-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
speedernet
aktív tag
válasz
Siszibatya #19614 üzenetére
Azért ennyire nem drasztikus a helyzet hogy azonnal cserélni kéne, semmivel sem rosszab ez a lap mint a többi. Majd a következő bios.......
-
Szinyák
őstag
válasz
Siszibatya #18724 üzenetére
Persze minden közbe jöhet, ezért lutri az egész sajnos .benne van a qvl de még se megy , nincs benne de megy ... az előbbi azért ritkán fordul elő de láttam már olyat .. meg persze ram -ram között is teljesen más már a sn számok is közre játszanak . Igen ezért macera körül kell járni ezt a témát , hogy minél kevesebb legyen a rizikó faktor.
-
Ragnar_
addikt
válasz
Siszibatya #18637 üzenetére
Egy ideje már egy 4c/8t procival i7 már nem nagyon van procilimit játékokban, és a sima i5 4c/4t már kezd kevés lenni, játékmotortól fügően pl. Doomnak majdnem mindegy, csak proci legyen a gépben. A jelenlegi konzolokban ugye 8 magos procik vannak és a játékok kb. 80-58 %-a konzolport. Aztán a jelenlegi Ryzen procik kicsit átalakították a PCs játék-proci piacot, és a régebbi i5 szint jelenleg ugye AMD-nél a 4c/8t, vagy 6c/12t. Az Intel megtartotta a 20-25%-os teljesítményelőnyét, de ár/teljesítményben ugye a R5/R7 teljesen jó alternatíva. Szerintem a játékokban akkor lesz 8+szál támogatás, ha az új konzolgen több, mint 8 magos lesz. Jelenleg ha a 4.5 Ghz, vagy 5Ghz a cél akkor az csak Intellel megy, ez is az egyik oka, hogy a valamivel magasabb IPC mellett az Intelek bizonyos játékokban jobban teljesítenek. Azt mondják a gyártástechnológiából adódóan egy 10%-al magasabb órajel lehetséges lenne az új steppinggel, és ugye akkor már ott lenne 4.4-4.5 GHz környékén a Ryzen is teljesítményben közelebb az adott Intel procihoz a teljesítménykategóriában.
-
Ragnar_
addikt
válasz
Siszibatya #18621 üzenetére
Azt azért érdemes megjegyezni, hogy ugye a Gskill Flarex 3200CL14-es ram ami a legtöbb Lapban problémamentes már kb. 75k magasságában van a 2x8 Gb, és akkor az még 'csak' 3200 MHz.
Én már úgy vagyok vele egyébként, hogy megvárom a vásárlással a következő steppinget, egyrészt lehet árcsökkenés, vagy teljesítmény növekedés a kategóriákban, és elvileg RAM kompatibilitásban is várható javulás... Mondjuk én a legjobb ár/teljesítmény arányra törekszek, de van aki a max. teljesítményre és oda valóban kellhetnek az extra cuccok.
-
Ragnar_
addikt
válasz
Siszibatya #18589 üzenetére
A 3.8vs4Ghz-nél már nincs csak kb. 5% teljesítménykülönbség, és az sem minden alkalmazásnál jön ki. Emiatt +40k-t 370-es lapra+ 16Gb premium RAM-ra , esetleg vízhűtésre költeni szerintem csak ha benchmark gép lesz, különben inkább VGA-ra. Abból a 40k-ból pl. 1060 helyett 1070Ti, vagy 1070 helyett 1080-al nagyobb teljesítményt hoz átlagban. Azért játékoknál még mindig VGA>CPU (egy bizonyos határig) Freesync-hez AMD kell ugye, a Vega 64 olyan 1080 szinten van teljesítményben és Freesync, de ha kell az űber teljesítmény akkor nyilván egy 1080Ti, de akkor nincs csak Vsync, vagy Fastsync. Szóval ár/teljesítményben az a kis plusz már szerintem aránytalanul sokba kerülne proci oldalról, de az igaz, hogy máshogy viszont nem lesz 4GHz a 3.8-ból, sőt még lehet, hogy úgy sem..
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Siszibatya #18516 üzenetére
Azt azért hozzátenném hogy a Conductonaut szerintem a legjobb ár/értékű hővezető most.
Fél gombostűfejnyi is sok belőle egy kenésre, (maszatolásra). Az 1grammos így legalább 10-15 chipre is elegendő lehet.
Ha már paszta akkor meg Kryonaut ahogy írtad te is! -
burriebonz
tag
válasz
Siszibatya #18366 üzenetére
Köszi! De eddig is kompakt víz volt, valszeg ezután is ez lesz, majd. Csak érdekel hogy azzal el lehetne érni azt amit az x-el. Az indoka hogy nem azt veszem mint kifejtettem a hűtő csere, meg hogy van más is ami fontos és azért nálam is szabott a keret!. Viszont a gép meg kéne lassan.
-
Enter65
senior tag
válasz
Siszibatya #18218 üzenetére
Szia!
Igen, kellet már, mert nagyon de nagyon alaplap specifikusak lettek a memóriák a Ryzen-nél, és sokan csak néznek, hogy most melyik is az, és jó lesz ez, stb...
Amit éppen bemásoltam G.Skill, az éppen hibátlan Asus prime X370 Pro, B350 Plus, valamint MSI lapokhoz. Árban meg nem sokkal drágábbak mint kisebb társaik, vagy éppen hogy olcsóbb !
Gondolkodtam, hogy csinálok egy hazai memória összeállítást, mik vannak és melyik lapokhoz, hol lelhetőek fel, de eszméletlen mennyiség, és egyedül nem megy!
Ha valaki betársulna, szívesen megbeszélném a részleteket...
-
alton1978
tag
válasz
Siszibatya #18220 üzenetére
Nincs már ilyen a gépemben, de semmi gondom nem volt vele. Ma postáztam a vevő részére.
-
Enter65
senior tag
válasz
Siszibatya #18189 üzenetére
Szia!
Sajnos ezzel egyetlen egy gond szokott lenni, hogy az első része stimmel, aztán a hátsó része meg eltér...
pl: G.SKILL RipjawsV 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz F4-3000C15D-16GVGB itt sok esetben a C15-ig jók vagyunk, de az a D valamikor S vagy Q. Ha az is stimmel akkor a -16GVGB része nem! Most akkor mit is nézek, keresek?Próbáltam utána olvasgatni mit is jelentenek, de persze gyártó specifikusak, és az angolom sem tökéletes...
Kéne egy kis összefoglaló gyártónként, mi mit takar, és mire kell figyelni, hátha az segítene, gyorsítaná a választást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LG LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
- Horgász topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest