-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
-
TIT
veterán
válasz
kisza25 #36967 üzenetére
Hát nekem volt,a 4770 4 évesen szállt el,memo hiba miatt.
A legjobb a powercolor volt nekem X-1950 arctic cooling hűtéssel ami lelógott a kártyáról.
A His 7790 meg black screenezett,de az meg az amd sara volt.
Mondjuk azóta is saphi van,mert nincs jobb sajna,vagy csak nem hozzák be a His-t. -
Chaser
legenda
válasz
kisza25 #36958 üzenetére
cheater
vissza akaram vinni a tápot, boxba rendeltem az 580-at, felhívtam őket akkor át is vehetem egyúttal a vga-t tegnapi napon, maikor mentem volna, nem vehetem át
közben rájöttem csak 5-ig vanna, tehát ma megyek, megint felhívtam őket, ma elhozhatom a vga-t? nem
mára ígérték a boxba szállítást, rendelés után már szombat volt ( :
de megjöttek a kódok is, hülye hibaüzenettel és a support is elhajtott
már csak a gondok vannak vele és még itt sincs :d szóval töröltem a rendelést, megvettem az 590 zafírt 56e-ért, annyiért azért nem rossz, biztos a kóddal se lesz gond, mert nincsmax egy gp
nem volt szmpatikus, de mondom 45e körül bevállalom, annyiért el is megy ha nem tetszik, de játék nélkül 53e körül már nem szórakozok veleszerk:
Speed(R)
ha leveszem 580 órajelekre kisebb feszen, akkor már nincs zabálás
lesz egy 580-am ideális esetben 570 fogyasztással
oszt' nem érdekel, h lassabb, akkor is 590 és zafír ( : 1660-at nem vennék már, kijött a super, de még csak szállingózik
gold tápom van, használva nem sokat lesz a gép, cpu és vga is uv-va, szerzek fogymérőt és megmérem mennyi az annyi, de jó lesz az
144hz-es monitort veszek - tudom-tudom kevés, nekem a doomhoz kell, többi nem érdekes - , még nem tudom pontosan melyiket, freesync lista nagyobb mint a gsync, emiatt jobb az amd
kíváncsi voltam rájuk ez az igazság, pár mérnököt nyakon vernék az amd-nél az biztosaz 590 pulsera is nagyon kíváncsi vagyok, mit produkál 1x8 pines tápcsatival, ha jól rémlik 580-akból is csak 6+8 pinest láttam - lehet a pulse ott is csak 1x8 pines -
egyébként 1660-ból is van ami zabál, 1660s-ek is többet esznek -
Chaser
legenda
válasz
kisza25 #36925 üzenetére
tudom, a vastagságáról beszéltem, a normál pulse kicsivel rövidebb mint a nitro, de a borda kb a vga "ház" fele magasságáig van benne
szerk:
megtaláltam a képet, szélességben is kisebb a normál pulse hűtője, sztem térfogatra az itx 570-ben is van akkora hűtő ( : a képen 580 8gb pulse vs nitro+ -
rantotthusi
tag
válasz
kisza25 #36819 üzenetére
azt hogy csináljam hogy kiirja az összpontszámot is? mert nekem már egy ideje csak a gpu a physics és combinated pontokat irja összpontot sosem!
de egyébként látszik hogy erő s aproci mert nekem a gpu pont 15 xxx a physics az 6900 kb és ennékl is kevesebb a kombinált de hat gynegéb öregeb is a procko!
na majd az uj felgyorsul
-
Chaser
legenda
válasz
kisza25 #36811 üzenetére
azmegmá' a te bajod ( : mázlim van, majdnem minden ott van gp-ben ami érdekel, az meg 900ft/hó körül jött ki
HSM
nincs most, veszek majd, de nálam idle idő elhanyagolható, csak játékos/munka gép, net, film, ilyesmi nincs
anno tudom, h két monitorral többet evett a ramos dolog miatt az ati kártyám, illetve kártyáim, lesz mérőm tesztelgetek
táptól is sok függ, mennyire jó alacsony terhelésen a hatásfoka, ez az első gold tápom - de megy vissza -, következő is az lesz, jó lenne "szutyok"/bronz/silver/gold tápokkal megmérni uo. beállításokat, azért sztem lenne pislogás a végén
8 mag mellett nekem nem kell smt - ht-t meg már notebookon kikapcsoltam a csodás spectre/meltdown balhé miatt, abban csak 2 mag van -, rég el kellett volna már ezeket a hülyeségeket felejteni, sok fizikai mag és kánaán
filóztam is azon 580@570 felállás, ha nagyon kell 580@580, de nincs mit vegyekkis 580 nincs, nitro böhöm, de még bevállalnám, de azt a felárat nekem nem éri meg amibe kerülne, annyiért már beugró 1660 is van és mivel keveset eszik nem kell rá brutál hűtő, és abból legalább van itx 570 méretű is - na meg jön a super és a kis navik, inkább megvárom őket -
syberia
1660 topikban linkelt valaki egy régebbi 570 sp markot, majdnem 3000 pont, gpu 1450-en, ram talán 2100-on, az ugyan högy jött ki? ha jül rémlik uo. "extra" beállítás amivel mi is mértünk
szerk:
itt is van -
Chaser
legenda
válasz
kisza25 #36809 üzenetére
jaja, ezek most nagyon jó vételek, adhatott volna ki a zafír 8gb-os 570 itx-et is, 580-hoz már lehet kevés lenne ez a hűtő ( : remélem az új navikból lesz ilyen, nekem nagyon bejött ez a kis méret-nagy tudás páros
játékkal ugyanúgy jártam megint mint te ( : írtam az amd-nek, meglássuk' - most cpu-t vettem -szerk:
az életben nem adnék 15k-t játékért, 5-öt sem, de ez én vagyokszerencsére nem mindenki van ezzel így :d
-
Chaser
legenda
válasz
kisza25 #36806 üzenetére
öreg már ez az architektúra, akkor is ha megvertek érte ( :
de finomhangolva teljesen korrekt, főleg ha ilyen kellemes árak vannak mellé ami mostanában
gears5-tel tesztelgetem, lazán viszi, legalább fele opció maxon 1080p-benBudaiZoli
én is csak próbára néztem meg - az "kötelező" :d -, nem használok oc-val semmit - max alapfeszes oc-val -
a zenhez akartam venni egy frankó bq hűtőt, de valszeg felesleges, gyári hűtővel is vígan elvan csendben kissé visszafogottabb tempóban - és még jól is néz ki ( : - -
Chaser
legenda
válasz
kisza25 #36741 üzenetére
köszönöm, nálam nincs ilyen ( : de legalább megnyugodtam nem vagyok nettó vak :d
valami év eleji driver van fennFred23
egyébként is sw-es mérés, szentírásnak azért nem kell tekinteni, ahhoz konnektoros fogyasztásmérő kell - vagy multi, ha valaki van annyira pro h ki tudja mérni vele a vga-t vagy cpu-t/ -
Chaser
legenda
válasz
kisza25 #36718 üzenetére
ha megkérlek, csinálsz róla egy ps-t? komolyan mondom, semmi olyat nem látok, ott sem
bobalazs
de nem száltt el
furmark szerint stabil, én kérem szépen ha csinálok valamit vagy jól vagy sehogy :d mindig mázlim volt az oc-val, cpu-ból is voltak olyan példányaim amiket más 100-ból se tudott kiválogatni, én pedig nem válogattam soha őket
valószjnűleg pont azért van mázlim mert egyáltalán nem érdekel, nekem ez jár és kész ((( : d
alapfeszt majd ki kell sakkoznom pontosan mennyi, valaki mondta ha wattman elindul mindennek több feszt ad bug miatt, de nem sokat foglalkoztam még a géppelBeretvás
megnézem, nem foglalkoztam még a 10-zel, ez direkt dedikáltan a desktopra ment, notebokon 7 van, desktopra is a forza miatt ( :Porcica
mindenképp nézd meg, tesztekben brutális zabákról számoltak be, durva oc-s kártya a nitro, valószínűleg bőven túlfeszülve, nem csoda h nem tudja kordában tartani a hűtése
nálam az 570 1350/8000mhz-en 70 fok alatt 1600-os ventivel furmark alatt, és valszeg ez még koránt sem a vége, ez pedig csak egy kis itx kártya
syberia
ezt lefuttatom én is -
Chaser
legenda
válasz
kisza25 #36681 üzenetére
előbb is 4830-at mondtál, lehet ez volt nekem is, rég volt :d
HSM
egyéb sw-eket mondtál, afterburner meg valami másik, de nálam csak a wattman van - amit a win felrakott "magától" -, de ha jól értem akkor így is bugzik
sztem valaki csúnya szerződést kötött az energia szolgáltatókkal amd kártyák terénteljesen érthetetlen, ha ilyen bug van és indokolatlanul zabálnak az amd kártyák, akkor mért nem javjtja az amd? jó az neki h mindenhol kazánozzák a vga-it? akkor én kérek elnézést :d
-
Chaser
legenda
válasz
kisza25 #36679 üzenetére
sztem ugyanaz az xfx-ünk volt anno ( : jól nézett ki az is, nem sokat volt nálam, eladtam, valami nem tetszett benne az biztos, nem is nagyon emlékszem már rá, akkor "sláger" volt, kb mint most az itx 570-es zafír
én is vakartam a fejem mit vegyek, nagyon néztem azt a triplax-es xfx-et, de amiket olvastam róla inkább passzoltam, talán pulse 580 8gb volt még náluk 65e-ért? de tegnap már nem láttam azt sem
igazából teljesen tökéletes ez a kis kártya most, 580-nal sem lennék sokkal előrébb, ennél legalább tudom h biztosan megy 0,95v-on gyári órajelenmeg ram is pöccre felment alapfeszen 580-éra - és talán nem is lesz vle gond :d -
igazából a doom ami engem nagyon érdekel, 144hz-es monitoron - ha már hülye vagyok akkor legyek nagyon alapon -, de a hw igényét csak ma néztem meg, hát, nem úgy néz ki mintha nem lenne elég hozzá az 570 ( : persze fixen 144-et meg fölötte nem tud, de az 580 sem
átmeneti vga-nak vettem igazából a kicsit, de lehet tovább marad, akárhogy nézem innen érdemi előrelépés 1660ti minimum - vagy a 1660 super ami pár nap múlva debütál -, amd-től az 5700 - mondjuk tisztavicces' lenne az 570-et 5700-ra cserélni majd ( : - az még viccesebb h elvileg kb ugyanannyit fogyaszt -
Chaser
legenda
válasz
kisza25 #36671 üzenetére
"minden második post arról szól neweggen h vagy meghalt 1-2-3-6 hónap alatt, vagy defektesen működik"
( :
lehet minden 2. nem, csak minden 2.5-3. :d
de más típusú xfx-eknél is lesújtó vélemények vannak, szerencsére semmit nem cenzúráznk és némi képet is lehet kapni a gyártóról, van lehetősége válaszolni, azt hiszem egy kezemen meg tudom számolni hány xfx-es válasz ment a postokra
én mindig itt nézek szét először, nem egyszer megmentett ehullós/gondos hw-től már régen issyberia
jah én is annyit láttam, nem egetrengető egyáltalán a különbség, ramban alapfeszen megvan nálam az 580 órajele, lehet h gpu-n is tudok emelni - bár nem fogom úgy használni de azért megnézem -
ha cserélni kell marad új kisebb navi - bár olyanokat olvastam 1650 ellenfele lesz, az kevés -, vagy a másik oldal, ott van élet 100e ft alatt is
meg tudnak számolni a mérnönök szükséges feszültséget ( :milyen tesztet szoktatok csinálni amivel össze lehet hasonlítani a kártyák tudását?
-
válasz
kisza25 #36668 üzenetére
Az fura, akkor mehet feléjük a panasz.
A rewards oldalt akartam linkelni Neked az előbb mobilról, de aztán azonnal szerkesztettem; elképzelhető, hogy vitte magával a formázás a mélcímem és a jelszavam?!
Chaser: Egyszer talán még megráncigálom a bajszát, de az nem mostanában lesz.
-
Chaser
legenda
-
guftabi96
addikt
válasz
kisza25 #36615 üzenetére
Hétvégén megnézem már én is az 590-et a másik bios alatt hogy teljesít.
Szép nagy kártya a Fatboy 590 is, de rengeteg a műanyag sallang rajta, maga a borda nem túlságosan nagy.
Zotac 1060 AMP! VS 590 Fatboy:
[link]
Abban biztos vagyok, hogy nálam ez a ventivezérlés nem normális.
Ráadásul Wattmanban sem lehet 50%-nál alacsonyabbat állítani. MSI AB-ben viszont igen és úgy működik is a beállított ventilátorprofil.
50%-nál lejjebb nem tudom egyik "gombócot" sem húzni -
kisza25
félisten
válasz
kisza25 #36614 üzenetére
Megjött a kártya, hát jó nagy dög, kellett neki helyet csinálnom, mert útban volt egy sata kábel.
Idle passzív, load max 76fok eddig bfv alatt +20-30FPS-t hozott
Nekem nem 50%-tól indul a venti, hanem valami 35-36%és 1000-1100rpm
Load van szélzaj, de nekem load minden jobban teker a házban (3x12cm...)
Eddig ennyi. -
válasz
kisza25 #36610 üzenetére
Nem rossz, de 1500-ról 1750-re meg majdnem 17% emelés. Meg mellette a GPU-t is emeltem 6 MHz-cel.
Illetve egyes mérések közt is lehet 1% difi ide vagy oda.
Megnézném majd, meddig mehet a GPU, de nem a saját karimon. Inkább majd rákeresek itt a topikban, meddig jutottak a legjobbak. -
guftabi96
addikt
válasz
kisza25 #36577 üzenetére
Félpasszív, de elég furcsán működik a ventilátorvezérlése.
Wattman-ben nem is tudom 50% alá vinni a minimum fordulatot és a kártya is így vezérli a ventilátorokat. Szóval megy félpasszívan -> eléri azt a hőfokot, amikor bekapcsolnak a ventilátorok -> egyből barmi nagy fordulaton járnak, majd pár mp után leállnak. És ez így megy folyamatosan.
MSI AB-ben állítottam neki egy normális görbét és így normálisan működik.
Bios kapcsolót még nem piszkáltam, lehet hogy ott nem lenne ilyen probléma.A Nitronak biztosan egy más liga a hűtése. Bár ahogy olvastam, az Asrocknál még ez is fényévekkel jobb.
Nem tudom, hogy neked ebben az aránylag kisebb házban milyen lenne.
Az 580 XXX-ről viszont nagyon sok rosszat olvastam, ahogy végignéztem az Amazonos/Newegges stb kommenteket, feltűnt, hogy feltűnően sok döglik meg belőlük.
-
dugo_
veterán
válasz
kisza25 #36567 üzenetére
Havernak azért nem akarta garizni az ipon a 2 hét után megmakkant 1060-at, mert nyomott hagyott a dvi kábel a csatlakozón...
Rájuk kellett borítani az asztalt, hogy észhez térjenek.
Alzával semmi gond nincs az elmúlt 3 év alapján, amióta bejöttek, amúgy is egy baromi régi bolthálózat, nagyságrendekkel nagyobb forgalommal, mint a hazai kis cégek.
-
válasz
kisza25 #36444 üzenetére
Amit linkeltél kép okina.hu vagy a másik csodálatos webshop a goldchip.hu ? Amúgy egy és ugyanaz a tulaj, egy Zalaszentgróti cég. Azok mind bányászkártyák. Ismerősöm vett egy RX480-at, amit küldhetett is vissza 2 hét múlva. Szó szerint fenyegetni kellett a céget a hatóságokkal, mert nem akarták neki kicserélni a szarjukat.
Aprón meg olyan embertől kell vásárolni akinek sok pozitívja van. Na meg ha a számlán 1 db termék szerepel a kártyából, akkor erősen valószínű hogy nem feltétlen bányászott vele az egyén. Körültekintően eljárva lehet jót kifogni simán, akár több év garival is. -
-
törölt tag
válasz
kisza25 #36431 üzenetére
Ha epic store-os a játék akkor kulcsot kapsz hozzá, azt el lehet boltolni aprón. WW-Z kulcsot adott a kettővel ezelőtti akció, csak az uplay-es div2gold volt macerás, de azt is megoldottam.
-
jesszjessz
tag
válasz
kisza25 #35618 üzenetére
Gyuri27: azon átsiklottam, hogy félpasszív, így viszont akkor nem is aggódom, hogy túlmelegedne.
kisza25: egy ventivel még az sem hangzik olyan soknak nekem.
Azt a 10%-ot FPS-ben értetted? Mert akkor az egy jó 6-8 FPS minusz, ami már kevésbé hangzik jól. Legalábbis amiket teszteket néztem, ott volt, hogy épp csak megvan az 55-60fps a nagyobb testvéreinek.
-
zodo
nagyúr
válasz
kisza25 #35509 üzenetére
Hűtők (asus, msi amor) ennyire osszak lennének?
Egyelőre a MSI rx 470 Gaming 4GB kisker garis 32k a befutó de ezeket találtam még...
Sapphire RX570 Pulse 4GB oem 28k
ASUS Radeon RX 570 STRIX OC 4GB oem 2 hét próba gari 34k
MSI RX 570 Armor 4GB OC 35k
ASUS ROG STRIX RX 570 4GB OC gari 2021.01.12 38k -
Vartanus
őstag
-
-
-
Dr. Student
senior tag
válasz
kisza25 #33160 üzenetére
Sziasztok,
Visszavittem a kártyát és cserélték is. Minden bizonnyal ventilátor hibás volt.
Sajnos, RX570 volt már csak raktáron, így azt kaptam/vettem.Cél: Full HD + Freesync + 75 Hz + 75 fps
Ez lett volna cél...- FPS játékok (WW2, BlackOps 3, Far Cry 5, Metro Exodus....)
- Resident Evil 2 + 7Köszi,
-
-
Mycielski
csendes tag
válasz
kisza25 #32770 üzenetére
Kár hogy nem készítettem róla képet, majdnem elsírtam magam mikor megláttam, csak nem is tudom miért, úgy voltam vele, hogy sebaj, biztosan jó kis jószág ez, csak nem volt igényes ilyen szempontból a gazdája.
A bányászatról nem is szólt volna, ha nem kérdezem... Attól félek (attól függetlenül, hogy mit állított), hogy húzva volt a magasabb hash rate miatt a memória órajele, és lehet azért hibás a memória...
Ma délután/este tesztelem, lássuk mi lesz...
Nyilván sok mindent nem tudok tenni, az eladó emberségére tudok egyedül számítani, hogy ha hibás, akkor visszaveszi az illető. Most azzal is takarózik az illető, hogy adott 2k kedvezményt... Mikor a kártya 30k volt... -
F.B.I.
veterán
válasz
kisza25 #32708 üzenetére
Tudom, ilyenkor agyérgörcsöt szokott kapni a válaszoló de jelenleg RX480 8Gb van (amit elvisznek egy régi konfiggal együtt jó áron és szintén bányász volt), attól nem mennék lentebb.
Tehát marad az előző kérdéses dilemma.
Jah és a játékok már megvannak, mert barátomnak ilyet vettem és ő csak farming szimulátort nyom.
-
F.B.I.
veterán
válasz
kisza25 #32706 üzenetére
Semmi, ugye bányászkártyák voltak és akkor még nem is beszéltünk a 68K-ás 1070-ről, amiken ugye szintén nincs gari de az AMD, a jobb szoftver miatt szimpatikusabb, a 1070, meg mondjuk nem tudom, hogy ér-e +30K felárat egy húzott, csendes 480 ellenében, 1080p esetében.
Nagyon agyalok, gyereknek lesz játszós gép, csak olcsón kell összedobnom a cserét, mert ugye az asszony kinyír.
Eladás a 4K hiánya miatt, talán 3 év múlva, addig ez menne, amit most építek.
-
-
-
válasz
kisza25 #32525 üzenetére
Igen, az is nagyon jó, csak ugye közben 45-ről felballagtunk 63-ra
Igazából ezek már sokkal inkább személyes preferenciákon múlnak, mint valami nagy racionális indokon - a legjobb ár / teljesítménye az 570 ITX-nek van, a 4GB-os 580-as közel 30%-kal gyorsabb, a 8GB-os 570 meg valamivel jobban fogja bírni az idő vasfogát (beleértve az eladási árat is).
(#32523) fagy53: hát ja, valahogy idővel mindig ugyanott bukkanunk fel
-
válasz
kisza25 #32517 üzenetére
A 6GHz-es RAM 5-10% FPS-veszteséget okoz, függően a játéktól - gyengébb CPU mellé pl. pont jól passzol.
Sokkal jobb vétel bármi konkurens típusnál még a bonus játékok nélkül is, de ha 55-60 között éppen kifogható valamelyik 8GB-os verzió, akkor az is egy jó alternatíva. -
Silεncε
őstag
-
-
-
HSM
félisten
válasz
kisza25 #28586 üzenetére
Igen, elég sokat dob rajta. Főleg gyári feszeken... Nálam amúgy már ha csak 90Mhz-et lejjebb megyek (1250Mhz) is már elég meredek a fogyasztáscsökkenés, nem olyan rég ki is mértem.
[link]
Mondjuk én a Nitro-val elvagyok az alulfeszelt 1350Mhz-en is (1,075V), de kevésbé GPU-igényes címekhez majd tuti csinálok neki egy 1,1Ghz-esi profilt is. Eszement durva, de mindössze 0,87V-ot kér ott nekem, gyárilag a Nitro!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- bontatlan MSI GeForce RTX 5090 32G VENTUS 3X OC 3 év Alza garival
- ASUS ROG Astral GeForce RTX 5080 16G OC
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest