- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
AlienApollo #18931 üzenetére
Igazad lett!
Emelt szorzóval és emelt feszültséggel jobban megy, mint alap beállításokkal, DE !!!! még jobban megy alap szorzóval és csökkentett feszültséggel, mert jobban boostol és stabilabban tartja magát az alacsonyabb hőfok miatt.
Részletek a képen:
Ebből az következik, hogy a gyári hűtőt le kell cserélni és akkor elérheti a gyárilag megadott 4.1-4.2Ghz is.
-
törölt tag
Sziasztok!
Hogy lehet megnézni, hogy a procim melyik magja boostol éppen a maximum értékre?
(3.6Ghz alap és 4.2Ghz boost)Azt szeretném megkérdezni, hogy a bios-ban milyen beállításokat érdemes bekapcsolni ahhoz, hogy a proci minél jobban boostoljon, vagy minél jobban húzhassam?
Előre is köszi!
asus prime x 370 A
ryzen 5 2600x
2*8Gb ddr4 3200Mhz -
törölt tag
Hi!
Nagyon pörög ez a topic, az amd jól alápörkölt mindennek.
Egy kérdés: mi a különbség a Cinebench r15 és r20 között?
-
-
törölt tag
Hi!
Ez a gskill 3200 nem akar 3200Mhz-en menni.
Azt szeretném kérdezni, hogy ha a processzor a 2933Mhz-es memóriákat támogatja (r5 2600x), akkor is mennie kell a 3200Mhz-es memóriának 3200Mhz-en?
-
-
törölt tag
Nekem az előző 4207-es bios van, pár napja frissítettem. A SOC feszültség 0,925 volt mindkét órajelen.
Kipróbálom az új bios verzióval. -
törölt tag
Sziasztok!
Egy hete vettem egy asus prime x370-A alaplapot, egy ryzen5 2600X procit és 16GB G-skill cl16 3200Mhz (kit 2x8GB) memóriát. Ez az alaplap az AMD oldala szerint kifejezetten támogatja ezt a memóriát.
Amikor az alaplapban bekapcsolom az XMP profilt a memóriához, felemeli a frekvenciát 2933-ról 3200Mhz-re és beállítja az időzítéseket és megemeli a feszültséget a gyári specifikáció szerint. Ilyenkor instabil lesz a gépem és a játékok véletlenszerűen kilépnek, az Aida stressz test pedig hardware hibával leáll.
Ha kikapcsolom az XMP profilt, akkor stabil a gép, de a memória csak 2933Mhz megy. Tudom, elhanyagolható a teljesítmény különbség, de én direkt a magasabb memória órajel miatt fizettem 10ezer forinttal többet.
Ez a gyári spec:Ha kézzel állítom be az értékeket, akkor sem működik.
Mi lehet a baj, memória hiba, vagy alaplap, vagy valami más? Garanciális dolog lehet?
-
törölt tag
válasz
Simi37 #11732 üzenetére
Igen, közben rájöttem, hogy a memória XMP mód bekapcsolásakor csinálja. Pedig az gyárilag beállított értékre állítja a memóriát, hiba nélkül kellene futnia. XMP nélkül a memória 2933Mhz-en fut, mert ezt támogatja a cpu. Az XMP mód felkapcsolja 3200Mhz-re és a feszt megemeli 1.35 voltra.
-
törölt tag
válasz
hokuszpk #11730 üzenetére
A proci fémlapjára is az van írva, hogy 2600X.
Viszont új dolog jelentkezett:
Mi van ezzel, zsír új rendszer!
Bois alap beállításon van, csak a memória XMP mód van bekapcsolva. Az XMP a memória órajelét 2933-ról 3200-ra állítja és a feszt megemeli 1.35 voltra. A memória egy Gskill 16GB 3200Mhz 16cl kit.
Ha kikapcsolom az XMP módot, akkor nem fut hibára.Hogy lehet kideríteni, hogy mitől fut hibára?
-
törölt tag
Hi!
Van egy r5 2600x procim x370-es lapban. Az amd oldalán a specifikáció szerint a max boost órajele 4.2Ghz, Ez még soha nem érte el. Az afterburner-el kiíratom az összes logikai processzor frekvenciáját, de egyik sem lépi túl a 3.9Ghz-et, még a Cinebench alatt sem, pedig ott 99%-on fut. BF5 alatt se megy e-fölé. A max hőmérséklet 65-70C szokott lenni. Mi lehet a baj? -
törölt tag
Hi!
Tudja valaki, hogy az AMD mekkora maximum feszültséget javasol a Ryzen5 2600X procikhoz?
Előre is köszi!
-
törölt tag
Sziasztok! Mióta megvan az r5 2600x, a proci hűtő sebessége állandóan változik, néha 2-3 másodpercenként növeli, vagy csökkenti a fordulatot. Észrevettem, hogy ha a proci megemeli a frekvenciát, akár a legkisebb mértékben is, a hűtő azonnal reagál. Nagyon idegesítő ez a másodpercenként változó hang. Szerintetek hogy lehetne ezt beállítani, hogy csak akkor növelje a fordulatot, ha a hőmérséklet növekszik?
-
törölt tag
A ryzen 5 2600x-hez gyarilag egy rezmagos dromedar hutot adnak, ami bf5 kozben is 50 fokon tartja. Az intel gyari hutoje mef egy kis lapos semmi, alig tudja hutve tartani az i7-est. Regen intel fan voltam, de az amd mar lekorozte oket. Olcsobb, ujabb technologia, unlockolt, gyorsabb, nem melegszik es olyan hutot adnak hozza, amivel overlockolni is lehet.
-
törölt tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem az új procimról. Vettem egy ryzen 5 2600x procit és hozzás egy 3200Mhz-es memória kit-et, asus x370-es lappal. A gyártó oldalán azt írja a spec, hogy proci 2933mhz-es memóriát támogat. Ha erre állítom, akkor stabilan fut.
Az érdekelne, hogy ha a memóriát 3200Mhz-re állítom, akkor a proci is vele gyorsul, vagy csak a memória? Azért kérdezem, mert ha beállítom hogy xmp profil legyen, akkor automatikusan 3200-ra állítja a memória frekvenciát, viszont így fagynak a játékok. Lehet hogy a procinak manuálisan kell egy kis plusz feszültséget adnom?
Előre is köszönöm!
asus prime x370-A
ryzen 5 2600X
16Gb gskill mem cl16 kit
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Elektromos autók - motorok
- Mobil flották
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Gitáros topic
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gmail
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest