-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skynet258
veterán
válasz
Compika #13323 üzenetére
Ilyenem van (igaz az asztal mögött). Két dolog miatt nem jó: a távirányító vevője nem kell rá (mert a lap szoftvere kezelné), és 4 pines. Erre 5 pines kéne, és mindenféle vezérlő nélküli. Gondolom lehetne forrasztani 5 perc alatt egy ilyen sztorit, de sem tudásom sem felszerelésem hozzá, készen kéne. Na ilyet nem találok.
Ja és fontos, hogy RGBW legyen, ne sima RGB akkor már...
-
BullKoxa
őstag
válasz
Compika #10158 üzenetére
Persze ,Ha kilépek a játékból egyből indítsam az Aida-t? De ez így tág fogalom, Szerintem. Jelenleg GTAV van fent még nem indítottam el, BF4 minden mapp, Division DX12-s ez elég jól használja a gépet!!
Mennyi az ideális hőmérséklet ami még nem árt a Cpu-nak? Division alatt a max 70C° is van . Ryzen LinX alatt Max 78C° a max .
-
apa111
aktív tag
válasz
Compika #9914 üzenetére
Úgy megy mint az r 1700 mellett ,ha 3200mhz -re rakom az időzitést lazábra kell venni 18-20 a 3066 mellett meg hagyhatom a lapra amit belő mellé vagy kézi állitással lövöm be ezt 1,35v mellett. A team group ram ami most a kicsi rizsa mellett van 2400@ azt meg 1,4v mellett 2993 -on teker 18-20-20-20-54 -nél. De azt hiszem már egy régebbi hsz -be fel dobtam a képet rolluk egy 40perc körüli memtest -el és nem hasalt el.
-
-
martin66
senior tag
válasz
Compika #9065 üzenetére
Köszönöm, hogy figyelmeztetsz, de nem értem. Kérlek segíts megérteni mi ez a v5.39.
A figyelmeztetés miatt elbizonytalanodtam, mert nem tudom mit jelent, ezért ilyen szerintem alap kérdést is felteszek. Az nem baj, ha ebből 2x CORSAIR CMK16GX4M2B3000C15 16GB (8GB*2 ) rakok bele. Azaz 4*8GB =32GB-ot?
Most látom van benne APU (ROG STRIX B350-F GAMING) magyarul nem kell VGA-t használnom?
-
Molyzsa
aktív tag
válasz
Compika #8568 üzenetére
Hinnye...
Nekem 2666-os Hyperx HX426C15FBK RAM-om van. Az alaplap honlapján lévő QVL lista szerint ez a kompatibilis.
[link]Itt meg:
[link]
Azt írja ez a kompatibilis: HX426C16FB2K.Most már így vágom miért indul nekem is C16-os időzítéssel....
Ez egy cseppet átbacás az alaplap gyártóktól, hogy ott nem pontosan írják...
-
wowpegazus
tag
válasz
Compika #8129 üzenetére
Szia!
Tudtommal igen. Az alap gond az volt, hogy túl gyakran monitorozott a ryzen, amit a szoftver nem bírt, így belassította a procikat. Ezért rakták be a windowsba a Ryzen Balanced power energiasémát. Amd oldaláról kell leszedni a chipset drivert. - Mindegy, hogy már a legfrisseb driverek lent vannak-e az alaplap gyártótól, ezt a patchet nem tartalmazzák, külön fel kell rakni.
http://support.amd.com/en-us/download/chipset?os=Windows+10+-+64
Tegnap este még volt időm kipróbálni az Overwatchot. I5 3550-en, gtx1070, 8gb 1600DDr3, normál HDD-ről
50-60 fps között volt ultrán.
R5 1600 (alap órajel), gtx 1070, 16gb Gskill3000 (2933), normál HDD-ről - 105 fps az átlag, időnként felmegy 130-ig. 100-alá viszont nagyon ritkán esik be.Hőfok a játék terhelés alatt stock hűtővel 2200-rpmre tekerve (71%) - 60 C. Szerintem ez már közel van a normálishoz.
-
용 Bob
senior tag
válasz
Compika #7576 üzenetére
Nekem is volt ilyen problémám, amikor BIOS reset után vissza kellett állítottam a dolgokat. A megoldás egyszerű volt, a BIOS AMD cool n quite opciót engedélyezni kellett újra.
Tehát először fix órajel, ha úgy akarod hajtani és utána a fenti opció enable. Ekkor visszajön a másik két energiagazdálkodási lehetőség Ryzen Balanced-ban.
-
oravecz56
aktív tag
válasz
Compika #7576 üzenetére
Szia
Nálam visszaraktam Bios-ban auto-ra az orajelet volt-ot és AMD Ryzen Master v. MSI Command Center-rel emelem az orajelet és terhelés nélkül leveszi az orajelet a (a megfelelő volt beállitva ugyan itt)voltot csak addig veszi vissza ami a megemelt orajelnek szügséges.
A maximális processzor frekvencia visszaált ami neked most hiányzik.
MSI tomahawk -om van -
-
HavocS
senior tag
válasz
Compika #7374 üzenetére
RAM-ot lődd be 26.66-os szorzóra, 1.35V-ra, 16-16-16-16-36 időzítésekkel, úgy elvileg mennie kell, ugyanez a kitem van. SoC Voltage-re adj +0.1V-ot, BIOS-ban mást nem nagyon kell csinálni, ha így bootol és stabil akkor Ryzen master, lőjj egy 12 szálas prime95 torture testet alá, és próbálgasd hogy milyen Vcore feszültséggel milyen órajelen stabil. Nekem 1.2175V-on 3700 MHz megvan, ez alacsonyabb mint a gyári feszültség szóval tök jó, viszont efölé nem nagyon akar menni, 1.35-ön is pár perc után újraindul 3800-on és iszonyatosan melegszik, igaz gyári hűtő.
Aztán ha megvan ryzen masterből hogy mi stabil, beállíthatod bios-ban, elmenthetsz egy profilt hozzá és kb kész. Vagy csinálod úgy mint én, hogy megy alapon, aztán ha kell egy kis plusz kakaó akkor indítasz egy ryzen mastert, betöltöd a profilt és következő rebootig úgy lesz.Ja, ha a Ryzen Balanced energiaprofilt használod, arra érdemes figyelni hogy gyárilag 90%-ra lövi be a minimum órajelet, 50%-ra (1.6 ghz) tud lemenni, nyugodtan be lehet állítani neki ezt, és akkor visszaveszi az órajelet terheletlenül tuning alatt is.
-
HavocS
senior tag
válasz
Compika #6985 üzenetére
Alapvetően a CPU OC-t nyugodtan lehet Ryzen Masterből próbálgatni, a RAM-ot meg egyelőre elég 1.35V-on 2666-ra belőni, túl sok értelmét nem látom egyelőre kínozni az alaplapokat mindennapi használatra, nemsoká lesznek AGESA 1.0.0.6-os BIOS-ok, azzal majd talán.
Egyelőre azt javaslom, hogy ha a RAM-ot belőtted, keresd meg hogy 1.2-1.25V körül mi a vége a procinak (3.7-3.8 GHz összmagra meg szokott lenni), efelett elkezd brutálisan sokat kérni, 4 GHz meg nem igazán van meg stabilan ezekkel, szóval azért a +100-200 MHz-ért így nyár kezdetén nem érdemes szvsz megfőzni a gépet.
Ja, valaki írta hogy a Ryzen Balanced power plannél nem veszi vissza a frekit: ha megnézed, a minimum CPU órajel 90%-ra van állítva benne... állítsd be 5%-ra, nálam teljesen jól megy így, vissza is veszi gond nélkül.
-
Molyzsa
aktív tag
válasz
Compika #6979 üzenetére
Ha nem akarod erőteljesen tuningolni a procit, akkor szinte ízlés kérdése a dolog (amelyik jobban tetszik).
A Giga lapon pl. jobb az integrált hang.
Az ASUS lapon pedig jobb a VRM (mindegyiken van hűtőborda, a Gigán viszont nem mindegyiken van).Emiatt ha nagyobb tuningot is akarsz és nem fontos a nagy csilli villi, akkor ASUS.
De ez csak az én véleményem
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Bontatlan ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged