- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
pd
tag
Megvan a ludas, a SetPoint is akkortájban frissült, mikor a VGA-t cseréltem, most már emlékszem.
Egy ProcessMonitor nevű kis progi segítségével le tudtam ellenőrizni, hogy mi használja a CPU-t akkor is, amikor a képernyő ki van kapcsolva. És az a kis szemét pörgette szépen a CPU-t, de hogy miért, elképzelésem sincs. Visszatettem a 6.52-t, és meg is szűnt a fogyasztásnövekedés. Ezúton is köszönet, nélküled nem gondoltam volna, hogy ez irányban keresgéljek!Ez a ZeroCore viszont továbbra is rejtély, miért nem megy.
-
pd
tag
Hmm, ez érdekes. A videókártyán minden teljesen változatlan (mag/memória órajele, használat, venti stb.), viszont 5 CPU mag (a 8-ból) használata felugrik 15% körülre. Na, arra nem is gondoltam, hogy a CPU okozza a fogyasztásnövekedést.
Hát ez meg mitől van? Mert csak azóta csinálja, mióta az új VGA megvan.
Ja, és nem hagyja abba mondjuk 5-10 perc után, amíg vissza nem kapcsol a monitor, ugyanez a helyzet.
-
DjDanee87
addikt
Én tökre nem értek a tuninghoz és egyebekhez, de itt olvasgatva a dolgokat gondoltam megnézem hogy megy az én kártyám a gyári tuninggal (Sapphire Vapor-X 7970 Ghz, EZ OC gomb benyomva rajta) és ezt mutatta GPU-Z 10perc BF4 után:
Minimum értékek
Maximum értékekValamit nagyon félreértettem, vagy ez tényleg egy jó kártya hogy 1100Mhz-et megy 0,875V-on ?
-
odorgg
addikt
Dual,Vapor-X-nél nem a motor hanggal van a baj, hanem hajlamos 2000 felett pörögni, ha nincs beállítva a fesz, nincs profilozva a venti, és úgy nem nevezném halknak, pláne a max 2000-es TwinTurbo II-höz képest.
AC ventijei jók hangban, amiket a VGA-ra tesznek, de ugye szinte a ventik olyanok mint a papír, illetve valami könnyű, elég rugalmas műanyagból vannak, és 2000 felett nem nagyon pörögnek.
Lényeg az, hogy mondjuk egy AC xtreme-et, vagy Twin Turbo II-est, ezek a gyári custom megoldások, nem tudnak überelni hangban. Legalább is, én még nem találkoztam ilyennel.
-
odorgg
addikt
Vasárnap még nem volt csapágyas, akkor még nálam volt. A Bányászatról meg annyit tudok, hogy létezik, de soha nem próbáltam. A "csörög-zörög" megjegyzést, sztem az AC-hez képest írta. Ennek tényleg 0 hangja van, de ugye ez elvárható, egy szinte csak hűtésekkel foglalkozó cégtől. ASUS-nál a motorhang jelen van nagyobb fordulaton, de alapjáraton én nem halottam, pedig ha nem játszom, a házventik le vannak kapcsolva, és a gép 50 centire van a fejemtől kb.
Az a baj az AC ventije az "etalon", viszont ahhoz képest minden coustum hütős venti hangos lessz a srácnak, mert azok nem 2000-es max fordulatra vannak tervezve. Az első szériás Sapphire 7870-eken meg bőven tulméretezett hűtés volt, azért tudott halk maradni.
No meg ugye ez egy 7970, ahol átlag 100Wattnyi + hőt kell elvezetni. -
korcsi
veterán
Ott is 1,175V van, akkor a tweak csak bohóckodik.
(#35824) odorgg: Értem én, bár ha gyári hűtő igaz 7870-es az első szériás sapphire az nagyon korrekt volt. Nem hűtővel van probléma, hanem a ventivel, nem tudom próbáltad e a Twin turbot, de ott 2000-es fordulaton van egy határozott szélzaja, és semmi más, ez meg olyan csörög-zörög fílíng. 1000rpm körül van a minimum fordulat 0% PWM jelle is ennyire pörgeti.
-
Weareus
addikt
Én egy kis segédprogram telepítése után jöttem rá, hogy milyen jó dolog is (lehetne) ez a HT, ha pl a win7 nem szólna bele a cpu magok pihentetésébe...
A program kikapcsolta a win7 ezen szolgáltatását és pl Crysis 3 alatt 30-40%-ot (!!!) gyorsult a játék.
Persze felmerülhet a kérdés, miért vesz valaki i7-et i5 helyett, ha nem használja a HT-t, noha akad azért még egy-két fícsör, ami - elméletben - az i7 mellett szól (pl. nagyobb cache), de az ár semmiképp. -
MM
őstag
Megyarul:
mindenképpen nő tőle az input lag, stabil 60FPS esetén kis mértékben, ha nincs meg a stabil 60fps, akkor pedig sokkal többel!
Multi alatt eléggé kerülendő.
(engem spec. már singleben is zavar, hogy "késik" az egér érzetre, még stabil 60fps alatt is)Javaslat:
- Vsync OFF
- fps_max 60 (legalábbis CS-ben ez a konzol parancs, más gaméknál passz)
- tearing elvisel, kis input lag és folyamatos élmény élvezMég kisebb input lag: (60Hz-es monitornál is!!!)
stabil min. 120FPS esetén: fps_max 120... -
KAMELOT
titán
Hát éppen ez az! Hogy valakinél jó valakinél nem jó. BF3 és BF4 egyaránt jelentkeznek ezek a hibák.
Az amit a kolléga linkelt , az már nagyon durva volt. Nekem csak időszakosan és azok is csak pár pályán szoktak előjönni. pl. tegnap az egyik pályán a sivatagban a hegy csúcsánál olyan jelent meg mintha egy kör alakú tavacska hullámozna. Ahogy odaírtem el is tűnt.Operation Firestorm esetében szoktak még olyan lenni, hogy érdekes fekete épületek jelennek meg a háttérben vagy csak simán kis kockák jelennek meg a képernyő jobb és bal alsó részében.
Arra is próbáltam gyanítani, hogy esetleg melegszik a kártya, de ez kizárt mivel a C3 esetében jóval megterhelőbb és ott semmi hiba nem volt. -
Garsza
veterán
Iponból van egy Corsair Force GT SSD -m. Vissza küldtem garanciában. Január 22. kapták meg azóta is ott van. Az ssd hibája az volt hogy nem látta a gépem, még a bios se. Több emailt is írtam és azt a választ kaptam hogy ügyintézés alatt van, ami általában 15 nap de igyekeznek lerövidíteni.
-
-
Zoli54213
aktív tag
Hát a felső ref 7970-em 90C-os is tudott lenni. Szó szerint okádta magából a meleges a házon belül is. Ha ez eleve nem melegszik csak mondjuk 75C-ra, akkor eleve nem lesz annyi hő, viszont valamennyivel kevesebb távozik a házból. A ref kártyák meg 32C-os szobában úgy süvítettek, hogy ha nem volt rajtam füles, elviselhetetlen volt. Ettől szerintem mindenféleképp jobb lesz.
-
Zoli54213
aktív tag
Gta 4 1 kártyával fut maxon, 2-vel 12 fpsre droppol folyamatosan.
A szellőzés meg van oldva, a két kártya között van kb. annyi hely mint amilyen vastag maga a kártya, + a ház oldalán is van hűtő ventil. Felette meg Noctua NH-D14, amin 3 vetil van, 2db 12-es, 1db 14-es. Sőt még a gép elejében is van egy 12cm-es ventil.
-
X Factor
addikt
105-109k között lehet sima 290-hez jutni. Ha megkapja a 143-at a kártyáért, akkor a másik eladásával pont fedezi 2db 290 árát. Amint kijön valami, amire érdemes váltani eltudja adni mindkettőt, 90 alá egy jó darabig ezek nem fognak bemenni, illetve ha mégis, tekintve h. kvázi "ingyen" jutott hozzá, végülis még befektetésnek se rossz.
Én is inkább egy nem ref-et vennék, hacsak nem 1440-ben vagy felette játszik, az ég egy adta világon mindenre elég.
-
Sontir Fel
őstag
Nehéz megmondani. Régóta nem monitoroztam a játékot fps terén, azzal kapcsolatban nem nyilatkoznék. Nekem nem tűnt fel, hogy rondább lenne a játék, viszont már tegnap éreztem valamilyen fajta "folyamatosabb" játékmenetet.
Összegezve: nekem tetszik, többet vártam, de fel tudtam fogni azt, hogy ez még csak a kezdet. Nem fogok ezért nvidia karit venni amíg szerintem ár/értékbe ez az oldal a jobb.
Az tetszik, hogy ha igazak a tesztek, akkor kb a 30ezres AMD cpun is így fut a bf4, legközelebbi gépem jó eséllyel olcsóbb lesz a mostaninál
Jah és ez még béta... ki tudja, mivel lepnek még meg
-
odorgg
addikt
Intel procival kb ugyan ugy megy mint dx-el, átlag biztosan 60fps felett van, viszont az egyenletesebb frametimok miattt sokkal simábban fut.
Viszont néhány esetben indokolatlan FPS droppok vannak (20-30FPS) amit nemtudok mire vélni, és dx-nél nincs ilyen. HT-val ugyan úgy akadozik néha. Talán a Win7 miatt van, lehet rápróbálok a 8-ra megint,pedig nem sok kedvem van hozzá
-
daveoff
veterán
Win 8 alatt biztos hogy nincs gond a HT-vel, akármivel játszom, mikrolaggom csak CF-el volt, egyébként nem tapasztaltam még. Ne mondd már, hogy 2014-ben le kell tiltani a HT-t, amikor egyre nagyobb szerepe van a többszálú feldolgozásnak. Szerintem Te régebbi játékokról beszélsz, vagy nem....?
-
daveoff
veterán
Nagyon kiváncsi vagyok mennyit gyorsul egy 7970, mert repi mérései elég érdekesek. Lehet hogy a frametime alacsony, viszont az fps értékek is lényegesen alacsonyabbak, mint pl nálam. Majd odorgg barátunk leméri, hogy mi a szitu. A HT-val kapcsolatban meg annyi, hogy én nem tapasztaltam még hátrányát sehol!
-
odorgg
addikt
Hát ez az, hogy be akad néha, és hiába van 200FPS rohadt zavaró nekem! Sokan szerintem észre sem veszik, úgy ahogy a mikrolaggot sem, vagy egyszerűen megszokják.
Win8-on lehet jobb a helyzet, de nekem 7-es van. Ha egyszer lesz Mantle driver, megnézem azzal is HT-val, hátha megszűnik a jelenség.
(#35206) daneeeeee:
Támogatni fogja a 7000-es szériát is, már az elején
-
X Factor
addikt
Ugyanezt én is. De valőszínűleg ez a kártyák strukturájának tudható be. Tehát felépítésből adódóan van olyan eset amikor egyszerűen 70-80%-is kihasználtásggal eléri a legtöbb fps-tm amin a 100% se igazán módosítana, hisz a kártya azon részei inakítvak, amik épp nem kellenek. Minnél jobban tisztában vannak ezzel a fejlesztől annál jobban kitudják aknázni a kártyák nyújtotta lehetőségeket. Pl. Tomb Raider, ahol tress fx tudtommal erős AMD kártyákon nem is igényel több erőforrást, mert olyan egységek végzik a számítását, ami alapból nem kerül terhelés alá.
Ha tévedek majd kijavítanak.
-
hdekakas
senior tag
Megoldottam, szét sikerült szedni, köszönöm!
Magamtól nem feszegettem volna, de így hogy tudtam, hogy kellene lejönnie...
Tényleg sok kenőanyagot nem látott a tengely.
A többit nem bántottam egyelőre, csak a ventilátorokat.
A zörgés megszűnt, maradt még a sercegő hang, de az meg nem biztos hogy a vga-ból jön. -
Maotun
őstag
[vagy az asus] csak az árával van egy kis gond
-
-
daveoff
veterán
-
odorgg
addikt
Furmark stabilitás tesztre nem jó, fogyasztás is game alatt érdekel, amikor a többi alkatrész is terhelve van, nem a desktopon, amikor csak a VGA izzad. Én bízom egy 1100/1500-ben legalább de majd meglátjuk.
Viszont a gyárilag boostos, 1,25V-al megáldott VGA tulajokra, itt is nagy órajel esések várnak. -
odorgg
addikt
Én márcsak azért is várom a mantlet, mert kiváncsi leszek mit fog művelni a 7970-el, aminél a TDP limit kilőve biosban, és DX alatt 60 fok a max. Pl +30% terhelés a GPU-n, mit fog jelenteni fogyasztásban, illetve hőtermelésben, és mennyire lesz hatással a tuning potenciálra?
-
R3laX
addikt
-
daveoff
veterán
Keresek régebbi eredményeket, teszteket, és csinálok olyat most is, aztán beírom ide. Igazad lehet, meg BF4 ráadásul elég szélsőséges eset, mert abban nagyon jól hasít a 290x
(#34979) Sontir Fel: 290-et simán fel lehet rántani 290x szintre, clock to clock szerintem kisebb a különbség, mint 7950vs7970
-
daveoff
veterán
A tapasztalatok nagyon jók, és a teljesítménye nagyon meggyőző. Lényeges az előrelépés, és sokkal kiegyensúlyozottabbnak érzem ezt a kártyát, sokkal stabilabb az fps, 7970-el jobban ugrált. Elsősorban BF4-el játszom, abban nagyon komoly a kártya, és sokkal tisztább, folyamatosabb vele a játék. odorgg-al csináltunk már egy tesztet, de majd megdumálom vele, hogy alapon is próbáljuk ki őket. ez azért elég sokat elárul!
-
Sontir Fel
őstag
Sima 290 mennyivel combosabb egy mondjuk 1200on kerrego 7970/280hoz kepest? Ipon tesztet bongeszve ugy latom, hogy nem nagy elorelepes...
(#34971) odorgg: erre mar en is gondoltam, ezert nem kezdtem el feszultseggel meg orajelekkel jatszani, a mantle alatt szeretnem beloni a cuccost
-
Sontir Fel
őstag
Szerintem lehet. Direkt nem nyávogtam miatta, mert ritkán jött elő és Zack terve szimpatikus volt. Szimpi ez a toxic 280x, de lelkem mélyén arra várok, hogy 110-120k körül legyen egy saphire tri X 290
Ha visszakapom a kari árát akkor az csecse, mert asszem 82ért vette a srác iponban, én meg tőle egy vagy két hetes korában 71ért.
Mit tud ez a toxic fijú? 1150 alapból? Metált, tunningot bírja?
-
Colos1
őstag
Nekem is csak ettől szaggat be. Meg attól, ha nagy fájlokat másolok. Meg ha változik a mintavételi freki, bár itt inkább a DAC szórakozik az átállással.. A fingós téma enyhe túlzás volt
Az sem kapcsolja ki, csak kikerüli. Értsd: nem kap lehetőséget a bekapcsolásra = ki van kapcsolva.
-
-
KAMELOT
titán
Annak simán alapjáraton kell mennie. GPU és Memóriának is. Ott neked valami gáz van.
Ventiket még nem néztem meg meg e állnak, de majd megnézem! Ugyan ennyi volt a HD7770-nélJa így már érthető. A több monitors dolgot vágom, de azt nem tudtam, hogy ha neked 72Hz megy a monitor akkor máris magasabb az órajele a ramnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Gray - Használt, karcmentes
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest