-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Tuningban nem fog sokat bírni, mert gyárilag jól belőtték a feszt, nincs sok tartalék. De ha adsz még neki, tuti szépen fog szaladni.
Nyilván, lényegesen hangosabban és melegebben is.
(#30828) fatal1ty1984: Amit írsz, vízhűtővel igaz. Nekem is bírja az 1150/1650-et a 7970-em, mégis inkább az alap 1000/1450-en használom alulfeszelve, mert halkabb jóval hűvösebb, és sokkal jobba ateljesítmény/fogyasztás aránya.
(#30830) tipuka: No, de az se mindegy, milyen órajeleken és a 64 fok mellé milyen fordulaton tekert a venti...
Tudnék én is 7970-el 925/1375Mhz-en 55 fokos screenshotot is lőni feltekert ventivel...
De nyilván nem lenne releváns....
-
HSM
félisten
Na, így már korrekt az eredmény.
Ez a kari "hibája", de az összes többi is ilyen gyárilag többé-kevésbé, hogy a kicsit is átlag felett terhelő játékoknál egyből visszaveszik magukat, ha nincs felhúzva a limit nekik.
De azért játékokban ennyire nem szembetűnő a dolog, de bőven jelen van 0% limiten a 7950-eken.Nekem az összes kártyámon az az első dolgom, hogy felhúzom maxra a limitet, ne okozzon gondot. Amúgy viszont annyiból szupi a karid, hogy kellemesen alacsony a feszültsége gyárilag is, azt nagyon jól belőtték.
Ez nem jellemző. (Gondolom, nem te feszelted alul, vagy igen?
)
-
HSM
félisten
Bizony, nincs kihasználva. Először is, próbáld meg felhúzni 20%-ra a power limitet, ha pedig így se lesz jobb, akkor meg tudod szerkeszteni a limitet a karid BIOS-ában ezzel a progival: [link].
Ennyi, a 7870-ed most legyorsulta a 7950-ed...
Mondtam én, hogy túl szép az a hőfok/hang egy TF3-tól...
-
Malibutomi
nagyúr
TF3-nak egy baja, van, hogy 50% (kb 2000 fordulat) felett magas hangon sivít a venti, és túl agressziv a gyári szabályzás.
Én csináltam hozzá egy ventiprofilt MSI AB-ben, hogy 48%-ig tolja csak fel, és csak ha már 80 fok közeében van, akkor nyomja feljebb. De szinte sosem hallom, 70 fokig sem szokott felmenni, és így semmi hangja, pedig 1200/1450-en használom a kártyát. Igaz ez 7870, de igy nekem pöpec. -
HSM
félisten
Nekem 7870-en volt ez a hűtés, ami egy jóval kisebb hőtermelésű kari, és nem igazán voltam vele elégedett, vagy halk volt vagy hűtött, a pici rossz kialakítású venti nem tudott levegőt mozgatni halkan. Persze, lehet csak én nyúltam bele, de más is panaszkodott erre a hűtésre 7870-en.
Az Asus hűtéséröl viszont valóban nagyon jók a tapasztalatok, legalábbis a dc2 v2 kiadásoknál.Amúgy az a fontos, hogy neked megfeleljen a hűtés az elvárásaidnak. Azért egy valley extreme hd bech után ellőtt HWiNFO képre kíváncsi lennék, meg egy átlag fps eredmènyre. Nálam ilyen a 7970:[link]
Gyári órajeleken és maximumra húzott power limittel.
Fps-re olyan 42 körül volt, ha jól emlékszem.(#30775) players111: Amennyire tudom, nagyon jó kártyák, de páran panaszkodtak, hogy tücsök mód ciripelnek munka közben....
-
pcsabat
őstag
az is lehet, hogy a kártyával van a baj. Mindenképpen kikapcsolt állapotban kapcsoljátok át a bios kapcsolót, ha továbbra sem javul meg akkor lehet még pár tipp, ha azok sem jönnek be akkor gari.
Az is lehet, hogy ha pl. boost-os a kártya (vagy épp a boost-os bios-on áll a kapcsoló), akkor a magas feszek-től a TDP limit miatt visszaveszi a kártya az órajeleket. Mondjuk szaggatni ettől sem kellene, csak ugráló teljesítmény lenne.
Olyan is előfordulhat, hogy mondjuk nem vált át 2D-ből (300 mhz GPU) a kártya 3D-be stb...
-
eszakas
őstag
Hát alapból nem kellene akadnia úgy hogy ez nem olyan, hogy "pipáld be azt a kockát és nem fog". Több összetevője is lehet a dolognak, de addig ellenőrizni kell a virtuális memóriát, a merevlemez sebességét,
A fizikai memória nagyságát, hőmérsékleteket /GPU, CPU/ és imádkozni hogy csak át keljen kapcsolni a kapcsolót én ne nagyobb baj legyen. De a kapcsoló átkapcsolásához mennyi idő kell? Gép kikapcs baloldali lemez levesz, kapcsoló átkapcsol, lemez felrak, gép indít.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged