- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
haddent
addikt
válasz
TTomax #22550 üzenetére
Hívd ahogy szeretnéd, de ez tény. Az is tény, hogy elvileg (bár nem először hazudna az nvidia..), nem kapták meg időben a játékot. Mindegy ami lényeg, és nagyon valószínű, és simán feltételezhető, az az, hogy megjelenéskor kevesebb buggal, szebben, jobban fognak futni az AMD partnerprogis játékok (jó nagy része az összesnek a jövőben..). Nvidia-hoz méltóan rövid időn belül majd korrigálnak biztosan, de nagy valószínűséggel akkor is azért lesz nyoma ennek az új irányzatnak.
(OFF)Persze én is csak találgatok, csak éppen nem úgy, mint néhányan itt, hogy CSAK AMD -N FOG FUTNI !! vagy úgy, hogy NVIDIAN UGYANÚGY SŐT JOBBAN FOG FUTNI.(/OFF)
#22551 Tökmindegy Persze, hogy van mindkét gyártónál ilyen, és lesz is. Csak eddig más volt az arány, most fordult/fordulóban van a kocka.
Azt meg, hogy az összes ilyen nvidia -n kritikus játékot leszarozzátok, és "nem érdekel" kategóriába teszitek egyszerűen strucc politikának tudnám jellemezni.. Engem meg marhára nem érdekel a HawX meg a többi ilyen nvidia -s csoda, de mégis be tudom látni, és elismerni, hogy sokkal jobban megy nvidia -n, meg hát ott a physx.
Előrelátó user az csinál egy petíciót, hogy egyesüljön ez a két rohadt cég#22552 pityu8611 Itt leírtam elég részletesen
-
BlessedElroy
senior tag
válasz
TTomax #22130 üzenetére
de én ezt nem értem. bocs ha hülyeséget kérdezek, de mit értesz azon hogy nem indul el?
az minek számít, ha ventik mennek rajta?Szerk. az első lapot visszaküldtem, a második pedig már otthon van-elküldtem vkinek itt a fórumon.remélem nagyobb szerencséje lesz és meg tudja csináltatni. azután vettem ezt.
meg is őrülnék, ha addig nem lenne kártyám. De végülis nem vagy messze innen -
BlessedElroy
senior tag
válasz
TTomax #22128 üzenetére
Kék igen.
de ezt amúgy nem hiszem el. a monitorom is gyári hibás volt, a 670 is ba...kodott(azért is cseréltem le erre). 2 db asus p8z77 V alaplapot csesztünk el a haverommal(az most mindegy hogyan)-mindez kevesebb mint egy hónap alatt.
És még nincs kész a gép basszus, mert ugye alaplapi kártyát használok most emiatt.
hogy merjek ezután venni akármit is?Húúú TTomax...
Befejeznéd az utolsó mondatod? azzal kicsit megijesztettél. mi baj a dual x-el? -
pcsabat
őstag
válasz
TTomax #21963 üzenetére
az a baj, hogy ekkora fogyasztású VGA-nál már fontos kérdés ez is, főleg ha CF-ről van szó. Ezért szerintem a jóízlés határain belül ez egy engedélyezhető téma lehetne. Persze a tápos topikban tudnak segíteni, de azért kissé életszerűbb azoknak az embereknek a véleménye akik tényleg ilyen vga-kat hajtanak és nem csak tesztekből tájékozódnak a fogyasztásukról. Itt nyilván több ilyen van mint a tápos topikban.
-
kingpython
aktív tag
válasz
TTomax #21919 üzenetére
Oké értem. Hát csak egy kártyát akarok azt is csak a 7950-et, mert tápot (500W) most cseréltem 3 napja azt nem szeretnék így marad a 7950, mert a 70-eshez már minimum 600-ast ír
Amúgy most egy hibátlan Sapphire HD6870 Vapor-x mennyit érhet, mennyiért lehet eladni reálisan KB? -
-
-
-
daveoff
veterán
válasz
TTomax #21845 üzenetére
Ne nézzél már ennyire amatőrnek......
A mérés alatt a VGA végig 99%-on ment 1150/1600MHz-en GHZ bios-al 1,256v-al, ami terhelésen 1,2v körül mozog. A procit nem tudom pontosan de szerintem kb 40-60% lehetett a kihasználtság, de végig 4500MHz-en ment 1,275v-al, ami terhelésen 1,25v körül mozog.
A gépem az adatlapomon látható, azon felül van még benne 6db coolink swif2 venti, amit max fordulatra tekertem, a teszt alatt. Ezen kívül van még benne 2db samsung winyó......
Tehát így a komplett konfig fogyasztása BF3 multi alatt átlagosan 350W, ennyi! -
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
TTomax #21848 üzenetére
Pedig biztos hogy elég lenne simán, nálam ugye 3 db 6970 ment egy 850w-os táp mellett húzott procival meg mindennel együtt anélkül hogy probléma lett volna belöle, a 7970 meg alapból kicsit kevesebbet is fogyaszt mint a 6970. A 7970 Cf-et tuning proci mellett egy 550w-os táp is elvinné bár az eléggé a határon lenne.
-
válasz
TTomax #21842 üzenetére
ÁdiBá -nak TX750W tápja van(ami 12.v on 720.W ot tud) nem AX
Az AX860i az radi8tor1 kollégának van, de neki meg nem 7970 CF -je van!Szóval most nem igazán értem miről is beszélsz?
Az igaz hogy a TX750W sem olyan rossz táp de az már nem Seasonic beles hanem CWT és azért az mégse olyan acélos mint a Sea, nomeg a 2.db 1200.ra húzott 7970 + a tuningolt 3770K az elképzelhető hogy EXTRÉM esetetekben bekajálja azt a 720W ot simán!
Mondjuk azt nem értem ÁdiBá egy ekkora hatalmas értékű és teljesítményű konfignál, mért pont a tápon spórol, mert szinte az egész gépében az a leg olcsóbb alkatrész! Közel fél milla értékű gépet rábíz egy 30.k -s tápra de hát ő tudja
-
p87
senior tag
válasz
TTomax #21244 üzenetére
Ja, csak a min fps a duplája...
És azért ez jelen esetben sokat számít.Amúgy érdekes, hogy a játékon belül csutkára van tolva minden, benchmarkba pedig az 1-est választom ami ugye a játékon belüli beállításokat takarja akkor 1100/1500-on 7970-el 82/32 átlag/min fps-t kapok, de ha a 2-est a DDoF -al akkor 76/30-at.
Akkor ezek szerint a játék alól be se kapcsolódik. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TTomax #20016 üzenetére
Ha elolvasod a hsz-t, akkor ugyanezt írtam. A HD 7950 boostja működik úgy, hogy garantáltan a keretre van szabva. A többi boost órajellimites. Ezzel is nő a fogyasztás, de hamarabb éri el a hardver az órajelmaximumot, mint a TDP keretet. A max órajel fölé már nem tud lőni. Arányaiban a boost órajel növekedését figyelembe véve a HD 7950 Boost éri el a legtöbb sebességnövekedést.
Ez nem védelem. Ez a sebességnövelésért van beépítve, míg a védelem azért, hogy a termék megőrizze stabilitását, ha kritikus helyzetbe kerül (esetleg fagyjon le, hogy elkerülje a hardver károsodását).
-
-
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TTomax #19887 üzenetére
Ugyanúgy működik majd. Pár százalék eltérés lehet a skálázódásban a normál konfighoz képest. A CF esetében csak az számít, hogy a két kártyát ugyanolyan rutinokra szabják rá, így a képminőségük megegyezzen. Ez a rugalmasság teszi lehetővé a Dual Graphics-ot is. Persze ott nem szinkronos a működés.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TTomax #19885 üzenetére
Rev1 Tahiti nincs is kereskedelmi forgalomban. Rev2 van a boost nélküliken és rev3 a boostosokon. Persze a legújabb boost nélkülikre is rev3 kerül, csak le van tiltva benne a boost funkciót ellátó rendszer.
Semmi. Egymás mellé rakod és működik. Összerakhatsz egy HD 7950-et és egy HD 7970 GHz-et is CF-be. Bekötöd, telepít és működik. Nem számít, hogy milyen rev. Az számít, hogy Tahiti mindkettő. A párosításoknál mindig a sorozatot kell nézni. HD 7900, HD 7800. Például a Tahiti HD 7870 beköthető Pitcairn HD 7870 mellé. A CF ebből a szempontból nagyon rugalmas. -
ЯΞNΞGΔT
aktív tag
válasz
TTomax #18590 üzenetére
Igen, gyanús is volt... Mekkora buziság, hogy nagy betűkkel reklámozzák mindenhol AMD Never Settle RELOADED így-úgy - oszt nesze, megveszi a paraszt a 85ezres kártyát és semmi kupon.
Na jól van köszönöm, kicsit megnyugtat, hogy akkor más is járt így, nem csak énSzerk.: Hardverkernél vettem, szóval ennyi.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TTomax #17893 üzenetére
Én nem vettem észre a PCI Express csatornakonfigok között sebességkülönbséget. Elvben nem is lehetséges, mert annyira finoman kell ezzel bánni, hogy ne ez legyen a korlátozó tényező, hogy gyakorlatilag a teljes kommunikáció egyirányú. Ezt minden aktuális program betartja.
Az, hogy a program hány százalékot ír ki sokat nem jelent. A Kepler különben sem az optimális architektúra PhysX-re. Egységnyi CUDA mag szintjén a Kepler a leglassabb megoldás ezeket az effekteket futtatni. Dedikáltnak Fermi kártyát érdemes venni. Az messze a leggyorsabb PhysX-re, vagy GT2xx alapút (ez lassabb, de nem sokkal). -
Sontir Fel
őstag
válasz
TTomax #15145 üzenetére
csak "polgarpukkasztottam"
Mindenki azt a kartyat fogja futtatni, amit vett, hiszen azt valasztotta. Csak nem mondhatjak azt a userek, hogy hulyeseget csinalnakAz 50es meg mar megjeleneskor is karcolta a 70est, emlekszem anno gondolkodtam hogy a ref 70es helyett inkabb egy zafir oc 50 es marad 20-30k a zsebben.
-
válasz
TTomax #15003 üzenetére
nem a whql minősítés ára a fő probléma, hanem az, hogy a havi fix whql driver release nagyban lerontotta mind a reakcióidőt, mind az adott erőforrásból megoldható driver-módosításokat. teljesen jó ötlet volt ezt elhagyni, csak kommunikációval nem lett rendesen megtámogatva.
és persze a high profile jellegű 12.11-ből kellett volna már kiadni whql-t.
-
haddent
addikt
válasz
TTomax #14995 üzenetére
Ha tudni szeretnéd, akkor az én esetemben én 30k -val kevesebbet fizettem, mint a legolcsóbb 670 volt akkor, azaz 90k -t. Hogy mit kaptam? Egy olyan kártyát ami alapon is elveri minden esetben a 680 -at, gyerekes könnyedtséggel kicsit meghúzva pedig egyszerűen esélye nincs már szegény zöld királynak..
Értem én, hogy mit mondassz, és teljesen jogos lenne, HA a beta driver telepítése bármilyen plussz szakmai hozzáértést igényelne egy sima driverhez képest. Dehát nem! Annyira mindegy melyiket rakod fel...
De ha ettől jobban alszol, akkor nyugodtan jelentsük ki, hogy a zöld kártyákat könnyebb kezelni. Akkor viszont azt is, hogy egyértelműen többet lehet kihozni alapon, és húzva is egy hd7970 -ből, mint bármilyen más vga- ból jelenleg, és azt is, hogy ár/érték arányra is jobb az amd ebben az évben, ezzel a sorozattal, a 6xx sorozattal szemben. Így akkor minden objektív tény meg van említve, remélem elégedett vagy.
Elfogultságról annyit, hogy ez az első AMD termékem, mindig is nvidia-s voltam, most is azt akatam venni, csak olvastam teszteket, számadatokkal, nem ilyen alátámasztatlan dobálózásokat, mint amit te is elkövetsz itt, és meggyőztek. Nem bántam meg.Közben amit írtál: nekem egyetlen játék sem darabos, mind teljesen sima, kivéve a nyilvánvalóan pocsékul összehányt szarokat, (értsd: Far Cry 3), de az zöld oldalon is pont ilyen. Nem a kártya, nem a driver, senki vagy semmi más, csak Te tehettél róla, ha nálad nem így történtek a dolgok.
-
Tomix24
addikt
-
haddent
addikt
válasz
TTomax #14984 üzenetére
Elég szomorú, ha egy PH-n ilyen régóta jelenlévő, fórumozó és feltételezhetően gamer (gtx 670 miatt..) embernek meg sem fordul a fejében, hogy a béta az újabb, jobb. Szerintem ezzel nem az AMD -t minősíted, hanem magad.
Elég szar az utolsó WHQL? Mihez képest? Az új betahoz? Azt hittem ez a lényeg, hogy egyre jobb és jobb driverek kerüljenek ki. Biztosan tévedtem -
sakal83
addikt
válasz
TTomax #13851 üzenetére
Ezt nem néztem
, ezért is írtam a heavent, ott minden tiszta lenne.
Én is próbáltam 7870 és 7850 kombót, hát... a CF nyűgös
, bár lehet nem értek hozzá, de tesztekbe minden oké, majd játékok alatt.. azt a mikrolaggot, na ott megismerkedtem a fogalmával
ffodi Igazad van. A Graphics score teljesen rendben van
-
haddent
addikt
válasz
TTomax #13360 üzenetére
Na fuss neki az olvasasnak megegyszer... Olyan beallitassal tesztelik, amivel a leggyorsabb (7970) tesztelt vgan meg jatszhato. Szovegertes... Egyebkent az elozo hszeddel sem ertek egyet, en anno gtx460 al 30-40 fpa el tok jol el battlefield 3 multiztam, elveztem, jol is ment.
Es vegul: 7970 esemmel teljesen mindegy, hogy ssao hbao vagy hdao, a kulonbseg <5FPS ami meresi hiba boven
Azon meg nem lepodtem meg, hogy gtx670 ed vanigy mar ertheto a sok rinyalas a hdao es egyebek ellen
-
p87
senior tag
válasz
TTomax #13353 üzenetére
"Hogyne persze HDAO, azzal kell tesztelni.... itt már el is bukott ez a teszt is..."
Vicces vagy, majd pont azért bukik el egy teszt mert, a leg-erőforrásigényesebb beállításokkal tesztelnek...
Számomra inkább az a bukás mikor kikapcsolnak effekteket, hogy ne legyen megterhelő NV-nek.Mi lesz ha így gondolkodol, mikor jövőre jönnek a Copmute Shader igényes játékok, ott se lesz fair az összehasonlítás? Erre csak azt tudom mondani, hogy így jártatok.
Ráadásul NV még a következő generációt is Keplerrel húzza ki, majd talán 2014-ben a Maxwell bírni fogja. -
Abu85
HÁZIGAZDA
-
válasz
TTomax #13355 üzenetére
félszubjektív gondolat az ambient occlusionhöz: minél inkább valósághű akar lenne a grafika, annál inkább a HDAO-t érdemes használni. a far cry 3-ban van egy enyhe rajzfilmes beütés, ezért itt nehéz megmondani, melyik megoldás a jobb. egy olyan vizuális stílusnál, mint ami a borderlands, egyértelműen jobb a HBAO.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TTomax #13360 üzenetére
A Radeon HD 7970 GHz Edition VGA-val simán játszható Full HD-ben ez a beállítás. A minimum pedig a benchmark első képkockái. Utána jóval stabilabb az fps.
Nem muszáj úgy használni, de kisebb grafikai beállítás mellett meg nem jön ki az termékek sebességkülönbsége. Ha úgy menne, akkor meg az lenne a baj, hogy miért nincs maxra tolva. Egyébként a sorrend így is leolvasható.
(#13361) SzlobiG: Igaz. Lényegében a procilimit az egyszerűbb megfogalmazás.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TTomax #13355 üzenetére
Mivel PowerTune-os a kártya, így az alapórajel magas is lehet. A fogyasztási limitet valós időben kezeli a rendszer. A turbót csak azért vezették be, hogy elmondhassák mi is tudunk ilyet.
Arról a fejlesztők nem tehetnek, hogy a Kepler nem bírja annyira a compute shadert, mint a GCN. Erre az NV-nek kellett volna gondolnia.
Látványban a HDAO magasan a legjobb. Eleve ez az egyetlen SSAO megoldás a játékban, ami a natív felbontással számol. A HBAO és az SSAO csak a felbontás felével számol. Ennek megfelelően rengeteg fake árnyék keletkezik. Az AO célja olyan helyekre rakni árnyékot, ahol a valóságban is keletkezne. Ehhez rengeteg minta szükséges, és ezt a sok mintát csak a HDAO adja meg. Egyébként el tudná értni ezt a minőséget a tradicionális SSAO vagy a HBAO is, hiszen ezek az algoritmusok paraméterezhetők, csak sok minta a sebességen meglátszik. A HDAO-ra azért merik ráereszteni a sok adatot, mert az alap SSAO-hoz képest a feldolgozás 7x gyorsabb. Ergo sokszor annyi adattal is gyors lehet a számítás.Ész nélkül nem adunk rá mindent, de nyilván tudni akarjuk, hogy melyik architektúra a gyorsabb, így lehetőség szerint maxra toljuk a játékot. Jellemzően azt a beállítást alkalmazzuk, amivel a leggyorsabb tesztelt VGA-n még játszható.
(#13356) Keldor papa: Teljesen érthető a Far Cry 3 gépigénye. Eleve az egész motor megvilágítási rendszere globális illuminációra épül. Nem úgy, mint a DiRT Showdownban, vagy a Ghost Recon Future Soldierben, ahol ez kikapcsolható. Az FC3-ban ez a rendszer konkrétan kikapcsolhatatlan. A megvilágítási modell része, ha kikapcsolod, akkor teljes sötétség lesz az eredmény. Ez egy újszerű koncepció. Persze lehetne gyorsabb is, de ezt a GI-t nem computa shaderben írták, hogy a régi (DX10/10.1) kártyákon és a konzolokon is működjön. Az első olyan motor, ami compute shaderben használ kikapcsolhatatlan GI-t az az Unreal Engine 4 lesz.
A jövőben egyre több olyan motor lesz, ami az eddig alkalmazott fake GI-t valós idejűre cseréli. A megvalósítás már kérdéses, mert sok opció van erre, de az biztos, hogy a fejlesztők egyöntetű véleménye szerint eljött a valós GI ideje. Az alábbi játékok már valós időben számolt GI-t használnak: Crysis 2, Nexuiz, DiRT Showdown, Ghost Recon: Future Soldier, Hitman: Absolution és Far Cry 3. Tudtommal a jövőben a Crysis 3, a Tomb Raider és a Grid 2 is ezt a tábort erősíti, de valószínű, hogy még ennél is több játéknál vetik be. Egyszerűen jobb, mint a fake megoldás, noha sokkal számításigényesebb. Utóbbi problémára ott a compute shader, azzal növelhető a számítás hatékonysága, de a konzolokhoz nem jó. -
SSJmeszes
senior tag
válasz
TTomax #13355 üzenetére
Ehhez a stabil 60 FPS hez szólnék hozzá.
Én úgy emlékszem régen nagyon szépen megvolt mindenki a 30 FPS el, mert tényleg jó volt simán ment. Tökéletes volt.
De most már oda jutunk egyre több játéknál, hogy tényleg kell a 60 FPS mert az alatt érzed, hogy valami tényleg nem kóser.. Tehát ott a BF3 online is.. egyszerűen majdnem rossz érzés játszani, ha 60 átlag FPS alatt vagy..Ez megint csak arra menne ki, hogy a jó ember akit esetleg annyira zavar és csutka grafikán akar játszani, az vegye meg a drágábbnál drágább hardvert?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TTomax #13353 üzenetére
Úgy, hogy az órajel sosem turbózik. Állandóan 1050 MHz. A Powertune Boost hardveres funkció. Az 1000 MHz-es paramétert a BIOS-ban a korábbi Tahiti lapka képtelen értelmezni.
A HDAO az ismert SSAO implementációk közül a legjobb szimulált hatást adja. Miért ne azzal tesztelnének? Az nem indok, hogy a compute shader használata nem sportszerű.
-
Varázslóó
senior tag
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TTomax #12786 üzenetére
A Far Cry 3 alatt? Nem hiszem. Tudom, hogy még szeptemberben (illetve előtte) az NVIDIA reklámozta agyon a játékot, mint nagy TWIMTBP cím, de azóta már átkerült a Gaming Evolved partnerprogramba, és az NV teljesen elfelejtette, hogy létezik. Annyit tudok, hogy valamin összevesztek, de a részleteket senki sem árulja el. Az biztos, hogy bétához képest sokat változott a kód, bekerült a DX11 többszálúság, az SSAO, a HDAO, és az AA is MSAA lett A2C-vel, post-process megoldás helyett. Eléggé durván módosították a bétát, ami nem megszokott.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TTomax #12778 üzenetére
12.10-zel nekünk sem volt jó. A 12.11 beta8, ami az ehhez készített driver. A hónap közepe óta letölthető. Az NV-nél szintén a legújabb bétát érdemes használni, mert ott sem tökéletes. Mivel a driverek még a játék megjelenése előtt megszülettek, így túl sok probléma szerintem ebből nincs.
Azért nem teljesen. A HD 2900XT az a játékokban maradt le, és technikailag volt erős. A HD 7970 az új játékokban messze veri a GTX 680-at, és jóval nagyobb különbség van technikailag, mint az R600 és a G80 között volt. A Hitmanről már van eredmény. A HD 7870 is majdnem annyit teljesít, mint a GTX 680. A HD 7970 20%-kal gyorsabb. -
válasz
TTomax #12731 üzenetére
azért ehhez az is hozzátartozik, hogy annak semmi akadálya nem lenne, hogy az AMD is támogassa a physx-et, csak nyilván nem akarják. az pedig, hogy AMD kártya mellé nem tudsz betenni egy nVidiát fizikázni, szintén nem csak az nVidia sara.
nem akarom őket védeni, mert a mafia 2-vel nálam is kicsapták a biztosítékot, de ez a tánc bizony kétszemélyes...
-
hoolla
aktív tag
válasz
TTomax #12729 üzenetére
Köszönöm a linket átnyálazom, de most meló.
Az üzletpolitika, meg hogy kell nekik a pénzem, az nem érdekel, amíg én el tudom dönteni, hogy mi az amire kiadok és mennyit, ha azt kapom amit várok. Vagyis ha pl a különbség a két gyártó között csak annyi lenne mint amiket a grafikonokon látunk és semmi fizix meg egyebek, akkor eldönthetem melyik kell. Nem is értem hogy ez hogy müködhet másként.
Vagy nézzük kicsit másképp az nvidia vérszívását és mondja azt, hogy ha kell nektek atisok a fizix, vedd meg a fizix kártyánkat 300 dodóért, ha nem akkor nem, vagy legalább legyen normális support a ati melletti fizixhez vett karihoz. -
hoolla
aktív tag
válasz
TTomax #12719 üzenetére
Ez eléggé gusztustalan dolog, hogy kifizetem a teljes árat egy játékért, majd csak a 80%-át használhatom, ha nincs nv kártyám.
Azt mondod, hogy ha berakom a fizix karit, majd driver telepít, akkor szétbugozódik minden? Közben olvasgatom a Bl2 topikot is, hátha van megoldás a problémámra. -
haddent
addikt
válasz
TTomax #12719 üzenetére
Ééééés mi lenne vajon, ha valaki fel tudna hajtani egy veterán, jó öreg, Ageia PhysX kártyát? Gyártottak néhány darabot belőle, amíg az nVidia le nem csapott rá: [link]. Bár ugye 8800GT -től támogatja az nVidia a PhysX -et, ezt még előtt gyártottá jóval, nem lehet valami erőgép
-
válasz
TTomax #12645 üzenetére
Boost alatt annyi az eredeti gyári BIOS -al egyébként amikor csak 850/1250 en jár akkor 1,124.v ot kap
De most ugye egy HiS referencia 7970 bios van rajta(másképp nem bírtam ki füstölni a BOOST -ot) így pedig 1,174.v az alapfeszem
De ha figyelted a teszt képemen is láthatod mikor PL: 1100/1500.on járatom 1,100.v ot adok neki De 1250/1650 -nél is csak 1,200.v ot kap
Minek neki 1,25.v a 925.höz (gyári bios al) mikor azt 1,050.v al is tudja stabilan
Nem is értem miért állították gyárilag 1,25.v ra a boost alatti feszt elég lett volna a sima 850.es értékhez adott 1,124.v is
-
-
Enclave
aktív tag
válasz
TTomax #12552 üzenetére
Nem tudom mennyire helyes ez a grafikon, én egy orosz oldalt szoktam nézni: GameGPU.ru , itt szinte minden megjelenő játékhoz készítenek tesztet rövid időn belül igen igényesen és részletesen (mi a különbség a különböző grafikai beállítások között, néznek ram, vram, cpu és gpu használatot, processzor limitet, felbontást stb-stb) igaz cirill betűs de a grafikonok attól még értelmezhetőek ha valamire nagyon kíváncsi vagyok akkor Google Translate angolra
Amióta ezt az oldalt megtaláltam, szinte csak ezt szoktam nézni ha valami ilyen jellegű adatokra vagyok kíváncsi...
Ennek az orosz oldalnak ez jött ki eredményekre:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest