- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
hdekakas #35164 üzenetére
Gyártási revízió.
a korai 7950/7970 kéknyákosok 6+8 tűs táppal jöttek, a későbbiek 8+8-al. Volt egy egyéves 7970 Dual-x OC BOOST karim, 6+8 pin, eladtam, amit vettem 3 hónapja újat az már 8+8 volt.
Pedig tökugyanaz a kari. Gondolom, a Sapphire rájött, hogy baja semminek nem lesz, ha bekötik a maradék 2 eret, átalakítózni is egyszerűbb így, és többet is bír.
(#35166) hdekakas: A Sapphire se hülye, olyan átalakítót tesz a dobozba, ami kell a karinak.
-
HSM
félisten
válasz
hdekakas #35134 üzenetére
Amúgy darabonként is változó lehet, mert vettem azóta újonann egy másik ugyanolyan Sapphire-t, mint amit szétszedtem, és megelözésként szétszedtem azt is, és ami érdekes volt, hogy abban meg ha nem is sok, de bőven elég zsír volt, ráadásul szemre elég jó minőségű.
Ami a hűtőd illeti, örülök, hogy elmúlt a zörgés.
-
-
BullKoxa
őstag
válasz
hdekakas #35124 üzenetére
Itt van pontosabban a Burkolatos rész!
HSM : Köszi az írásodat, És DroiDMesteré is nagyon jó köszi neki is!
-
BullKoxa
őstag
válasz
hdekakas #35122 üzenetére
Ez segít szerintem ,én is így csináltam. Garancia szerintem megmarad ha nem tör el az ember semmit!
Megműtöttem a Sapphire 7970 Dual-X-em. A ventirezgés téma miatt írom ide, mivel a 7870-es Sapphire-okon is ugyanez a típus van.
Amit találtam benn, az nem is volt vészes. A venti korrekt darab volt belülről, viszont valami elképesztően kevés és rendkívül híg olajszerűséget találtam a csapágyban, nem csoda, hogy nem volt az igazi, de legalább nem volt teljesen kiszáradva még. Gondolom, valami nagyon finom műszerolaj lehetett, nem jött be. Ellenben tőlem kapott egy jóadag normálisabb lítium bázisú, EP adalékos csapágyzsírt, és jelentem jobb, mint újkorában, az a kismértékű rázás is 90%-ban megszűnt, ami volt.
Maga a művelet nagyon egyszerű volt, 3 csavart kellett kicsavarni a venti körül, így ki lehetett fordítani a helyéről, és két csavarhúzóval szét lehetett pattintani ventit. Csak a lapátokra kell ilyenkor vigyázni, illetve a belső tekercsre, azt nem szerencsés a talpról leválasztani a felső résszel együtt. Ha pedig már szét van szedve, nagyon könnyű a csapágyba és a tengelyre némi csapágyzsírt tenni. Az összeszerelés ugyanilyen egyszerű volt, a felesleges zsír letörlése után összepattintottam a ventit, és visszacsavaroztam a helyére. A művelet közben amire még vigyázni kell, ne nyírjuk ki a kártyát statikus feltöltődéssel, illetve a hátuljáról se törjünk le semmilyen felületszerelt alkatrészt. -
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
hdekakas #34691 üzenetére
szvsz még mindig a referencia nyákosokat tartom a legjobbnak.most adtam el az enyémet (Sapphire Dual -X 7970 ),fekete ref nyák+a hiányzó zajszürök és léggel ezis megy 1250-et,vizzel hütve 1365mhz Gpu,1825mhz -ramokat tudtam kihozni belöle stabilan 1.22v-ra droppolt fesszel.ha belenyuléok a bios-ba még akár több is lehetett volna ha megemelem a feszt onnan.
-
HSM
félisten
válasz
hdekakas #34693 üzenetére
Egyébként szvsz nem a tuningképességtől függ, mennyire jó egy kártya.
Van itthon pl. 280X Toxicom is, ami tuningosabb, pofa nélkül fut 1200/1800-on is, de mégsem tetsztik annyira, mint a Vapor, aminek töbnyire 1150/1600 körül van vége, mert ha jobban megtuningolom, kellemetlenebb a ventilátor hangja.Persze, ha valaki csak tuningolni akar, jobban jár a Toxikussal, nem kérdés. Építtési minőségre pedig akár a Vapor, akár a Toxic 280/7970 kitűnő.
7970-ből még a Dual-X is az volt, de az a 280-nál már nagyon spórolós kiadás lett.
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- ASUS TUF Gaming GeForce GTX 1660 Ti OC 6GB GDDR6 192bit
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti O12G 2026.10.24-ig alza garis.
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged