- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- Mobil flották
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DravenMoral
senior tag
válasz
NdrewSunix #48066 üzenetére
Rossz biost rakott vissza.
Egy és ugyan az a kártya ki szokott jönni 2-3különböző ramokkal is akár, nagyon oda kell figyelni, hogy neked melyik az. -
bobalazs
nagyúr
válasz
NdrewSunix #48066 üzenetére
Helytelen bios, vagy a memória időzítései már nem felel meg a gpunak.
-
DravenMoral
senior tag
válasz
NdrewSunix #48064 üzenetére
Szia.
[link]
Tekintve, hogy dual bios-os a kártya, így nem fogod tudni elrontani.
A listából nyilván azt a biost szedd le, ami a te kártyádhoz van!
Itt arra is figyelned kell, hogy a te kártyád milyen ramokkal van szerelve!
Megtalálod a kártyád nyák lapján a kártya pontos típusát. -
Pferi
senior tag
válasz
NdrewSunix #44678 üzenetére
Nem azért linkeltem hogy bárki is megvegye, hanem a brutálisan elszállt ár miatt.
Ugyanilyen VGA-k vannak 2 gépemben is, tökéletesen működnek, 40.000 körül vettem mindkettőt anno... -
bepken
veterán
válasz
NdrewSunix #44651 üzenetére
-
bepken
veterán
válasz
NdrewSunix #44648 üzenetére
ha jól gondolom, nem elég annyi, hogy átírom az egy "Core clock" értéket ebben az ablakban: [kép] - kipróbáltam egyébként, FurMark-ot tudtam ismételten csak így hirtelen elindítani és kb fél perc után fekete lett a képernyő aztán leállt a program.
ajjajj...lehet mélyebb ez, mint gondoltam :/
-
bepken
veterán
válasz
NdrewSunix #44638 üzenetére
-
bepken
veterán
válasz
NdrewSunix #44634 üzenetére
előfordulhat vajon az, hogy szándékosan lett így lefolytva a kártya...mert mondjuk egyszerűen nem bír többet és így nem jönnek ki azonnal a vásárlást követően a hibái? vagy ne forgassam magam ilyesmivel
-
bepken
veterán
válasz
NdrewSunix #44632 üzenetére
kezdettől gyanús amúgy, hogy FurMark felváltva ír RX580, majd RX570-et gyakorlatilag random
de ennek nem tulajdonítottam nagy jelentőséget.
illetve tényleg nagyjából elég volt eddig mindenhová ez a teljesítmény is, de ezek szerint jóval többet kellene tudjon. illetve remélhetőleg tud is, csak be kellene állítanom valamit
még annyi, hogy a bios switch most (elvileg) performance-ra van állítva - felülről nézve jobbra van húzva. lehetséges volna, hogy az én kártyám esetén pont ez volna a silence mode?
szerk.: a kártya pontos előélete sajnos nem ismert, de az eladó (vagyis inkább közvetítő) szerint játékra volt használva a kártya. így viszont még az a gyanú is felmerült már bennem, hogy talán valami bányász bios van rajta? (bocsi, ha nagyon hülyeséget írok xD)
-
FoLey-v
addikt
válasz
NdrewSunix #44627 üzenetére
Nem nekem elég a GTX 1070 is. Szerencsére nagyon jó árban vettem egyik haveromtól.
Ennyiért a jóég sem veszi meg ha csak nem hozzáértő. Legalább nyárig ilyen lesz a helyzet sajnos. -
popey37
addikt
válasz
NdrewSunix #44605 üzenetére
azt nem piszkáltam. amit az amd szoftver beállitott.
-
válasz
NdrewSunix #44585 üzenetére
Ennyiben jobb a konzol - az aktuális generációt ott sem lehet kapni, de legalább az előzőt igen
-
varmi2
nagyúr
válasz
NdrewSunix #44577 üzenetére
Mivel semmihez nem nyúlnak a bányászok csak a memória időzítéshez. Így a játékokba semmi hátrány nem ér, sőt, valamennyivel több az fps is, is javul a memória időzítés.
Amoddolt biost a driverek nem fogadják el, és 43-as hibakóddal letiltják a kártyát. De ez enm gond, mert van az atikmdag pacher nevü progi, ezth ha lefuttatod, akkor megjavítja, átveri a drivert. ÉS használhatod a kártyát, úgy, mintha nem is lenne moddolva. Az rx580 meg még ezt a 43-as hibát sem produkálja, moddolt biossal sem. -
Ellia
addikt
válasz
NdrewSunix #44577 üzenetére
Ezek a kártyák többsége dualbios lehetőséggel jön, megoldható könnyen a váltás - a kérdés az, hogy megéri-e pár darab kártyával néha bányászni (véleményem szerint abszolút nem).
-
varmi2
nagyúr
válasz
NdrewSunix #44575 üzenetére
A moddolt biossal is tudsz ugyanúgy játszani. Csakk a memória időzitését módosítja, semmi mást.
-
válasz
NdrewSunix #44561 üzenetére
-
válasz
NdrewSunix #44557 üzenetére
Milyen táp? Ha egyágas, akkor csak a kábel terhelése. Ha többágas, akkor lehet gond a szimpla kábellel.
-
MasterMark
titán
válasz
Minél több a kábel, annál nagyobb az effektív keresztmetszet, annál kisebb terhelést kell elviselniük az egyes szálaknak.
Ergo jobb, ha külön kábellel van rákötve.
Ettől függetlneül mivel úgy van megtervezve a táp, hogy egy kábelről is rákötheted, ezért erre fel lett készítve és egy kábel is bőven elbírja a terhelést. (Minőségi tápot feltételezve.)
-
Csupingo
veterán
válasz
Max. annyi, hogy a kábel végén a csatlakozónál, ahol kétfelé van osztva (6+8), ott jobban melegedhet ilyenkor. A tápban gondolom forrasztva van, az megbízhatóbb mint egy sajtolt kötés.
Ritka, hogy ebből baj lesz, ahhoz eléggé alul kell méretezni a dolgokat. Persze a neten azért találni képeket megolvadt csatlakozókról, átalakítókról, stb. -
Speed®
titán
válasz
NdrewSunix #44530 üzenetére
Ahh, sry, kevertelek popeyjel ;p
Nálam 6.10-3880 van, ez látja,
legfrissebbel nem próbáltam.. -
Speed®
titán
válasz
NdrewSunix #44528 üzenetére
Legfrissebb WHQL, teljesítmény hangolás/kézi mód, alatta speciális vezérlő részeken Pstate/fesz állítás GPU/RAM téren, jobb oldalt meg a TDPkeretet lehet piszkálni
-
Speed®
titán
válasz
NdrewSunix #44519 üzenetére
Most nézem, nem ez kell neked..amúgy fals az összes, ill. a GPU értéket látod..értékekre amik nem kellenek, shift+del, tisztább lesz a kép, ld. pl. saját. Ha nincs hasonló GPU VRM Temperature értéked, utolérte a spórolás az 570re a GamingXet is..
-
Speed®
titán
válasz
NdrewSunix #44517 üzenetére
Melyik mennyi, attól is függ..előbbi lesz tippre, utóbbi a vRAM VRMé.
-
Speed®
titán
válasz
NdrewSunix #44515 üzenetére
Mivel monitorozod? Vagy az 570re már nem jutott VRM szenzor?
A vRAM OC alapfeszen nem árthat, max. hibázik, ha nem bírja el. -
Speed®
titán
válasz
NdrewSunix #44513 üzenetére
4/8GB? Fesz..amíg tudod hűteni, de ez a VRMre is érvényes, hiába hűs a GPU a korrekt borda miatt, ha alatta elfő a VRM. Maga a Polaris nem szeppen meg 1.225V 24/7 fesztől sem..csak nincs értelme, mert elszáll a fogyasztás az egekbe.
-
Danecay
addikt
válasz
NdrewSunix #44482 üzenetére
Igen, ez olyan mint a tőzsde. Ha tudnám, hogy 2 hónap múlva visszaáll a rend, akkor én is eladnám az én példányomat ~100e Ft-ért, és amennyiben készpénznek lehetne venni azt, hogy pl. a RTX3060 100e Ft körül vagy alatt debütál majd, ami nyilvánvalóan nem így lesz, akkor én is kivárnák és vennék egy generációkkal újabb kártyán ugyanannyi pénzért
-
N_A_S
veterán
válasz
NdrewSunix #44472 üzenetére
Evvel a hűtéssel kényelmesen viszi azt az órajelet ami az adatlapomon van, nem is feszelem, sztem 1080P-re ez a kártya tök elég.
-
N_A_S
veterán
válasz
NdrewSunix #44470 üzenetére
magasabb beállításokkal is több FPS-t tud, mint a Polarisaim. 1070Ti szintet hozza nagyjából (így OC-zva)
De itt egy jó vidi: [GTX 980TI vs RTX 2060 vs RX 590 vs RX 580 | Tested 13 Games |]
-
N_A_S
veterán
válasz
NdrewSunix #44468 üzenetére
-
paprobert
őstag
válasz
NdrewSunix #44447 üzenetére
Na akkor ezért késik az Intel és az AMD a DDR5 bevezetésével. Minden legyártott chipet felszív a Polaris gyártása...
-
lacus83
senior tag
válasz
NdrewSunix #44456 üzenetére
Gondolom kínába
valamilyen szinten a most kialakult helyzetre való tekintettel értem én hogy mindenre ugrik a nép.
Egy hw infó sokat segítene,gpu Z azt ír amit akar.
Sajnos elég sok az ilyen,habár lassan már ennek is örülni kell majd.
Elvből nem vennék most pl aprón 4 évvel ezelőtti megjelenéskori áron RX 480/580at.
A legutolsó Nitro+ 480/4Gb 40kt kértem garral,az MSI 580/4Gbm ért 45kt most ez bőven felette több évesen gar nélkül.
A 8Gb verziók meg horror. -
válasz
NdrewSunix #44454 üzenetére
Ezen felül DDR5 van rajta, és DVI kimenet. Na jó, azt nem írja, milyen fajta...
-
El Diabl0
tag
válasz
Ez ilyen kínai izé lehet mint a 2GB-os rx560... Sajnos pár napig volt ahhoz szerencsém.
-
válasz
Keressem a hibát? Nem inkább azt kéne keresni, ami nem hiba?
-
varmi2
nagyúr
válasz
Ez eléggé hulladéknak látszik, a gyárt szerint kevesebb vagy egyelő 2Gb rammal, ők sem tudják, hogy mit gyártanak
-
ist89
csendes tag
válasz
ajaj
-
parkasz
senior tag
válasz
NdrewSunix #44442 üzenetére
Köszi mindenkinek!
Én is a hőmérsékletére gyanakszom.
-
N_A_S
veterán
válasz
NdrewSunix #44409 üzenetére
Nem tudom, 2. tulaja vagyok, de sztem 2-3 év körüli.
-
MasterMark
titán
válasz
NdrewSunix #44400 üzenetére
Eszközkezelővel tallózd be ezt is, vagy telepítsd az inf-ből. De látom már sikerült.
-
N_A_S
veterán
válasz
NdrewSunix #44400 üzenetére
Kábel nem lehet?
-
MasterMark
titán
válasz
NdrewSunix #44385 üzenetére
Kicsomagolod a drivert, és ott van benne a fájlok között: \Packages\Drivers\Audio\HDMI\WT64A
-
Mizol29
senior tag
válasz
NdrewSunix #44385 üzenetére
Nekem sincs fent az adrenalin és mégis van hang hdmi-n keresztül. Nem tudom nálad mi lehet a gond.
-
stigma
addikt
válasz
NdrewSunix #44379 üzenetére
Hi, köszi az infót. akkor a 20.12.1-et kipróbálom + OverdriveNTool kombót.
-
Joccc07
addikt
válasz
NdrewSunix #44360 üzenetére
Köszönöm, ez hasznos volt.
-
shakti69
tag
válasz
NdrewSunix #44332 üzenetére
Nagy difi nem lehet.
Nem silent: 1560 / 2100 MHz, silent: 1545 / 2000 MHz. -
Beretvás
veterán
válasz
NdrewSunix #44332 üzenetére
Azt nem erőltettem. Így csendes hűvös.
-
Beretvás
veterán
válasz
NdrewSunix #44326 üzenetére
Melyik másik?
-
Beretvás
veterán
válasz
NdrewSunix #44322 üzenetére
Igen. Silent bioson.
-
Bossp
addikt
válasz
NdrewSunix #44299 üzenetére
Amit le tudsz hűteni :D
-
N_A_S
veterán
válasz
NdrewSunix #44285 üzenetére
és még rá is fizetsz gondolom..
Cp2077 megy kb 35 perce, végig tartja az órajeleket 150W-160W körüli fogyasztás mellett (driver szerinti).
-
Csupingo
veterán
válasz
NdrewSunix #44285 üzenetére
Lassan beelőzi azt is.
-
N_A_S
veterán
válasz
NdrewSunix #44283 üzenetére
most kezdtem el tesztelni...
-
Snaydy14
csendes tag
válasz
NdrewSunix #44270 üzenetére
Bocsi javított a telefon, a render ahogy elindul.
Bármi ami 3D alkalmazás akad a hang. Nem tudok rájönni hogy mitől. -
Beretvás
veterán
válasz
NdrewSunix #44263 üzenetére
Engedd el, bántja a lelkét ha nem neki ad igazat mindenki..
-
ist89
csendes tag
válasz
NdrewSunix #44260 üzenetére
"Hosszútávon nem biztos, hogy jó az állandó ki-bekapcsolás." na faxa,megint ott tartunk hogy én azt mondom azért van a 0 DB-s hütés hogy használjuk,most pl böngészek az rx 570-em 40 (fok) körül van, ha kell ha nem huzzam manuálban ventit 50 %-ra csak had menjen?
Nekem erről régi idők jutnak eszembe,mikor az fx 5800-nak megfelelő quadró(fx 2000)t nem tudtam elhalgatattni,mert 20%-n is úgy sipolt hogy az már fájt...
-
F.B.I.
veterán
válasz
NdrewSunix #44256 üzenetére
Kösz! Ez így megvan, csak azt nem értem, hogy miért mutat a hwinfo szinte minden teszt alatt current feszültség értéknél ugyanannyit, automata fesz alatt,?
Tehát állapot 4-től állapot 7-ig tartó órajelhez, a teszt alatt ugyanazt a feszültséget?
És miért nem tudom manuálisan az állapot 7-hez tartozó feszültséget 1150 felé vinni? -
törölt tag
válasz
NdrewSunix #44217 üzenetére
Pedig bizony sokan jelentik a csalós topikban, hogy olyan vágta át őket, akinek sok éve, és sok pozitívja van!
-
ist89
csendes tag
válasz
NdrewSunix #44217 üzenetére
50+ ne már,nekem csak 5 van,de senkit nem b@sznék át 1 forinttal sem...
-
Norby86
őstag
válasz
NdrewSunix #38838 üzenetére
Fura, én sajnos nem bírtam még működésre bírni a Tom Clancy's-t, továbbra is elindul, megy pár másodpercig aztán kifagy a kép. Az a fura hogy ha a feladatkezelőt megnyitom, majd vissza kattintok a játékba újra megy a kép egy pár másodpercig aztán újra megfagy. Ugye tegnap ez írta ki hogy nincs elég videó memória. Már azon is filózom leszedek egy gpu tesztelőt és megnézem nem e a kártya hibás (amilyen szerencsém van fogtam már ki elég sok hibás cuccot). Csak nem tudom hirtelen melyik gpu teszterrel érdemes nekifutni.
Ha viszont minden oké, én is teszek egy próbát az általad említett driver-al.Hasonló nálam is a szitu. Előzőleg az RX 460-as videokártyámmal ha jól emlékszem flottul ment a GTA V. Mondjuk pontosan nem emlékszem már milyen beállításokkal, de full hd-ban úgy emlékszem, ugyan ezen a gépen.
-
droti25
őstag
válasz
NdrewSunix #38830 üzenetére
Köszi az infót
-
droti25
őstag
válasz
NdrewSunix #38826 üzenetére
KB 2.5 méterre vagyok a géptől, szóval még 65%nál sem hallom a ventit. Főleg azért mert az I5 4590 Proci gyári ventije elnyomja 😄
Élettartamát a kártyának ventilátornak nem csökkenti nagyon, hogy non-stop megy ha a gép be van kapcsolva?
-
HSM
félisten
válasz
NdrewSunix #38820 üzenetére
16GB untig elég. Nekem most 12GB is, még úgy is, hogy néha megy játék mellett a böngésző, bár így már van, hogy azt be kell zárjam, hogy jól menjen a játék. 8GB-al böngésző nélkül is volt, ami rosszul futott, 16GB-al a böngésző is mindegy volt.
-
HSM
félisten
válasz
NdrewSunix #38815 üzenetére
Hogyne.
Kér memóriát, nincs miből adni, összeesik, vagy maga a win10 lövi le, hogy fontosabb folyamatok ne essenek össze.
Ezen valameddig segít a virtuális memória, de az nagyságrendekkel lassabb még NVMe SSD-n is. -
Danecay
addikt
válasz
NdrewSunix #38815 üzenetére
Szerintem ott nem a "kevés" RAM lesz a gond.
-
HSM
félisten
válasz
NdrewSunix #38810 üzenetére
8GB nem túl meglepő módon már évekkel ezelőtt is szűkös volt.
-
Mizol29
senior tag
válasz
NdrewSunix #38810 üzenetére
"Tényleg ott tartunk már, hogy egyes játékok nem mennek 8GB Rammal?"
Én is nemrég váltottam 8gb-ról 16-ra, de én sose találkoztam olyannal, hogy 8gb ne lett volna elég. Még olyan játékoknál sem volt gond ahol 16gb volt az ajánlott.
-
Norby86
őstag
válasz
NdrewSunix #38784 üzenetére
Az 580 valóban jobb lett volna, de arra nem volt garancia itt PH-n, max ilyen 1 hét. Amióta az RX 460 2,5 év után csak úgy megadta magát azóta nem merek 1 hét garanciával videokártyát vásárolni.
Este mondjuk változások voltak, mert a vsync-et bekapcsoltam és egyből nem akadozott full hd-ban a GTA 60 hz-en. Viszont ahogy elkezdtem játszani vele már úgy az ötödik perc környékén járhattam mikor fogta és kifagyott a kép. Nem reagált semmire csak úgy oda fagyott.
Igen, DDU-val csökkentett módban szedtem le az előző driver-t.Gondolkodtam már gép cserén, csak még pénzileg nem szántam rá magam. De ezek után még inkább elgondolkodom. Ami biztos hogy ebbe nem vennék még 8 GB DDR3 ramot amikor már DDR4 rammal szerelt sokadik generációs intel lapokat árulnak.
Mondjuk alaplapból sem tudom melyik lenne egy ár/érték arányban jó választás, de ezt majd másik topikba megkérdezem.Ez új nekem hogy nem komálja a Radeon-t a GTA V. Mondjuk ha már erre a kártyára esett a választás valahogy jó lenne megoldanom a problémát. Ugye mint fentebb írtam, nem szándékozom + 8 giga ramot venni ebbe a 3. generációs intelbe mert egy éven belül úgy is vennék új gépet.
Engedélyezve van, automatikus méretállítással. Esetleg állítsak be neki fix 16 gigát? Mit javasolsz? Illetve a videókártya driver-ben nem érdemes semmit állítani?
-
Mizol29
senior tag
válasz
NdrewSunix #38791 üzenetére
Én FullHD-ban játszok high grafikai beállítások mellett. Jelenleg GTA5 és Division2.
-
sb
veterán
válasz
NdrewSunix #38741 üzenetére
Ezé' kéne:
Így néz ki egy sima netezés vagy bármilyen nulla terhelésű tevékenység közben ha ki van kapcsolva. Plusz ahogy írtam, 47 fok helyett 60.
Ahol vált a grafikon ott bekapcsoltam, addig 1000-1200MHz-en hajtotta böngészés közben is.Ez egy sima böngészés logja...
@paprobert:
Nálad ha bekapcsoltad a régi driverben akkor úgy maradt?
Nekem restartnál, de újabban menet közben (monitor standby-nál vagy a jó ég tudja minél.. más nem történik igazából) is kilövi sokszor.
Csak azt veszem észre, hogy megy a venti mert melegszik a kártya. -
paprobert
őstag
válasz
NdrewSunix #38741 üzenetére
Mert az a dolga hogy visszavegye.
-
Norby86
őstag
válasz
NdrewSunix #38721 üzenetére
Oké, köszi, akkor így csinálom.
-
paprobert
őstag
válasz
NdrewSunix #38720 üzenetére
Igen, de ez a gomb annyit tesz, hogy lenyitja a Power limit csúszkát. Nem veszi egyáltalán vissza az órajeleket.
Illetve ha a nyelvet átrakod angolra, akkor máris "Power tuning" néven fut ugyanez a gomb, ami nekem azt mondatja, hogy az AMD még félre is fordította.
-
Ateszpapa
addikt
válasz
NdrewSunix #38700 üzenetére
Igen, mert a fiamnak adom az 570-est.
Bocs, elírtam 580-ast lesek majd használtan.
-
Pferi
senior tag
válasz
NdrewSunix #38626 üzenetére
Nem ügyes, hanem erős volt, ha azt a fémlemezt meg tudta hajlítani...
Esetleg szereld le azt a fémlemezt és satuban óvatosan meg lehet oldani. -
hegegabi80
addikt
válasz
NdrewSunix #38598 üzenetére
Sajnos nekem az se segített. És igen használtam a keresőt is, de sajna semmi, random időközönként visszaáll defaultra. Van amikor játszás után, de van olyan, hogy nem is indítok el játékot csak netezek és néhány nap-hét után megint vissza.
De részben megszoktam, mert rx460-nál is csinálta még régebben is. -
droti25
őstag
válasz
NdrewSunix #38594 üzenetére
Játékot, xpass-t hol érdemes eladni?
-
Danecay
addikt
válasz
NdrewSunix #38589 üzenetére
Nem vitának szánom és nem is fogok most utánakeresni, de nem rémlik, hogy 35e Ft-ba állt volna meg korábban ez a kártya kuponostól mindenestől, még talán úgy sem vagy maximum úgy, hogy a kapott játékok ára levonásra került a kártya árából hiszen az önmagában is érték. Na most esetünkben amennyiben a 43e Ft-os vételárból levonjuk a 17e Ft értékű játékot, akkor azt kapjuk, hogy 26e Ft-ba kerül a kártya.
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
NdrewSunix #38543 üzenetére
Azóta folyamatosan volt tesztelve BF1, BF5 és Ghost Recon Wildlandsel, eddig hibátlan
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
NdrewSunix #38518 üzenetére
huh szuper ez a videó
sikerült a rog strix rx480-as kártyámat feltornászni 1410mhz-re 1100mV mellett
köszi szépen -
Pierce2034
újonc
válasz
NdrewSunix #38506 üzenetére
Egy Thermaltake Hamburg 530W tàpom van. Elvileg elég hozzà.
-
HSM
félisten
válasz
NdrewSunix #38487 üzenetére
Nem feltétlen baj az. Drága hobbi. Mondjuk a fülesem nekem sem túl drága, a 30K-s HyperX Cloud-al elégedett vagyok. Simán kihozta a különbséget felsőkategóriás hangkártyák között is, mondjuk azt még a 10+ éves feleennyibe kerülő Sennheiser fejesem is.
-
Csupingo
veterán
válasz
NdrewSunix #38487 üzenetére
Ha te vetted volna azt a Sennheiser fejhallgatót, biztos hallottad volna a különbséget.
-
HSM
félisten
válasz
NdrewSunix #38485 üzenetére
Hát ahhoz, hogy szépen szóljon a fülesem.
Nem szeretem az alaplapiak dobozhangját.
-
HSM
félisten
válasz
NdrewSunix #38483 üzenetére
Miért lennék DJ vagy zeneszerző? Sehol nem írtam, hogy az lennék.
Nekem is van két darab 18 centis, plusz egy 12-es ami besegít, mind igen csendesre beállítva, egy speciális, 60 000 forintos házban ami erre van kihegyezve, de azért nem mindegy, a VGA-ról 180 vagy 220W-ot kell kiszellőztetni.
A teljesítményre reagáló "elég" ventivel éppen az a baj, bukod a csendet ha terhelés van. -
HSM
félisten
válasz
NdrewSunix #38477 üzenetére
Direkt kiemeltem, hogy így mindössze 4,5% sebességről lemondva egy halk, de határozottan hallható kártya helyett kaptam egy olyat, amit NEM IS HALLOK dolgozni játék közben. Szerintem ez egy lényeges difi.
A megtakarításhoz számold hozzá, hogy kevesebb hőt termel a házba, ezáltal kevésbé terheli/melegíti a tápom, kevésbé melegíti fel a drága alaplapom és a közelben lévő 80 000 forintos hangkártyámat, ez anyagilag sem elhanyagolható szempont, hogy ezen alkatrészeim várható élettartamán is jelentősen javítok közben.
(#38478) Asbee: Pontosan.
Nagyon élvezem amúgy, hogy ennyire csend marad játék közben, 1200-1300 rpm és közben hűvös, pont kimarad az az 1500rpm körüli tartomány amikor elkezd erősödni a venti szélzaja.
(#38479) nrg_52: Én is emlékszem rá. De attól, hogy egy égő vagy porszívó sokat fogyaszt, még nem kell a gépemnek is.
-
kisza25
félisten
válasz
Zaj, hő, élettartam....
-
Asbee
veterán
válasz
A zaj inkább ami meghálálja, már akinek fontos. Én is belőttem úgy, hogy játékok alatt 1366mhz mellé, kap olyan 1040-1050mV- ot. Ez olyan 70-80mV különbség a gyárihoz képest. A fogyasztás nem érdekel, de nyugis este a fülem meghálálja.
72 fokig elengedve, saját ventiprofillal így alig hallani a gépet játék alatt.
-
kisza25
félisten
válasz
NdrewSunix #38438 üzenetére
Ezt a hűtést megveszed, akkor jódarabig rá tudod rakni a next kártyákra és jobb, mint bármelyik gyári.
Ezeket a hűtőket még akkor kezdték gyártani, mikor még nem adtak értelmes hűtéseket gyárilag. Nekem is volt régen -
hangya7
tag
válasz
Hát, ha valaki elcseréli velem a dobozos RX 580 8Gb Pulse-omat egy 8Gb Nitro+-ra + 5eFt-ra (kb max ennyiből veszek 2 PWM-es ventit) akkor more than welcome. Bár sokan nem fognak erre az ajánlatra ráugrani szerintem
@csiga8 : Inkább P12, annak nagyobb a statikus nyomása, így könnyebben áttolja a bordákon a levegőt.
@ Daffni2 : Oooops, ezt tényleg nem láttam, bár nem szertném majdnem megduplázni a kártya értékét
-
csiga8
senior tag
válasz
Artic F12 PWM PST kb 1400-1600 Ft/db.
2 db lemezcsík 0 Ft, de van vele mondjuk 2 óra meló ( szöszmötölés, méretre vágás és hajlítás) sörözgetve, cigizgetve.
Persze ez csak annak, akinek van rá lehetősége otthon, és látott már ( élőben, nem csehszlovák rajzfilmen ) fogót, fúrógépet, satupadot, stb.
Hogy mennyi lenne a + ráfizetés, azt nem tudom. Az sem rossz ötlet, de ha valamiért a venticsere a jó megoldás, az is járható út szerintem.
Egyenlőre jól elvagyok a negatív offsetelt Nitro+ RX580-al, és a következő kártyám is hasonlóan csendes lesz, szerintem az is Nitro+ lesz. Majd. kb 1 év és szépen beesik az ára.
-
Speed®
titán
válasz
NdrewSunix #38292 üzenetére
Addig babrálhatod, míg amiatt nem lesz tégla ;p Nyilván ha nem bizonyítható a babra miatti meghibásodás, tesznek rá. Egyébként amíg vissza tudod állítani a másodlagosból a maint, semmi nyoma nem marad..
-
Speed®
titán
válasz
NdrewSunix #38286 üzenetére
Az SE és a sima egykutya, a másodlagos minerBIOS
szűkebb időzítéseiben tér csak el. Szóval nyugodtan alapul veheted a Nitro+ eredményeket. Vagy vehetsz az árából gyorsabb karit is.. -
nrg_52
addikt
válasz
NdrewSunix #38284 üzenetére
Azt hova akarod meg huzni?
-
Speed®
titán
válasz
NdrewSunix #38284 üzenetére
A keresőt használó usernek tuti lesz
-
LK
addikt
válasz
NdrewSunix #38251 üzenetére
-
válasz
NdrewSunix #38217 üzenetére
En sem fuzok hozza sok remenyt, ugyh holnap vissza is viszem. (Bar nekem majd mind1, 48,5k volt kuponozva, ugyh csak amiatt raktam fel, mert elsore is nagyon kezes barany volt, es ezt tudva hatha kell vkinek)
-
válasz
NdrewSunix #38213 üzenetére
1400@970mv
63-65fok és 900-950rpm, szóval ez így már igen barátságos.
amit viszont nem értettem, hogy lentebb vettem a frekit és hagytam ugyanannyin a feszt, ettől elkezdett fagyni...
szóval köszönöm a motivációt, így már vidámság lesz a pulsezal is!
a nitrot meg felraktam mielőtt visszavinném, de sajnos nagyon drágán vettem, így úgy sejtem,nem lesz új gazdája...amit sajnálok, mert a 3 kártya közül ami most volt nálam az volt a legszimpibb.(egy rx 580 spec ed volt nálam 3-4hétig, de az olyan iszonyat hangú volt, hogy gyorsan eladtam)
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Battlefield 6
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- E-roller topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- További aktív témák...
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest