- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Yettel topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Netfone
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Watt25
veterán
Picit úgy érzem, megszólítattam.
Itt ülök a céges notebook előtt, mert az asztali gépemben ma tönkrement a fél éve vásárolt GTX 780Ti. Az az igazság, hogy ez már a második ilyen kártya, ami ugyanígy tönkremegy. Sajna ezek régi kártyák, gondolom ez ilyen... De mindkét esetben 30eFt alatt vásároltam őket. Most itt ülök és csak pislogok, hogy mi a fene van az árakkal? Bár világ életemben NVIDIA kártyáim voltak, most elkezdtem AMD-ket nézegetni, "mertazolcsóbb". Kínomban már ráírtam fél órája egy 68eFt-ért hirdetett RX580-ra, de válasz helyett jegelt állapotúra rakta az eladó a hirdetést... Szóval, ki az, aki megveszi? Rajtam kívül, még valaki más is, hogy a fene egye meg! -
lacus83
senior tag
Tisztán látszik hogy mesterségesen pumpálják fel.de nyugi bele 2 hónap és feleződik.
aki most komoly pénzt tesz bele majd bánja,ugy mint 2018ban.jelenlegi árak mellet mire profitot termelne a cucc már bukott is.lesz itt kártya bőven csak vissza tartják őket.
nagykerestől tudom. -
HSM
félisten
"hogy van e értelme a fan stopnak"
Szerintem bizonyos esetekben van.Pl. ha kellően hűvös tud maradni passzívan is a kártya (< 40 fok
) és nagyon fontos a teljes csend. Ilyen kártyát vidáman és szívesen használnék én is. A tápom is félpasszív (Corsair RM550X) és nagyon szeretem, hogy csendben van, amíg nincs nagyobb terhelés, és gondot sem okoz, mert kellően átszellőzik. Sajnos a Nitro félpasszív módja ennyire nem vált be, két monitorral pedig emelt ram órajelen ugye teljes katasztrófa, ami történik...
-
HSM
félisten
"elölről jön be a friss levegő hátul meg távozik"
Éppen ez lehet a probléma. Közben kérdés, hol megy el, mennyi hűtő hatást fejt ki, pl. a VGA takarásában lévő SSD-re, kondenzátorokra, egyebekre. Egy nagy térfogatú asztali gépházban könnyen elveszik a légmozgás hűtő hatása.A HWiNFO annyira tud pontos adatokat közölni, amennyire pontos adatok a hardverből kiolvashatóak. Ha a kritikus helyen nincs szenzor, akkor arról nem fog a HWiNFO értékeket közölni. És nagyon sok lapon nincs a VGA alatt szenzor.
Abban egyetértünk, kb. 50 fok nem a világvége, de nekem szimpatikusabb, ha terhelés nélkül a gép belül lehetőleg nem megy kívül szobahőmérséklet mellett belül 40 fok fölé.
-
HSM
félisten
-
HSM
félisten
Ugyanakkor a VGA által kitakart (és adott esetben felmelegített) részekre nem feltétlen fog kellő szellő jutni, akárhány venti is legyen a házban, hacsak nem valami kifejezetten zajos szellőzésű, nagy légmozgatású rendszer, de akkor meg semmi értelme passzívan járatni a VGA-t...
-
Blackhill
csendes tag
Szia! XFX a kártyám ! Amikel játszom vagy játszottam : sniper ghost warrior contracts például kicsinálja ezt a kártyát fps korlát (50) mellett 68 fokos és üvölt médium beállítások mellett ! Egyébként semmi bajom nem lenne vele megy szépen csak hangos ! Ezért kérdeztem létezik olyan vga ami a mai vagy egy-két éves játékok mellett halkan működik vagy ilyen nincs és én vagyok eltévedve ???
-
fasterware
aktív tag
Szia.
Nekem ugyanez a baj volt, beírtam ide fórumba, nem igazán tudott adni senki jó választ rá. Cserélgettem a vga drivereket ( Asrock RX 570 ), minimum vagy 6 legutóbbit, nem oldotta meg a problémát.
Amúgy ez egy vadiúj intel gép összerakásánál volt, geil memóriával, aztán mondom kipróbálom a saját corsair ramjaimmal, és megoldódott a probléma. Érdekes, ha esetleg meg tudod oldani, próbáld ki ram cserével, bár ha eddig jó volt a géped, akkor nem tudok rá megoldást. -
törölt tag
Akkor lehet hogy valóban a tv beállításai között kell mókolni. Én is azt a "pc" módot olvastam amit írt Bodz is. Meg futhat még "hdmi mode" néven is, vagy akármi hasonlón. Nem sok szó esik a Thomson tévékről netszerte. Annyi biztos, hogy sok tv alapértelmezetten csak 30hz-cen fut.
Esetleg ha kiválasztod a 4k-t a programban, aztán edit, akkor nincs hz állítás lehetőség?
-
Bodz
nagyúr
Próbáltad már? A Samu tévém uhd color nélkül csak 30Hz és nincs full rgb 4:4:4 sem.
Illetve mai napig akad olyan szutyok tv, amin csak 1 db hdmi 2.0 van, a többi 1.4... Nálad mi a helyzet? -
törölt tag
Szia,
Egy ilyet találtam mêg egy angol fórumon. Ott ez segített. Eleinte ott is kábelparát tippeltek. Nem baj hogy megvetted, bármikor jól jöhet!
"Download CRU (Custom Resolution Utility) and select the TV labeled as "*active"
Double click it, and change the refresh rate at the bottom up by 5 HZ, and continue doing that until you hit 60, or even above if you wish. If you get a black screen, disconnect the display and plug it back in (I also had extra monitors to help)
Then click apply, ok, and run the Restart 64, or whatever suites your needs.
Then your tv should be working at 60 HZ!"
-
-
HSM
félisten
A sima High Speed az 4k 30hz csak (1.4). Premium High Speed vagy Ultra High Speed kell elvileg. A gépen a beállításoknál nem dobja fel a 60Hz-et? Illetve a monitoron 2.0-s HDMI-be van dugva a gép?
(#40437) Szemétláda: Biztos cat2-es, különben a 30Hz se menne 4k-n.
-
-
HSM
félisten
Nekem mindkettőn megy a WQHD@144Hz.
Sőt, igazából DP-on valamiért a win10 azt írja, csak 6 biten megy, ha a 144Hz-et választom, HDMI-n ott is 8 bit van. Ellenőrizni nem volt időm, ténylegesen mi a helyzet, mert elvileg amúgy a DP-on is át kellene mennie a 8 bitnek még ezekkel a beállításokkal.
-
törölt tag
Nem arra akartam kilyukadni hogy te nem mondasz igazat. Hanem arra hogy az AMD
Köszönöm a tanácsot, megpróbálom majd DP-vel is.@gbors: neked is köszi!
Azért durva hogy a képletből semmi más nem változott csak NV->AMD kártya, aztán azóta nem működik egy AMD-technológia...
-
koszos91
tag
Hát én az úgy csináltam, ahogy itt a fórumon többen is írták.
Előtte töltsd le azt a drivert amit majd fel akarsz telepíteni, mert utána le kell csatlakozni az internetről. Csökkentett módba belépni DDU-val törölni, majd visszarakni normál módba és utána felrakni a kívánt drivert és amikor mindennel megvagy mehet vissza az internet és kész.
Innen tudod letölteni: [link] , azért olvasd el azt a leírást is ami ott van.
-
Danecay
addikt
SAPPHIRE Radeon RX 580 NITRO+ 8GB-al nekem sem volt konkrét problémám egyik driver-el sem, látszatra mindegyik ugyanúgy működött, egyik sem okozott anomáliát. Teljesítménybeli különbségekről nem tudok nyilatkozni, nem tesztelgettem őket. Nekem nem volt mellé MSI Afterburn telepítve vagy futtatva.
-
HSM
félisten
Fizikai fogalmak keveredése szűrődik át a hsz-eden...
Az áramfelvételi limit egészen más dolog, mint az üzemi feszültség, persze, nyilván nem függetlenek egymástól.
(#39797) zolee0307: Pedig az az izgalmasabb része.
Amúgy a csúszkában az a vicces, hogy ennél a szériánál remekül veszi vissza a feszültségét is, ha alacsonyabb órajelen járatják, nem is kell fáradni vele, meg tesztelni.
Korlátozottan amúgy ez felfelé is működik, nálam az 580 Nitro-n 1,2V elérésééig. -
tommyrs01
csendes tag
Az tuti
Az 460 sem volt nagyon meleg nekem csak ez kicsit meglepett, hogy hangja van ha játszomDe akkor nem foglalkozom vele, amikor megvettem szétkaptam, kitakarítottam és pasztáztam... 2 éves kártya és nem volt még kibontva, száraz volt mint a sivatag.
Mondjuk én elég retró konfoggal párosítottam de megleepően jól muzsikálnak együtt!
ASROCK GX790 Pro, PhenomX6 1090@3,2, 16GB DDR3.
Nekem mi van köré építve? -
HSM
félisten
Átméretezte az oldal... Így persze nem valami éles.
És ugye nem csak az asztalt, hanem mindent felnagyít, alkalmazások menüit, ikonjait, és ott sem mindig volt jó az eredmény nálam. Sőt, kb minden olyan fura homályos volt, durva volt a különbség a tű éles 100%-hoz képest.
-
HSM
félisten
A win10 csinálja, elvileg monitorfüggetlenül. Ráadásul a pixelsűrűségünk is azonos, FHD 14" és 4K 28". Mondjuk 200%-on nem próbáltam, az nekem már atom durván nagy lett volna, 125-150% körül éreztem volna ideálisnak.
(#39085) TIT: Nekem sem, teljesen jó volt, bár nem vajsima. De írtam, nem tiszta böngészőben futott, csak ránéztem kíváncsiságból.
-
gabor9991
addikt
-
HSM
félisten
"attól még nem lesz más mint egy szarrá húzott 580 és ennyi!"
Az 590 a továbbfejlesztett gyártástechnolgiája révén egyszerűen jobb GPU, magasabb perf/watt-ot tud. Persze, minden másban ugyanaz, de azzal nem lehet mit kezdeni, hogy a legjobb GPU a topikból. Persze ettől az 580 se lett semmivel se rosszabb, sőt, nekem is olyanom van. Minden az ár kérdése szvsz. -
Beretvás
veterán
Az , hogy te kétled az egy dolog, én sem hiszek a vallásban, de ezek itt tények. Márpedig az 590 nitro+ SE néma csöndben van, játék alatt is mert nem megy 1400 fölé a ventije rendes házszellőzés mellett. Ja hogy nem gyufásdobozban kell tartani a gépet nulla szellőzéssel kihinné..
-
Hát én általában úgy szoktam beállítani a játékokat, hogy ne max legyen 60fps-em, hanem inkább minimum 50, mert utálom ha bezuhan. Fps-t is limitálom vagy rtss-el vagy vsync-el, hogy ne pörögjön fölöslegesen és ne legyen tearing.
55-60 közt mozog, asszem 1250MHz 1Volt, mert 1280-on már nem volt neki elég az 1V. -
-
mtomi95
senior tag
Melegszik már "hallottam" süvíteni is!
Csak azt nem értem nekem miért nincsenek meg azok az FPSek amit Youtubeon láttam.
Például Dying Light az első openworld küldetés után ahogy kimegyek az ajtón ilyen 40 FPS-ek is vannak. Miközben Youtubeon ilyen nincsen elvileg!
Egy FX 6300 van mellette.
Külön-külön néztem meg.
RX 470: [link]
FX 63000: [link]Mi lehet a baj nálam?
A legfrissebb driver van fent. -
celafat
tag
Ebayen kinai eladótól, meg cseh és lengyel oldalakon én is találtam eladó kártyákat, csak furcsának találom, hogy normális info nincs róla sehol, még a gyártó oldalán sem (főleg úgy, hogy a 4Gb-os változatból is feltüntetik az összes kisebb módosításokon átesett kártyát).. Biztosan eredeti kártyák ezek vagy előfordulhat, hogy valami hamisítványok?
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- OLED TV topic
- BMW topik
- Xbox Series X|S
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Yettel topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged