- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
ÁdiBá
veterán
-
-
TomiLi
addikt
válasz
TTomax #11547 üzenetére
Egy kis deja vu érzésem van.....
5870-et megvettem a start után nem sokkal (nem emlékszem melyik év decemberében).
Race driver grid (ami már akkor nem volt egy vga zabáló játék) játszhatatlan volt a micro laggok miatt.
Kellett egy 3-4 hónap mire megszűnt a probléma (azt hiszem az utána következő év májusi catalyst oldotta meg a problémát)Én sem értem, hogy miért kell ezt így?
Ennek ellenére most egy 7870-em van - és egy adag reményem, hogy nem szaladok bele valami hasonlóba.
-
SzlobiG
félisten
válasz
TTomax #11432 üzenetére
Csodáltam hogy eddig bírtad.
Amúgy aki nem próbálta GTX 600-al annak lehet fel se tűnik addig, hogy micro laggol mert hozzá szokik és csak akkor fogja érzékelni, ha beteszi a GTX-ek. Van aki nem tud hozzászokni mint Tomax én anno hozzá tudtam mert nem igen érdekelt, de jelen volt a micro lagg mert láttam, de mióta a 680 van BF 3 alá biztos nem kéne AMD ettől független simán vennék 7970-et normális hűtővel.
Erre a driverre kíváncsi leszek mivel érnek el ekkora növekedést BF-be bár ha marad a microlagg akkor sokat nem ér az fps növekedés nekem 680-al közel annyi fps-em volt mint a 7970/6990-el és így is érezhetően jobban fut a microlagg nélkül.
Driverről teszt Guru3D minőségben.
-
-
peterm711
aktív tag
válasz
TTomax #11436 üzenetére
Teljesen feleslegesen panaszkodsz itt, max annyit fognak mondani, hogy user erros és te vagy a hülye, nincs micro-lag, és az amd softvere szuper. Én ezt mind elhiszem neked, bár én nem tapasztaltam efféle annomáliákat, szerintem ez a sokféle konfig nem megfelelő kitesztelése miatt van, ezmiatt lehet, hogy egyes usernél jelentkezik a gond, másnak nem.
Leszámátva a monitorvillogást 2d-ben.
-
peterm711
aktív tag
válasz
TTomax #11148 üzenetére
Nekem is, épp nyitva volt az AB, az volt az első, hogy csekkoltam az órajelet és a feszt.
Köszi majd megpróbálom(#11147) ricshard444: Van hogy előásom a Quake 3 Arenát, és ott 300 és 501 MHz között ugráll a kártya és ingame semmi villanás nincs, szal érdekes... Én ezt még csak 2D-ben láttam.
-
-
-
Colos1
őstag
Hát, lehet hogy bennem van a hiba, de most megint kipróbáltam, és semmivel sem volt jobb.
De maradjunk annyiban, hogy lehet a játékstílusom miatt van, szóval nem vitatkozom senkivel, aki szerint így rosszabb
Viszont egy valami meglepett, de annyira, hogy kiestem a székből. Amikor megvettem ezt a kártyát, akkor próbálgattam, és Ultra Mesh -en az FPS ritkán ment 55 fölé, a minimum meg 30 volt.
Most simán felment 60 -ig, és 38 alá nem esett.
Azóta annyi változott, hogy a 12.6 -os helyett a 12.8 -as CCC van fent -
Colos1
őstag
Nem vitatkozásképp, technikailag most így reggel 6 felé nem nagyon tudom elképzelni.
Nem az a lényeg, hogy az ellenség hány poligonból áll, hanem a hitbox, ami ugyanakkora akkor is, ha az ellenség csak pár háromszögből áll. Annyi van, hogy egyszer kétszer előfordult, hogy low -on láttam valakit a képernyő oldalán, odafordultam eltűnt. De amint rácéloztam a nagyítás miatt előbukkant.
Viszont tudom hogy tévedhetek, ezért ki fogom próbálni
Arra tudok így hirtelen gondolni - a kávém után -, hogy a magasabb poligonszám miatt finomabban lehet célozniNem szoktam távcsövekkel menni, csak As Val holo -val. Nem szeretem a combat távcsövet, kitakarja fél képernyőt.
-
Colos1
őstag
Igen, én próbáltam, semmi hátrány nincs abból, ha minimumon van. A minimumon is akkora a látótávolság, amennyi elég. Értsd: hiába látod ultrán a pálya másik feléről, ha nem tudsz addig ellőni. Amivel meg el tudsz lőni, pl. sniper rifle, azzal látod onnan is.
Más téma, a többiek részére, az SSD -hez, a RAM -ot is belekeverve:
Az SSD előnye csak a játék betöltésekor, és a játék első perceiben mutatkozik.
Amikor betölti a pályát, akkor nem a teljesen részletes textúrákat tölti be. A részletes textúrák betöltése úgy történik, hogy körülötted x távolságra folyamatosan olvassa be, ami sokszor látható is. Értelemszerűen ha SSD -n van, ez a betöltés gyorsabb.
És említettem a RAM -ot, az itt jön képbe.
Tapasztalat, egy példa: Amíg 4GB volt a gépben, addig akárhányszor lejöttem a hegyről Caspianon a Gas Station felé, minden alkalommal láttam, ahogy a patak szélén található sziklák textúráját betölti. Amióta 8 GB van, azóta csak akkor fordul ez elő, ha először járok arra, utána már mindig az éles textúrák fogadnak. Pedig a memóriából a progik szerint ugyanúgy 1,6...2,0 GB -ot használ a játék. A trükk a rendszergyorsítótár. (A Resmonban "Készenléti" -nek nevezi) Játék előtt kb. 1,4 GB, egy Csapian után 4...5 GB. Amíg 4GB RAM volt, értelemszerűen nem lehetett ennyi.
Aztán ha meguntad a játékot, de pár óra után a 8GB RAM -al ismét Caspianra mész úgy, hogy közben nem használtál nagyobb RAM igényű progikat, akkor azt tapasztalhatod, hogy sokszor nincs az első betöltés sem, mert ott van a RAM -ban, gyorsítótárazva az összes nagy felbontású textúraA következtetést mindenki maga vonja le, én csak egy tapasztalatot írtam le, hogy könnyebb legyen a vitát lezárni. (Ha egyszer egyáltalán le lesz zárva
)
-
-
-
ÁdiBá
veterán
Ezt ellehet indítani radeon kártyákon is?!
Nem mondod.
Ez nagyon úgy nézz ki mi a zöldek tech demója.
(Hallottam róla egy-két hírt hogy 680GTX-re már vissza kellett butítani a programot mert megölt mindent és 690GTX-re tervezték elsősorban, lehet csak pletyka)(#8869) Lord Vader Így van. Én is figyelek rá azért hogy hangos - e a táp, nem beszélve arról hogy kikapcsolás után még vagy egy percig hűti magát.
2-3 havonta takarítom sűrített levegővel minden pór cicától legyen mentes a tápegység és ilyen meleg időben is 14 fokos levegőt áramoltatok a gépre.Igaz a klímát nem számítógéphűtésre találták ki, de a gép meghálálja.
-
-
ÁdiBá
veterán
-
-
Colos1
őstag
Azért omlik össze, mert szar, de gondolom ezzel nem mondtam újat
Amúgy amióta frissítettem a 11.3.300.265 -re, azóta jó.
Ha már mindenki belinkeli, itt az enyém is
:
Sapphire 7950 OC 950MHz Edition:
ASIC Type: Tahiti PRO (1056 grade)
Production Location: TSMC Fab 12 300mm (Hsinchu, Taiwan)
Production Year: 2010 (Cards made pre-2010 : Substract 10 years)
Production Week: 10
ASIC Revision ID: 866
Wafer ID: 13
ASIC Quality rating by Iddq: 92.1875% (higher value the better)
ASIC location in wafer (Axis Y): 04
ASIC location in wafer (Axis X): 010
ASIC Lot S/N: 3D399F0A (Encoded)
ASIC SIMD Configuration: 0 (ASIC has full SIMD/CU configuration enabled) -
Abu85
HÁZIGAZDA
Messze nem játszanak annyian a bétával, mint ahányan a véglegessel. Emellett sajnos hiába van nyílt béta, sokan a játékért jelentkeznek és nem a hibakeresésre. Ez már sokszor jelentett problémát. Ott van egy hiba, ki is derülhetne, de senki sem szól, mert a program béta és természetesnek veszik a hibát. Szóval még nyílt bétával is simán átjutnak a bugok.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Volt már két javítás is erre. Sajna még mindig van panasz, bár egyre kevesebb. Igazából hiba volt a Bulldozerre optimalizálni a játékot, mert arra a Hyper-Threading nem reagál jól, de a Hyper-Threadinghez igazított kódra viszont nagyon jól reagál az AMD CMT-je. Szóval logikátlan azt a megoldást választani, amire az egyik érzékeny, de a DICE Gaming Evolved partner, így zömében AMD gépen fejlesztenek. Nincs szándékosság csak nem vették észre. Utólag viszont ezt csak foltozgatni lehet. Láthatóan sokszor eredményt hoz, de a hiba teljesen nem tűnt el. De legalább már tudják, hogy az új játékoknál figyelni kell erre.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem akarlak elkeseríteni, de a GPU része a memóriavezérlő is. Az, hogy a memória bír x órajelet, még nem jelenti, hogy a memóriavezérlő bírja. Ez belső resethez vezet.
Ugyanez van a processzoroknál. Van egy garantált frekvencia, amin a gyártók garantálják, hogy működik a kiválasztott modul. Te vehetsz persze 2400 MHz-en üzemelőt, de arra más nincs garancia, hogy stabil lesz, mert ez nem csak a memóriától függ, hanem a memóriavezérlőtől is. -
BeLucZ
addikt
nem is értem sokan miért huzzák 7970en a memót? persze jol hangzik hogy 8ghzre lehet húzni, de sztem nincs olyan game amiben limitáló tényező lenne az alap 264 gigás sávszél, ami bődületesen sok, 680 szarrá húzott memókkal sem éri be! meg hát 384 bit stb.
max 1-2 fps lehet vele nyerni, meg markban 200 pontot jóindulattal, sajna a legtöbb karinál főleg csúcskategbe hiába huzza az ember a memót, sokat nem ér vele, ha csak nem fog ki egy olyan szériát ami nagy memóriasávszél limites, de mostanában ilyen nem nagyon lehetett -
Angel1981
veterán
Őőőőő - nem értem.
Szerinted a teljesítmény és a csend kizárja egymást?
Egyedi hűtésű 4870-es megy a gépemben, ami anno felső kategóriás kártya volt.
Biztosíthatlak, hogy terheletlenül szó szerint hangtalan, terhelve sem olyan vészes - bár akkor azért valóban hallatszik.SSJmeszes és ricshard444: köszi!
-
Hát nemtudom,itt a ref 41% felé sosem ment 1150/1650-n és az olyan mintha halkan fújnád ki a levegőt végig
Igaz Asus tehát jóval kevesebb fesz kell az adott órajelhez.De a DCII-s alapfesze is 1.05 szerintem és akkor bőven halk kategóriába sorolható mivel úgy alig melegszik a gpu.
-
BeLucZ
addikt
Mondjuk ebben egyet kell hogy értsek, emlékszem anno 5850el volt is ez nálam, de egyből levágtam mi van és kilőttem a francba a flasht(youtubot) de 1.0-ás userek, magyarán a felhasználók hatalmas hányada nem hogy levágni nem fogja hogy mi van de szabályosan azt hiszi hogy szar a kártya vagy joval kisebb teljesitményt kapott a pénzéért!
kevés a hozzáértő precíz user aki ténylegesen rendben tartja a gépét -
Abu85
HÁZIGAZDA
Szerintem nem. Csak nem érted meg, hogy két dolog közül lehet választani. Vagy legyen rosszabb az üzemidő, vagy elégítsék ki azokat az igényeket, hogy youtube mellett párhuzamosan lehessen teljes sebességgel játszani. Egyéni preferencia, hogy mi tetszik neked jobban, de egy mérnöknek ott van az, hogy a piac mobil irányt vett, így minden egyes extra perc számít már. Nekik az van leadva, hogy állítsanak össze egy olyan terméket, mely a webet böngészve tovább bírja, mint a konkurencia. Ezt rendre teljesítik.
Nem várok el semmit senkitől, de ha már nem nézed a youtube-ot, akkor miért is tartanád nyitva? Csak a memóriát zabálja, megjegyzem nem keveset.
Írtam, hogy mi a megoldás a problémádra. Nyiss meg egy youtube videót, jobbklikkel settings és pipa ki az enable hardware acceleration elől. Ennyi. Ez nem kapcsolja ki a webes felületek gyorsítását, csak nem igényli a Youtube az UVD erőforrást. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Elolvashatja a működést az AMD leírásában. Szóval nem kell gondolkodni, csak olvasni. Minden dokumentálva van. Én is olvastam ezt anno lassan már két éve.
Az FF hardveres gyorsítása nem számít, mert az nem stage video. Csak az UVD-nek kell zárás, viszont a Canvas, a WebGL, a WebCL és a többi gyorsítható webes felület nem használ UVD-t.
Mondom azt kell mérlegelni, hogy van-e igényed arra, hogy full screen játék közben nézz egy youtube videót. Akkor ki kell kapcsolnod a Flashben a stage videó gyorsítását. Ezt a legkönnyebben úgy teheted meg, ha betöltesz egy youtube videót, jobbklikkel settings és pipa ki az enable hardware acceleration elől.
Az NV-t is leírtam. Nem alkalmaznak zárást, cserébe nem tudnak 100 ms-on belül órajelet váltani, és webes üzemidőben ~30%-kal kevesebb ideig bírják, mint a Radeonok. Nincs ultimate megoldás mindenre, mert ha lenne, akkor mindenki azt használná. Dönteni kell, hogy melyik a kedvezőbb. Az AMD emellett döntött, míg az NV az üzemidőt feláldozza azért, hogy futhasson egymással párhuzamosan a játék és a youtube.(#7910) Cybertrone: Amíg házigazda vagyok addig nem küldök el senkit oda.
-
Cybertrone
veterán
Másképp... Nekem is low power 3D-be kapcsol a vga netezés közben, de game hatására felkapcsol!
Abu Jó lelkű ember, magyarázza nekünk 1.0-nak hogy mi miért van! Ennyiből tisztelem becsülöm, én már mindenkit elküldtem volna a picsába
Viszont azt be kéne látnia hogy ezek a megoldások amik itt napi szinten fel vannak emlegetve az átlag embereknek csak nyűg szinten mozognak, és valahogy a szopás után nem sokan nézik a technikai dolgokat...! -
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez nem bug. Az UVD nem képes működni 3D órajelen. Zárd be azt az oldalt, amin videó megy, és akkor az UVD órajelzárása megszűnik. Vagy ne kérd a Flash beállításainál a stage videó gyorsítást, és akkor az UVD zárás sosem következik be.
Ezt az AMD szándékosan így csinálja már generációk óta. Így lehet a leghatékonyabb energiagazdálkodásra szert tenni. Maximum annyit lehet tenni, hogy az UVD órajelet 3D-re állítják, de a Flashvideókhoz nem kell annyi. -
keIdor
titán
Én nem vártam vele többet. Nem akarok kirobbantani vitát, de tedd azt, amit tettem én vagy Tirexi, gyere át zöld oldalra. Pont most téma a 670 OC, olcsóbb mint a 7970, de 680 teljesítményét hozza és pl. a Gigabyte kártyája mocskos halk is. Felesleges szvsz várni az AMD-re.
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Autós topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Parfüm topik
- Dark Souls sorozat
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Tőzsde és gazdaság
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest