Hirdetés
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Molyzsa
aktív tag
Proci:
AMD Ryzen 5 1500X ~ 55KRAM:
Kingston HyperX Fury 16GB (2x8GB) DDR4 2666MHz HX426C16FB2K2/16 ~ 48K
[link]Alaplap (közép kategóriás):
Asus Prime B350-PLUS alaplap ~ 32K
vagy
Gigabyte GA-AB350-Gaming 3 alaplap ~ 34KA fenti memória benne van a Ryzen-re kiadott QVL listában, natívan támogatja a névleges frekvenciát és páros a CL időzítése (páros időzítést szeret a Ryzen).
Ennyi pénzért lehet kapni gyorsabb Corsair RAM-okat (sőt olcsóbb is), de azokkal sok esetben vannak problémák (gondolok itt arra, hogy nehéz belőni a névleges sebességre és instabil lehet a rendszer.
Vagy még számításba jöhet a G.Skill (G.Skill Trident Z 2x8GB DDR4 3200MHz F4-3200C16D-16GTZB) ez 50K környékén mozog, a 2933Mhz-es sebesség ennél már szinte garantált (manuális beállítás mellett).Az 1600-os Ryzen természetesen hosszabb távon jobb, mert több magos, neked kell eldönteni, hogy van-e még + 10K kereted a különbözetre.
-
R3laX
addikt
Eddig nem is teszteltem le normálisan, de úgy tűnik viszi a 3000-es CL15-ös Corsair LPX ramom a 14-15-15-15-öt alapfeszen 2933MHz-en. Vmiért nem szerette a páratlan CL15-öt, ezért ugrott 16-ra, de most átállítottam és tartja szépen
. Vki nem tudja Asrock-okra mikor jön a 1.0.0.6a? Erőlködtem már a 3200-on, de néha ment, néha nem.szerk.: Egyébként van még vkinek ilyen alaplapja a fórumban? Vagy én vagyok a kakukktojás?
Asrock X370 Killer SLI -
Leon77
őstag
Lehet, hogy nagyon noob vagyok, de xmp profilt hol találom a ramhoz?
-
lolal
senior tag
Sziasztok !
Játékra szeretnék összedobni egy lap + proci + ram kombót (16GB-t gondoltam). Adott egy MSI GTX 980Ti emellé kellene a megfelelő technika. Jelenleg csak FHD 60Hz a prioritás de a késöbbiekben ez változhat , egyenlőre marad. Mindig is AMD párti voltam ezért szeretnék egy ryzent. Ajánlották az 1500X-et valamint az 1600 at is. Ti mit mondtok , melyiket és milyen lapba tegyem illetve RAM típus. Az erőforrás egy Cooler Master Elite Power Black szolgáltatja 600W-on. (gondoltam ez hasznos infó.) A keret maximum 135.000 jómagyar Forint.
A segítséget előre is köszönöm , további szép estét
! -
M0ng00se
őstag
Mivel a memóriaórajel valahányada a fabric és ccx-ek közti kapcsolat sebessége, ezért nem lehet hogy az a "fabric sebesség" fullad ki előbb, és nem a memória?
-
-
Apucy01
őstag
értem srácok és köszi

-
Molyzsa
aktív tag
válasz
Apucy01
üzenetére
4 modullal ha 1 oldalasok a RAM-ok, akkor 2666-ot ha szerencséd van ki lehet hozni.
Nekem a HyperX Black HX426C15FBK4/16 ment 2666-on, csak 10 indulásból 6-szor 3 sípolás leállás és újra indulással indult.
4db két oldalas RAM esetében meg szerintem 2400 körül nem több a kihozható stabil sebesség.A g.skill egyik támogatási oldalán olvastam, hogy valaki 2933-al is el tudott indítani a 4db * 8GB-os 3200-es FlareX-et (2db KIT - szerencse is kell, hogy passzoljon a két-két pár), de attól, hogy elindul még nem biztos, hogy hosszabb távon stabil (gondolok itt a hideg indításkori bootloop-okra stb.).
Amit belinkeltél szerintem el van írva.
F4-3200C14D-32GFX - erre semmit nem hoz a G.Skill honlapja. -
Molyzsa
aktív tag
-
Apucy01
őstag
Molyzsa
Ugye neked ilyen ramok vannak? G.Skill FlareX F4-3200
a kérdésem az lenne hogy szerinted lehet itthon kapni ilyet 2x16gb kiszerelésben? Bárhol néztem nincs...
-
Molyzsa
aktív tag
válasz
arnoldito
üzenetére
A memória feszültség az eleve 1.35V.
Azt vedd figyelembe, hogy nekem csak B350-es lapom van, így annyi beállítási lehetőség nincs.
A cldo_vddp-vel tudnék még játszani.
Viszont én most örülök, hogy stabil a cucc (lekopogom), így félek ha megbolygatom, utána csak rosszabb lesz
-
arnoldito
senior tag
válasz
Molyzsa
üzenetére
Én azért a helyedben megpróbálnám a 1.35v-Boot feszt és 1.35V alap mem veszt.Plusz 16-16-16-36 1T-ben. Nem vesztesz semmit. Nekem CL 14 2933Mhz indul, de fölötte semmit. Viszont érdekes mert ezzel a Biossal 3466 felett nem stabil. 3500Mhz már kifagy. Viszont a memória bírná tuti a lappal lesz gond. Utána olvastam Asus Rog fórumon és Asus@RaJa ugyan ilyen ramokat hajt 3466Mhz. Írta, hogy most ott a vége, de dolgoznak, rajta, hogy többet menjen.
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok! Kérdezni szretném ezt az XFR-t hol lehet kikapcsolni MSIx370 Gaming Pro lap Új bios. Se XFR-t se Turbot nem látok.
Furcs hogy rajtam kivül mindenki mgvette az Aida64-t
, szerintem marha drága. Nekem ajdnem minden Trial Verion
. -
Molyzsa
aktív tag
-
arnoldito
senior tag
válasz
Molyzsa
üzenetére
Nem kellett semmit piszkálni. Annyi, hogy a memória 3200@CL14-s és azon nem indul 3200Mhz, viszont ha átrakom 16-16-16-36 1T akkor rögtön röffen. Még 3466Mhz is. Mondjuk én még a beta biost használom ami lehet csont ugyan az, mint a kiadott hivatalos, mert 1403-s, ROG fórumoról szedtem le egy hete kb. Meg a boot V is be kell állítani 1.35V-ra.
-
Molyzsa
aktív tag
válasz
arnoldito
üzenetére
Úgy látom, hogy a CROSSHAIR VI HERO (Wi-Fi AC)-hoz is kijött az új BIOS.
MiklosSAS kolléga is tesztelheti a cuccot
Version 1403
2017/07/075.7 MBytes
CROSSHAIR VI HERO (Wi-Fi AC) BIOS 1403
1. Update AGESA code to 1.0.0.6 2. Improve system stability3466Mhz-hez kellett emelni a memória feszt? Ha igen mennyire?
-
360xbox360
tag
Pc maten is van cpu,dram,vga,boot led. Sajnos en voltam a noob hogy nem volt bekattintva a 24pines kabel de mar hajlott az alaplap is es nem mertem erosebben nyomni osszeszerelesnel azert nemis gondoltam hogy azzal lenne problema. De legalabb kovetkezo gepem osszeszerelesenel mar tudom mire kell figyelni.
-
nyul105
senior tag
nálam tomahawk, sima sata3 winyóval win10 36 secnél tölt be. 16 secnél látom az msi logót, már a pörgő töltéssel, addig keresi a displayportot a monitorom.
Lehet, hgoy biosban kéne kikapcsolni az üdvözlőképet és más lenne. Én azt hittem eddig, hogy a 36 másodperces bootidő kevésnek számít. :S -
Szép szett, ha sikerül összeszerlni, írd már meg a tapasztalataidat, különösen a RAM órajel, illetve a POST idő tekintetében! Ugyanilyen memóriám van nekem is, ugyanilyen SSD-t nézegetek, és éppen ezen a lapon gondolkodom nagyon, sokat segítenél a döntésben! Köszi előre is!

-
Tengo
aktív tag
Egy kérdés. Csak én vettem észre, hogy gigabyte lapokkal nem sok ember kérdez be ide problémákkal? Ilyen kevesen vettek itt giga lapot, vagy ennyire jól mennek a lapok?
"360xbox360"-féle problémák miatt veszek csak olyan lapot magamnak amin van debugger led kijelző. Megkönnyíti az életed.
-
Lukitomi
aktív tag
Egy kis érdekesség a legújabb procikkal összehasonlítva 1800X, 1700X!
[link] -
R3laX
addikt
válasz
Sgt. Chris
üzenetére
Nekem is ez a ram van, csak fehér, de viszi a 2933-at 16 15 15 15 35 időzítéssel. Adj neki xmp 1 beállítást mondjuk, majd állítsd 16 17 17 17-re az időzítéseket, a többit hagyd úgy, ahogy az xmp belőtte. 1.35v-tal mehet. Nekem 5.39 verzió van egyébként.
-
RVR400
veterán
válasz
360xbox360
üzenetére
Én felraktam a legújabbat, de nem lett 1.0.0.6, ha jól néztem.
-
R3laX
addikt
válasz
Sgt. Chris
üzenetére
Heló!
Átlagban mindenkinek 2933-on fut a 3000-es. A 3200 talán az ami megy vkinek felsőkategóriás lapban.
-
Sgt. Chris
aktív tag
válasz
bandika0626
üzenetére
Annak nagyon tudnék örülni, hogyha mindenféle mókolás nélkül mennének a Corsair RAM-jaim a natív 3000Mhz-es sebességen.... Egyenlőre csak 2133 megy.

Pedig ahogy látom itt a fórumban, ugyanennek a típusú RAM-nak a 2*8GB-os verziói többeknél elindulnak sima XMP beállításával 3000, vagy akár 3200 Mhz-en is.

-
Jacktor
aktív tag
válasz
BullKoxa
üzenetére
Először nálam sem látszott a Ryzen Balanced opció. Aztán most eltávolítottam a drivert, újratelepítettem és most már látszik.

Egy próbát megér. -
360xbox360
tag
Sikerült a B350 PC MATE-n a bios frissítés is. BIOS Ver: E7A34AMS.A10 (03/16/2017) el kaptam meg a boltból, lassan de felment a legújabb (agesa 1.0.0.6 )bios. A 2x4gb hyperx fury 2666mhz fury ramok futnak 2667mhzen igaz 1,34v ír miközben a honlap alapján meg gyártó szerint is 1,2v-n kéne mennie. Minden defaulton van. Ezzel lehet valami kezdeni vagy jólvan így? Cold bootnál nálam is kb 11-12mp mire megjelenik az MSI logo. Szerintem annyira nem vészes. Holnap bekötöm az ssd-t+hdd-t is és megy fel a rendszer.
Köszönöm a segítséget még egyszer mindenkinek, aki segített, remélem ezek után futni fog minden
Majd ha cpu tuningra kerül sor, akkor ahhoz kérnék majd segítséget. 
-
Molyzsa
aktív tag
válasz
360xbox360
üzenetére
Nem kell resetelni, majd az új bios-t kell újra konfigurálni.
-
Molyzsa
aktív tag
válasz
360xbox360
üzenetére
Egy speakert szerezzél, mert azért jó lenne tudni mit sípol.
Ha ez a ramod (HX426C15FBK2/8), akkor ennek 2400-en indulni kellene alapból.
Emiatt lenne jó tudni, hogy a leállások közt három rövidet sípol-e vagy mást.Na szuper

Akkor frissítsed amíg meleg
-
360xbox360
tag
ELINDULT. Igazabol nemtudom mitol nyomogattam tap kapcsolot bekapcs gombot meg a 24pines csati kattanojat megnyomtam es bekattant lehet ez volt amit nemertek mert ratenyereltem mar az elmult par oraban parszor, viszont letezik hogy a csatlakozo fej ha nem kattan be akkor nem erintkeznek? Namindegy elindult koszonom szepen a segitseget mindenkinek, megyek most lefrissitem aztan ha valami van akkor jelentkezem

-
bandika0626
senior tag
Az asusnál is készülődik valami mert van új QVL lista. Lehet hamarosan jön új bios. Asus B350 Prime plus-hoz.
-
360xbox360
tag
Reseteltem jumperrel vagy 5x mar. 10mpig meg percekig is de semmi. Viszont most elindult piros cpu led kialszik venti porog tovabb nagy sebesseggel de kep ugyanugy nincs. Ramokat vegig probaltam minden slotba. Masodikon kivul mindegyik esetben vilagitott a dram led is. De a konyve is a masodikat irja. Mennyinek kene lenni idobe az elso bootnak?
-
nubyy
aktív tag
válasz
360xbox360
üzenetére
Probat meger, de ha nem onnan van akkor nem sok eselyt latok ra sajnos

Talan ha van ott kulon fizetos teszteles, nem tudom mennyire jellemzo kissebb boltoknal.Talan meg arra tudnek gondolni, h esetleg volt egy elozo tulaja a lapnak es nem default minden beallitas a biosban. CMOS resetet probaltal ra?
-
-
nubyy
aktív tag
válasz
360xbox360
üzenetére
(#9792)-ben apa111 irta, hogy ha pesti vagy akkor vidd el neki es ott tudjatok frissiteni a biost az o R7-es procijaval. Ha az R5-el van gondja akkor azzal el kell indulnia.
Ha van DRAM led es nem az vilagit + mind2 modult nezted akkor en inkabb a biosra gyanakodnek. Ha esetleg van ismerosnel DDR4-es gep akkor ki lehet probalni, ugy 100% kiderul mukodik-e a RAM. -
ovics
senior tag
válasz
360xbox360
üzenetére
esetleg valakinél ha ki tudnád próbálni a ramokat akkor az tisztázná a helyzetet
-
360xbox360
tag
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Bios problema nem lehet? Bar azt olvastam msi allitasa szerint mindegyiken verzioju pc mate lapban elindul a ryzen 5. Memoriabol meg rossz lenne mindketto? Elso gepem amit en raktam ossze, nemtudom mit kezdjek vele most.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
360xbox360
üzenetére
Igen, tipikus ram probléma nekem is vadonatúj volt, általában ha valami beszarik az az elején történik
-
-
Omli85
őstag
válasz
BullKoxa
üzenetére
1.250-1.3v között szinte biztos, hogy viszi a 3.7-3.8-at fixen szorzóval állítva biosból. A tapasztalat azt mutatja 3.7 felett jön meg az étvágyuk addig igencsak baráti feszültséggel elvannak ezek a kockák és használat mellet nem igen veszed észre a különbséget 3.8 vs 3.9-4.0ghz között. Az viszont nagyon nem mindegy hogy az előbbihez elég az 1.25v környák az utóbbiakhoz meg 1.3-1.4+ kell többnyire. Extra hő extra fogyasztás minimális plusszért ami kb bencsekben mérhető máshol nagyon nem.
-
nubyy
aktív tag
válasz
360xbox360
üzenetére
Nalam is uj volt minden es a RAM miatt nem ment a gep. Nem tudom a te lapodon van-e DRAM led, nalam az vilagitott a CPU helyett - odaig el sem jutott, h azt tesztelje. 1ik modul nalam jo volt, igy gyorsan kiderult, h mi a gond.
Azt irtad, hogy nezted 1 RAM modullal is - ha tobb van akkor mindet vegigprobaltad?
Ill. nem annal a lapnal irtak, h bios frissites nelkul nem ment R5 procival? -
törölt tag
válasz
360xbox360
üzenetére
speaker csipogásból nem derül ki, hogy mi a baja?
1 hosszú, 2 rövid, stb.
valahol elrejtve a kacatok közt nálam is lapul egy ilyen, szerencsére nem kellett használni mostanában. -
Omli85
őstag
Komplett géptesztre rá szoktam ereszteni 5-10 kört úgy hogy minden be van jelölve így teszteli az egész gépet ha ott nem hasal el jó eséllyel nem lesz vele gond mindennapos használatban sem.
Közben hwinfo-t hagyom futni a háttérben így utólag vissza lehet nézni hőmérséklet és fesz adatokat mi, hogy alakult.(#9784) ko-ko82: Akkor szokott ilyen feszt oda csapni mikor kapcsolgat a turbo, jobban jársz manuális fix szorzós értékkel és fixen állított feszültséggel de mindenesetre az az 1.4-1.5v közötti érték baromi sok
. -
360xbox360
tag
Megneztem videokartya illetve processzor huto hocsove is meleg szoval gondolom "dolgozik".
-
Milka 78
nagyúr
Egy 1600-os alá bőven megteszi,ha nem akarod 4 ghz-ig tolni 1.4v-s feszen.
Itt nincs olyan para mint am3+ vonalon,inkább a proci a szűk keresztmetszet (mondjuk a vrm rész itt is szereti ha egy kis cúgot kap).
3.8-ig jól skálázódik,majd utána nyeli a feszt és lényegesen gyorsabb sem lesz.Itt inkább a memória a platform achilles sarka,baromi hektikus és szeszélyes.Inkább e téren kell a jó lapra rágyúrni.
[link] -
360xbox360
tag
válasz
SECTORnooB
üzenetére
De vadonatuj minden, de van amikor nem alszik ki a led es maxon porog tovabb a venti, van amikor kialszik a led par mp utan lelassul venti, de kep egyik esetben sincsen.
-
BullKoxa
őstag
válasz
Molyzsa
üzenetére
igen jó lett nehezen, mert nem simán kell telepíteni, valami videót néztem róla. 1perctől néztem és így lett jó ! Ryzen Balanced Power Plan Fixed & More! ha valaki rá keresne , energiaséma
-
SECTORnooB
addikt
válasz
360xbox360
üzenetére
akkor szinte tuti h a memória lesz a gond
nekem a második indításnál halt meg anno a predatorom 3 hónapja -
360xbox360
tag
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Osszeszereles utan.

-
SECTORnooB
addikt
válasz
360xbox360
üzenetére
milyen beállítások után csinálja ezt?
-
360xbox360
tag
Elindul porog cpu venti meg vga venti is, vilagit a cpu led majd 10-20mp mulva kialszik venti sebesseg lecsokken de kep tovabbra sincsen. :/ most megprobalom egy rammal a dimm2be. Valaki?:/
Ugyanazt csinalja egy rammal is...felporog cpu kigyullad egybol eg par masodpercig majd kialszik utanna visszagyullad, par masodperc elalszik es ventik lelassulnak es semmi tovabb.
-
BullKoxa
őstag
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok! Én feladom ezt a AMD Ryzen Balanced Power Plan dolgot ,mert nem tudom feltenni, mindig az RX480 hoz tesz fel másik drivert. már vagy 4-5x csinálta.Most tettem pedig újra a Win10-t x64 .
Innen szedtem le mkind a kettő a Vga-hoz tesz fel másikat.
-
törölt tag
Egyébként csak a Giga BIOS-ainak a logoja alatt virít, hogy EVALUATION COPY? Lehet maga az UEFI is egy béta verzió, és emiatt sem jó szinte sehol semmi. Szóval az AMI is összekaphatná magát (mondjuk mindig is utáltam a BIOS-aikat is).
-
pipo112
őstag
válasz
Televan74
üzenetére
mossa itt mindenki a kezeit giga asus meg
arsrockasrock!
mindegyik lap gyártónál anekdotákat mesélnek bugos bios /nem megy a ram etc
nyul105: de lehetne vele játszani + még van ott több minden amivel lehetne csak ez az egyenlőre nincs júzer gájd hogy konkrétan mimi ésd mivel mit állítok így én se kezdek bel + ennyi időm nincs meló meg gyerek mellett ! majd lessz

-
nyul105
senior tag
Sziasztok,
egy prime95 futtatás alatt nekem eléggé helikopter hangja van a gépnek, gondolom a spire hűtő az [maxon megy már, mert 80 fokig felkúszik].
Nálatok tényleg halk még max fordulatszám mellett is?Van abban valami, hogy én kis léptékben állítgattam a ram/proci órajelet, és így könnyebb elérni, hogy egyből bootoljon, vagy ez csak véletlen egybeesés?
Ramoknál nem lehet, hogy már a cldo_vddp beállítással kéne "játszani", hogy menjen 3200-on?
Én nem értek hozzá, és rendes leírást sem találtam még, így inkább nem nyúlok hozzá.
-
-
-
Televan74
nagyúr
Ez a új "- Improved memory compatibility. - Updated AGESA Code 1.0.0.6,, nem jött össze.Várjuk a következőt. De akkor minek kellett ennyit várni rá? Vagy ezért kellett ennyit várni rá?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nálam legalább nem romlott a helyzet. Maradt minden a régiben.Csak jött néhány új beállítás,amit nem értek,de talán már nem is szeretném érteni.

-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Diablo IV
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Le Mans Ultimate
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung kuponkunyeráló
- Elektromos autók - motorok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Heroes of Might & Magic: Olden Era
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 1600X AM4
- Intel Core I9 14900KS - 24mag/32szál - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- Intel Core I7 13700KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.01.26. -ig - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, még ajánlották nekem múltkor a MSI B350 TOMAHAWK lapot is. Valakinek valami vélemény ? 

, szerintem marha drága. Nekem ajdnem minden Trial Verion
.