- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- Mobil flották
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
mefistofeles #48386 üzenetére
Armor meleg és hangos azt biztosan ne
Sapphire nitro+ és gond egy szál se.... De én a driverek miatt inkább Gtx 1060......
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
TechN7ne #48322 üzenetére
Most vegyem ki az egyik gépemből és rakjam át a másik gépembe
Uram atyám.....
Most jelenleg 3 gépem van , az aláírásomban szereplő az egyik az 1060- al , nem veszem ki a kedvedért
Főleg hogy az a kártya már vagy 3 éve mindenféle piszka nélkül hibátlanul működik
Az i5 6500+8 gb ramos gépben van egy Sapphire Rx 570 itx , meg az i5 2500- ös gépben is egy Sapphire Rx 570 itx... Na azok is működnek most már , csak nem kell piszkálni sajnos őket
-
Pécsi gyerek
addikt
Akkor kezdjük azzal hogy 2022- es drivert használok , plusz rendes bios van már rajta
Plusz 2 db van jelenleg Sapphire Rx 570 itx , meg volt egy Msi armor Rx 570 is pár hete , plusz az elmúlt években volt több darab Rx 570-em , meg egy Rx 460- am is . Mind ezt csinálta idővel .....(egy nap , egy hét....) De te biztos jobban tudod.....
-
Pécsi gyerek
addikt
Összeállt a "kis"munkahelyi konfigSapphire RX 570 4 Gb , pici házban , sok leddel
Hangulatosabb lett a pihenő
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
Pécsi gyerek #48276 üzenetére
Megoldódott
csak az agyamat eldobtam addig
Új bios került rá egy másik gépben , amin az alaplapi integrált VGA adott képet , utána kipróbáltam a gépembe egy 2022- es driverrel , hibátlanul működik
Az msi armor 75-80 fok között volt játékokban , ez meg 65 max idáig
Sok cumi lett a vége , de legalább megérte ....
-
Pécsi gyerek
addikt
Egyre jobb a helyzet
Ddu már megvolt .....
Olvastam hogy van ilyende nálam a legújabb drivernél csinálja....
A tököm ki..n a ájemdével
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
bobalazs #48254 üzenetére
Már nem küldök rá semmit
Eladtam mert egy deka undervoltot sem engedett és az agyamra ment evvel
Volt egy Gtx 750 ti kártyám , 8 ért vettem annó , ezt az Rx-et meg 16500-ért. A kettőt helyben elvitték 35- be
, én meg vettem egy Sapphire Rx 570 itx-t. Az csak 6 pines gyárilag , meg van egy már belőle másik gépben , jól allul feszelve .... És még egy 10- est is nyertem
-
Pécsi gyerek
addikt
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
CirrMee #48235 üzenetére
Volt már 570- em (meg van is csak itx 6 pines egy másik gépben ...) Az nem fogyaszt max 130 wattot , szóval azért mert van ezen 8 pines csati nem biztos hogy alap órajelen zabál annyit hogy keljen neki a 8 as csati.... PCIe plusz 6 pin meg kiszolgál 130 wattot....
ha nincs más korlátozás....
-
Pécsi gyerek
addikt
-
Pécsi gyerek
addikt
Közhely
de köztudott hogy MinDig erősebb tápot ajánlanak hozzá , gondolva a "szar" minőségű tápot használokra ..... Nekem nem szar a tápom , mint írtam volt már benne Rx 570 csak 6 pines tápcsatis..... Amúgy is feszt csökkentek majd kb 120-130 watt lesz a maximum (vagy még annyi sem...) amit zabálhat majd a kártya.... A kérdés még mindig az , hogy elindul e 6 pines tápcsatival ?????
-
Pécsi gyerek
addikt
Üdv skacok
Lassan érkezik egy Msi Rx 570 armor 4 gb , és most vettem észre hogy a tápomon csak 6 pin csati van
a kártyán meg 8 pin
A kérdés , működni fog 6 pinel is , vagy kell egy átalakító hozzá ? (Tudom az átalakítót nem javasolják ,stb , de letojom
...)
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
IGreenViktor #41525 üzenetére
Akkor ha van rá garancia mehet vissza.
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
Balazska90 #41489 üzenetére
Valamiért azt érzem félrebeszélsz
"Nem tudom milyen hűtőt lehet venni a Ryzenre 6ezerért egy biztos : gagyi lesz." (tehát írod hogy nem néztél utána,de biztos gagyi lesz
OK...)
Nem,nem lesz az,mint írta a "főni"
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
gunco0202 #41469 üzenetére
A linkeden a proci hőmérsékletére panaszkodsz
Vegyél 6-7 ért egy torony hütőt probléma megoldva.Van olyan csoport hogy milyen hütőt vegyek ott ajánlanak valamit.A kártyád is allul tudod feszelni,nem nagy ügy,vagy mint én amit csináltam (itt tanácsolták
) egy kis órajelet visszaveszel (50-80-100 majd mindjárt megmondja valaki a tutit) és a feszültséget automatikusan visszaveszi a driver és csendesebb hűvösebb lesz rögtön a kari is.(meg az egész gép is)
Az alaplap biosban betudsz állítani silent, normál,full fokozatokat,én silenten szoktam használni,egy alap kis toronyhütővel,de megnézed a hőfokot,és beállítod ahogy neked jó -
Pécsi gyerek
addikt
válasz
hegegabi80 #41457 üzenetére
Dettó én is
Ha itt nem mondják hülyén halok meg
Amúgy a diafilmeket szerette,de már tinisedik inkább zene megy már ezerrel,meg a GTA 5-ben motorozgat azt imádja kikapcsolja
Na meg a májas kraft az megy,a gépére is kell matricát nyomtatnom,de ez van egyszer gyerek
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
hegegabi80 #41455 üzenetére
"Azt a pár fps-t úgy sem veszi észre" De észre veszi majd a kiscsaj ,egy xeon e5450+ 4 gb ram+Hd 7770 1 gb os régi 775-össel tolta idáig a GTA 5-öt
(tudom te a mostani kártyára értetted
)
Úgy hogy nagy élmény lesz neki még egy ilyen visszafogott Rx 570-el is a játszadozásPlusz amennyire tudtam lecsendesítettem a gépet neki, házventik 700-on pörögnek,2200g gyári hütője is cserélve (mert sok zenét is halgat youtubeon,meg ugye most online tanulnak stb) De ha itt nem adnak útmutatást eltartott volna egy darabig amire kiguglizom hogyan csendesítsek az tuti.
(35% nál már kicsit morgós a venti,lehet ez is bányász kari volt mert a paszta pl csontra volt száradva
,de 28 ért ez van,csak menjen el egy évet akkor már nekem megérte)
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
hegegabi80 #41453 üzenetére
1150 (1280 helyett)1700 (1750 helyett) plusz lehúztam -30-ra az áramkorlátot vagy mit
Auto feszt,meg ventit meghagytam.Néztem játékok közben,stabilan tartja az órajeleket.
Kíváncsiságból megnéztem 1100/1650- en -30% áramkorláton, autó feszen,70-80 wattot írt ki a progija
Azt nem néztem mennyi feszt ad neki autón,mert nem is érdekelt,stabil,csendes, hűvös legyen,meglegyen a kellő fps (kislányomnak lesz 10.-ik szülinapjára,nem hardcore gamer)a többit le....
-
Pécsi gyerek
addikt
Na volt időm babrálni a kártyát,mindent autó feszen hagytam,csak levettem a frekit.A venti nem megy 1100 fölé (automatán hagytam a venti vezérlést is) ,a kártya max 63 fokos,de inkább 55-60 között van játékok alatt.
Csendes, hűvös,stabil minden játék alatt.Biztos elbuktam 4-5 fps-t,de ez most nem szempont,lányom vígan eljátszik majd vele a Minecraft-al,meg a Gta 5 is faszán megy high-on,szóval köszönöm hogy mégegyszer csak nekem megosztottad az infóidat
-
Pécsi gyerek
addikt
Újra pasztáztam az Rx 570 pulse karim, kivolt száradva a régi rajta.Mínusz 4-5 fok,úgy hogy a venti 200-250-el kevesebbet forog.Most is felmegy 70-72 fokra,de csendesebb lett,mert nem teker a venti anyira.Próbáltam a feszt is csökkenteni (1.06-nál járok),meg az órajeleket is lejjebb venni 50-60-al,meg a power limitet is lehúztam maxra (-30%) de ha a Rise of tomb raiderrel játszok a kártya simán megint 70-72 fokos.(azt hittem pár fokot nyerek a beállításokkal) Kb 80-100 wattot ír ki fogyasztásnak,ez így rendben van
Még arra tudok gondolni hogy keveset forog a venti,mert kb 1100-1200 körül láttam amikor ránéztem játék közben.
A házban van 2 db 12 cm-es venti (egy elől,egy hátul) leszabályozva kb 750 rpm-re a csend érdekében
de azért érzem hogy küldik kifele a levegőt.Lehet megbarátkozok a gondolattal hogy nem lesz egyszerre csendes meg 65 fokos
Még egy egyedi venti profillal megpróbálkozom,csak ott meg bukom a zéro ventit,és alapon is 18 %- al forog ...
-
Pécsi gyerek
addikt
Egy Sapphire Rx 570 pulse 4g-nek 72-74 fok terhelés alatt sok?Kb ehhez max mennyi a normális venti fordulat?Akinek ilyen van az próbálta már kicsit finomítani a fogyasztását?(tudom minden kártya más,de kb mit lehet kihozni feszültség csökkentésből,egyebekből?) A cél a minnél csendesebb, minnél hűvösebb kártya lenne?Egy jó magyarázós youtube videó is jól jönne ha tud valaki linkelni
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
varmi2 #41329 üzenetére
Köszönöm szépen mindenkinek,akkor marad így
Amúgy ha lehúzok minden feszt picit meg az órajelekből is 100-150 MHz-et,és akkor is felmegy 70 fokra a kártya,peddig látom a saját amd szoftverben hogy 85-95 wattot eszik a kártya,akkor lehet a paszta kivan száradva?3 éves múlt a kártya eredeti biosos de lehet bányában is volt nem tudom
Ha netán nekilátnák újra pasztázni,akkor a memóriákon lévő gap padokat is kötelező kicserélni?
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #35982 üzenetére
Nosteam
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
Cimbee #35840 üzenetére
Fps huszár az Rx 460- ammal
30-40 fps-nek már örülök.
Mint ahogy már leírták mások (meg az összefoglalóban is levan írva nem véletlen) tudni kell a korrekt ajánláshoz a többi komponenst,meg még minimum hogy milyen felbontáson mennyire maxon akarsz játszani.Anélkűl még is hogy 😀.Kérj bocsánatot ha már front volt nálatok,írd le a hiányzó adatokat,és hidd el,ezek után is kapsz majd választ.
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
tesz-vesz123 #35752 üzenetére
De mükszik
-
Pécsi gyerek
addikt
Most épp a legújabb.19.8.2
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
tesz-vesz123 #35729 üzenetére
A hangja miatt sz..ozzák
-
Pécsi gyerek
addikt
Esetleg aki manapság venne karit
[link]
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
Cingáriusz #35707 üzenetére
Nem éri meg a dupla kártyás rendszer, egy erősebb kártyával jobban jársz.
Az ok :nagyon kevés helyen van támogatva,egy erősebb kártyával az esetek 95%- ban jobban jársz.Felejtős. -
Pécsi gyerek
addikt
válasz
jesszjessz #35613 üzenetére
Az asrock hangos szar a hüttése.Ezt vedd,olcsó jó[link]
Ez most az ajánlott darab az olcsók között. -
Pécsi gyerek
addikt
válasz
MasterMark #35284 üzenetére
És van hogy semmivel
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
Kristof9094 #35244 üzenetére
Majd írd meg milyen
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Battlefield 6
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- E-roller topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest