lehetőségek\Sémabeállítások szerkesztése)--->> Speciális energiabeállítások szerkesztése / Processzor energiagazdálkodása / Minimális processzorteljesítmény (ezt nézd meg, de többi beállításra is rá nézhetsz)
MD
L -
-
Knobber
aktív tag
Hát igazából a Memory QVL-ben benne sincs ez a fajta ram ( HX424C15FBK2/8 )
Szóval örülni kell hogy megy 2400-at és pluszban esetleg 2666 (még szerencsésebb esetben 2800-at)Amúgy BIOS-ban tényleg nincsen SOC voltage állítás, és jó kérdés hogy a Ryzen Masterrel való állítása egyáltalán csinál-e valamit.
-
Knobber
aktív tag
A Ryzen Master windows alól állítja, de ha RAM-on mókolsz, az is újraindítást kér.
Biosban tényleg nem találtam SOC voltage emelést, csak Ryzen Masterben külön. Ott megemeltem 1.15V-ig is, RAM-ot pedig 1.4V-ra, lazítottam az időzítéseken is de ígyis-úgyis elhasan 2933-on.Talán ehhez az Asrock-hoz már csak a VDDP meg 1.8V az utolsó remény, mert nagyon nem akarja a RAM-ot felpörgetni.
Csak jó lenne valami leírás ezekről a feszültségekről, mik a limitek amikkel lehet játszani.
-
Johni5
őstag
Nincs,full automata.hwinfo mutatja.1.087v nálam 3600MHz memó beállításnál.2 óra játék után hasalás van.superpi32m 1 perc után hasal el.3466 full stabil.viszont ha az 1.8v ot megemelem 1.9v ra,akkor jó a 3600 is.Ez a cpu pll.2v fölé nem ajánlott menni 24/7 re.A VDDP fesz nem csinál semmit,illetve de 1.015 re elhasal a cpu m.Leveszem 0.8 ra,akkor is simán megy.
20036 ra válaszolva: turbo max frekire állítva a cput az 1600 ason is megy a qnc.Amíg beférünk a turbó maxba,addig nincs vele gond.3800 nál már csak winből tudtam elindítani.
-
Knobber
aktív tag
Ryzen Masterben és Asrock A-Tuning Utility-ben is állítható. A CPU-t is utóbbiban OC-zem mert BIOS-ból ha beállítom akkor letiltja valamiért 1.5Ghz-re az egészet (idle clock-ra). Valahol olvastam már erről a BUG-ról, de hogy mikor orvosolják nem tudom.
Majd nézd meg az időzítéseket, ha tényleg ennyire van állítva, akkor futok vele egy kört még, hátha.
-
Knobber
aktív tag
Próbáltam Ryzen Masterben 2933-at beállítani ezekkel az értékekkel is, amik már elég lazák a gyári 16-15-15-35 höz képest:
18-17-17-36
18-18-18-42
Megemeltem az 1.35 feszen túl a SOC voltage-t is 1.05-re és a VTT-t is egészen 0,675-re de semmi pozitív eredménye.2666-on AUTO gyári beállításokon még szépen muzsikál 2400-ról.
Ryzen Masterben sajnos nincsen 2800-as RAM beállítás (2666 és 2933 van egyből), de BIOS-ból megpróbáltam egy 2800-ast 1.35-ön gyári késleltetésekkel, ami alapból fut, megy viszont fél óra Prime95 után elhasalt.
Milyen beállításokon használod 2800-on? Időzítéseken lazítottál picit?
Még kérdés, hogy vajon a lap tud-e ennyit, vagy a memória, mert amúgy mindenhol azt olvasom ezekről a memóriákról hogy jól húzhatóak.
A proci (Ryzen 1200) is 3.825Ghz-ez is 1.4V-ot kell neki adni hogy stabil legyen. (Pedig mindenhol azt olvasom a proci tesztekről is hogy 3.9-4Ghz-re felcsípték gyári hűtéssel, 1,35 ökkel stb stb)
-
hokuszpk
nagyúr
Esetleg olyan nem lehet, hogy az AIDA működik hibásan és a Prime95 nem is mutatna hibát?
en is filoztam ezen, de gyorsan rajottem, hogy amikor az aida borul, olyankor a 16 szalon.inditott john is.
szoval valoszinuleg nem az aida a hibas, viszont kivalo gyorsteszt, ha nagy gaz van, azt hamar kihozza. -
Johni5
őstag
Ez a legfrissebb Bios a lapodon?-Olyan nincs,mert memó terhelésre ha megáll,akkor 100 hogy instabil.Még ha az lemegy,akkor se biztos hogy oké.Erre mi a superpi 32m et használjuk.Ami memteszten átmegy,azt is pofára ejti,ha nem oké.CB R15 helyett én maradok a Realbenchnél,az mindent használ.[link] Alulról a 4.
-
Lukitomi
aktív tag
-
hokuszpk
nagyúr
jahogy 2800 -on stabil.
Azért a +133 MHz-ért nem biztos, hogy érdemes napokat rááldozni.
ezt en is pontosan igygondolom, lattam itt nehany 2933 as 'Aida Cache & Memory Benchmark' screenshotot, osszehasonlitva az enyemmel max. ~2GB/s volt az elteres, szvsz nagyjabol olymindegy, hogy 43 vagy 45, talan a fabric sebesseg miatt erdemes volna tovabb kotoraszni, de majd akkor raerek verni a fejem a falba, ha belefutok valami korlatba, ami ez miatt lep fel.
-
hokuszpk
nagyúr
-
hokuszpk
nagyúr
Ha nem auto-n van a feszültség, akkor azonnal hibázik AIDA teszten.
meg kellene lesni, mennyi az annyi, amikor auton van a feszultseg, es onnan indulni tovabb.
soc fesszel is jatszhatsz, meg emlekeimszerint a VDDP -t is lehet allitani, arra probalj ra, hatha; nalam sem veletlenul kapcsolodott el 'auto'-rol. -
BullKoxa
őstag
ezt nem tudom olvastad-e? Agy PH-s tag aki sokat ért hozzá leírta pontosan mit hogyan.
-
BullKoxa
őstag
Kérdezném ezt nézted egyáltalán, amit írtam neked ? Csak mert lehet ha 2T re is tennéd akkor ugye menne a 2933.
-
speedernet
aktív tag
Én úgy csináltam ugyan ezzel rammal h belőttem a feszt 1.2 re.
Az időszítéseket a felfele a következő páros számra állítottam, tehát 16 18 18 18 36 ra és a frekit 2400 ra.
Akkor jöttek a tesztek.
Hiba nélkül mentek 1 órát kb, utána mentem tovább és 2800 ig jutottam.
2933 mon ugyan azt csinálta mint nálad h lefutottak a tesztek de volt hogy indításnál ment pár felesleges kört vagy éppen nem látta az usb ket.....
5.20 as verzió az enyém ha számít valamit
Fel adni nem kell mert menni fog csak meg kell találni a megfelelő értékeket.. -
jovás
senior tag
Mert mégsem szereti ezeket a ram beállításokat
Esetleg adjál neki 1,35 V-ot, ha kevesebb lenne most.
Azt már kipróbáltad amit javasoltak, hogy külön-külön mind2 modult teszteld le? Az elején sűrűn ki-be dobáltam a ramokat, és egyszer úgy jártam, hogy nem volt 100 %-osan a foglalatban, és instabilt volt, ezek az új foglalatok nem az igaziak (alul fix, csak felül kell ráhajtani) -
Pro!Petya
addikt
Small FFT mód ha a proci a stress teszt a cél , Blend a ha a ramok (Utobbinál is maxon pörgeti a cpu-t de csak azért mert számoltatja a memoriát de közel sem annyira terhelődik a cpu, ezt a hőfokok is mutatják )
Sajnos sokan azt hiszik ha a Blend lefut egy órát akkor stabil a proci....Mindekettőből az a legjobb minnél tovább fut hiba nélkül 45-60 perc az már bíztató , efölött meg még valószínűbb hogy stabil a tuning.
-
CsengődiGeri
tag
Nagyon sajnálom hogy nálad nem megy ez a típusú ram, Nekem ugyan ez van 2x4-es kiadásban a többi típusjelzése ugyanaz és egy ASUS alaplapban a 3066 mhz-es beállításon kivül minden autó-n van. Igaz kellett hozzá az uj bios mert a régivel csak 2933-mon ment. Az ujj bios viszont felhúzta a procit alapból 3400-ra annál lassabban már nem is megy sőt időnként 3700-ig is pörgeti.
-
speedernet
aktív tag
Nem baj az.
Nekem van ilyen ramom és az enyém egyik darabja hibás. Nem bírja 1.2 v felett.
Úgy tudtam egyenlőre beállítani h 16 18 18 18 36, 2800 és a feszt fixáltam 1.2 voltra.
Ha autón hagyom akkor lap ad többet is neki és akkor már hibázik. De így stabil.
Meg próbálhatod még az időzítéssel lejebb menni....Szerk: Prime95 blend tesztet adjál neki mert az aida volt h nem dobta el magát de Prime ütközött errorba.
De az már egy bíztató jel ha az aida nem pirosodik azonnal. -
hokuszpk
nagyúr
"Szerintem nem is a RAM hasal el a stabilitás teszten, hanem a CPU a megemelt RAM sebesség miatt."
a cpunak 2666 -ig birnia kellene. valahol itt a topikban elofordul egy tablazat tobb peldanyban is, amin a tamogatott memoriasebessegek vannak, lapozz vissza.
csak azt tudom ajanlani : kitartas, en is szenvedtem vele sokat. probalj ra, hogy az "advance boot training" nevu izet kikapcsolod. illetve meg egy opcio : elso sikereimet a ryzen masterrel ertem el, azzal elvileg lehet soc feszt ( vddcr_soc ) allitani, az msi lap az igy beallitott erteket hideginditas utan is megtartotta, lehet asrock is igy viselkedik. -
-
BullKoxa
őstag
én elsőre 18 18 18 38-ra tenném, 2933MHz.
pl így
És a SOC-nak is kellene adni kis feszt.
Ha így jó akkor vagy lassan egyesével ved vissza a z időzítést egyesével, és végül a memória feszt. ha jó ez az érték akkor még a Soc feszültséggel is mehetsz lejjebb.
Nekem is hosszú folyamat volt , mer volt hogy hetekig nem nyúltam bele .
-
hokuszpk
nagyúr
ugye ez 15-17-17-35 -os idozitesu cucc ?
nekem 2400 -on 16-18-18-18-36 megy, 2666 es 2800 18-18-18-18-36, 1.24V es ez az 1.24 ami az enyemnel buvos fesz, alatta, felette hibazik... ket hetet matekoltamvele, mire stabil lett.szoval csak azt tudom ajanlani, hogy allitsd meg lazabbraha az idozitest, es probald vegig tizedvoltonkent a feszultsegeket.
*szerk : es probald ki kulon-kulon a modulokat, minap volt valaki, akinek az egyik ment, a masik nem, arra nememlexem cseres lett-e vagy mi tortent, de lehet az egyik modul hibas...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- World of Tanks - MMO
- Arch Linux
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- E-roller topik
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged