- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Fotók, videók mobillal
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
N.Ferry
senior tag
válasz
Tökmindegy #25204 üzenetére
Nekem tetszene az ötlet,de az asszonynak lehet hogy nem...
Márkában van valami ötleted vagy tapasztalatod? -
gombcomp
senior tag
válasz
Tökmindegy #25058 üzenetére
Mellesleg az a bizonyos topic olyan halott amennyire csak lehet,egy hónapja
senki sem írt oda.
Csípem,amikor valaki topikot hoz létre úgy,hogy semmi köze a témához... -
eszakas
őstag
válasz
Tökmindegy #24526 üzenetére
-
Cole86
senior tag
válasz
Tökmindegy #24410 üzenetére
Sajnos egy 600as márkás beles táp nem elég neki, akkor egy 750raider sem.. mind2vel próbáltam..
Amúgy pedig ,ha van rajta fesz zár akkor olyan programban tud jobban menni, ahol nincs 100%ig izzasztva a gpu vagy magas az fps alapból is..
Én ha ennyiért veszek egy kártyát akkor elvárom ,h ne egy kicsit +tuningolt 7950es szintjét hozza, mert hülye azért nem vagyok..
ennyi
Eszakas : majd adok én neked, SZÓÓÓJÁÁÁ!
-
Cole86
senior tag
válasz
Tökmindegy #24404 üzenetére
Nem tűnsz túl hozzáértőnek már meg ne haragudj.. itt 10emberből 9nél feszültség zár van és nálad nincs egyedül.. ezek után nem érzem ezt túl reprezentatív aránynak ,de te csak istenítsd ,mert olyanod van...
-
Cole86
senior tag
válasz
Tökmindegy #24402 üzenetére
Nálam eddig kb 4 darab volt (több) helyről és mindegyik beépített feszültség záras volt.. szintén ilyen ugró deszka effektel, h lekapcsolás után visszaállt..
Szerintem egy ilyen értékű kártya, főleg ha tuning bajnoknak és feszültség állíthatósnak reklámozzák, akkor eléggé szánalmas ez..
Hogy neked egy régebbi darabot adtak el, ami még nem ez a széria volt az 1 dolog.. attól még az összes új asus 7970 dc2 ill top tulaj látja ,h egy rakat x*r..
Szóval ez a másnak is jó, ennek inkább nézzél utána a fórumon.. nekem jó páran panaszkodtak már ,h az összes az volt náluk is..!
Aki ezt nem hiszi el, az megérdemli és vegye meg nyugodtan!
-
Cole86
senior tag
válasz
Tökmindegy #24325 üzenetére
Hát igen.. tieden nincs még fesz zár ... gondolom nem mostani vétel! Azok még jó karik voltak, sajnos ez van...
köszi
-
Cole86
senior tag
válasz
Tökmindegy #24322 üzenetére
ez pl tökéletes... kis pics* program...
úgy kiderülne... amúgy meg lehet a játékban nincs kiterhelve maxon, ezért nem dobott ki még téged... kell alá proci és gpu igényes program/játék..
-
Cole86
senior tag
válasz
Tökmindegy #24319 üzenetére
Mekkora feszt kap terhelés alatt a kártya? Kérlek csinálj már egy gpu-z screenshotot...
Sensor fülnél mutatja az értékeket..
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
Tökmindegy #23478 üzenetére
ha mi itt annyira hülyék vagyunk mint ahogy állitod akkor szerintem keress külföldi forumot,hátha okosabb leszel
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Tökmindegy #23469 üzenetére
Add el azt a sz@rt ahogy fogalmaztál az nvidia oldalon.
Még mindig a fos 7970 küzdesz?
Add el, nem való neked...
Várnak sokan a zöldeknél biztosan.(#23477) Tökmindegy Természetesen végig olvastam, nem csak itt, hanem a Kepler fórumon.
Nincs ezzel semmi baj.
Egy valamit nem értek, hogy ott lefikázod ezt a kártyát hogy ilyen szar olyan szar, és még mindig ezzel szenvedsz?
Így hogy várhatsz segítséget másiktól ha maga a termékkel nem is vagy elégedett?
Előfordul az ilyen, csalódtál benne.
Én a helyedbe eladnám és vásárolnék nvidiá-t.
De nem vagyok a helyedben... -
haddent
addikt
válasz
Jó, ha utánnaolvastál, akkor jó, nem érhet meglepetés, ha pedig nem ért meglepetés, akkor szerintem fölösleges az ilyenfajta (főleg ilyen stílusú) eszmefuttatás ide...
Gyanúsan "zöld szagú" a mondandód lényege és stílusa is, ami nem baj végülis, szíved joga, csak nem kell egyoldalúan beállítani a dolgokat, elfogultan. -
-Solt-
veterán
válasz
FPS-hez nem nagyon... tudtommal csak az ArmA széria támogatja... Páran használják autó szimulátorokhoz is, de ott számomra nagyon zavaró... Leginkább mi szoba pilóták használjuk, és közülünk is csak azok, akiknek van erre felesleges 50000.-Forintja!
Meglepne, ha világszerte pár ezernél többen használnák!
Kihagytam a számításból a polgári szimeseket, pedig ők vannak a legtöbben, bár 10-15 ezernél akkor sem lehetünk többen.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Tökmindegy #23457 üzenetére
Én szerintem a mai világban elég bonyolult dolog ilyen vasakra már driver-t írni.
De biztosan kivitelezhető.
Csak azt nézd hány millió konfigurációt lehet építeni, és mennyi környezetbe használhatod a kártyákat.
Nem védem az AMD, de egyik cégnek sincs könnyű dolga ezen a szinten már.
Itt a pirosakra és a zöldekre gondoltam. -
haddent
addikt
válasz
Tökmindegy #23463 üzenetére
Nem ez a játék a célközönség
nVidia -nal meg konkrétan nem lehetett megjelenéskor játszani a Tomb Raiderrel, mert kifagyott Tesszelációval
(Tapasztalatból mondom...)
Mindenhol megvannak a kis késések, bugok, előnyök hátrányok. Felesleges ezen örjöngeni. Ha ennyire speciális dolgokkal játszik az ember, akkor előbb kellene utánna olvasni és gondolkodni, hogy akkor mit merre hogy, szvsz. -
-Solt-
veterán
válasz
Tökmindegy #23463 üzenetére
-
-Solt-
veterán
válasz
Tökmindegy #23461 üzenetére
Nem találgatok, ezek tények!
TrackIr nélkül próbáltam, szaggatott. A TrackIr programja openGL alapon fut, ergo, ha eddig nem volt jó, de most már jó a TrackIr, akkor az amiatt van, mert frissítettek a driver openGL részén!
A szaggatás a játékban ettől független volt.
A mod nélkül az alap játék nem szaggatott. A mod telepítése után szaggatott. Ha fixáltad AB-vel 60-ra az fps-t, akkor megszűnt a szaggatás. Most az új driverben az openGL frissítésen túl történt valami, ami miatt már a mod telepítése után sem szaggat. Hogy mi ez, azt nem tudom, de azt ne feledd, hogy az alapjáték nem szaggatott eddig sem.
Ha nagyon nyomozni akarunk, akkor úgy néz ki, hogy a mod-ban valami olyan változtatás volt, ami miatt előjött a szaggatás a fix 60 fps ellenére is, viszont ebben az új driverben meg szintén valami olyan változás történt, ami ezt kiküszöbölte... hogy mi volt ez, arról sejtésem sincs, de, hogy a TrackIr-hez semmi köze, az fix!
-
-Solt-
veterán
válasz
Tökmindegy #23459 üzenetére
Ide is...
A TrackIr programja openGL alapon fut, valószínűleg openGL nyűgje volt annak a drivernek amit használtál, de ennek a microlaghoz semmi köze, mivel nálam TrackIr nélkül is szaggatott.
-
válasz
Tökmindegy #23457 üzenetére
Melyik szim?
Nekem nincs TrackIR-m, de minden szimulátor megy rendesen pedig mindig a legfrissebb Beta van felrakva és évek óta tolom.
-
haddent
addikt
válasz
Tökmindegy #23447 üzenetére
Hát ebből csak a jó hardver nem igaz
De ne menjünk bele.
De tényleg nem flame war a célom, egyszerűen ez a kérdés iszonyat port kavart akkor, 1 hónapja kb., és nagyon el lett söprögetve a szőnye alá. Ha ilyen drivert sikerült írniuk, ami tulajdonképpen a fizikai törvényekkel vetekszik, akkor szép, ez még az nvidia drivereitől is kicsit szokatlan. Ha meg nem, az sem érdekel különösebben, csak szeretném tudni, úgyhogy majd remélhetőleg valami fejes ( Abu ? ) mond valamit rá.#23449 fatal1ty1984 megpróbálom megkeresni.. bár tényleg elég régi már, itt ebben a fórumban biztosan volt róla szó, Abu pl. 100%, hogy írt róla.
-
asdf2
tag
válasz
Tökmindegy #22981 üzenetére
HDAO-t használj, az AMD-s.
Igazából SSAO (Ambient Occlusion, remélem jól írom.) Azt tudja, hogy a tárgy körül pici árnyék lesz, esetenként a tárgy világosabb, hogy térhatást keltsen. Pl lépcsőkön nagyon jól néz ki, de van akit idegesít. A HBAO az a zöldek találmánya.
-
glspeter1
őstag
válasz
Tökmindegy #22979 üzenetére
1125/1575-nél tovább nem is tudnád húzni, mert voltage lock-os, így nem tudsz feszültséget emelni.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Tökmindegy #22969 üzenetére
Persze, ha az egyik nem bírja már a játékot akkor a másik se fogja.
Tuning terén 15% teljesítmény többlet azért kényelmesen elérhető.
Most nem 30 Fps lesz a minimum TR-ben hanem 33-35 Fps.
Túl sokat nem változtat a dolgon ha játék már a 20-15 Fps-eket súrolja. -
ÁdiBá
veterán
válasz
Tökmindegy #22962 üzenetére
Nem csak órajel a különbség, több számláló, illetve szűrő/textúrázó található a 7970-ben.
De ezek nincsenek olyan hatással a játékokra hogy eget verő különbség alakuljon ki, ahogy egy GTX670 is simán meghúzva elveri a GTX680-ast tudomásom szerint.Itt a lényeg az hogy mindenki örül hogy jó sikeres a HD7950 és tényleg ár/érték arányban lényegesen jobb.
De aki a csúcsot akarja az 7970-est vesz, én voltam én is ezzel. -
válasz
Az órajeleken kívűl még annyi az eltérés a két termék között, hogy:
- A 7970-esben: 2048 db shader core van
- A 7950-esben: 1792 db shader core vanAzonos órajelek mellett ez a fizikai eltérés a játékok esetében 2-8% közötti teljesítmény eltérést jelent.
Magyarul a legnagyobb eltérést mutató játékok esetében egy kb 8%-kal magasabb órajelen járatott 7950-es hozza a nála 8%-kal alacsonyabb órajelen járó 7970-es teljesítményét. Tömöre ennyi a történet.(#22965) DroiDMester:
Teljesen jól írod. A nálam járt két darab 7950-es mindegyik ment 1200 fölött, mégsem írtam egyszer sem, hogy az összes rendelkezne ilyen tuningpotenciállal. A tuning mindig lutri.
Akinek fixen, zsákbamacsak nélkül kell a maximális alap teljesítmény és a tuning rizikóját nem kívánja vállalni, annak 7970-est kell vennie.
-
válasz
Papíron 14% difi van köztük számítási teljesítményben, ezt játékban sosem fogod látni, mert a 7950/70 gyengéje nem itt keresendő ha fogalmazhatok így.
-
haddent
addikt
válasz
Tökmindegy #22668 üzenetére
Extrém tuninghoz a VRM borda. (Ha levennéd a mostanit.) Felesleges jelen felállásban.
-
haddent
addikt
válasz
Tökmindegy #22545 üzenetére
Akkor ajánlanám figyelmedbe a Tomb Raider nevű játékot. Eleinte szarul és bugosan futott nvidia-n, idővel összekapták magukat természetesen. Ilyenfajta dolgok simán várhatóak, és nem kellemes 1 hónapot várni egy játékra plusszban.
-
Raggie
őstag
válasz
Tökmindegy #22545 üzenetére
Legyen neked igazad! Az ellenkezője(amit én írtam) nem lenne jó sem a játékiparnak, sem a VGA fejlesztéseknek!
-
Raggie
őstag
válasz
Tökmindegy #22535 üzenetére
"A fejlesztők ugyan úgy optimalizálnak erre is arra is. Az ,hogy nekik mi az egyszerű az teljesen mellékes a felhasználó szempontjából."
Elnézést de ez így ebben a formában marhaság.
SOHA nem mindegy, hogy mi az egyszerű. Ami egyszerű azt könnyebb megcsinálni, kevesebb erőforrást igényel, kevesebb időt, kevesebb pénzt.
Az LEHET, hogy ebből a végfelhasználók nem fognak semmit érezni, de eddig is mindig voltak játékok szerint jelentősebb különbségek az amúgy közel azonos teljesítményű nVidia/ATI kártyák között. Az, hogy a hardver felépítése az ATI kártyák felépítéséhez hasonló arra enged következtetni, hogy az ATI kártyákra egyszerűbb lesz optimalizálni. NEM állítottam, hogy jobban fognak valójában futni a játékok ezeken a kártyákon, csak azt, hogy egyszerőbb lesz őket jobban optimalizálni.
De ez már OFF egy kicsit, úgyhogy be is fejezem.@(#22540) Tarill:mindegy, hogy milyen állapotban váltod a kapcsolót, de betölteni bekapcsoláskor tölti be róla a BIOS-t. Tehát hiába kapcsolod át a már bekapcsolt gépen, ahhoz, hogy tényleg a másik BIOS fusson a kártyán újra kell indítanod a cuccost.
-
Gtaati
őstag
válasz
Tökmindegy #22535 üzenetére
Köszönöm a válaszotokat! Igen elnézést, a fogyasztás dolgot elnéztem...!!! Én eddig is Ati párti voltam korábbi kártyák is azok voltak..., csak az lehetőség gondolkodtatott el h ugyan abban az árban kapnék 670-et, igaz garancia nélkül mint ahogy fentebb már írtam. Használat az FHD-ben lenne ezért gondolom az hogy a 7950-nek 3 giga ramja van a 670-nek meg 2 giga az ebből szempontból mindegy. Kérdezném a Giga 7950 tulajokat h a táp résznek illetve a memóriának hűtése, bordája van-e? Illetve nem boostos bios van e hozzájuk? Elnézést a sok kérdésért!
-
válasz
Tökmindegy #22509 üzenetére
Normálisan szellőző házban nem megy 63-65 fok fölé a kari és szinte hangtalan ergo valami 1100-1200 körül pörög.
GTX680 a Crysis széria minden részében + Lost Planetben tuti jobb, többiben nem rúg labdába a GCN mellett, lásd a Blogomban... -
Cybertrone
veterán
válasz
Tökmindegy #5614 üzenetére
Olvastam... mennyi van benne? 925 az alapja... 1250et 24/7 mennek
De na jo lehet zoldet is venni, de en most ezt kihagyom
-
keIdor
titán
válasz
Tökmindegy #5614 üzenetére
200-300MHz között.
-
Cybertrone
veterán
válasz
Tökmindegy #5562 üzenetére
Hat most nem... ozon le ment most platformvaltasra...
kiderul.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
Tökmindegy #5550 üzenetére
Sőőt!! Octa
radi8tor1: Hát ilyenért én is tiltottalak volna...
-
Varázslóó
senior tag
válasz
Tökmindegy #5372 üzenetére
Szerintem egy jó 2évig 7970 toppon visz mindent full HD ba
Bár 1-2 game már üti a 2gigát
-
Varázslóó
senior tag
válasz
Tökmindegy #5367 üzenetére
BF3 ba milyen jó lenne 800-1000 fps el futna a game
6 monitorral csak 300-400fps el
-
Cybertrone
veterán
válasz
Tökmindegy #4269 üzenetére
Itt nincsen fukarkodás, mint a zöldeknél
-
deicide
veterán
válasz
Tökmindegy #4228 üzenetére
Elírás, valószínűleg Experttől veszik, ők pedig hivatalos disztribútorok, 3 évvel adják.
-
kockaharcos
senior tag
válasz
Tökmindegy #4228 üzenetére
Sok terméküknél van ilyen, általában a nagykeren múlik az egész, leveleztem már elég sokat velük erről, mikor vásárolni készültem, de nem tudtak semmit tenni, azon kívül,hogy beszélnek a nagykerrel.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Tökmindegy #4062 üzenetére
StarCraft 2-ben elég durván hibázott a kártya
-
tetris
tag
válasz
Tökmindegy #3824 üzenetére
Sziasztok,
Én is beléptem a klubba, pont ma hoztam el a hardverkerből egy sima Asus 7970et (kettőt kaptak tegnap), 79.9% Asic gpu-z szerint.
Viszont a GPU Tweak utilityvel 1125/6300 fölé nem lehet húzni, az miért van? Az a csuszka vége... -
Cybertrone
veterán
válasz
Tökmindegy #3723 üzenetére
Addig mig hut lehet hangos... es valljuk be hut... kinek ez kinek az de cf_re alkalmatlan a dcu, a ref meg alkalmas... Ez is szempont egyeseknek. En felismertem azt hogy halkan hatekonyan tuningni vizzel lehet csak, de vgat vizezni veszteseges erosen igy marad a ref, ami hangosabb de hut... Ez van ezt kell szeretni... tuning alatt meg a dcu sem 50% on fog jarni es akkor mar az is hangos! Kb ennyi!
mas:
az hogy 1200/1300mhz re alkalmatlan a ref az hulyeseg... 1250lazan ott van es lehuti... aki meg nem birja a hangot vizezzen! Mert aki azt hiszi hogy a dcu tuningolva feszelve hangtalan az naiv, mert nem az! -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Tökmindegy #3723 üzenetére
Ha minden igaz már csak 1 hetet kell várni.
PIT888: Ezt a drivert tedd fel: [link]
Milyen beállításokra gondolsz? -
jilian
addikt
válasz
Tökmindegy #3718 üzenetére
3513-as hsz
Ès gondolom azèrt cserêlik az alkatrèszeket,
hogy hùzàsnàl se legyen porszìvò hanghatàs. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Tökmindegy #3471 üzenetére
Általában, akiknek megvan rá a keret, azok nem szeretnek várni.
-
válasz
Tökmindegy #3459 üzenetére
7950-be már van itthon is, 70-ről még továbbra sincs hír. Így marad az amit eddig is mondtam én, és a nagyker is, leghamarabb február vége, március eleje.
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
Tökmindegy #3141 üzenetére
Nem tudom, az alap profilt egyből átállítottam, de mintha a teszteken 40% lenne, nekem is így rémlik.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Tökmindegy #2318 üzenetére
Ötletes!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Tökmindegy #1966 üzenetére
~2 hét múlva lesznek a boltokban.
Sontir Fel: Mit? DCUII még nincs a boltokban.
-
helkis
veterán
válasz
Tökmindegy #1916 üzenetére
a marketinggel minden fogyasztó meg van vezetve..
ha van egy kocsin egy pöpec alufelni az fog hamarabb elkelni szemben egy gyári állapotban lévővel, ezt garantálom..
ahogy a csajoknál is, amelyik ki van fenve egy hétvégi dugásra, azt valszeg meg is dugják hétvégén, kérdés ki meddig és mire akarja használni.. -
helkis
veterán
válasz
Tökmindegy #1913 üzenetére
csak idővel mindig kiderül, hogy a ref. karikkal sosincs annyi gond..
-
kasa85
őstag
válasz
Tökmindegy #1346 üzenetére
Engem is ezért megy a köröm rágás
Márciusig nem hiszem,hogy zuhanni fog a HD6XXX széria addig ebben a kategóriában minden megtörténhet.
Ennyit tudok mondani. Ha kell a kraft akkor kell a kraft
Jöhet mellé a Lara Kraft -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Tökmindegy #1001 üzenetére
Szerintem az, mert semmit nem változtattam rajta. Többször kifagyott előtte, utána már lefutott.
-
kasa85
őstag
válasz
Tökmindegy #762 üzenetére
Lehet most tápot cserélnek
Bár remélem nem így lesz ha a tuning be indul.
Este mire vissza jövök lesz egy jó pát hsz,ha be üzemel a Berlini Nagy fal.(#768) radi8tor1
Várom a fejleményeket -
kasa85
őstag
válasz
Tökmindegy #746 üzenetére
Majd ketrecbe rakom a gépemet
Köszi az infót
Remélem valami ultrabrutál rendszert eszkábálnak össze -
kockaharcos
senior tag
válasz
Tökmindegy #728 üzenetére
Én ilyenkor az ablakban "ülök" és várom a futárt, de ha meg is jött volna nekik, szerintem még valamilyen telepítési fázisnál tartanak
-
Sontir Fel
őstag
válasz
Tökmindegy #670 üzenetére
Az afa tema es a nemzeti adohatosag megdermesztette a legkort
-
deicide
veterán
válasz
Tökmindegy #670 üzenetére
Majd holnap, ha lesznek tesztek, akkor megélénkül megint.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Revolut
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Anime filmek és sorozatok
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Milyen autót vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest