- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Netfone
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aprósólyom
addikt
válasz
jesszjessz #46827 üzenetére
Akkor megpróbálhatod még lentebb venni a feszt. Mondjuk 950mV. VRAM és GPU is.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
jesszjessz #46794 üzenetére
Ne kérj elnézést. Örülünk, ha mindenki túl tudja élni a napjait, nem hogy még mérgesek legyünk ilyenek miatt.
Ha 3 év alatt újabb játékokkal is játszol, mint 3 évvel ezelőtt, simán benne van a pakliban, hogy az újabbak jobban terhelik a VGA-t és azért is melegebb és nem csak azért mert elöregedett a paszta.
Persze esélyes, hogy a gyári paszta minőségén spóroltak, viszont szerintem sokat dob a használtpiaci értékén, ha nem bontod meg.
Így ha ez szempont lehet, akkor érdemes az unverdolttal kis időt eltölteni a jobb hőmérséklet miatt, ha hajlandó vagy lemondani 5-10% fps-ről. Ebbe az esetben jelentősen lehet csökkenteni a fogyasztást és azzal együtt a hőmérsékletet, sőt a venti fordulatot is.
Az csak idődbe kerül. Nem ronthatod el és megbontani sem kell a kártyát.Ebben a Hardware Unboxed videóban láthatsz egy undervoltolt RX 570-t:
https://youtu.be/jnvA9CXPICI?t=242
Ők 1010mV-on 1200MHz-t állítottak be. De elég nagy a szórás a szílicium lottó miatt. Valakinek kicsivel kisebb feszültségen ~1000mV-on akár 1300Mhz-et is bír stabilan. Próbálgatni kell.
Ők beállítottak -40% power limitet, mert a maximális energiahatékonyságra mentek, ezért jelentősen esik a teljesítmény is.
Ha hagyod a power limitet gyárin már akkor is jobbak lesznek a hőmérsékletek.De állíthatsz a Radeon szoftverben egyedi ventillátor vezérlést is. Egy picit emelsz a fordulaton, az is segíteni fog.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
jesszjessz #46771 üzenetére
Szó szerint értsd a minden kártya más. Minden egyes GPU lapka amit legyártanak, különbözik a gyártási technolgóia szórása miatt. Valamelyik meg selejt lesz és kuka egyik jobban sikerül mint a másik. Ezért tesznek rá egységes BIOS-t jó magas fesszel, hogy a gyengébb GPU és a jobb GPU lapka is hibátlanul fusson.
Ha 3 éves a kártya, akkor szerintem felesleges szétszedned és pasztázni. Kifújod a bordázat közül a port és kész vagy. Hogy ezt hatásosabban tudd megcsinálni csak le kell venni a ventiket, de ezt jellemzően meglehet csinálni a borda levétele nélkül.
Fújd ki a port. Kezd el undervoltolni és rájössz majd, hogy ez elég. Ne babráld, amíg tényleg nem érdemes. Talán majd ha 5 éves lesz érdemes lesz újrapasztázni.
Nincs akkora teljesítményfelvétele ennek a kártyának, hogy annyit számítson.
Erős előnyöd lesz belőle, ha bontatlan, mikor majd eladod 1-2 év múlva.
A bontott kártyáknál, már sokkal körültekintőbbnek kell lenni adás-vételkor. -
válasz
jesszjessz #46773 üzenetére
Akkor a gyártónak írj, tőlük kérdezd.
-
válasz
jesszjessz #46771 üzenetére
Kérdezz rá a forgalmazónál, így nem tudom ennél a márkánál ugrik e a garancia ha hozzányúlsz.
Nem mondtad hogy garis, van az úgy hogy nem érdemes hozzányúlni mert ugrik a garancia. Legalábbis én így gondolom.
Ehhez a matrica levételhez szintén nem értek, bár láttam aprón van aki árul bizonyos csavar matricákat. -
Aprósólyom
addikt
válasz
jesszjessz #46761 üzenetére
1. Én se csináltatnám mással, ahogy bobalazs írja. Kis értékű kártya és ahhoz képest irreálisan sokért fogja megcsinálni bárki is. Ha ilyen költségekbe vernéd magad, akkor már jobban megéri eladni és veszel helyette egy drágább/jobb kártyát, amit ráadásul már kitakarított az előző tulaj.
Úgyhogy megcsinálhatod saját magad, csak legyen pici csavarhúzód, illetve kell egy pici és jó minőségű paszta: arctic MX 4 vagy 5, Noctua, Thermal Grizzly, Legyen márkája és 9-10mK/C° feletti hővezetési tényezője, hiszen kicsi a felület és nagy a hő.
1000-1500 forint körül kapható Arctic MX 4 2 gramos kiszerelésben.Ha nagyon bátortalan vagy műszaki téren, akkor esetleg kérdezz ismerőst, ki az, aki már rendelkezik tapasztalattal és kellő tudással, hogy tudja mit csinál. Felügyelje, ahogy csinálod.
2. Nem kell thermal padot cserélni, mert nem öregszik. Thermal padot azok cserélnek, akiknek gyárilag szar a hűtése, mert alul van méretezve. Vagy mert fétisük hogy 5 fokkal hűvösebb legyen a VRAM, vagy mert jobban akarják OC-zni, ezért tesznek a gyárinál jobb padot. Viszont a padozásnak vannak buktatói. És mint írtam, alapvetően szükséges, csak speckó igények esetén. Másrészt, ha cserélnél, jelentősen megdobnád a kártya piaci igényét, amit neked ez az 570 semmilyen téren nem fog visszaadni és akkor sem lesz jelentős értéknövelő tényező, mikor majd eladod a használt piacon. Egy legalább 150-200K-s kártya esetében már más lenne a leányzó fekvése.
3. Szerelésnél, amire figyelni kell:
- Ne legyél statikusan feltöltve.
-Kerüld a statikusan feltöltődő anyagokat a munkaterületen.
-Szerelés közben érdemes időközönként hozzáérni egy nagyobb fémfelülethez, hogy levezesd az esetleges feltöltődéseket. (Vagy veszel és használsz ESD karperecet.)
- Pontos méretű csavarhúzót használj, hogy ne cseszd el a csavar fejeket.
- Legyél óvatos. Ne kapkodva, kimérten, figyelmesen dolgozz
- Ez azért fontos, mert ha a PCB-re ejtesz valamit, oda dörzsölsz valamit (pl, GPU tisztítás közben) ahol apró SMD alkatrészek vannak forrasztva, az akár egy könnyed fizikai behatásra is leválhat ha sok szerencsétlen együttállás keresztezi egymást... -
válasz
-
Aprósólyom
addikt
válasz
900mV-1040mV közé lőném be a max feszt és keresnék hozzá max órajelet...
Minden kártya más és más. Nincs univerzális egzakt válasz. Csak és iránymutató választ tudunk adni. 1000mV körül kb 1250-1300MHz körül lehet stabil.
900-950mV körül 1150-1250Mhz körül.
Véleményem szerint érdemes 1000mV alá menni, mert ott jelentősen lecsökken a fogyasztás, viszont kb 8%-t "veszítesz" majd a a maximális órajelből.
Illetve érdemes a VRAM és GPU feszültséget összeszinkronizálni. Azt vettem észre, hogy a kettő közül a magasabb értékre állítja mindekettőt.
PL. GPU-t beállítod 930mV-ra, de a VRAM-t 980mV-ra állítod, akkor a GPU is 980mV-t fog kapni. -
tesz-vesz123
senior tag
válasz
jesszjessz #35725 üzenetére
Az Armorral semmi baj nincs azon kívül, hogy hangos tud lenni. Nem rossz az, 1.5 óra Quantum Break (1080p ultra) után is 66 fokos volt a kártya. Szerintem ez nem szar hűtés. :D
-
Eagle16
addikt
válasz
jesszjessz #35725 üzenetére
Most Wolfenstein New Colossus alatt 79-be is belenyalt, de én is 1 órát bírtam, mert beleizzadtam a székbe, annyira meleg van. Nem volt gondja így sem amúgy, csak ilyenkor nem fűtőm ezzel is a szobát, inkább filmezek
A Sapphire ITX egy ventis, kisebb is a borda rajta, nem hinném hogy eléri az Asus szintjét hűtésben.
-
Eagle16
addikt
válasz
jesszjessz #35719 üzenetére
Nekem Asus Expedition van, terhelés alatt nem halk, de dupla gyolyóscsapágyas a ventije, szóval elvileg tartós, ha ez számít. Játéktól függően 74 fokig is felmegy alulfeszelve, de nálam panelban meleg van és még a hangszigetelt ház is rásegít, amúgy megállna 70 foknál értelmes hangerővel, mert nem rossz a hűtés, 2 hőcső közvetlen a gpu-n, nagy lamellás borda, dupla venti, vrm-eken hűtőborda. Olyan 1700 RPM-ig nem hallom különösebben, efölött már beindul a porszívó és 2200-ig el szokott menni.
-
BudaiZoli
tag
válasz
jesszjessz #35719 üzenetére
Az Armornak gyenge a hűtése, a másikról passz, hátha mások képben vannak.
Nekem is 500W-os szaros FSP Hexa+ viszi az 580-ast és no problem. Szerintem ha tudsz, csapj le rá! -
BudaiZoli
tag
válasz
jesszjessz #35705 üzenetére
Szia!
Nem tudom mekkora a tápod, de ennyiért van top hűtésű RX580-as is másfél év garival. Nézz szét a használtak között, elég jókat lehet kikapni garival.
-
kisza25
félisten
válasz
jesszjessz #35622 üzenetére
Játék függő, hogy mennyi az FPS különbség, pár emberke felhúzta a RAM-ot rajta és megy nekik 7000Mhz-en én nem foglalkoztam vele
-
kisza25
félisten
válasz
jesszjessz #35616 üzenetére
Kb 10% lassabb, idle passzív, load sem hangos, nálam most nyáron azért elmegy 76-78 fokig
-
Gyuri27
félisten
válasz
jesszjessz #35616 üzenetére
Nem melegszik és nem hangos (ha melegedne nem lenne félpassziv).
Ha meg rendesen be is állitod pláne.
Hogy mi a difi a 7000-es és a 6000-es közt meg keress rá. Nekem utóbbi van csak. -
Pécsi gyerek
addikt
válasz
jesszjessz #35613 üzenetére
Az asrock hangos szar a hüttése.Ezt vedd,olcsó jó[link]
Ez most az ajánlott darab az olcsók között. -
kisza25
félisten
válasz
jesszjessz #35613 üzenetére
Én az újat venném
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Tőzsde és gazdaság
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Opel topik
- Overwatch 2
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Építő/felújító topik
- VR topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest