-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri27
félisten
válasz
7Heads Drago #48885 üzenetére
Másik hdmi kábellel próbáltad?
Hdmi-dp (vagy forditva) átalakítók érdekesek nem garantált a működés csak a rendes minőségű drágább átalakitók esetén.
Nativ dp-dp működik?Egyébként a gép többi része, os mi?
-
-
Gyuri27
félisten
válasz
Zen_Ronin #48548 üzenetére
Hát az AC-k elég érdekesek. Mert ott minden random fagyás és isten nyila elő fordul sajna.
Érdemes lenne rákeresni az nagy guggliba.
Nálam régebben az oldotta meg a problémát (én is olvastam a discordra költözés előtt az ubi fórumán), hogy a kártya teljesítmény vissza vettem 6-7%-al az adrenalinban. Mert a problémák zömét az okozza, hogy 12xx-ről fel le vált 13xx-re. Úgy stabilan az amd órajelein marad 1257. Ezzel tennék egy próbát.
Ha feltúrod a netet talán egy régebbi drivert is ajánl valaki. -
Gyuri27
félisten
válasz
mefistofeles #48386 üzenetére
Armor nem a legjobb. Nem csak a hűtése. Az Asus expedition és xfx fatboy kerülendő.
-
Gyuri27
félisten
Használ valaki crossfirét, csinált már ilyet? Segitségre lenne szükségem. Jöhetnek a privik.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Kalacskepu #48178 üzenetére
Mint írtam a memóriát meg kell nézni. Mert más órajelek, más időzitések.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Kalacskepu #48175 üzenetére
Nézd meg a ramok tipusát és hogy milyen kimenetek vannak rajta. Illetve a tápcsatit. Aztán keress egy nem xfx biost és tedd fel azt.
-
Gyuri27
félisten
válasz
DravenMoral #48070 üzenetére
Nem a márka számít.
Ami számít:
- ugyanolyan táp (azaz ha egyik 8 pin akkor a másik is)
- ugyanolyan vram (azaz ha egyik samu ram akkor a másik is)
- ugyanolyan kimenetek (azaz ha 1 hdmi 2.0, 2 dp akkor a másik is) -
Gyuri27
félisten
-
Gyuri27
félisten
válasz
TechN7ne #47949 üzenetére
Nekem 570 van. Semelyik driverrel nem csinálta ezt.
hobbizoli: ezzel bányász spanokat etesd, bányásztopikba. Nyilván powertuningos és/vagy ökröktöl (akik pl soha nem takaritanak vgat) nem veszek kártyát. De ami a legfontosabb, hogy a bányász kártyának a hirdetésébe ezt irjuk oda. Sok igényes okos alapos bányász a gyári biost se rakja vissza. Tehát nincs miröl beszélni.
-
Gyuri27
félisten
válasz
#95712068 #47946 üzenetére
Én is azt szoktam mondani. Hiába a speckó beállitás a hütött környezet bár ez itthon 1-2 rignél biztos nincs. De 24/7 365/24 az sok egy nem erre tervezett hardvernél. Ha pedig egyértelmüen nem lenne káros akkor minden bányász hirdetésben fel lenne tüntetve, de le van tagadva.
-
Gyuri27
félisten
-
Gyuri27
félisten
válasz
#95712068 #47870 üzenetére
Ez azt jelenti, hogy nekem kell adnod kevés pénzé. Itt el lesz cf-ben.
Ha bios nem látja az lehet a rossz tuning miatt. Pcie freki ugye 100? Soc fesz mennyi?
Egyébként az amd gyári órajelen 1388-on megy simán 0.9-en de még az alatt is.
Az 1388 vs 1244 közt fogyasztásban reális lehet a 20-30 watt difi.
A max frekit húzd le -6-7%-ra, az áramfelvételi korlát legyen 40-45% és már hangoltad is.
Persze lehet egyesével mókolni, megtesztelni a beállitásokat.Ha nincs biosban kép az lehet még inicializálás hiba is. Egy 450-es lapban nem kellene persze (esetleg egy újabb bios lehet megoldás). Ha nem a lap a ludas akkor a vga. Kérdés milyen bios van rajta, bios vagy más mókolás történt-e.
Annak a konfignak 350 watt bőven elég az fsp-től.
Monitoron ki tudod próbálni, hogy ott jó-e?
-
Gyuri27
félisten
válasz
veber0937 #47353 üzenetére
Kérdés mi a munka?
Az én monitorom ppi-je 95.81a leendő monitorodé 81.72.
Nekem 29-en jó. Lehetett volna 2560x1440 de így se rossz.
Munkára is és gaméra is még jó.
Az, hogy ez 34 collon hogy néz ki nem tudom. Látni kellene. Munkára ha pl programozás vagy bármi ami doksi nem rossz. Sőt.
Ha meg casual gaming van akkor meg megbékélsz vele. Mert jobbat sokkal drágábban kapsz.
Ami fontos még az a távolság. Remélem nem 50-60 centiről fogod használni.
Oda már 80-90 centi távolság kell.
És onnan talán a kevesebb ppi nem lesz gond.
Megveszed a monitort. Nem barkkácsolod szét. Se fóliát se semmit nem veszel le róla. Dobozt nem dobod ki.
Kipróbálod. Ha nem jó megy vissza.
Ha van a közelben mm, euronics, haver ahol hasonló ppi értékű monitor van akkor megnézed ott.
Egyébként a 27 collos fhd monitoroknak is ennyi a ppi-je.
Van akinek elég van akinek kevés. Egyénfüggő. -
Gyuri27
félisten
válasz
lacus83 #47228 üzenetére
Nitro, red devil, pulse. Minden csak ezek után.
Ezek nem csak a rendes hűtőben különböznek a többitől. Hanem a rendes vrm-be is.
Ezeket a vga-t érdemes megvenni.
A gaming, auorus, tuf, strix még a jó kategória. Ezekért is érdemes pénzt adni. Nem többet mint a fenti háromért. Mégha csicsás világitós is a hűtés rajtuk.
Ami max félárat ér asus expedition, xfx fat boy, msi armor. Ezek döglenek rakásra.
Az 570 kb annyi (25) ér ha jó fajta és nem bányász. A bányász annyit se.
4 gigásokból azért nem sok volt báyába. A 8 gigások 90%-a ott volt. -
Gyuri27
félisten
-
Gyuri27
félisten
válasz
colossal89 #47149 üzenetére
Driveres mérés nem mérés. Saccolásnak se az igazi.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Aprósólyom #46655 üzenetére
Vannak optimalizált beállitások. Ezt rakják rá a bányászok.
De ez nem mostani probléma. Lapozz vissza néhány évet és meglátod. -
Gyuri27
félisten
válasz
geprombolo #46388 üzenetére
Ha még nem teljesen döglött akkor finomhangold. Sajna xfx, asus exp, msi armor kerülendő mivel hulladék kategória.
Szóval csökkentsd a feszeket. Nagyjából 1150 körül kap. Reálisan 950-980mv környékére le lehet vinni jelentős teljesitmény csökkenés nélkül. Eleve így kellett volna használni. -
Gyuri27
félisten
válasz
Aprósólyom #46057 üzenetére
Egy régi laptopja volt. Ami közben persze elromlott (de ha nem romlik el is régi).
Használt nem jött szóba, több okból se. Így ennek ennyi volt az ára.
Persze pc lehetett volna (brand pl, de akkor ugye monitor miegymás) de azt meg nem akart.
De bárhogy is ha pc, ha noti, ha olcsó, ha használt neki (nekem is) kellett intézni. És pont.Ellia: mint irtam abszurdisztán nem svájc. Idézhetnék is egy klasszikust: "Isten hozott nálam öcsém, ez a való világ..."
-
Gyuri27
félisten
válasz
Aprósólyom #46051 üzenetére
Nem hiszem. Persze lehet, de akkor az régen rossz.
Akkor meg dual-boot, virtuális rendszer.
Vagy marad a törlés és újra telepités. De az ugye macera. Meg elég sok szemét fog keletkezni egy idő után. -
Gyuri27
félisten
válasz
bepken #46021 üzenetére
Ész kérdése csupán az egész.
A mi esetünkbe egy használt 580 ér-e 40k-nál többet? A válasz nem.
Ha a normális időket nézzük már ennyinek vagy ez alatt kellene lenni ezeknek a vgak-nak az árának. Ehhez képest mennyi? 160k körül.
Adok egy gari nélküli 3-5 éves 580-ért ennyit? Nem. Miért? Mert nem vagyok hülye. Mert nem szopatom magam. És mert van konzol ennyiért.
És tegyük hozzá, hogy ha nem is döglik be a vga (mert akkor ablakon kibasztad a pénzt) akkor is manapság már öregecske az 580. Persze el lehet vele lenni. Csak nem 160k+-ért.
Ha talicskával tolnák be az ajtón a pénzt akkor se adnék 4x-es árat egy vga-ért. -
Gyuri27
félisten
válasz
ridiculous #45921 üzenetére
Ha nincs gari egyikre se és + lové se esik le akkor nem.
Azonos ram mennyiség mellett az 5500 kb 10%-t hoz. Picit talán jobb a fogyasztás.
Ha valami msi armor, asus expans, xfx hamar megdöglök verzió lenne megérné még 4 gigásra is. De így nem.Hol és mennyiért láttál új 5500-at?
-
Gyuri27
félisten
válasz
Bjørgersson #45697 üzenetére
Ha jó a vga akkor 950-960 reális lehet. Ha elengeded az 1411-7et 1170-1180 mhz elég akkor biztosan megy.
-
Gyuri27
félisten
válasz
envagyok #45676 üzenetére
Ha találsz hozzá biost vagy vagy a biosban tárolt paramétereket akkor meg lehet csinálni.
A gond az, hogy a techpowerupon én nem találtam. Gondolod te sem.
Vagy keresel olyan embert aki ilyen vga-t árul és megkéred mentse le a biost neked.
Vagy ráhúzol egy 570 biost [link] -
Gyuri27
félisten
válasz
nrg_52 #45554 üzenetére
Igen. Meg onnan is nézhetjük, hogy a magyar bányász a legalja mindennek.
Mert nem sokból tartana gyári biost visszarakni. Ne adj isten takaritani, pasztázni a vga-t.
Meg ugye azt is elfelejtik közölni, hogy pár évet ment a vga 0-24-be (halkan jelzem ebben az esetben a fején verném szét).
Én és még sokan mások szeretünk valamit a gyári vagy ahhoz közeli állapotban használni. Én sem és még sokan mások is a gyári biossal szeretik a vga-t használni. Mert jó dolog ez a faszoskodás. Annak aki szereti. -
Gyuri27
félisten
válasz
Light Yagami #45491 üzenetére
Ha csak külön nincs kiemelve hogy valamit at 5xx szérián reszeltek, hibát oldottak meg felesleges. Én is valami akkor körüli drivert használok (holnap tudom megmondani a verziót ha érdekel) és megy minden rendesen. Ha valami vatta új game kéri akkor rakd fel a legfrissebbet.
-
Gyuri27
félisten
válasz
bobalazs #45451 üzenetére
Node akkor miért van rajta bányás bios? Azaz miért nem raktad fel a gyárit?
Ha meg gány bios van rajta miért akarsz drivert telepiteni?
Meg miért az amd-t kell szidni?
Igen a 1603-as hiba jellemzően 99% a mókolt bios, mókolt/sérült os jele. De nem most. 10 éve is igí volt.
Nekem is volt ilyen hiba. Nem szidtam az amd-t. Utánanéztem. Rájöttem az agyontakaritott os miatt van (ergó user error). De két javitással c++ és .net meg is oldódott a dolog. -
Gyuri27
félisten
válasz
bobalazs #45444 üzenetére
Persze. Mikor telepit és kinyomod összebasz mindent. C++, .net, kernelbe is bele baszhat.
Általában a C++ és a .net jevitása, modernebb verzió telepitése segiteni szokott. Esetleg egy régebbi visszaállitási pont alkalmazása.
Az meg ugye meg Noé óta úgí van, hogy telepités közben fagyás, kikapcsolás mindig galibát okoz. -
Gyuri27
félisten
válasz
Ace Ventura #43661 üzenetére
Ha nagyon hüvös vga-t akarsz a feszt állitsd 950-970-re. Nézd meg itt mit megy a vga. Ha az a teljesitmény elég akkor használd ott. Akkor lesz egy mindenhogy csendes hűvös vga-d. A legtöbben ezt használjuk, illetve így.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Ace Ventura #43659 üzenetére
Nincs kitolva a teljesitmény limit. [link]
-
Gyuri27
félisten
Sajna az armor fos. Milyen házad van, milyen benne a hütès? Masszivan feszeld alul. 950mv ès ezen a feszem megy amennyit megy.
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen légkondit a lakásba?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Battlefield 6
- Synology NAS
- További aktív témák...
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 1000GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest