Hirdetés
- iPhone topik
- Yettel topik
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
füles_
őstag
AMD Ryzen Threadripper 1950X to cost 999 USD
Kellene egy Threadripper topik, ahogy múltkor már valaki említette.

-
TheProb
veterán
válasz
TheProb
üzenetére
No, írta az AQUA, ők is azt állapították meg, hogy gyári defektes a lap.
Most már csak azt nem tudtam még eldönteni, hogy várjak-e ~3 napot mire beszerzik a cserét vagy esetleg válasszak 1 másikat. ASUS Prime Plus-szon még gondolkozok, de nemtom mi legyen.
Netán valakinek vélemény? -
Leon77
őstag
válasz
HavocS
üzenetére
Én a 8000 difi miatt vettem ezt(mert annyi volt a különbség, amikor vettem, 3000 ezret biztosan rádobtam volna még), mert azt a 8 ezret inkább az ssd-re költöttem (bár szvsz annak sem volt sok értelme, mert a teszteken kívül nem veszek észre érdemi különbséget a régebbi hyperx fury ssd-hez képest).
És bíztam benne (és bízom is), hogy idővel menni fog 3200-on, de eddig bármit csináltam, nem ment. Tudtam, hogy sokat kell majd mókolni vele, hiszen olvasom a topikot az elejétől kezdve.
-
HavocS
senior tag
válasz
Leon77
üzenetére
Nyilván van akinek pöccre megy xmp-ből, de látod nálad is hegeszteni kellett rajta kicsit. Amiket írtam az az ami a kevésbé szerencséseknek is megy, tegyük hozzá még mindig jó eredmény olcsóbban mint a 2666-os Hyper X. Én max annyit bánok, hogy nem 3200-ast vettem 3 ezerrel olcsóbban mert ahonnan rendeltem az egészet ott csak 3000-es volt.
-
Leon77
őstag
válasz
LamaForce
üzenetére
Szerintem itt ez elég egyszerű.
Állítsad be biosban a cpu feszültséget manuálisan 1,35 voltra. A szorzót manuálisan 38-ra. Kezdésnek ennyi, szerintem menni is fog elsőre, aztán jöhetnek a stabilitási tesztek prime 95, ibt esetleg aida stress test (bár szerintem az nem sokat ér). IBT nél mind a három kört futtassad le, standard, high és very high. Ellenőrizd a cpu hőmérsékletét folyamatosan, ezt Hwinfo val célszerű. Ha sok lenne stressz teszt alatt mondjuk 75 fok fölé megy, akkor vegyél vissza a szorzóból biosban és újra.
Kezdésnek ennyi. Esetleg soc feszültséget is kell állítani 1,1 vagy 1,15 volt környékére. Ha stabil a rendszer a kívánt órajelen, akkor apró lépcsőkben kezd el csökkenteni a biosban a cpu feszültséget 1,35 voltról és teszteld folyamatosan , így meg találod azt a minimum feszültséget, amin a rendszer még stabil (értelem szerűen, ha nem stabil, akkor pedig plusz feszültséget kell adni neki ,de ez növeli a hőtermelést, a hűtőd lesz a szűk keresztmetszet) , így kevésbé melegszik majd a cpu ugyanazon teljesítmény mellett.
-
zzola
titán
Most jutott rá idő!
Konfig:Asus Prime X370-PRO 0805-ös bios
R1600
4x4GB Team Elite 2400 MHz 1.2V modulokra azt írja, csak 2 dimm-ben működik, 4-ben nem.További résztvevők:
SSD SanDisk SDSSDA120G (171901A00DEA) nincsen benne a kompatibilitási listában.
M.2 Crucial_CT525MX300SSD4 (163713E63CF1) ez sincsen benne.SSD-ket simán felismerte!
A 4x4 ramot is egyből felismerte a februári biossal is!Minden stock a biosban, kivéve a modulok sebessége lett felállítva 2666-ra, feszültség maradt 1.2V.
-
360xbox360
tag
Valaki próbálta az új B350 PC MATE beta biost, elvileg ma jött ki?
-
Leon77
őstag
válasz
HavocS
üzenetére
Ezúton szeretnélek cáfolni. ezt a mérési eredményt 2 óra bf4 után készítettem. Atom stabil 2933-on a corsair 3000-ezres ram, igaz xmp profil időzítésén lazítanom kellett, mert dx11 hibával kiakadt a gép játék közben annak ellenére, hogy a mem tesztek hibátlanul futottak.
-
Molyzsa
aktív tag
válasz
HavocS
üzenetére
Én azt olvastam egy külföldi fórumon, hogy a Corsair RAM-okat sok fajta chippel gyártják ugyanazzal a széria számmal, és így nyomon követhetetlen melyik miből készült.
Azt javasolták, hogy ha nagyon olcsó, akkor ne azt vegyük.
Magyarul a drága Corsair RAM-ok között van Samsung B-die chippes is. -
Pacee87
aktív tag
válasz
Molyzsa
üzenetére
Hát ilyen lehetőség nem volt sajnos!
Sikerült megoldani elég átfogó próbálkozások után:
DVD-ről sem akart indulni
Mindent lekötöttem a gépről, csak az SSD maradt rajta, ekkor már nem NTDLR volt a kínja, hanem hogy tegyek be megfelelő eszközt a bootoláshoz....
Ekkor visszaraktam a régi gépbe csak az SSD-t, de ugyanez van.
Régi gépen HDD-ről bootolva, de SSD rákötve ellenőriztem az SSD tartalmát, látszólag minden a helyén.
SSD vissza az új gépbe, helyzet változatlan, majd a DVD-t is visszakötve W10 install DVD-ről hajlandó bootolni és indítási javítás után be is bootol rendesen végre!Itt tartok most, most mindjárt kötögetem vissza a többi meghajtót...
-
LamaForce
csendes tag
Sziasztok. Tegnapelőtt összeállt az új kis gépem, amivel beléptem az amd tulajok körébe. Amire jelenleg még nem maradt keretem az a processzor hűtő, így a gyárit használom az 1600 mellé. Amiért itt vagyok az egy útmutatási kérés lenne. Még sohasem tuningoltam, viszont gondoltam belevágok/utánaolvasok. Valaki tudna adni, küldeni egy kis útmutatást, hogy mivel is kezdjem? Köszi
-
nubyy
aktív tag
Jo ez az XFR. Core performance boost bekapcsolva es 3994MHz-et feltolta 4073-ra
Neztem, hogy miert melegszik jobban mint elotte, azt hittem pstate0 OC-nal is kikapcsol. Nah mind1, mostmar jo. -
OutSider17
senior tag
válasz
HavocS
üzenetére
Szervusz!
Engem sem zavarnak a ram órajelek! Nekem bőven elég az alap 2400Mhz, de ha kicsit meg emelem a frekit sincs probléma. Annyi hogy a Ryzenek magas frekis ramokkal kicsit combosabbak! Engem a stabilitás érdekel ami elképesztő lett! Csak egy példa a sok közül. The Witcher 3 Full High és 1680*1050-es felbontáson 40+ FPS és atom stabil 26%-os proci kihasználtság! Program alatt is stabilabb sokkal az FX-nél!
Eddigi legjobb procim a Ryzen! Pedig volt már Intel i5 6500, i7 4790 és FX6300-am is! Jók az intelek én el ismerem. De azonos árban bőven jobb a Ryzen!
Játékra pedig még mindig elég egy FX8350. Ami azért nem rossz!
Folyamatosan fejlesztik a szoftvereket és javítják a hibákat. Ez által egyszer biztosan sokkal élménydúsabb lesz ezek használata, de ehhez biztosan kell még egy kis idő!
-
törölt tag
Faja kis gép lesz!
Csak nem értem, hogy a 4 modult miért erőltetitek, mikor mindannyian tudjuk, hogy alapból többletterhelést jelent az IMC-nek, még egy kiforrott Intel IMC-nek is, nem hogy az erősen csiszolódási fázisban lévő Ryzen IMC-nek. Arról már nem beszélve, hogy egymást is jobban "összefűtik" a modulok. -
zzola
titán
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Mindenképp!

-
-
HavocS
senior tag
válasz
OutSider17
üzenetére
Tegyük hogy a gyors ramok közül a Corsair a legolcsóbb, valószínűleg nem véletlenül. 3200-asok mennek 2933-on, 3000-es 2666-on még a hektikusabb lapokban is, hozzáteszem én fixen vissza is álltam 2666 16-15-15-35-re, 2933 16-17-17-35 ad 2-3%-ot, cserébe 0.9V helyett 1.1V kell a SoC-nek, RAM-nak meg 1.32 helyett 1.38V, most ezért nem fogom szétgyilkolni, pláne hogy ennyin egyelőre kicsit bizonytalan a boot. Cinebenchben egyébként ugyanannyit adott amúgy hogy 3800-ról 3825-re lőttem be a procit azonos feszkón (mint kiderült ezt bírja még), mint a 2666->2933 RAM. 1231->1273 pont. De így is 3700-on használom, a nagyobb profilba csak olyan játéknál rakom ami 1-2 szálat használ ki és nem éri el amúgy a 60 fps-t stabilan.
Úgyhogy most már minden tök chill, jóban vagyok a Giga Gaming 3-mal, jó kis lap ez egyébként, gyorsan bootol, aki igénylni jól néz ki a LED csík, kifejezetten jó az alaplapi hangchip, a fázisok meg szerintem rendben vannak. meghajtom kíváncsiságból most 3825-ön 1.337V-on hogy mit melegszenek a VRM-ek, de ha jól emlékszem 70 felett nem láttam őket, aztán nem is egy kifejezetten jól szellőző ház, elől-hától egy venti aztán csókolom.
27 fokos szobában 75 fokig mentek fel a fenti vcore mellett. Szerintem ez teljesen rendben van. Hűtő gyári.
-
Pacee87
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap mivel elég cudar idő volt kikapcsolás után áramtalanítottam is a gépet (táp lekapcs majd kihúz).
Ma azzal fogad, hogy a BIOS alaphelyzetbe állt! Lemerült elemmel adták el a lapot?? Annyira azért nem volt olcsó...
De a nagyobbik bajom az, hogy azt mondja, hogy NTLDR is missing!
Hiába állítgatom a boot szekvenciát, nevesíti is a 850 evot, elsőnek van berakva, de semmi! Mi a p*csa lehet ez? Mivel nem volt még rajta semmi a Winen kívül nem egy nagy érvágás, ha netán újra kell rakni, de ha ezt egy belakott rendszernél produkálja... -
Naturalist
tag
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Battlefield 1 1080p
1500x stock 149 átlag, 83 min
1500x 4,1GHz 135 átlag, 72 minCrysis 3 1080p
1600 stock 150 átlag 113 min
1600 4GHz 145átlag, 112 minTúlságosan egzotikusak ezek az eredmények.
-
-KP-
veterán
válasz
OutSider17
üzenetére
azért a 400mhz-ért nem fogok x-es lapot venni sokkal drágábban

-
-KP-
veterán
válasz
OutSider17
üzenetére
hát remélem én elégedett leszek

-
Apucy01
őstag
EK-XLC Predator 240
ezt a hütést vajon hol lehet itthon kapni? ez szerepelt a tesztben is.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Személyeskedés törölve, ne folytassátok!
-
Savanya
addikt
válasz
OutSider17
üzenetére
Köszönöm . Sima Mortar -t nézegettem eddig . Itthon 2 ramom van amiből az Avexir 2666-os lesz ami menni is fog a kompatibilitási lista szerint benne . Corsair 3000-es csak 2933-on esetleg ,bár már próbáltam Ryzenbe ,de ott 2666 felett nem ment egyáltalán .
-
Cronerator
tag
Április végén 2 ryzenes gépet raktam össze, egyet magamnak egyet meg öcsémnek. Giga Gaming 5 / Tomahawk r5 1600-zal meg corsair lpx 3200 rammal. Az enyém megy 3,8Ghz @1,2625V 3200Mhz, öcsém 3,7Ghz @1,25V 2933Mhz. Azóta egyikünknek sem volt random újraindulás vagy egyéb gond. Win10 se lett újra rakva. Teljes mértékben elégedettek vagyunk a rizsával.
-
komi77
senior tag
válasz
TheProb
üzenetére
A teszt nekem is több ponton érdekes. Már csak azért is mert ilyen jól szerepelt az Fx-8350 (tegnap adtam el). Az azért tetszik, ahogy a Ryzenek helytálltak az Intelekkel szemben. Sőt a régi Intelek néha lenyomták a maiakat. No mindegy itt a teszt, nekünk meg van Ryzenünk.

-
törölt tag
válasz
TheProb
üzenetére
ránézésre 8 szál fölött vannak gondok bf1-nél, én kb ennyit szűrtem le. smt off beállítással megnézném egy 8 magos zen-nel. mondjuk nv rettenetesen alulmúlta magát driver terén az elmúlt 1 évben, amd-ben nincs még felső kategóriás alternatíva, így a tesztelők keze is meg van kötve. főleg nv párti játékkal játszok (gta, blizz játékok), így fűtési szezont leszámítva szinte csak nv-t használtam (oem gtx 660/670 keverék, gtx 970, 1060, 1070, 1050), és voltak driver gondok bőven.
-
Savanya
addikt
Uraim !
1600X-hez MATX lapot melyiket ajánljátok ?
-
TheProb
veterán
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Azért vannak érdekességek számomra.
Pl. játékok alatt R5 1400 többször jobb, mint az 1600. wtf
Pl. itt nagyon szemet szúrt a dupla akkor max fps FHD-ban.

-
kriszpontaz
veterán
-
-KP-
veterán
válasz
OutSider17
üzenetére
asus b350 prime plus. igazából nem teljesítmény miatt váltok, hanem mert jó áron ki tudok szállni belőle. mégiscsak új platform amibe még évekig rakhatok új cpu-t.
-
-KP-
veterán
Na röpke 3 hét várakozás után megjött a ryzen 5 1400. Valamelyik nap összerakom. Kíváncsi vagyok milyen lesz a core i7 2600 után.
-
SECTORnooB
addikt
-
törölt tag
válasz
simico
üzenetére
de a 4 fős hangosabb kisebbség (nem összekeverendő a rejtett erőforrással) miatt totál le van húzva a platform. lehetünk több százan maximálisan elégedettek, ha pár ember akár saját hibából (pl: benézte a ramot, vagy nincs tisztában az xfr-rel járó plusz fesszel és hőfokkal) elégedetlen, és napi szinten floodolja a fórumot. az esetleges vevőket elüldözik a drágább pasztás platform irányába.
ezért írtam poénból múltkor, hogy az elégedett userek is napi szinten írják be, hogy mennyire elégedettek.
persze csak vicc volt, mert átláthatatlanná tenné a fórumot.ettől függetlenül előfordulhatnak gyári hibás lapok vagy más alkatrészek, én pl vga-nál futottam bele a közelmúltban.
-
komi77
senior tag
válasz
Leon77
üzenetére
Köszi az ötletet. Először tényleg ezt fogom tenni. Az olvasottak alapján a vírus lehet a legvalószínűbb. Mert máskülönben hogyan lenne ez a ciklikus hol jól megy hol nem? Pár hete toltam egy prime95-öt 3,8 cpu órajel és 3200Mhz memó mellett több mint egy órán át. Akkor ment mint a fene, reklámoztam is a lapot. Azóta kis lépésekben de kezd idegesítő hülyeségeket csinálni.
-
simico
aktív tag
Érdekesek ezek a problémák. Nekem a beüzemelés óta semmi gond, teljesen jól működik minden. Pedig se a Win10-et, se az openSUSE-t nem telepítettem újra.
-
komi77
senior tag
Kösz a jóindulatú figyelmeztetést. Egyelőre a kifakadásomra segítő és támogató szándékú hsz-ek jöttek. Nem gondolom, hogy megköveznek a probléma felvetésért. Ha mégis akkor így jártam. Egyébként meg nem lovagolok rajta tovább. Újabb segítségek, újabb próbák és csodavárás. Szerintem megoldódik - fő a pozitív hozzáállás. Ennyi segítség és tapasztalat átadás mellett mennie kell - amit csak köszönni tudok

-
Molyzsa
aktív tag
válasz
TheProb
üzenetére
Én az lap hőmérsékletét nem érzem kardinális dolognak, ugyanis a chipset hőmérséklete platformonként teljesen változó.
Van olyan ami nem is melegszik, van olyan ami izzik (emlékezz vissza régebbi nforce chipsetekre, amin fél kilós hűtőbordák voltak
50 fok környéke szerintem vígan tökéletes. -
válasz
TheProb
üzenetére
Hidd el, én is azt venném (bár én inkább ProDesk Mini-ben utazom, ha csak lehet), de itt nettó 20 ezer forintnyi különbség gépenként már jelentős tényező, hiába a garancia, az optimalizáltság, stb...
Nem cseréltem le egyelőre a deszkát, mert a B350-es választékkal nem feltétlenül lennék előrébb, a következő ugrópont az ASUS X370-ese, akkor viszont még kukáznom kellene a hangkártyámat is, így a költség inkább 65 körül lenne, plusz még a PC MATE ára, mert vagy el tudom adni, vagy nem. Mivel a stabilitással az utolsó BIOS óta nincs különösebb (égbekiáltó) gond, egyelőre marad, megvárom, hátha virít valaki egy szimpatikus X370-es lapot.
-
oravecz56
aktív tag
+1 a Ryzen javára.
Elégedett felhasználók táborát növelem.R 5 1600-al mem 2400MHz-es 4x4 ramot használok 2666MHz-re beállitva nem xmp-én.Igaz a legutolsó javított bios van fent. -
válasz
komi77
üzenetére
OFF
Ne hangoztasd, mert le leszel hurrogva a végén. Az elején, amikor jöttem, hogy emberek, a stabilitás ALAP dolog Intelen az utóbbi pár évben, hát mi ez a sz@r POST idő, mi ez a szánalom újraindulgatás cold startból, mi ez az ordenáré melegedés és hőmérséklet ugrálás idle-ben, megkaptam a pofámra, hogy ez új platform, amott is voltak gyermekbetegségek, stb. Pont arról beszéltem, amiről Te is. Bele kellett tolni 10+ órát a beállításokba, és még így sem tökéletes. Erre kellene rohadtul nagy figyelmet fordítani az AMD-nek, mert most például azért fog elbukni 120 eladott processzort (tudom, csepp a tengerben) a vállalat, mert a céghez egyszerűen nem merek AMD-t venni, hiába lenne papíron jobb választás.
ON
-
TheProb
veterán
Nem biztos, hogy ennyiért megvenném újra

(#10212) komi77: Amúgy én is kicsit melegnek érzem a lapot. Alapjáraton 40-50 fok között mér a 3 alaplapi érzékelő. Próbáltam áthelyezgetni a ventiket a házban, de nem lett jobb a helyzet.
Amúgy én is megpróbálnék egy WIN reinstallt. Először hagyd, hogy a win telepítsen mindent, aztán, ha szarakodik, akkor lépésekben az ASUS féle drivereket. Amúgy azt is kezdtem megfigyelni, hogy minél több ASUS-os progi van fent, annál instabilabb a rendszer.
Erről más nyilatkozhatna, hogy tapasztalt-e ilyet. Nálam ugye konkrétan az AI Suite fan calibration gyilkolta le a gépet a vége fele...[ Módosította: philoxenia ]
-
komi77
senior tag
válasz
pitiless
üzenetére
Tudom, sőt Omli85-nél is meg jó pár fórumtársunknál is jól mennek a dolgok. Eleinte nálam is tök jó volt. Aztán egyre csak jönnek az idegesítő akármik. A fórumot olvasva talán nálam sem hardware-s hiba lesz. Az is lehet, hogy benyeltem valami komolyabb vírust. Láttam máshol is voltak benyelt bányász vírusok, stb. ami tök irreális működést eredményezett - ki tudja.

-
OutSider17
senior tag
3600Mhz-ről 1549Mhz-re vissza veszi nálam az órajelet ha nincs úgy terhelve a proci.

-
komi77
senior tag
válasz
apa111
üzenetére
Köszönöm a lelkesítést - másoktól is! Nem tervezem az Intel-re váltást és nem is picsogásként írtam amit írtam. Többedik hete kapom a segítséget itt a fórumon - más témáknál is. Mindenkinek hálás köszönet érte
Egyszerűen csak besokalltam mára. Ha nagyon akarom akkor nyelek egy nagyot és azt mondom, hogy tök jó lett a Ryzen, erős, gyors, pörög, stb. Viszont ha így teszek akkor nem mondom el, hogy a gép folyamatosan ledobálgat progikat, érthetetlen melegedések vannak, stb. Egyébként minden szép és jó. Eleinte bátorítottam is másokat erre a lapra, procira, stb. Ahogy vissza nézem az elmúlt 1-2 hónap hsz-eit jelenleg nem tudnék biztonsággal ajánlani egy alaplapot sem - márkástól függően. Mindenkié megy, meg gyors csak ott vannak a "harmadik hete szívok a ram támogatással", "bios nem jut el a POST-ig", "normális, hogy bekapcsolás után ilyen meleg..", "miért droppol folyamatosan..", stb. típusú gondok. Szóval nem adom fel próbálkozok továbbra is és nagyon boldog lennék ha egyszer úgy menne minden ahogy kell 
-
zzola
titán
Ha valakit érdekel, ASUS Alaplap AM4 ROG STRIX B350-F GAMING AMD B350, ATX itt 40300 forint. Ügyintéző elmondása szerint hivatalos magyar Asus garival adják...
-
nubyy
aktív tag
+1 az elegedett userek listajan. Kb miota megjelent olvastam rola tobb helyen mielott kb 3 hete megrendeltem. Semmivel sem volt tobb macera vele mint az elozo intel konfigon. RAM 1bol ment 3200-on DOCP-bol, pstate0 OC is 2 karakter atirasa volt ill egy minimalis feszemeles a stabil 4GHz-hez - intelnel sem egyszerubb az OC - ill updatelni kellett a Win10-et. Ujra sem huztam a rendszert, ugyanaz a sok-sok eves cucc fut ami az elozo 2 konfig alatt is, updatek utan hibatlanul teszi a dolgat. Nem melegszik, jatek kozben 47-60 fok kozott mozog es igy csendes is a gep. Ezen az orajelen es feszen 65fok folott nem lattam meg stress tesztek alatt sem. Vmikor 2003-2004 kornyeken volt utoljara amd procim, de ez bejon eddig nagyon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4644
- Apple iPad 10th 64GB, WI-FI, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4530, 100% Akkumulátor
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- Redmi Note 9 Pro 64GB 12 hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Neztem, hogy miert melegszik jobban mint elotte, azt hittem pstate0 OC-nal is kikapcsol. Nah mind1, mostmar jo.
Csak nem értem, hogy a 4 modult miért erőltetitek, mikor mindannyian tudjuk, hogy alapból többletterhelést jelent az IMC-nek, még egy kiforrott Intel IMC-nek is, nem hogy az erősen csiszolódási fázisban lévő Ryzen IMC-nek. Arról már nem beszélve, hogy egymást is jobban "összefűtik" a modulok.