- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Redmi Note 13 4G
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Str8 sk8r #27886 üzenetére
cbvel azert szoktuk tesztelni, mert az ott kapott pontszam eleg jo osszehasonlitasi alapot ad.
viszont igazabol a cinebench nem egy harcore terheles, ami azzal stabil, még elhasalhat jobban megirt kodok alatt.
memoriatesztre testmem5 // ha alapkonfiggal nyomod, menjen 15-30 kort //procitesztre meg emelkedo szamsorrendben :
aida64 stressz ( ez gyors memoriatesztnek is jo, ha nagyon el van kefelve a memoria, hamar bepirul ) eleg belole 6-8 perc.
// en szoktam aida + cpu-z stresszt kombinalni is. //
aida64 speedtesztek kozul az FP32 es FP64 ray trace, -- hamar megvan, es oczott konfigok bizony neha elhullanak rajt.
hwbot realbench
y-cruncher 1-6-0 2-3 kör // a progi jo memoriatesztre is a 0-1-x utvonalon //
altalaban ha y-cruncherrel stabil, akkor mar megall barmiben, de ha megjobban meg akarod izzasztani, akkor johet a prime small fft. 10-15 perc avx disabled es 5-10 perc avx enabled verzioban.
2700x -en még fut az ibt avx verzioja, en ezt is szoktam, 10 kor very high, ha maximalista vagy, akkor 10 kor maximum beallitason."43.5 szorzóval megy (4350 MHz)...itt az alaplap olyan 1450mv magfeszt állít be...
...mindezt nyugiban olyan 30-40 fok között...terhelve felkúszik 70 környékéig is... "
ez ugye nem a "VID" ertek ? mert nem azt kell nezni, ha a hwinfo64 -et hasznalod, akkor azokat a sorokat lesd, ahol az "svi2-tfn" karaktersorozat megvan. Ha tenyleg alig droppol, akkor esetleg az llc beallitasokat meg lehet kapirgalni, sok lap alapon feszes llc -t allit, ami miatt nem esik le a fesz, es elmelegszik a proci.
-
Csupingo
veterán
válasz
Str8 sk8r #27784 üzenetére
Talán nem olyan sok az a fordulatszám. Inkább a 120-as ventikre jellemzőbb, hogy 600-800 körül is egész jól hűtenek. Nekem ez a 92-es csoda van. Ha kézzel visszavettem a cpu fesz-t, akkor tudtam 1000 környékére levinni a fordulatszámot. Kb. 1500-ig egész csendes, azt meg csak komolyabb terhelésnél lépi át. Ha jól rémlik, olyan 1800 a vége.
Kézzel is visszaveheted a feszültséget: override használata esetén az lesz, amit beállítasz, vagy offset-et is használhatsz, akkor annyit vesz vissza (vagy ad hozzá) az auto-hoz képest, amit beírsz neki.
Mondjuk ha most is jók a hőfokok, akkor nem feltétlenül kell piszkálni. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Str8 sk8r #27784 üzenetére
"ez nem droppol semmit"
mert nincs rajta terheles
amugy mivel monitorozod ? Ryzen masterrel nezd meg, az szepen mutatja, hogy az egyes magok alszanak vagy eppen mennyi a freki.
de az is lehet csak tul feszes az llc, nezd meg valami kozepes beallitassal.
ha hwinfoval monitorozod, akkor ne a "VID" erteket nezd. svi2-tfn stringet keress." gondoltam hogy kicsit lefaragnék a teljesítményből..."
van ra tobb opcio, ha nem akarsz szorakozni a fix frekis allcore oc/uc temakorben, akkor cpu fesz offset modba kapcsol, minusz 0.0125V -t biztos le lehet venni, de akar tobbet is.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Str8 sk8r #27782 üzenetére
ha még nemkapcsoltad volna át "advanced" modba a biost, akkor F7 segedelmevel.
a "hardware monitor" kockara kattintva tudod allitani a hutoprofilt.
a feszrol felejtsd el, amit eddig tudtal. ( persze ne azt, hogy aramerosseg * fesz = teljesitmeny ) ha a bios nincs elkefelve ( a Giganak voltak tulfeszelos biosai ), akkor annyit ad neki, amennyit a proci kér. És a proci pontosan tudja mennyit akar kapni
Nagyobb feszek idle allapotban vannak, ha megjon a terheles ( es vele az amper ), akkor visszadroppol az. Valamelyik AMD mernok azt magyarazta, hogy azert van, hogy ha hirtelen terheles jon, akkorse fagyjon le a cucc, mert hirtelen odáig esik a fesz, ami már kevés.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Str8 sk8r #27780 üzenetére
mindenkeppen. de ne panikolj be, az elso indulas picit tovabb szokott tartani, nekem pl. a mostani Biostar lapom 1 percig is elszoszolt. De utana mar a 3800XTvel pillanatok alatt felallt a rendszer. Amikor beleraktam az 5700G -t, akkor már aszittem hibás a proci, kerestem egy speakert, hátha eldalolja mi a baja, de nemsipolt semmit, aztan jo ket perc (!) utan csippant egyet es elindult.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Str8 sk8r #27778 üzenetére
igen gyakori hiba, hogy nemnezik meg a kezikonyvet, es az 1-3 slotba teszik a modulokat.
aztan csodalkozas van, hogy instabil a cucc. Pirospont neked, hogy megnezted
szoval kb. az a magyarazat, hogy a ddr4 frekiknel mar fellep a "hullamvisszaverodes" jelensege, ezert kell a busz vegere tenni a modult, ami igy mint1 lezaroellenallaskent is viselkedik.
* nekerdezd hol olvastam, mert valahol olvastam, demar fingomnincs, hol. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Str8 sk8r #27775 üzenetére
1xxx / 2xxx procinal kozepen van a cpu die, azokkal jo vagy, 3xxx / 5xxx -nel mar maskepp nez ki az elrendezes de szvsz a 3mm az kb. a szelen levo smd alkatreszek terulete.
-
Speed®
titán
válasz
Str8 sk8r #27743 üzenetére
Aegisekkel nem lesz gondod, ha nem akarsz felesleges kiadást, 3200C16 untig elég. Ha elég 16GB, 2x8 legyen, ha 32 a cél, érdemes a 2x16ra menni inkább, 4 modullal az IMC már küzdhet D.O.C.P., SOC fesz igény nőhet. Ha esetleg szimpibb a rendes bordával szerelt kivitel, alig drágábban Ballistix.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest