- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacpac
őstag
Milyen modulok vannak a ram-on? Nálam a Hynix AFR 2400MHz (oem, borda nélküli) gond nélkül szalad 3200MHz-n (1,45V). 3600 a vége, de a 2600 nem bírja. 3600X mellett ment ennyit.
Fura, hogy egy jobb (vagy csak drágább) ram nem megy ennyit.Mod:
Most nézem hogy a jelenlegi DR, ez kb ugyanaz mintha négy SR modul lenne a lapban. -
Thome
veterán
Úgy néz ki megvan, a tRC 54 helyett 56, most nem crashel, rövid játék után sem, ezelőtt a boot is nehezen ment neki:
The following settings solved his issue:
- Enable XMP
- Set DRAM voltage manually to 1.35V
- Set RAM multiplier to 32x
- Set the first five subtimings manually to 16-18-18-18-36 (the same as XMP would)
- Set the sixth timing (tRC) to 56 instead of 54 as XMP would important! -
Thome
veterán
Minek után 15 évet romlott a hallásom 1 hét használat után, eleresztem a gyári hűtőt.
Nem szeretnék sokat szánni rá, tudtok ajánlani 15 ezerig bezárólag hűtőt, amivel megtudom hűteni ezt a szerencsétlen kazán 2700x-et?
Illetve, vennék 1-2 (+1 low profilet hátra) rendszerhűtő ventit is, viszont hátra csak low profile fér el rendesen (most egy normál van, de nem egészséges ahogy ott feszül). Itt is árérzékeny a dolog, nem szeretnék sokat áldozni rájuk.
Jelenleg egy Aerocool Cylon házam van, ez cserélve lesz szintén a közeljövőben (NZXT H510 van tervben), így nem baj, ha már ehhez a házhoz nézünk hűtőt.
-
GeoPhoto
tag
Na, az már reálisabb
Szerintem érdemes egy 6-10e közötti álló hűtőt beszerezni, én a fölé nem igazán mennék, hanem mellépakolnék még pár csendes házhűtőt. Ezek a 15-20e-s nagy kockák már az ennél nagyobb procikra valók szerintem plusz azok sem elegek magukban valahová el kell vezetni a hőt további légmozgással. Bár az is lehet, hogy csak én vagyok túl spórolós
-
GeoPhoto
tag
AIO mellé kell valami ami a VRM-et is hűti, főleg ha van alatta valami combos GPU is. Még nem volt AIO-m, de az olcsókról nem sok jót írnak, ami meg drága az meg azért esik ki, mert akkor már vennék jobb procit inkább a különbségből.
Az 50 fok mindenképp soknak tűnik, sőt tuning nélkül a 70 is. Ami trükköt megtanultam a felszereléshez (első AM4-es lapom), hogy az alaplapi műanyag füleket jól ki kell lazítani, és így beakasztani a hűtőnek a horgait és utána csavarhúzóval óvatosan, egyenletesen beállítani a feszítést. Kisebb lehetőség a rossz felszerelésre és leszedni is sokkal könnyebb így, nem tépi ki véletlenül sem az ember a procit.
-
GeoPhoto
tag
Hát nem tudom milyen a gyári hűtő teljesítménye, de vagy nem fekszik fel, vagy nagyon alacsony a fordulatszám alapból. Nekem 2700-as van, de a gyárit ki sem bontottam, volt itthon egy Deepcool Gammaxx 300, azzal is meg az új kínai ventimmel is 30-35 fok az idle. Ja és a hangját sem lehet hallani ilyenkor.
-
Speed®
titán
Az összes DHPs talpnál jelen van kisebb-nagyobb mértékben, normális, árban feljebb lépve lehet nyilván a jobban eldolgozottakat találni. Nagy gondot összességében nem okoz, a hőátadás az IHS miatt azokról a részekről is megoldott, ahol épp hézag van.
A hőmérséklet/fordulatszám sajátkezúleg korrigálható, ha beleásod magad és offsetelve megszelidíted a procit, a hűtővel is sikerülni fog ugyanez. A fluktuációra is van megoldás tehát..bár egyszerűbb egy komolyabb hűtőt szerezni, ha nem ragaszkodsz a gyárihoz dizájn okokból. -
Chaser
legenda
nagytesója a tomahawk max 40e körül
mortarnál első helyre rakták az x16-ot, nagy hűtővel kb összér a vga-val, ezért passzoltam
ami designban is jó lehet neked a strixek pl, azon is filóztam, ha extra tuning fontos akkor msi vonal
azt hozzáteszem h 20e ft-os lapban is majdnem úgy meg lehet hajtani őket mint 100e-s 570-ben, eléggé ki vannak ezek maxolva gyárilag is, bár 2700 tud enni, oda nem árt jobb vrm
ami nagyon tetszett az msi carbon pro gaming 450, de az már 50e-s kategória -
kaszas19
senior tag
A héten rendeltem.
[MSI X470 Gaming Plus Max] 43 ezerért. Szerintem jó kis lap. -
Chaser
legenda
én design miatt megvettem a b450m-es kistesóját, de egyébként msi vonalon nézelődnék, mortar drágább de combosabb a vrm, ezek az aorus elite-ek azért nem brillíroznak - az is teljesen aranyos hogy a vrm bordát rak nvme-nek a vga alá, de qmásik nvme már rövidebb, és nem lehet rá átrakni a bordát -
-
Chaser
legenda
-
kaszas19
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- LEGO klub
- Renault, Dacia topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- TCL LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Crucial 240GB SSD eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged