- Yettel topik
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Magisk
- iPhone topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toxy
aktív tag
-
Toxy
aktív tag
S akkor most a kártyám nincs kihasználva? érdekes. pedig gpu load: 99%-ot ír. de látom h 500mhz körüli. ez fura nekem.
Mit tudok tenni?
De játék alatt azért megy rendesen.
A tomb raider ultimate graffal 40-50 fps.
annó 7870-el ez kb 38 fps körül volt (régen volt egy 7870 dc2 karim).
-
Toxy
aktív tag
A kari 99%-on ment tomb raider alatt. igaz csak kis ideig toltam vele, tesztként, nem órákat.
ja és még egy valleyt futtattam. ott 62 fokig ment. addigra vége lett a tesztnek.
mert ez a Twin Frozr III hűtés nem túl jó? Úgy olvastam az Asus és az MSI hűtése a legjobb. (de lehet badarság akkor)
-
TaylorXIII
őstag
Értem
Köszi szépen nektek akkor:haddent, fatal1ty1984, HSM
Ez lett a kiválasztott:
http://ipon.hu/webshop/product/sapphire_11196_09_40g_hd7950_3gb_gddr5_vapor_x_oc_pcie/240794 -
-
-
=HG=
addikt
A HW megoldódott...újraraktam, most jó..Nem tudom mi volt vele..
Akkor nem csak nekem tűnik úgy, hogy kevés az eredménye a tuningnak... Na majd buzerálom még egy kicsit.. Most már látom legalább a vrm hőfokot...
(#30541) Fail3D! : Ne intel fanoskodj !
Betenném az i5 mellé megnézni, de az egy Lanboxban van, nem fér bele a 7950....
-
=HG=
addikt
alapon:925/1250
1150/1600/1,25 /+15%Az utóbbinál már megjött a hangja a hűtőnek..hőfok max80C A vrm lehet hogy izzott, azt nem tudom....
Ezért a pár FPS-ért viszont nem sok értelme kínozni a kártyát...Vagy én csinálok valamit rosszul ?
Alulvesz 1,1v-on 925/1250-be elrohangál, (így hoz kb 5C-t ) de ahogy lejjebb veszem a feszt, vagy emelek az órajelen befagy.. -
=HG=
addikt
Nálam Trixx szerint 1,168V-ot kap alapon és alulfeszre nagyon rosszul reagál... Úgy veszem észre, hogy nagyjából 1200/1500-nál van a vége, de ide bekéri az 1,25-öt... Viszont Heavenbe nem sok pluszt hoz érdekes módon... A hangja viszont nem vészes még 70 fok körül sem és nem is melegszik jobban,mivel elboldogul vele egész jól a hűtés.. Majd megpróbálom egy kicsit lejjebb venni idle-be a fordulatot, akkor semmi hangja nem lesz..
-
-
Sajna nem csak a VRM borda, de vele együtt a nagytesó(7970) PowerTune értékei is!
És bekerült a Sandard 7950.es PowerLimit határai
Félő hogy másból is le csippentettek, nem csak a borda marad el!
*****************************************************************************************
=HG= : Én neveztem el V3.nak a ROM -ot mivel ahogy látom nem csak a VRM borda az amiben eltér a korábbi V2.esektől!zed juron kolléga tegnapi V2 -eséről lementett BIOS-áról készült a mentés!
-
KAMELOT
titán
Nézd meg akkor a GIGABYTE faktory-t. Ott a VGA-t mielőtt beteszik neked a dobozba olyanok mint te meg én tesztelik 4 óra játszással továbbá nyomnak furmarkot is neki. Nem hiszem, hogy trutyi lenne. És ami az ASUS-t illeti nem ok nélkül voltage limites.
Azért van ne tudd húzni. Vagyis tudod,de csak bizonyos kereteken belül úgy mint én. 1075/1575MHz a vége. 1,175V és 1,55V
-
zed juron
aktív tag
Most hoztam meg az Iponból az enyém piros nyákos ... egyelőre most installálja a gép, ezt telefonról írom. Mondjuk azért a 17.00 órakor átvett kártyát nekem is adhatta volna az Ipon a mai áron. Nem volt szép dolog az Ipontól.
Egyéb tapasztalatok később. De azt hozzá kell tennem hogy egy Gigabyte 7950 kártyát vittem vissza a Hardverkerbe mert a Furmark 1080p-nél egy másodperc után totál kicsattant 650-es Chieftech táp mellett. Meg Open Gl alkalmazást futtató szoftver ha kicsit jobban használta a kártyát akkor kifagyott. Pedig a tuninghoz még hozzá sem nyúltam. Kicsit sajnálom is mert én speciel jobban szeretek a Hardverkerben vásárolni. De vissza adták az árát szó nélkül mert webes rendelés volt.
-
Weareus
addikt
Nem tudom, ez miért volt jó nekik. Nekem ref. kártyáim vannak, szerencsére így játék alatt nem okoz gondot a monitorozás.
-
Whit3Rav3n
senior tag
Azt nem tudjuk de maga a kondi nem ad le sok höt és maga a pcb a kártyán kifejezetten hüvös volt, szóval emiatt a többi alkatrész is hüvösebb mert hiába nincsenek aktívan hütve de a teljes kártyafelszin jóval hüvösebb marad szóval pcb felöl jobban vannak hütve meg nem füti fel öket a gpu meg vrm hö. Ezért azt nem hiszem hogy a kondi különsebben nagy hömérsékletet ért el. Mindenesetre mindegy is a lényeg hogy nagyon kicentizett tuningot jobb kerülni 24/7-ben.
-
BeLucZ
addikt
komoly? hát nem tom nekem eddig q9550 vs 3570k váltásról van tapasztalatom mind alapon mind tuningolva semmi gondom nem volt, az érthetetlen min fpsek pedig a bench sajátosságai mindig beakad vmi miatt
ezért kell gyors scenet váltani, vagy lepörgetni az egészet és utána mérni
-
Foxmulder89
senior tag
Én inkább úgy irnám, hogy biztos, hogy nem degradálódás, akkor folyamatosan csökkenteni kellene az órajelet, vagy növelni a feszt, amíg még megy..az egy "kicsit" komolyabb probléma, mint egy kis öregedés.
Ezért nem szeretem, amikor valaki pl azt mondja, hogy nem stabil 1200mv-on a kártya, beállítom 1212mv-ra...aztán csodálkozik, hogy pár nap után egyszer csak lefagy. Ahogy Kamelot írta, mindig maradjon még egy kis tartalék. -
belinho
senior tag
-
deadwing
addikt
Nem az zavart, hogy húzzátok, hanem az, hogy értelmetlennek tartottam ezzel terhelni a fórumot, ha egyszerűen semmi haszna nincs. Ma viszont megmutattátok, hogy több előnye van mint én azt eddig hittem.
Ez idáig éreztem azt, hogy felesleges az egész, és beszélni is felesleges róla.
A szenvedést arra értettem, mint nálad is pl ez az érték, 1648, gondolom nem 2 perc alatt jutottál el ehhez az értékhez
De mint írtam is, meggyőztetek, a tapasztalat szerzés jó dolog.
Peace -
fedex1991
csendes tag
az a gáz ha 1 slottal lejjebb teszem akkor x4-es és hangvezérlőnek érzékeli a x8-as slot van legalul a lapon viszont az ga-990fxa-ud3-as lapon normálisan megtudták csinálni szóval nem értem majd megpróbálok valamit alkotni akkor vagy pedig lapcsere lesz esetleg lesz egy 2 napos eladó hd7970ghz-m
a víz még jó megoldás lenne de egyszerűen bitang drága
-
belinho
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Okos Otthon / Smart Home
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Konteó topic
- Hisense LCD és LED TV-k
- Autós topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Yettel topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged