- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
Gyártó honlapján/manualban is ott áll:
- 1 x PCI Express 3.0 x16 Slot (PCIE2: x16 mode)*
- 1 x PCI Express 2.0 x16 Slot (PCIE3: x4 mode)
- 1 x PCI Express 2.0 x1 Slot - Supports AMD Quad CrossFireX™ and CrossFireX™Ha szemrevételezés során nem tűnt fel beépítésnél, arról nem tehet a gyártó, közölve van a specifikáció, szóval user error volt csupán.
-
hokuszpk
nagyúr
hat.
sokmindenretippeltemvolnameghaeszembejutbarmitipp,
speciel erre nem.
mondjuk ennyit a monitorozo izekrol, itt mar az eddigi tizenhuszonszazalek helyett 34% -ra irja a summaprocit, a gpu 97%,
csak aztnemertem eddig hogy a pitlakba jottek ki a 98% -ok, ha ezekszerint a pcie -n nem ment at eleg bit ? -
Speed®
titán
Grat..a lapodnak egyébként van a dobozában egy fura szerzet, szép ábrákkal meg számokkal, ahol le van írva, melyik slot mit tud. Mondhatni legközelebb rtfm, ezt az egészet magad hoztad össze a jószándékú feltételezgetés mentén :S Eltérő setup/platform esetén igen, létező dolog volt, itt nem opció.
Mielőtt további muterozásba kezdenél a rejtélyes BSODk miatt, húzd a bolt fejébe a visszakapott Patriotokat is és dobj be Ballistixeket vagy Aegiseket helyettük.
-
Chaser
legenda
be kellene hangolni egy kicsit azt a cpu-t
witcher3 sajnos csak konzolra van gp-ben, így nem tudom megnézni
cpu teljesítményt cb20-szal tudod megnézni
attól hogy a vga pár perc erejéig hozza a kötelezőt, folyamatos terhelés alatt nem feltétlen, sp cpu-t pár %-ban használ egy magon, játék közben nagyobb a kraft ami kell a gépnek -
hokuszpk
nagyúr
hát eddig ahol számok voltak, mindenhol az jött ki, hogy a vga kb. csutkán megy, szóval nem a procival van itt a gond, az kihajtja belole, amit lehet. Kellene nezegetni hasolnlo konfigos superposition eredmenyeket, de tippre az a 4377 eleg jo ertek ebben a mezonyben.
*talaltam egy bejegyzest -- sajnos hirtelen felindulasbol ctrl+W -vel leptem at -- asszem Koko52 -tol, aki azt irta neki a g-sync okozott anomaliat, nezd mar meg a driver vezerlopulton, nem akar-e ilyesmit eroltetni ugy default.
-
TeeBee73
veterán
Már leszedtem, mert nem játszom vele, de reggel felpattintom újra, és mérek egyet.
A FOV-on, ha jól emlékszem nem állítottam, de pl. a Hairworks is csutkán volt.MOD: Superposition nekem a múltkor 4222 pöttyöt dobott gyengébb VGA-val, így, tényleg nem értem miért csuklik a géped.
-
Chaser
legenda
"Akkor a jelen, és jövő játékainak mi kell?" erőmű ( :
most 4k-hoz nem elég minden játéknál 60 fps-hez a 2080 ti
jó kártya a 2060, de azért csodát ne nem kell tőle várni, nem a játék kora számít, hanem a hw igénye
oszt' ha régebbi már az is lehet driver gondok is vannak
2060 topikban nézz meg egy super position pontszámot, esetleg egy 3d összt, ott kiderül stimmelnek-e a dolgok nálad vagy sem
aszem' nálam a 2012-es most wanted ami kiakad msaa-tól, egyszerűen megöli a ga-t, nélküle meg sokszor passzívan megy, és az órajelek közelébe sincsenek a boostnak, de valamiért az élsimítást nem tudja lekezelni a driver -
CJ4567
nagyúr
De miért a Quantum Breaket hasonlítod a Witcher 3-hoz? Nem lehet két különböző játékot összehasonlítani, a Witcher 3-at Witcher 3-al hasonlítsd. És igen, természetes, hogy maximum grafikán 1080p-ben 60FPS alá esik a Witcher maximum grafikán egy 2060-al, mert a Hairworks magában egy GPU zabáló effekt, és gondolom rátetted a maximum élsimítást is a hajra.
Mondtam, próbáld ki, hogy (ha még mindig a Witcher 3-at akarod jobban futtatni), hogy kapcsold ki a Hairworkst, és a fű látótávolságát vedd le magasra.
-
hokuszpk
nagyúr
"Mit takar pontosan hogy GPU limited van?"
azt, hogy a videokartya keptelen magabol tobb kepet kisajtolni.
a cpu egyik magja sincs 20% felett, -- milyen 20, a legmagasabb 17! --
ugyanakkor a vga 98% -on fut. ha sikerulne 100% -ra hajtani, lehet 1 fps tobblet is meglenne akár."Ő és a Proci miért pihen?"
mert arra var, hogy a gpu feldolgozza amit addig kapott.
-
CJ4567
nagyúr
"Speed(R)/Csupingo: Igen minden maximumon amennyire csak lehet. Na de ezek sok éves játékok már. Egy 2060 ne bírná elvinni ezeket teljes maximális részletességgel full hd-ban?
Akkor a jelen, és jövő játékainak mi kell?"Attól, hogy egy játék "sok éves" (A Witcher 3 2015-ös, annyira nem régi, és szerintem még mindig egy gyönyörű játék), attól még lehet gépigényes, főleg, ha mondjuk a Witcherben bekapcsolod a hajfizikát. Kapcsold ki a hairworks-öt, vedd le a fű látótávolságát magasra, és máris +15-20FPS-el több van, szinte ugyan olyan grafikával. Az ultra grafika a játékok nagy részében azért van, hogy az akkori csúcsgépek tulajdonosai is boldogak legyenek, hogy valami kihasználja a gépet, vagy pedig a jövő hardvereire gondolnak. Nyugodtan vegyél le felesleges effekteket magasra, vagy akár közepesre, elég sok grafikai beállítás van a mai játékokban, ami alig ad a látványhoz, de 15-20FPS-t fel tud zabálni.
Itt egy példa, Dirt 4, magas vs maximum grafika:Látványban alig van különbség, viszont az egyik 123FPS-el megy, a másik 75FPS-el.
-
Speed®
titán
-
Csupingo
veterán
Gondolom azért, mert ilyen beállítások mellett kifullad a vga 50 fps környékén, az 50 fps-hez tartozó adatot pedig fél gőzzel is előállítja a cpu. Esetleg kérdezz be a játékok topikjába is, hogy milyen beállításokkal lehet jóval több fps-t nyerni úgy, hogy a látványon nem látszik meg annyira. Ilyen beállítos videók néha a youtube-on is vannak.
-
CJ4567
nagyúr
A sok érték közül a GPU-nál melyik a videókártya? Ha az első érték(98%), akkor itt GPU limited van.
A régi játékokkal (2013 és régebbiek) lehetnek CPU és GPU kihasználtsági gondok, nálam a BF3 30-40%-ban használja ki a videókártyát, és a procit is 20-30%-on maximum, nem is tud 120FPS-nél többet a játék.
-
De4d
őstag
Újratettem a gépet, most gond nélkül működik az msi afterburner csináltam is pár képet hogy teljesít a konfig.
Nos a Far Cry 3-ban felmentem egy jó magas pontra itt szépen megzuhant illetve amikor bozóttüzet csináltam akkor még 40 körülire is visszaesett, amúgy olyan 50-60-70-80 között ingadozott.
A wolcenben meg ahol készült a kép ott mindig ennyi, ha nincs ilyen tömeg, vagy nem városba vagyok akkor hozza az 50-60 fps-t.
Mindkét játékban fullra húztam mindent. -
CirrMee
addikt
-
kaszas19
senior tag
Nekem annó 2x4GB ramok mellett FPS droppok jelentkeztek, volt egy 1-2 másodperces röccenés, elsőnek nem tudtam mér, utána elkezdtem monitorni játék közben és akkor láttam hogy szinte az összes ramot megette a játék.
Akkor megemeltem a lapozófile méretét, kicsit segített.
De szerintem 16GB ram játékhoz elengedhetetlen. -
Mizol29
senior tag
Ebből nem lehet megállapítani, hogy be van e rendesen állítva. Kell hozzá a Rivatuner is. Msi AB-ben a fogaskerékre kattintva a monitoring fül alatt lehet engedélyezni azokat az adatokat amiket monitorozni akarsz. Rivatunerben is be kell kapcsolni a show on screen display opciót. Ez amúgy halkan jegyezném meg, hogy nem ebbe a topikba való.
-
TeeBee73
veterán
Nnna. Megnéztem a Witcher 3-at és a Far Cry 3-at.
A Witcher csak az átvezető animációknál esett le ~48-ra, (ráadásul, azok nem is fullscreen-en mennek), játék közben beton stabilan 60FPS felett volt.
A Far Cry más tészta. UW Very High-on, és FHD Medium-on is próbáltam, ugyanazon a szakaszon, volt, ahol felbontás/részletességtől függetlenül beesett 24 FPS-re. Aztán felugrott 100 fölé. -
TeeBee73
veterán
Ott valami nagyon nem kerek.
Enyém, hirtelen:
UserBenchmarks: Game 86%, Desk 110%, Work 104%
CPU: AMD Ryzen 7 2700X - 85.6%
GPU: AMD RX Vega-56 - 84.1%
SSD: Kingston SA2000M8250G 250GB - 216.1%
SSD: Apacer AS350 120GB - 101.1%
SSD: Spcc Solid State Disk 512GB - 83.6%
HDD: WD Blue 2TB (2015) - 83.2%
HDD: WD Green 2TB (2012) - 56.1%
RAM: Kingston HyperX DDR4 3466 C16 2x8GB - 110.1%
MBD: MSI B450M MORTAR MAX (MS-7B89)
RAM-ok 2-4-es Slotban vannak? Ja, vedd ki azt a 2GB-os PenDrive-ot, lehet, az kavar be.MOD: Agyaltam, de még mindig nem értem. A Proci ugyanaz, a VGA teljesítmény is hasonló, alapból bekapcsolom a V-Sync-et, hogy ne pörögje túl magát a cucc, stabil 60FPS mindenhol megvan, amivel néha játszom. Ráadásul 2560*1080, ami FHD+30%, és bírja.
PBO: Olvass vissza kicsit, én is azzal nyertem jónéhány' fokot, (Boost: Allcore 4GHz, Single 4.35GHz, 1.36V) mellett. A gyári Prism hűtő meg jófajta, csak én szeretem, ha nem világít, és kussban van, azért cseréltem le. -
Speed®
titán
Userbenchmark..na ezt inkább hagyjuk, akkora fasság.
Arról reflektálj, PBO engedélyezve-e, procihűtő a gyári?
RAM legalább 2x8/3000CL16 legyen, azzal pörgősebb,
procit meg be kell hűteni/állítani rendesen, javulni fog..
Azt halkan jegyzem meg, a 2060 nem csúcskari azért..
Szóval ha csilliószoros élsimítással tolod, megcsuklik. -
hokuszpk
nagyúr
windows 10 verzio ?
az NV zsugahoz a legfrissebb driver van felteve ?
a ramnak talan nem is a mennyisege keves, hanem a 2666 -os orajele. apropos, 2666 -on megy, vagy az alap 2133 -on ? hwinfo, cpu-z mit mond ?
es meg1 alap, de fontos kerdes : ramok az alaplapi kiskonyv altal ajanlott slotokban vannak ? -
CirrMee
addikt
Szvsz:
-Ryzen konfigot a helyedben nem raknék össze minél lassabb memókkal (ráadásul 2133 tempón járatva - wtf...?)
-Win10 alatt eszembe nem jutna ma 12Gb alatt játszani .A helyedben kipróbálnám 2x8Gbm legalább 2933MHz tempójú modulokkal, és lehetőleg nem 2133 -on járatva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3003
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest