- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
Mycielski #32824 üzenetére
Nem divat, de előfordul. Ellenben ha minden más hibátlan, akkor adott sw a gond nyilván.
Gyári BIOSt feltoltad rá vagy csak a verziószám alapján írtad, hogy az van rajta? Mert az utóbbi csalóka ugye. Ha feldobod a gyárit, az a biztos, mellé friss OS, aztán közelebb kerülsz a hiba kizárásához. DDU nem garancia sajnos.. -
-
-
ncc1701
veterán
válasz
Mycielski #32801 üzenetére
Én addig nem mondanék egy vasat hibásnak, míg nem volt meg egy windows reinstall, legújabb driver letöltése kombó. Az elöttem szólóval egyetértek, ne használj semmiféle külső progit (hwinfó egy teszt progi, arra nem vonatkozik), a beépített wattman bőven elég. Nekem nincs bajom a legújabb driverrel sem. Anno nekem míg fent volt az msi afterburner, az csinált olyat, hogy alap terhelésen feltette 100%-ra a venti fordulatot, vagy épp fordítva, 90 fokon alig forgatta. Hát, köszi, de nem, mióta nincs, azóta nyugi van.
Nálam az van, h wattmanban memóriát feltoltam, míg nincs crc hiba (ez most az 580 nitro+-nál 2250MHz, tovább nem lehet), power limit csutkára, h ne vegyen vissza az órajelből, és az utolsó stage órajel feszültségéből pár 10mV-ot vissza lehet venni. Oszt 65 foknál többet nem láttam még, pedig kapott +2.5% gpu órajel tuningot is, 1445MHze-en ketyeg. És bányász kari volt bevallottan, de patika állapotban volt, mikor átvettem, kompresszor alig hozott ki belőle port. Amikor leketyeg róla a gari nyáron, szétkapom, mx-4 pasztával átkenem.
Továbbra is tartom, h aki bányászott, annak fontos volt a fogyasztás, így az inkább visszavett az órajelből. Memóriát lehet, h húzta, de attól annak baja nem lesz, az fix.
-
gidalight
tag
válasz
Eredeti BIOS-t visszaírtad már?
Ha jól sejtem ez lesz az:
https://www.techpowerup.com/vgabios/187669/sapphire-rx470-8192-160715GPU-Z -vel csinálj előtte mentést a régi BIOS-ról (a főablakban a radeon logó alatti kis gombbal tudod elmenteni).
Az újat pedig ATiflash -el tudod felírni (load image, majd program).
-Előtte ellenőrizd h a boost állásban legyen a BIOS kapcsoló, hogy azt írd felül.
@Kvg
Az afterburner\rivatuner valóban okozhat gondod, de a GPU-Z \ HWMonitor nem állít semmit, csak monitoroz, nincs vele semmi gond.
-
Kvg
senior tag
válasz
Azt javaslom a vezérlőpultban távolíts el frissítéseket. Hanyagold a GPU Z a hwinfot a Riva tunrt, az Afterburnert .ezek mind fölösleges szarok és most járt kárt is okozhatnak.
Csak a adrenalin ban lévő monitorozást használd! Nem az eladó a hibás a Windows 10 hulladék.
-
-
F.B.I.
veterán
válasz
Mycielski #32790 üzenetére
Én is gondolkodtam, hogy inkább tolok egy kis plusz pénzt egy MSI Armor-ba, és megveszem újonnan de annyi rosszat írtak a hűtéséről, hogy inkább beválaltam egy használt, garancia nélküli bányász Nitro-t de az eladó küldött képeket, nagy felbontásban, telefonban, írásban korrekt volt és beszéltem azokkal privátban, akik már vásároltak tőle. Így megnyugodtam. Neked sajnos nem volt szerencséd és gáz a hozzáállása is.
-
ncc1701
veterán
válasz
Mycielski #32778 üzenetére
Tuninggal memóriát nem igazán lehet elrontani amúgy. Hwinfóban meg tudod nézni, h donál-e crc hibát. Nekem az előző 470-est, és a mostani 580-ast is úgy használom, h memória sebességet növelem addig, míg nincs crc hiba, gpu-t picit alulfeszelem, power limitet meg maxra tolom. Semmi bajuk.
-
kisza25
félisten
válasz
Mycielski #32764 üzenetére
Én is jártam már így, elképzelni sem tudom hogyan lehet valaki annyira igénytelen, hogy full retkesen adjon el valamit, nálam alapból nem lesz az (porszűrők), de ha az, akkor kitakarítottam és úgy kapja meg, mint új korában.
Ja csak full retkes, meg bányásztam vele egy mondatban a rendesnek tűnt-tel? -
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Formula-1
- AliExpress tapasztalatok
- Azonnali informatikai kérdések órája
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- 24 Hours of Le Mans
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Házimozi belépő szinten
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged