- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alpachino
veterán
Szerintem, akár hogy csűrjük csavarjuk, max. 5%-ot faraghatsz le egy jobb tuningpotenciállal rendelkező 7850-el a 20%-ból
kisza25 :
ez a nagy átlag, igen...utána meg hiába feszeled, nem hozza a 'jobbak' 1200MHz-ét. Ezért írtam korábban, hogy kár a max. feszes tunigokat összevetni, ill. ebből kiindulni
-
~1200.MHz@~1,20.v -nál már kevés a +10% (ha nem akarod hogy be fékezzen a védelem) oda már +20-30.% kell!
kisza25 Ref 7850 4+2.fázis Ref:7870 5+2.fázis egyedi nyákos kariknál lehet eltérés pl: Sapphire 7870 flex 6+2 vagy épp PowerColor PCS+ 7850 5+2.fázis! Szóval kb igen a nagytesónak erősebb a VRM -je! -
Én kipróbáltam feldobtam az unlockolt Asus HD7850-DC2-2GD5 BIOS -t a Sapphire karimra és engedte állítani 1,30.v ig a feszt! de a power -t sajnos csak +20.ig,
így nem sok értelme a 1,30.v nak mert úgyis vissza fogja magát a kártya!
De nem nyertem sokkal több MHz -et hiába bírtam 1,30.v ot adni a GPU -nak! nekem 1,185.v al megy az 1200.MHz (tehát jóval a ref érték alatt) hiába tekertem fel 1,25.v vagy 1,275 ill. néztem 1,30.v al is! nem ment akkor sem a stabil 1250.MHz
1240 -nél vége volt 1225 -öt meg megy amúgy is ~1,20.v al! tehát semmi értelme a nagyobb fesz nek!
-
Alpachino
veterán
Alapfeszen, 1210MHz, utána, már Crysis2-ben kidob...
Az azonos órajelen mért eltérés azért torz, mert nem is egy azonos órajelről indulnak, tehát kár ezt méregetni.
Mivel ez azt jelentené, hogy te szénné feszelt 1200MHz-et, én pedig kényelmes alapfeszes 1200-at produkálnék a 7870-el, ami még így is gyorsabb lenne egy kicsivel....tehát szerintem ez nem mérvadóInkább nagy átlagban az 1050-1100MHz-es 7850, és az 1200MHz körüli 7870-es alapfeszes eredményeket érdemes figyelni, ill. összevetni......vagy a full. alap mindkét karinál.
De ahogyan most elnézem az újabb kiadású 7850 dual-x-eket, még az 1100 is siralmas nekik.
-
Alpachino
veterán
Mint ahogyan azt csucsbicep kolléga vázolta a tuning az lutri
Pont ezért is nem lehet egy feszemeléses tuningból kiindulni, mint ahogyan azt te számolod a 7850 esetében...1200MHz-en nagyon kevés 7850 tulaj használja a 7850-ét 7/24-ben.....
Ezért mondom, hogy az alapfeszes tuning, az kb. mindkét karinál 20% körüli 7/24-ben....de ha gondolod tolhatunk bármilyen gémet alapfeszes tuning mellet mindkét karinál, és meglátod, hogy marad az a közel 20% különbség a két kari között.csucsbicep
Pl. az enyém is megy simán 1.3mv mellett 1300Mhz-et....
-
Redneck
nagyúr
Nekem is ez a kombó van
Ha otthon leszek teszek föl vagy privátban inkább! Egyébként legalább a medium beállítás + High Mesh és High Shadows legyen meg minimum 65 de inkább 70 fps-sel
Nekem ez a lényeg.
Ambient occlusion nem számít, motion blur off. Multinál nem kell nekem -
Redneck
nagyúr
Igen, arról nem is beszélve. Van egy GTX 460 SE OC kártyám (Kb GTX 460 szint felhúzva), multiban Medium, Mesh és Shadows High-ra pakolva. Így, elég jól megy, és nem is néz ki rosszul (1.6oztam évekig, de már a látvány is számít) viszont nagy akcióban előfordul hogy 80-90 fps-ről leesik 55-57 fps-re. Ez a totál minimum érték, ez alá nem megy. Így viszont bajban vagyok, mert 60 alatt akár csak pár fps-sel is, röcög a dolog. Egyelőre csak fontolgatom a cserét de kénytelen leszek meglépni, mert nem szeretnék 60, sőt 70 alá menni. Ezért érdekel
-
mrhitoshi
veterán
-
kisza25
félisten
-
Garsza
veterán
De én hiába állítom a power limit et akaár hová úgy sem szűnik meg.
Csak úgy szűnik meg a jelenség ha Asus GPU Tweak -kel kikapcsolom a 2D órajelet. Csak annál meg az a bajom hogy nem bírok feszt állítani a többi tuning progival viszont igen. csak viszont a tőbbi proginál nem látok olyan lehetőséget hogy kikapcsoljam a 2D órajelet. -
Alpachino
veterán
Holnap megmérem alapon DMark 11-ben, mivel a physics score-énk közel van, bár a tiéd magasabb
de így mérvadóbb lesz az összehasonlítás
Malibutomi : Nekem ugyanezen órajelen több, mint 200 pöttyel több, tehát a procid ebben a tesztben sovány....bár a Graphics score közel azonos.
-
mrhitoshi
veterán
A GPU-z -ban. Megnyitod, és felül arra a zöld kis VGA-ra kattintasz, akkor lejön egy menü, és ott meg tudod nézni.
(#6237) Malibutomi : Igazából a magas érték sem igazán garancia arra, hogy jól megy majd a tuning, ez az érték csak azt mutatja meg, milyen "minőségű" a GPU. Szóval ha 80% feletti az érték, akkor kevesebb gyári feszültésget kap a GPU ergo, jobb lehet ! a tuning.
-
mrhitoshi
veterán
Na az jó jel. Akkor ezek szerint az ASIC Quality olyan 72-79% körüli érték lehet nálad, nekem is ennyi a gyári feszültség, és nekem is olyan 1150 körül fagyott ki a GPU.
Tuning szempontjából, akkor nagyobb eséllyel pályázhatsz egy jó 1200-1250 -es értékre GPU tekintetében.(#6235) kovsol
-
synthattik
aktív tag
Akkor a ramnak,hogy lehet adni plusz feszt?Én botor módon azt hittem,hogy akkor a ram is kap pluszt,de most már ezt is tudom
Így is meg vagyok vele elégedve,csak érdekelne a dolog.
Kisza 25em bántottál meg,kitoltam már amikor néztem,hogy mit megy,de úgy is annyi volt a vége,ahol még nem volt lassulás érezhető.
-
mrhitoshi
veterán
A legtöbb játék inkább VGA érzékeny. Mondjuk olyan szerencsés esetben vagyok, hogy nem játszok olyan játékokkal, melyek CPU érzékenyek lennének, így a 3.8GHz-en üzemelő B55-öm is elég.
Bár ahogy nézem, lassan ideje lenne egy FX-8xxx CPU-ra beújítani.(#6126) BalaNce87: Nagyjából. Ha mondjuk egy 7870-es GPU-ban mondjuk az fenn álló Shader egységekből 3-10-20 db nem rendesen működik, akkor azokat letiltják, és adhatják is el 7850-ként. Nagy vonalakban.
-
aginor
veterán
Jobban végig gondolva a fele kb kukázható a listának kapásból, mert vagy közismerten optimalizálatlan, és/vagy a motorját nem használja csak az az egy játék, így az esetleges eredmények nem alkalmasak a komoly általánosításra. A részleteket megbeszéljük privátban este.
AT1S:
"The overclocking results listed in this section were achieved with the default fan and voltage settings as defined in the VGA BIOS." -
aginor
veterán
Köszi!
AvP3, Metro 2033, Crisys WH, Drisys2, HL2, Fallout3, valami CoD, BadCompany2, BF3, Witcher2, valamelyik Batman, esetleg DoW2, Shogun2, Heaven 3.0, így elsőre ezek jutnak eszembe. Persze ezek közül nem kell mind, majd szelektálunk, hogy mik legyenek, az igazi az, ha az adott programban/hoz van benchmark, mert akkor tuti ugyanazokat kell kiszámolnia a gépnek és csökkenhet a szórás. -
Alpachino
veterán
Ezért is írtam, hogy szinte teljes terhelés alatt fog üzemelni, amivel nem biztos hogy megéri kockáztatni...
Nekem már durrant el tápom teljes terhelés alatt játék közben
Így én ovatosan kezelem ezt a "még talán elviszi" kérdést
De látom itt sokan kockáztatnának egy közel 70K-s VGA-t, egy 3K-s táppal
akkor legyen úgy.
-
szasanyi
félisten
Ahogy emlékszem nem biztos, hogy ugyanarról az emberkéről van szó - de ezzel nem mondom, hogy ne azt vedd!
Én is szimpatizálok az MSI-vel, első nekifutásra én is olyat akartam - de mivel nem tuningolok, végül nem találtam elég erősnek. A 7870-ek meg majdnem annyiba kerültek, mint amennyiért a 7950-et vettem ezért lett az ami van.
Malibutomi: csak a TwinFrozR név téveszt meg, nem ugyanolyan a két hűtés ezt azért el ne feledd! Sem méretét, sem a hőcsövek számát tekintve.
-
Dark KillerX
addikt
Én maradok a pcnél!
MSI karit veszel,na az jó
!mert úgy hiszem még senkinek sincs ilyenje a topicba,és legalább bővül a tapasztalat!Amúgy nem mellesleg honnan veszed,mert én iponon láttam nemrég 52k környékén,annyiért viszont nem rossz!
Tényleg jó vétel lehet ennyiért,de majd a többit úgy is pénteken,vagy később közlöd velünk úgy is!
Én is kértem a karihoz a garancia futár szolgáltatást( nem rossz dolog),és igen valszeg az árak megint csak felfelé fognak sajnos menni!De legyen igazunk!
szasanyi Az nem jó,persze egy ember véleménye nem sok,de ha nem szimpi,akkor időn belül kitudja cseréltetni!
-
kisza25
félisten
már 60eFt és ez nem másik, én ezt rendeltem 51600Ft-ért tegnap reggel, aztán azt írták ki az oldalon, hogy elfogyott, pár óra múlva megjelent 55eFt-ért, ma meg már 60eFt,
nézd meg az árgrafikont,
megint mákom volt, mint anno HD5850-el ami 2órán át volt 32eFt és én abban a 2órában rendeltem -
Alpachino
veterán
-
Tomix24
addikt
A boltosok úgy szereznek plusz hasznot, hogyha van áresés(és most épp van bejelentett külföldön mindenhol) akkor a Magyar boltok felviszik gyors az árát pár ezerrel, és utána akciózva ugyanazon az áron kapod mint az emelés előtt. Így nyerik azt az összeget amivel a gyártó csökkentette. Legalábbis én ezt tapasztalom mindenütt
-
Tomix24
addikt
Egyszerű futtasd le a 3D mark11-et(Az pártatlan), úgy és annyira húzod amennyire akarod a karit. Az én karim 45K volt, a tiéd 55-60K, több? . A kettő eredményéből kiderül mekkora is a különbség ÁR/Érték.
Az enyém most 7950-es gyári szinten van kb, tehát az ÁR/Érték arány jónak mondható. Sniper V2-nél 42%-os az erő/Fps növekedés stabilan.
-
BalaNce87
addikt
Ezt ma csináltam
Hozzáteszem soha nem adnék ennyi plusz pénzt csak azért, hogy vagizzak a fórumon folyton és próbáljam a saját döntésemet igazolni.
Azért meg főleg nem, hogy három címnél a minimum fps több legyen meg percenként benchmarkokat vizslassak -
szasanyi
félisten
Valszeg nincs jelentős különbség, de azt kell mondjam: a Sapphire kétventis megoldásai nagyon jók mind hűtési teljesítmény, mind csendes üzem terén. Igaz, a HD7870-től felfelé már komolyabb méret és több hőcső jellemzi.
Előtte ASUS GTX570 DCII (három slotos) kártyám volt, és attól (kinézete és mérete alapján is) sokkal többet vártam mint amit teljesített. Nem volt rossz nem arról van szó, de érted gondolom...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI 3080 10G GAMING Z TRIO ( Fehérre festett)
- ASUS TUF Gaming GeForce GTX 1660 Ti OC 6GB GDDR6 192bit
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged