- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Petya XT
senior tag
válasz
Gyuri27 #48542 üzenetére
Aha... akkor lehet itt lesz végül a kutya elásva. Na látod erre nem gondoltam volna. De akkor mi a helyzet a 4K bench-el? Ott már nem játszott akkor a cpu érdemben.
FHD témára visszatérve:
Mégis azt láttam, hogy teker 100%-on az 570-is, ebből azt venném le, hogy mégis elég volt neki a CPU. Ha nem, akkor azt kellene látnom ami a képen van. Mondjuk a General Tasks alatt elég sokmindent lehet érteni. Vagy már most tényleg nem értem.
-
Petya XT
senior tag
válasz
Gyuri27 #48540 üzenetére
Gyári BIOS van mind a két kártyán. A GPU utilization minden esetben 100% volt, mind a két kártyánál. Eddig azt tapasztaltam, mondjuk egy 1070 esetében, hogy ott már visszafogja valóban a proci, mert 60-70% ugyanez az érték. Ha! jól gondolom, akkor az itt visszaesett volna az 570 esetében, de mégsem. Nem is értem. Ez egy érdekes történet. A 4K teszt nem releváns, oda biztos kevés volt a CPU.
-
Petya XT
senior tag
válasz
Gyuri27 #48535 üzenetére
OpenGL 4K, egymáshoz símultak.
TIT: Az összes létező, általam helyileg futatott benchmarkban más jött le, ezért is kérdeztem meg itt. Sőt a 4K-s történetben sem tolta le. Ergó nekem az jött le, hogy minimum erősen kérdőjeles az "erősebb" szó az 570 esetében. Mondjuk tényleg bánom, hogy nincs egy Sapphire 570-em, kíváncsi lettem volna.
-
-
PlayMax
nagyúr
válasz
Gyuri27 #48190 üzenetére
Persze ,de fontos ,hogy az alaplap is támogassa (rá legyen írva ,hogy CrossFire) ,általában az MSI lapok csinálták Z490-ig.
Mostani lapokon az alsó PCE bemenet mind nevezhető "kamunak" ,csatlakozásuk háromnegyede üres ,sajnos ez mind érvényes a felsőkategóriás Z/X s lapokra is.
-
válasz
Gyuri27 #48190 üzenetére
https://www.pcgamingwiki.com/wiki/List_of_games_that_support_Crossfire
Ezekből mazsolázz. -
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Gyuri27 #47952 üzenetére
es ha visszarakja a gyari BIOS-t ra, akkor megis mibol fogod tudni, hogy banyasz volt?
vagy ha forced tuning kartya volt, akkor azt mibol fogod utolag latni?
semmitol, csak nagyokat probalsz mondani a levegobe
lefujatja suritett levegovel megy ecsettel megcsikizgeti, es olyan mint az uj, es egy por atomot nem latsz rajta sehol
"csak passzianszoztam meg aknakeresoztem vele"
abban a kartyaban lehetsz max tuti biztos, amit boltobol veszel vatta ujan
a tobbinel nem -
hobizoli
nagyúr
válasz
Gyuri27 #47947 üzenetére
hagyjal mar ezzel...
hardcore gamer aki az utolso fps-ert szettunnerolja a zsugat attol meg siman megveszed?
arrol honnan tudod, hogy nem volt +200MHz-n hajtva naponta orakon at, amikor 2-3perc utan is mar 75-80 fokon jar?
foleg amikor a VGA-k mennek 100%-n a mai jatekoknalsokkal nagyobb terheles a tuning, rovid tavon is, mint a folyamatos 60-70%
20%-l csokkentett orajelen alacsonyabb Vcore mellett 40%-l kisebb diszipacio van, ami sokkal konnyebben hutheto is
a 7 csendes zsuga nem eszik annyit sem, mint a 6 gyari orajelu vagy 4 tunnerolt, megis tobbet szamol ki
-
PlayMax
nagyúr
válasz
Gyuri27 #47943 üzenetére
Inkább az érdekes számomra ,hogy bármilyen játékot indítok 100%-on teker a vga és ezért éri el minden esetben a maximális hőfokot.
Régi játékokkal is játszok és azok is 100-on hajtják ,nem lehet ez mostanság vlmi driver hiba?
Legfrissebb Adrenalin 23.5.2 (WHQLTudtok nekem vlmi legutóbbi tuti bevált driver-t ajánlani 580-ra?
Teszek még azzal egy próbát , -
PlayMax
nagyúr
válasz
Gyuri27 #47941 üzenetére
Elkezdtem a gyerek gépébe vadászni ha-n vlmi normális kártyát 60k körül ,de a végén kiderült az összes 1660 s / 5700xt ami van aprón bányász éd nehéz találni olyat ami nincs széthajtva ,így még 63k-ért tettem egy próbát erre a 3 év garanciás új xfx 580-al.
Valóban új volt ,nem volt még kibontva sem nem hogy használva.Alulfeszelés nekem is eszembe jutott ,viszont olyat még nem csináltam és nem tudom pontosan hogyan kell.
MSI Gaming X 570-el hőfok probléma soha nem volt ,gondolom közrejátszik ,hogy csak egy 570 és sokkal jobb a hűtése.
Esetleg egy alap leírást tudtok nekem linkelni ,hogyan tudom beállítani kisebb fogyasztásra? -
törölt tag
válasz
Gyuri27 #47882 üzenetére
Ez nem az én napom. Frissítettem bios-t hátha alapon, nem volt érdemi változás akkor.
Processzor csere után volt post screen és be tudtam lépni a bios-ba, be tudtam állítani a boot dolgokat és az XMP-t, de a procit nem babráltam, gondoltam majd később.
Most jött el a később rész, se post screen, de bios, semmi. Füstöl a del gomb semmi, rákötök egy vezetékes klavit, azon is füstöl az F2 és a del gomb, semmi. Nem állítottam be szándékosan fast boot-ot, külön figyeltem rá. Akármit nyomkodtam, mindig a windows töltött be. Ha nem látnám a post screen-t és a bios-t, akkor sem szabadna betölteni a rendszernek, ha füstöl a DEL és az F2 gomb restart után. Nincs olyan segédprogram, aminél be lehetne állítani, hogy a következő indulásnál lépjen be a bios-ba, fast boot esetén szokott ilyen lenni. Nincs, nem is volt. Kivettem az ssd-t, semmi. Visszaraktam, windows betölt, nyilván előtte füstölt a del gomb.
Egy szóval: gagyibájt -
törölt tag
válasz
Gyuri27 #47880 üzenetére
Nem. Azzal kezdtem, hogy pcie-t állítottam be, de bios reset után alapértelmezetten is azon volt. Ezt írtam is korábban, és azt is, hogy a vga behelyezése után nem adott képet az alaplapi hdmi-n sem. Az ssd-n nem volt rendszer, mert amikor eladtam a játékos gépet havernak, azt lenulláztam. Neki már volt másik nvme m2 ssd-je (szintén tőlem), így nem tartott igényt az enyémre. Kiszerelés előtt nulláztam, és ezért kellett igp-vel telepíteni az új rendeszert. Volt egy megérzésem, hogy ha lenne rendszer a gépen, akkor települne a dedikált kártya drivere, és be is jött. Hibás hardver esetén máshogy reagál a gép (alaplapi csippanó nélkül is érzékelhető).
-
törölt tag
válasz
Gyuri27 #47878 üzenetére
Minden a helyén volt, "vakon" települt a driver, és utána adott képet a kártya. A gép viselkedéséből tudtam (venti fordulatszám, reagált a 3 gombra és power gombra), hogy megy és működik minden, csak post screen nem nem adott képet. Minden egyes próbálkozásnál ki kellett venni a kártyát, mert máshogy nem volt bios-ban kép.
-
törölt tag
válasz
Gyuri27 #47873 üzenetére
Nem akartam késő este zörögni, így nem néztem meg monitorral, de a szándék az adott.
Nulláztam a bios-t többször, illetve a R3 PRO 2200GE nem húzható, szóval amúgy sem opció bárminemű tuning beállítás. Alapvetően procicserével akartam kezdeni, de lusta voltam, és a lustaság miatt mázlim is volt, mert csak igp-vel kaptam képet. AM4 lappal és RX570-nel már volt bios problémám régebben, csak bios frissítéssel volt hangom a vga hdmi kimenetél, pedig alapvetően semmi közük egymáshoz.#47871 bobalazs
35W-os procival nyilán cpu limitem volt, folyamatosan 80-90% körül mozgott a prociterhelés. Nem véletlenül vulcan-os játékkal teszteltem
A számomra már soknak tűnő vga alulfeszelés hatására első körben nekem hihetetlennek tűnt, hogy nem veszít a kártya fps számot (félreérthetően fogalmaztam a teljesítmény fogalommal).
Eredetileg 1600AF-et vettem hozzá, de helyi fórumtársunknak nagyobb szüksége volt rá, és mire megérkezett a dedikált kártya, addigra R5 1400 lett belőle. Gyakorlatilag 3000 forintomba került a 4 mag 8 szálas ryzen.
Az előző gépben (B550, R5 5600, 2x8GB 3600c16) lévő 6700XT-nél és 6800XT-nél visszavett az órajelből, ha túltoltam az alulfeszt, azaz az fps szám ("teljesítmény") csökkent.#47874 Piloss
Szerintem első gazdás nem mekkbányászott™ kártyát sikerült kifognom egy deákért, az eladó csak wot-ra használta. 2020-as vásárlást volt, szóval sokkal fiatalabb nem is lehetne. Nincs bios kapcsoló, és uefi-s telepítés volt az új rendszer.#47872 TIT
Korábbi 2 ventis pulse kártyámnak már a 1,15-ról 1,05V-ra alulfeszelés is határeset volt emlékeim szerint, bár az nem is 1244MHz-en ment gyárilag. -
Erunosta
tag
válasz
Gyuri27 #47359 üzenetére
Azt észrevettem, hogy Radenból a venti vezérlés vhogy nem működik jól, nem akar 43% fölé menni, pedig ott már 55%-on kéne menni a beállításom szerint. Variáltam ezzel a Min Acoustic Limittel is, de ez se változtat semmin.
Marad a jó öreg MSI ventiszabályzásra, az mindig tökéletesen ment. Csak szerettem volna akkor mindent Radenból. Viszont felmerül a kérdés, hogy más beállítás jól működik akkor, ha ventit se kezeli rendesen? -
Csupingo
veterán
válasz
Gyuri27 #47346 üzenetére
Ennél a monitornál DP-vel és hdmi-vel is működik, a gyártó szerint.
-
-
PlayMax
nagyúr
válasz
Gyuri27 #47241 üzenetére
6-7 éve jelent meg az RX 4xx és 5xx széria.
Ennyi idő alatt bőven bebizonyosodott ,hogy az MSI Gaming X az egyik leghalkabb és legtartósabb széria.
Alig van meghibásodás ,kevés a ciripelős példány és ha véletlen felkerül az apróra egy-egy példány azonnal lecsapnak rájuk (nem véletlen).
Én csináltam egy MX4-es pasztázást és azóta is párban vannak a szépségek.bobalazs
Elég sok régebbi játék ,legfontosabb számomra a GTAV. -
-
Erunosta
tag
válasz
Gyuri27 #47229 üzenetére
Mindenféleképpen 4GB-osat veszek. Nincs szükségem 8GB-ra nem AAA cimeknél 1920x1200 mellett 60Hz(FPS)-en. Másrészről ahol a 8GB kéne játékhoz ott eleve az RX 580 már kevés.
Red Devil addig tetszett míg nem láttam, hogy a 8 vram chip közül az egyiken csak félig van thermal pad. Illetve a 2mm-es thermal pad se tetszett. Komolyan ilyenkor adnék egy tockost a tervezőnek. (MSI 270X Hawk-on konkrétan egy teljes chipről hiányzik a hűtés.
) Másrészről ebből sajnos nincs 4GB-os verzió.
Valami konkrétabb mint a hullanak mint a legyek?
-
Archttila
veterán
válasz
Gyuri27 #47159 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a rengetek hasznos infot.
Sajnos kicsit elszomorító a tény, hogy szinte mar csak és kizárólag bányász kártyákat látok aprón... mindegy, próbálom olcsón megúszni a dolgot, aztán ha menni kell hát menni kell, a lényeg hogy ne bukjak rajta sokat.
Nézegettem még az RX580-at is, de úgy latom, hogy nem éri meg azt a plusz pár ezrest, legalábbis YouTube videók alapján 7-8 FPS a diffi a két kártya közt. -
-
válasz
Gyuri27 #46399 üzenetére
ARCTIC Thermal pad a böcsületes neve, és kb. minden második webshopban kapható.
#46400 Aprósólyom
Gyári párnák közül volt, amelyik már porlódott, darabolódott... kuka.
Nincs semmi komoly mérőműszerem, de mivel mindkét esetben 1mm körüli a vastagság, és mivel 0.5mm-enként kapható boltban, ezért szerintem marad ez.Köszi a válaszokat!
-
envagyok
veterán
válasz
Gyuri27 #45680 üzenetére
Elengedtem.
Pure dos alatt sikerült felflashelni, amit írtál.
Win alatt ugyanúgy hiba, nem indítható az eszköz
Letöltöttem egy másik 4GB RX470 ref biost
Ugyanúgy hiba
Visszaraktam a "gyárit", ugyanúgy hiba
A gyárinál a flashprogram 8gb-os biost ír, de gpu-z jól írja ki.
Ez bga vagy ram hiba lesz szerintem.
Azért köszönöm mindenkinek a segítséget, egy próbát megért.
[kép] -
válasz
Gyuri27 #45567 üzenetére
Órajelcsökkentés esetleg és memória időzítés különbségeken kívül még milyen különbség van.
Mesélj te, ha jobban tudod. Bányász Bios Nem indokolja a 90%os teljesítménycsökkenést.
driver felrakás, újrainditás nélkül kmdiag patch lefuttatása és kész. Órajelet tud kézileg módosítani a gpun. Memória időzítés tuning miatt meg ugyanazon gyári órajelen jobb teljesítményű lesz a vram. -
Ellia
addikt
válasz
Gyuri27 #45557 üzenetére
Azért vannak kivételek. Haveromnak vettem egy Sapphire 570-es ITX-et bányász RIG-ből. Srác elmondta mióta van meg neki/mennyit bányászott a kártya. Visszarakta rá az eredeti biost és kipucolta + a számlát se felejtette el, mert volt még rajta pár hónap garancia. Azóta is tökéletesen működik.
Ez még a jelenlegi felfutás előtt volt, de a lényegen nem változtat.
-
-
Ace Ventura
addikt
válasz
Gyuri27 #43660 üzenetére
Jaja, valóban.
Megnéztem a videót, hasznos volt, köszi.
Így már megvan a boost órajel, de a fogyasztása is megugrott 106W-ról 166-ra
Sajnos a hőmérséklet szintén megnőtt, már 79-80 foknál tartok.
1080mV-ig lementem, de így sem csökkent, a hőmérséklet. Tesztelgetem még, mert eddig stabil. -
Mankó
veterán
válasz
Gyuri27 #43351 üzenetére
Nekem volt több is, de ilyen nem volt egyikkel se. Szerintem itt valami tényleg el van qrva. Szerintem fel veszem a céggel a kapcsolatot, ahova még garis, aztán csináljanak vele amit akarnak.
bobalazs: volt olyan amelyik a 8 ezres memória órajelet is vitte lazán 20 körös Extreme loop teszttel max 70 fokkal. Hát ez nem olyan, itt valami gixer van. -
-
CRate7
újonc
válasz
Gyuri27 #43232 üzenetére
Kipróbáltam a fent említett beállításokat. Meglepő módon tartják magukat fixen.Kicsit módosítottam a venti rpm et.
Benchmark 1080p extrem teszt. Hőmérséklet:max55 fok, GPU 100%, fogyasztás min:103 max:110w , Venti max 2050rpmGame 1080p : Hőmérséklet:max60 fok, GPU 100%, fogyasztás min:105 max:111w , Venti max 2200rpm
Fagyás , akadozás nem tapasztalható.
Ha hosszabb távon beválik akkor köszönöm mindenkinek a segítséget. -
F.B.I.
veterán
válasz
Gyuri27 #43222 üzenetére
Most kicsit elgondolkodtam ezen. Ami meglepett, hogy pl a World War z-ben jobb volt az RX580, többiben 5-15 FPS lemaradása van átlagban. Az Apexben, 30-35 FPS, de a 1070, ráfizetése 50%.
Inkább várok, hátha lentebb megy az 5700XT ára, amint jönnek az új AMD kártyák....az sokkal durcább előrelépés lesz, a 2K irányába, az 580 meg már nagyot nem esik árban. Addig inkább húzok rajta egy kicsit
Kösz.
-
-
Viktor77
titán
válasz
Gyuri27 #42950 üzenetére
No. 910mV-nál fagytam, 1250-es órajellel. Az órajel maradt, és beállítottam egy nagyon biztonságos 930mV-ot (920-on még ment 10 percet a Furmark).
Így a két fogyasztási értékem 73 és 101W, még nem tudom melyiket kell nézni.
Több mint 0.2V-ot nyertem mindössze 50MHz órajelcsökkenéssel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged