- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Enigma1945
őstag
válasz
ricsi99 #28525 üzenetére
"Persze hogy sípolt...(full uefi a default) nem látta a vga-t "
hat hogy nem latja? hibatlan kartya egyebkent, jol megy mar 7 eve hogy megvettem, tudom kepet ad kategoria, de megis nem ertem?a windowst pendrive rol uefivel telepitem!
egy szakmai kerdes: mi az a resizable bar? remelem jol irtam
a biosban be kapcsolhato?
gpu z is irja alul?
nekem ez az i7-tel meg nem volt ilyen a biosban, gondolom valami uj cucc lehetszerk: jelenleg igy megy a cucc, nem tudom ez jonak szamit-e?
1.3V
a memoriak xmp altal beallitva DE en adtam neki nagyobb orajelet, es 1.36V-ra raktam fel a nagyobb orajel miatt
stabilnak tunik, nyomtam rajta stressz teszteket, nem fagyott ki a gep -
Enigma1945
őstag
válasz
ricsi99 #28522 üzenetére
Bios reset után meg miért is csodálod?
Hát úgy tudom a biosz reset az a gyári állapotot a rakja rá?
Szóval úgy elindulni hogy már sípol a gép és probléma van nem a legjobb előjel.legacy /csm modba rakd
Értem rendben köszönöm.
Az lenne a kérdésem ha viszont rendszert szeretnék rá telepíteni uefi módban pendrive-ról ettől függetlenül indulni fog?Hokuszpk:
Neked is nagyon szépen köszönöm a tanácsokat
Ez egy low end kártya, egyenlore ezt raktam bele,amd r7 240
A bioszt frissítettem rajta a legújabbra.
Előtte vissza raktam gyári értékre azért írja a memóriát ilyen kevésnek a képen. Ugye a processzor ennyit tud xmp nélkül. -
Scale
őstag
válasz
ricsi99 #28408 üzenetére
1. Pbo-t alapból nem támogat, azt sztem csak x-es támogat amit olvastam neten, itt csak PB=performance boost van, azt kikapcsoltam, azzal már 37es multiplierrel se indult.
2. Hát igen ez nehéz, mert ugye amikor állítom akkor nem látom mennyire sikerült, csak egy restart, vagy egy windowsba érkezéskor látom hogy mennyi lett viszont mivel ez dinamikus akármilyen beállítás, ezért ahogy néztem hiába adok meg +0.2-t akkor se fogja fixen annyin járatni de még próbálgatom.
Amúgy ez egy gigabyte b450 aorus elite ha ez az információ számít. -
F.B.I.
veterán
válasz
ricsi99 #28335 üzenetére
Simán hűti, 70C fokot nem látok, itt inkább a wattokról van szó, felesleges, mert a játék nem használja ki, egyik sem, amivel én tolom.
Illetve a csend, mert én hiába fülesben vagyok, mellettem 1.5 méterre alszanak és 900 rpm vs 1800 rpm között, azért hangban van difi, nem kevés. -
Gyuri27
félisten
válasz
ricsi99 #28309 üzenetére
LOL Az asrock kb 20 éve volt az asus leányvállalata. Májerkém.
Másrészt mivel az ember nem ért a tuninghoz ez tisztán látszott az egyszerübb megoldást irtam le. Nyilván lehetett volna még itt hozni soc feszt, llc-t és egyebeket de a fenti ok miatt nem tettem.
Harmadrészt bárhogy is csűrjük csavarjuk 1,35 felett kb senki nem szeret adni a procinak. Két ok miatt. Egy feleslegesen meleg és gyilkolja a procit. Kettő +100 esetleg 200 MHz semmit nem jelent valós alkalmazásban.
Arról meg nem én tehetek, hogy asus manuáljában a bios ennyivel el van intézve.
Mint irtam volt nálam asus lap is (komplett konfiggal, azaz nem volt beleszólásom). De a bánat se tudja, hogy mit csinált ott az offset. Faszságot meg nyilván nem irok neki. Mint egyesek. 1.4 vagy fölette. Pff.
-
Gyuri27
félisten
válasz
ricsi99 #28307 üzenetére
80 fok és 1.4 volt? Az szép.
Én jobb szeretem az 1,35 és 70 alatti procit. Ráadásul a szakirodalom szerint ez egészségesebb is a procinak.
Itt ha ráteszed a pbo-t a fesz és a hő miatt lassabb lesz a proci. Nyilván be lehet állitani manuálisan is mondjuk a 4200-at. Csak hát 1.4 80 4200 az nem valami fasza az 1,35 70 fok 4100-hoz. Nyilván mérni lehet a különbséget szintetikus okosságokkal. Valós alkalmazásban ennek kb 0 jelentősége lesz. De legalább a nyári melegben meg lehet gyilkolni a procit is a lapot is. -
Gyuri27
félisten
válasz
ricsi99 #28304 üzenetére
Hát azért az offsettet és a hömérsékletet beállitani azért nem kézenfekvő. Nem mondom, hogy atom tuning. De ettől még tuning. Mert ok, hogy a pbo-t on-ra állitod, de kb ennyi benne az automatika.
Az meg mindegy, hogy offsettel állitod be a feszt vagy manuálisan.
Ráadásul ennél a megoldásnál biztosan nem fog üresjáratban maxon menni a proci.Egyébként meg ez az írás valami borzasztó.
F.B.I.: [link] hát gyönyörű ez a bios leirás by asus. Nem is értem miért nem veszek asus lapot 20 éve.
Az asrocknál egyszerübb az élet. Offset off = vid. Ez ugye annyi amennyi. Aztán - vagy + és az érték.
Valami asus lapos topikban kellene szétnézni. -
Gyuri27
félisten
válasz
ricsi99 #28298 üzenetére
Pont az lenne itt a lényeg, hogy a pbo és maga a lap, bios illetve a proci önerőből mit megy.
A biosok, kiváltképp az asusok túlfeszelik a procit még ha szükség nincs is rá.
Másrészt ha pbo terhelésen felboostolja az összes magot megfelelő szintre akkor halál felesleges az all core tuningot fixálni.
Innen már lehet nézni a feszt és a hömérsékletet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Renault, Dacia topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- TCL LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- iPad topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest