- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
hdekakas #35164 üzenetére
Gyártási revízió.
a korai 7950/7970 kéknyákosok 6+8 tűs táppal jöttek, a későbbiek 8+8-al. Volt egy egyéves 7970 Dual-x OC BOOST karim, 6+8 pin, eladtam, amit vettem 3 hónapja újat az már 8+8 volt.
Pedig tökugyanaz a kari. Gondolom, a Sapphire rájött, hogy baja semminek nem lesz, ha bekötik a maradék 2 eret, átalakítózni is egyszerűbb így, és többet is bír.
(#35166) hdekakas: A Sapphire se hülye, olyan átalakítót tesz a dobozba, ami kell a karinak.
-
HSM
félisten
válasz
hdekakas #35134 üzenetére
Amúgy darabonként is változó lehet, mert vettem azóta újonann egy másik ugyanolyan Sapphire-t, mint amit szétszedtem, és megelözésként szétszedtem azt is, és ami érdekes volt, hogy abban meg ha nem is sok, de bőven elég zsír volt, ráadásul szemre elég jó minőségű.
Ami a hűtőd illeti, örülök, hogy elmúlt a zörgés.
-
-
BullKoxa
őstag
válasz
hdekakas #35124 üzenetére
Itt van pontosabban a Burkolatos rész!
HSM : Köszi az írásodat, És DroiDMesteré is nagyon jó köszi neki is!
-
BullKoxa
őstag
válasz
hdekakas #35122 üzenetére
Ez segít szerintem ,én is így csináltam. Garancia szerintem megmarad ha nem tör el az ember semmit!
Megműtöttem a Sapphire 7970 Dual-X-em. A ventirezgés téma miatt írom ide, mivel a 7870-es Sapphire-okon is ugyanez a típus van.
Amit találtam benn, az nem is volt vészes. A venti korrekt darab volt belülről, viszont valami elképesztően kevés és rendkívül híg olajszerűséget találtam a csapágyban, nem csoda, hogy nem volt az igazi, de legalább nem volt teljesen kiszáradva még. Gondolom, valami nagyon finom műszerolaj lehetett, nem jött be. Ellenben tőlem kapott egy jóadag normálisabb lítium bázisú, EP adalékos csapágyzsírt, és jelentem jobb, mint újkorában, az a kismértékű rázás is 90%-ban megszűnt, ami volt.
Maga a művelet nagyon egyszerű volt, 3 csavart kellett kicsavarni a venti körül, így ki lehetett fordítani a helyéről, és két csavarhúzóval szét lehetett pattintani ventit. Csak a lapátokra kell ilyenkor vigyázni, illetve a belső tekercsre, azt nem szerencsés a talpról leválasztani a felső résszel együtt. Ha pedig már szét van szedve, nagyon könnyű a csapágyba és a tengelyre némi csapágyzsírt tenni. Az összeszerelés ugyanilyen egyszerű volt, a felesleges zsír letörlése után összepattintottam a ventit, és visszacsavaroztam a helyére. A művelet közben amire még vigyázni kell, ne nyírjuk ki a kártyát statikus feltöltődéssel, illetve a hátuljáról se törjünk le semmilyen felületszerelt alkatrészt. -
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
hdekakas #34691 üzenetére
szvsz még mindig a referencia nyákosokat tartom a legjobbnak.most adtam el az enyémet (Sapphire Dual -X 7970 ),fekete ref nyák+a hiányzó zajszürök és léggel ezis megy 1250-et,vizzel hütve 1365mhz Gpu,1825mhz -ramokat tudtam kihozni belöle stabilan 1.22v-ra droppolt fesszel.ha belenyuléok a bios-ba még akár több is lehetett volna ha megemelem a feszt onnan.
-
HSM
félisten
válasz
hdekakas #34693 üzenetére
Egyébként szvsz nem a tuningképességtől függ, mennyire jó egy kártya.
Van itthon pl. 280X Toxicom is, ami tuningosabb, pofa nélkül fut 1200/1800-on is, de mégsem tetsztik annyira, mint a Vapor, aminek töbnyire 1150/1600 körül van vége, mert ha jobban megtuningolom, kellemetlenebb a ventilátor hangja.Persze, ha valaki csak tuningolni akar, jobban jár a Toxikussal, nem kérdés. Építtési minőségre pedig akár a Vapor, akár a Toxic 280/7970 kitűnő.
7970-ből még a Dual-X is az volt, de az a 280-nál már nagyon spórolós kiadás lett.
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VR topik
- Fujifilm X
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Túra és kirándulás topic
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- TP-LINK routerek
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4080 16GB OC eladó
- ASUS Radeon RX 6800 TUF GAMING OC 16GB használt videokártya számlával és garanciával eladó!
- RX 6650 XT 8GB Core Gaming 3 év Alza garancia.
- Asus GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 128bit!!! ELKELT!!!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AERO OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Xbox Ultimate előfizetések
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest