- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Magisk
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- iPhone topik
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
shakti69
tag
-
Pkc83
őstag
válasz
kisza25 #40106 üzenetére
Hali!
Nekem Arez Asus Dual rx 580 oc van csak 8gb-os.
És bizony melegszik. Alapból játék vagy benchmark alatt 83
fokig is felkúszik, picit alulfeszelve én 75 fokig tudtam levinni
de tovább nem. Van azért hangja de nem olyan vészes főleg
ha fülessel játszol!szerk: Ha van még kérdés csak nyugodtan.
-
lacus83
senior tag
válasz
kisza25 #38960 üzenetére
Nem nem mindegy,de akkor elmesélem hogy is van ez.
Számla/garancia jegy kell!
Alza esetében Akinek a nevére szól a számla az intézhet garanciát,már csak azért is mert ha vissza térítés történik vagy levásárlás az annak a számlán szereplő személynek jár.
Ezt úgy lehet ki kerülni ha az eredeti vásárló és az új tulajdonos között adásvételi szerződés és meghatalmazás is íródik. Addig az új tulaj kb semmit se tud intézni!
Lehetnek kivételes esetek de ez csak az ügyintézőn múlik.De az alapvető szabály az amit leirtam. -
Gyuri27
félisten
válasz
kisza25 #38960 üzenetére
[link] HA többen mondjuk ugyanazt, ráadásul nagy betüs is nagy betüsök is akkor csak van benne valami. De azt csináltok amit akartok.
Aztán mehet a köpködés meg a sirás a topikban. Ami az esetek 90%-ban ordas nagy user error és kicsi vissza olvasással, kereséssel a topikban orvosolható lenne. -
Gyuri27
félisten
válasz
kisza25 #38926 üzenetére
Pár százalékkal csupán (már egy ideje).
De az árakat ne forintban nézd hanem dollárban meg euróban.
Mert ugye ilyen árfolyam mozgásnál erősen tévútra visz.
Meg mint irtam első 1-2 driverrel ez még csalóka is lehet.
A népszerű cimekhez meg játék oldalról (és amd oldalról is) jönnek a patchek.
Ezek meg rendszerint elég sok gyorsulást szoktak hozni.
Másik, hogy új kártya, karácsony, extrém magas árfolyam.
Majd 3-6 hónap múlva lehet erről érdemben nyilatkozni szerintem.Beretvás: a bányász vga tulajok is vásárlás után találják meg a topikot, előtte valahogy nem.
-
gabor9991
addikt
válasz
kisza25 #38905 üzenetére
Surgősnek nem sürgős csak most kiveszem a 1050-et a gyerekek gépéből akkor kellene bele valami mert a 2200 a vega8-cal nem túl erős
Kollégám most vett egy 1660ti-t + új tápot mellé az volt 120ezer körül.Ő úgy gondolja, hogy ha cserél akkor már legyen értelme cserélni.Én nem számol ennyit ilyesmire.
Ahogy írtam, esetemben nem volt igazán semmi sürgető indok a cserére, csak így ünnepek előtt feltettem apróra a 1050-et hátha valakinek pont ez kell, és pont ez kellett valakinek így most gyorsan kell helyette valami.
A 1050-et az rx580 feléért vitték el szóval nekem ez a csere ~27-be fog kerülni, úgy gondolom ennyit megér.
Sokkal erősebb kártyát pedig azért nem is néztem mert ahhoz előbb kell majd a 2200 helyett valami erősebb és a ramokat is meg kell duplázni. -
Norby86
őstag
válasz
kisza25 #38775 üzenetére
Nem tudom mi a natív felbontása, sosem néztem. Végül nem állítottam be semmit.
Abban esetleg te vagy bárki tud segíteni hogy ezt az alzás játékcsomagot hogy tudom aktiválni? Le szeretném tölteni a "Tom Clancy’s Ghost Recon: Breakpoint" játékot, de nem igazodom el azon amit ott leírnak hogy az uplay portálon tudom aktiválni. Azon belül hol? Valaki innen aktiválta már esetleg ezzel az alzás kóddal a játékot? -
hegegabi80
addikt
válasz
kisza25 #38307 üzenetére
Igen én is pont most olvastam vissza és írtad is, hogy sokaknak megy 1750-en, de te nem foglalkoztál vele. Én meg arra emlékeztem, hogy alapból ezen megy és a 6000-es nálunk nem is kapható.
De határozottan emlékszem, hogy egyből 1750-en ment üzembe helyezéskor, most meg 2000-en, az alap 0,9 V feszen, a gpu meg 1245-ön van most 1.05 V-on. Megy egyébként 1V-on is, de néha visszapakolja magát alapra, ezért hagytam 1.05-ön. De még majd kísérletezgetek, ha lesz rá egy kis szabad óráim. -
Balazska90
tag
-
-
Chaser
legenda
válasz
kisza25 #37955 üzenetére
nagyobbat turbózik, sztem azért, ahhoz persze több fesz kell
megnézek ma egy default cpu+vga mérést, ezek a tdp-k lassan ma már viszonyítási alapnak sem jók
és persze 3d markot, ma már odajutok a géphezbanderasz77
kik nem írnak róla jókat?
maga milyen 590-et árul bontatlanként ? -
-
-
válasz
kisza25 #37721 üzenetére
Tegnap este fizettem ki és ma reggel meg is kaptam:
https://www.alza.hu/alza-fiokom/jatekok.htm -
-
-
banderasz77
addikt
-
Chaser
legenda
válasz
kisza25 #37639 üzenetére
már rég, én vttem el az utolsót, de hagytam többször kiugorjon a kosárból, legyen másnak is lehetősége - első kiugrás után valaki élelmes volt, de aztán újra elérhető lett -, még kiugrást engedtem, de mindenkinél _IS_ gyorsabb voltam, így hozzám jött a testvére mellé
uregpapa
570 itx pulse, olcsó, jó
kicsit finomhangolod a világbú' is kimegy és nem darálja le a villanyórát sem -
Chaser
legenda
válasz
kisza25 #37579 üzenetére
"kerregéssel" pontosabban, a kártya működik, és az új táppal a kerregés is jóval kevesebb
az 570-nek viszont nincs kerregése sem, kerregés meg táp-vga alkatrész összeveszés miatt van nálam az már egyértelmű - illetve ebben a lakásban nincs az elektromos hálózatnak földelése, az is "besegíthet", tegnap jutott eszembe -
"Tömeggyártás van, 3év garral kell venni és időben eladni mindent" ezzel maximálisan egyetértek...- nyilván vga-nál, lapnál, tápnál, ssd-nél, ramnál már nem ritka 5-10 év gar -
-
Chaser
legenda
válasz
kisza25 #37523 üzenetére
0,85v@1250-en is ugyanúgy hdd effekt van, ott már kevesebbet kell enni egy 580-nál, de a zafír 570-emnél is, annak 0,95v-on ment, hiába kicsit kevesebb benne a számoló, 0,1v és 12 v 14nm nagyobb difi
hovatovább, az 570 jól megrángatva sem cw-zett semmit, úgy pedig biztos fölé nyal a 0,85v@1250-es 590-nekszerk:
tehát esélyesen gerjed a nitro egyik alkatrésze a ses táppal -
-
Chaser
legenda
válasz
kisza25 #37393 üzenetére
mióta a 19.4.2 van fenn - és adtam a cpu-nak egy kis feszt és megigaztottam a pcie tápcsatit - azóta mindkét kártya ok, bf5-öttel nem tudom mi a helyzet, azzal nem jáccunk'
ha -9e-ért adtad el a játékot jól átvertektele van a fiókom játékkal és gp-vel ( : - persze csak azokat használtam el ami ténylegesen jár -
-
Chaser
legenda
válasz
kisza25 #37342 üzenetére
éjszaka nem zavar a világ zaja ( : nappal is lehet aludni :d
Beretvás
nem jellemző, de most sok mindenbe beleléptem, lehet figyelnek az ufók és 'opatnak a kuponozás miatt ( :
150-200 fps-nél szinte mind cincog, csak itt ugye 15-30 fps volt sp-ben,: és már akkor darált, mikor töltötte a tesztet, sőt, akkor jobban darált, tényleg mintha egy 3,5-es hdd-ről menne a win
meg mikor venti csúszkát állígattam akkor is darált rendesen, amíg el nem halkult végleg :dbanderasz77
tudom hektikus a cw, de egy ventivel teljesen megszűnt, zárlatos volt, nem csoda h brummogtatta a tekercseket, kondikat
úgy rémlik ezeken nagyon könnyű cserélni ventit, direkt úgy vanak kialakítva, ha igen akkor átteszem a jó ventit a másik helyére, ha minden oké akkor veszek mellé inkább, és marad a kártya, ezt tényleg sajnálnámha ezzel is brummog akkor az elektronikával an valami és megy vissza
ahogy a tápot is sajnálnám, játék alatt is elvitte passzívan a 8 magos zent és ezt a dögöt, és kézmelegtől alig volt melegebb, zero cw mellett, ha kicsit berreg a ventije de nincs szükség bekapcsolni akkor nem érdekesBodz
ez jó hír, mármint nem az, h beleléptél te is ( : venticsere talán nálam is megoldja -
Gyuri27
félisten
válasz
kisza25 #37342 üzenetére
Mi nem szoktunk. Probléma?
Én is vissza vittem volna mindent ami nem olyan, nem úgy müködik ahogy a gyàrtó reklàmozza (ahogy annak lennie kell).
Csasztuska: majd mókolok még vele bàstya. Nyugodjál meg ne tedd belém az ideget.
Amúgy kicsit magadnak is köszönheted. A vgara, hütöre is azt mondtam ne. Vgara 580-t, hütöre meg màsikat mondtam. Amúgy meg itt szurkodom a vudu babàt.
Persze lehetel a baràtom. Akkor elkerül a rontàs. Csak hàt ennek vannak anyagi, tàrgyi vonzatai. -
Chaser
legenda
válasz
kisza25 #37339 üzenetére
nem, személyesen visszaviszem ( :
kicsit "ciki" 25-30e-s tápoknál a kerregő venti, mikor kifejezetten halknak adják elő, bq hűtőnél is kicsit "ciki", h minden sz@rt adnak, de am4 lefogatóból olyat, ami nincs is hivatalos tartozékok közt sehol, saját videóikon sem, és csak 90 fokkal elforgatva lehet felrakni, épp nem ér bele a vga-ba ( :
nitronál is "ciki" ha vga-t akarok venni és kapok vele egy 0 gb-os hdd-t is, amit ha akarok ha nem hallgatnom kell ( :
egyelőre hagyom, 2d-ben nincs darálás, hátha elmúlik, de ha nem akkor visszaviszem, és marad a kis 570 egyelőre - illetve felhívom őket hogyha beviszem cserélik-e másikra átfutás nélkül ha visszaviszem, ha igen akkor még lesz egy próba vele, egyébként nem -
most ez egy ilyen sz@rbalépős korszak :d és még kellene egy monitort is vennem, előre rettegek ((( : -
deathtania
senior tag
válasz
kisza25 #37287 üzenetére
(#37286) NdrewSunix és (#37288) Beretvás
Most csináltam a Radeon programban egy fullos gyári visszaállítást, és így már 1366Mhz-et ír ki. Játék alatt is már felkúszik eddig az órajel!
(#37287) kisza25:
Ebben a gépben ez az első dedikált grafikus. Előtte egy 3200g-t használtam pár hétig, de aztán vettem ezt a kártyát, mert pár játék alatt a tuningolt Vega8 nem kicsit elvérzett, utána meg a tuningolt 3200g lett kevés a kártyához, így váltottam egy Ryzen 5 3600-ra, és most vagyok itt. Tegnap este jutott egyáltalán eszembe, hogy utánanézzek a kártyának, hogy esetleg lehet-e tuningolni, így jutottam el idáig, hogy valami nem stimmelt vele, és mint az első AIDA 64 képen is láthatod, ott másik BIOS is van rajta, más a modellszám vége.A cicergés most is megmaradt, annyit változott, hogyha játék futtatás közben kilépek az asztalra, akkor olyanra vált át a hang, mintha "darálva ciceregne". Jobban sajnos nem tudom leírni a jelenséget.
Amint kilépek a játékból, akár csak a főmenübe, már meg is szűnik a plusz hangforrás.
Srácok, nagyon nagyon szépen köszönöm még egyszer a segítségeteket! Így azért pár plusz fps-t nyertem, ha minden igaz...
Az átkapcsolás előtti másik bios-ra érdemes visszatenni a gyári biost, vagy használjam most így egyelőre, és ne abajgassam a kártyát?
-
-
Chaser
legenda
válasz
kisza25 #37007 üzenetére
minden tesztben azt láttam h oc kb nincs, gyárilag meghajtották, zabál az egyéb oc nélkül is
tehát csak "kötelességből" van rajta + 6 pin mert nitro+ ?
akinek van nitroja, elindul 1x8 pinnel is?Barell
ha 1350-en akarod hajtani lehet bekér annyi feszt - sztem nem sok értelme van azzal kjnozni a kártyát -hegegabi80
mielőtt belekavarodnánk, 570-ed van?
nálam utolsó 3-4 stat 0,95v@1250mhz - ez gpu függő, megy-e ennyin vagy több kell neki -, többi statot pedig ennek függvényében vittem le, gyári órajeleket hagytam, tehát 0,9v-0,8-0,85v-0,8v, az első stathoz nem lehet hozzányúlni, az gyári 0,75 körül van
ram feszt nem bántottam, átírtam az 1500-és értéket 2000-re, úgy megyszerk:
norbiphu
honnan vetted?
ufosóknál sokkal jobb kártyát kapsz olcsóbban, sapphire pulse és nitro+ 590, utóbbi kerül annyiba mint az 580 armorod -
syberia
veterán
válasz
kisza25 #37007 üzenetére
1450 MHz fölött még 1.1V környékén is éhes lesz a kártya, tegnap a benchmark közben kb 240 Watt összfogyasztást mértem. Vagy az nem is sok?
(#37008) hegegabi80: Nálam az RX 580 Nitro+ 1V-on 1300 MHz-et tud, ez játékban is stabilnak tűnő órajel, nagyon alacsony fogyasztással és hőfokokkal.
-
hegegabi80
addikt
válasz
kisza25 #37005 üzenetére
Igen azt tudom, de ott csak az fps-t írja ki. A többi is jó lenne, főleg így teszt alatt, gpu memróia használat rpm hőfok stb.
Chaser: akkor lehet már pakolom is le 1V-ra. Esetleg egy képet tudnál dobni wattmanról neked hogy van belőve?
memóriánál is kell csökkenteni a feszt, vagy ott maradhat? vagy ha tolom fel ott növelni kell?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Óvodások homokozója
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Futás, futópályák
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Donald Trump azt mondja, hogy megtalálta a TikTok vevőjét
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest