-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Csinálj egy bios reset-et, és utána állítsd be.
Apróról guberált random 2x8GB-os 2400 mhz-es ramokat régebben megküzdöttem a 3000mhz c16 finomhangolással dram calc programmal karöltve, nem X-es procival is tesztelgettem egy ideig, amíg megtaláltam az aranyközéputat órajel és feszültség terén.
2700X és aegis 3200 mhz-es szettel összesen annyi dolgom volt, hogy beállítottam az xpm-t és adtam egy kis alulfeszt a procinak (-0,075V), utóbbit harmadikra találtam el (0,05-tel kezdtem, 0,1-nél már nem indult). -
CirrMee
addikt
Elengedtem, manuális beállításnál sem változik semmi. Lapot csak emiatt meg nem fogok cserélni, marad így ahogy van.
Nekem is kb hasonló konfig volt a kiinduló alapom Ryzen vonalon, csak 2600X példánnyal. Az előző tulaj gondolom ezért adta el jóárasítva, de megoldottam ezeket, és onnantól stabilan ment ezekkel az alkatrészekkel.
A2-B2 foglalat az alap. BIOS/UEFI minimum 1.80, azon már láttam működni.
Ha XMP 3000 a beállítás, és ehelyett indul 2133 -as tempóval: ha újraindításkor, legközelebbi bekapcsoláskor is a 3000 -es beállítást látod, de csak 2133 -as tempóval gurul, próbálj egy cmos resetet. Előtte csinálj azért mentést (mármint UEFI alatt a beállításokról), legalább legközelebb nem kell mindent egyesével beállítani.
-
hokuszpk
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest