- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Zsolt1
tag
válasz
Algotis #36430 üzenetére
Igazából én sem értettem/hittem el először, hogy hogy lehet ilyen(még most sem értem, mert a processzornak is elvileg elégnek kéne lennie), csak ültem és néztem, mert még az ajánlott gépigényhez is ezt a kártyát írták, de inkább nem is foglalkozok vele tovább, hanem megyek aztán csinálok valami értelmesebb dolgot.
-
válasz
Algotis #36419 üzenetére
Jó emberhez beszélsz. Én a BC2-őt még 8600GS-el kezdtem el, 25-30 fps-el. Bizony végigtoltam egészen 36-os szintig vittem, és szerettem rajt játszani. Pont mire jött a BF3, lett egy 4850. Azon meg a BF3 ment 30-40 fps-el, egy Q6600 társaságában. i5-re nemrég váltottam, de azzal is futott a 4850 ott volt meg helyenként a 60 fps. Szóval én is tudom bizony, hogy milyen. Nem azt mondtam, hogy nem lehet megszokni. De fos úgy játszani, és nem vagy annyira eredményes, meg nem olyan élvezhető mint 60fps felett. 60 fps a minimum! ami az élvezhető játékhoz kell. Erről ennyit. Aki meg 30 fps-el akar játszani, úgy, hogy leesik 16 fps-re csata kellős közepén, annak váljon egészségére. Ezt mindenki maga dönti el neki mi a jó.
-
válasz
Algotis #36417 üzenetére
30 fps k#rva gyenge egy FPS játékhoz. Ez az én véleményem. Biztos lesz olyan, aki jön a sablon laikus rongy szöveggel, hogy a 24 fps már jó, mert a TV-t is folyamatosnak látod 24-el. 30 fps édes kevés. Akármilyen FPS-el játszottam minimum 60 fps kellett, de minél több annál jobb, határ a csillagos ég... szó szerint!
-
kovsol
titán
-
-
Devid_81
félisten
válasz
Algotis #36215 üzenetére
Biztos menni fog azon, max FHD-n mar nem lesz eleg minden esetben a kartya, de amig az embert nem zavarja, hogy par dolgot kicsit visszabb kell venni addig nincs baj.
Egyebkent azon sem csodalkoznek ha 7870esen se menne majd rendesen...elobb vagy utobb ezek a kartyak is "elavultta" valnak. -
ArtMooney
tag
válasz
Algotis #35276 üzenetére
Szerintem ez a 13.10-es béta driver a hunyó.
Feltettem én is kb 2 napja és tegnap este a gta4-et már nem akarta betölteni, maradt fekete képernyő. Gép újraindítás és miután betöltött az asztal, szürke csíkos képre vágott.
A vége az lett, hogy csökkentett módban leszedtem mindent az amd cleanup-pal és feltettem a 13.4-et.
Semmi baja ezzel, sőt a többi béta driverrel sem volt, csak ezzel a 10-sel. Ugyanolyan giga kártyám van, mint neked. -
katt777
félisten
válasz
Algotis #34314 üzenetére
Ez egy XT, de a 2GB RAM elégnek tűnik, du. majd megnézem C3-mal, egyébként a sima 7870OC-től sem kell tartanod, mert sokkal nem gyengébb, tehát az is elég lesz FHD-be. Csak 4X-re levéve SSAO mellett már csak 1GB VRAM-ot evett, FPS meg 70 körül, sztem a sima 7870-nel is lazán játszható minden, legalábbis majdnem fullban. Eddig csak a Witcher 2 látszik határesetnek.
Tuner + sima monitor olcsóbb, és főleg: jobb. Jó digi tuner 10k, IPS monitor 38k 22". (Most vetten 40-ért, ahogy megjött, lement az ára 38-ra) -
DEV_NULL
őstag
válasz
Algotis #32484 üzenetére
Amúgy Algotis a (#32406) DEV_NULL-ra nem kaptam választ tőled...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Algotis #32186 üzenetére
Nem a drivertől van a microlag. Ez ilyen, sajnos. Nekem csak Crysis 1-2 van, de ott rohadtul zavar MSI 7870 OC 2GB). Alacsony részletességnél is ugyanúgy fennáll, de nem akarok flémet kelteni....
(#32190) Algotis : nincs, csak a Crysis-sorozat régebbi darabjai vannak meg, mással nem is igen játszom. Az 5850 pont ilyen microlagos volt, azt hittem, a másfélszer erősebb kártyával ez megszűnik. Legközelebb (egy-két év múlva) NV-t fogok venni. (Nagyon ritkán játszom, melóra van a gép, ott meg semmi baj nincs vele)
(#32191) zserbox: az emberek nagyobbik részét nem zavarja, észre sem veszi, szerencséjükre. Vagyunk néhányan viszont (nem feltétlenül a "komoly" játékosok, én abszolúte "koca" vagyok), akik azonnal észreveszik, ha a játék "megdöccen", egy tizedmásodpercre megáll. Sajnos én is így vagyok vele, és piszkosul tud zavarni.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Algotis #32110 üzenetére
oké.
következő: van lehetőséged tiszta win installra? játék, ilyenek mehet fel, CCC is, meg úgy általában ami kell.
afterburner, egyéb diagnosztikai szoft GPU-Z kivételével (az csak olvasni tud, de állíani semmit) nem. registryt se mókold.
a fekete képernyő azért is lehet, mert órajel/stateváltáskor elszáll a kártya. ez lehet pl amiatt, mert gyárilag van valami hiba, de ugyanúgy lehet amiatt is, mert valamelyik tuningprogi megmókolta a beállításokat.
illetve mondtad, hogy több komponenst cseréltél, régebbi HWek még megvannak, egyenként megnézni, hogy mi lehetett a baj?
HSM: a jelenlegi i5-760 olyan 5 hét után viccelt meg azzal, hogy mégse teljesen elég az egyik feszbeállítás
-
zserbox
őstag
válasz
Algotis #32091 üzenetére
hát mondjuk szoftveres oldal is lehet...gondolom a wined se eredeti...
(#32092) Milka 78
a te eseted full más, Algotis már hónapok óta mindig kitalál valamit hogy a baja a kártyájának....
(#32094) Algotis
nem tudom mi közöd van hozzá, de nálam minden teljesen jól működik mert mindennek utána olvasok és úgy állítgatok a gépemen nem úgy mint Te, hogy tök vakon húzogatok mindent ide-oda és utána meg napokig kesergek hogy játék alatt fagy amikor már 100an 100 féle képen leírták hogy mi a baj.
-
Tommee
aktív tag
válasz
Algotis #31926 üzenetére
Én most léptem be egy Gigabyte 7850 OC 2GB kártyával és hogy védelmedbe álljak:
Nekem 1,225V-al 1150/1350-et megy és még efelett nem próbáltam
Az enyémnek 1,075V az alapfeszültsége, elég csíra h ezzel 1050-et sem visz magórajelben, igaz cserében nem megy 53 fok fölé BF3 alatt semNekem alapfeszen 1000/1350 volt stabil amit kipróbáltam, 1050Mhz-en kékhalálozott.
-
kovsol
titán
válasz
Algotis #31926 üzenetére
Az a gond, hogy lehet elmegy így határon még, de a ramnak van egy olyan tulajdonsága, hogy megpróbálja a hibákat kijavítani és belassul, ha instabil. Szóval lehet a határon járatott épp, hogy stabil vram lassabb lesz mint az alacsonyabb órajelen járatott teljesen stabil.
-
do3om
addikt
válasz
Algotis #31905 üzenetére
Te ennyire értetlen vagy?
Ha 1250 felett azonnal beszarik, gondol elég 5 Mhz-et rárakni és már akkor is mért ennyire határon járatod? Előfordulhat hogy stabil lesz valamennyire de nem hiszem hogy más ezt az utat választaná. Mindenki aki itt tuningol és tolja a tiédnél jobb eredményeket az teszt idejére beállított értékeket rak be, a legtöbben nem úgy használják. Ez sokan le is írják. Szóval a nagy eredmények meg csúcs fps-ek idejére van mindenkinek szarrá húzva, remélem érthető.
Csak azét írom mert biztosan fogsz sírni hogy megint becsíkozott befagyott csak most több óra játék után.Nekem jó lenne CF van 4 pci-e slot, 2x8,2x16, éa L-ATX lap amin lenne a karik között bőven hely ha csak 2 van benne.
-
HSM
félisten
válasz
Algotis #31860 üzenetére
Kombustorban nem nagyon méregettem, mert láttam, hogy nagyjából jól mér a GPU-Z VRM szenzor, akkor meg minek szenvedjek a lézerrel az asztal alatt, ha a GPU-Z bíztató értékeket mutat... (logout tesztemben megtalálod a képeket, ha kíváncsi vagy)....
Azért játékban lecsekkoltam a 7950-em, az eredményt itt összefoglaltam: [link]
Azóta amúgy új házba költöztem, ami jópár fokot hozott főleg tuningolva a VGA-nak, itt egy életre megtanultam, hogy 200W hátermelést mennyire nem lehet félvállról venni.(#31861) Steve198310: Hát igen, 190W TDP-t meghűteni jó ház kell. Nem véletlen volt a refi kifújós. Nekem olyan volt, hangja volt bőven, de teljesen béna házhűtéssel is hűvösen hagyta a gép belsejét.
Idén álltam át a nem kifújós hűtésekre, állati jó, hogy annyival halkabb, de nagyon kell neki jól kialakított házhűtés, ami legalább 2-3 jól elhelyezett 12-14-es venti.... A tuninghoz már elkél az új házam 2db 700rpm-es 18cm-es hűtése is a 7950-emhez, pedig úgyse nagyon lépi túl a valós 200W fogyasztást a kari... -
HSM
félisten
válasz
Algotis #31839 üzenetére
Az olcsóbb Sapphire-okkal mindig is óvatosnak kellett lenni. De vannak nagyon jó termékeik is.
Pl. haver 4850 1GB Vapor-X-e, 5+ éves, és hibátlan, vagy most a 7870 XT-k is nagyon jók, de van nálam egy 7970 is, ami brutáljól összerakott darab.
Ezek csak az első kézből ismert darabok, tudom, van még pár jó.
A lézeres hőmérőt párszor lassan végigpásztázod Kombustor közben a kártya hátulján, ha nem találsz rajta 85 fok feletti pontot, teljesen jó lesz szvsz.
Én anno a 7950-em végigmértem lézeres hőmérővel, és csak pár fok eltérés volt a szoftveres VRM hőfok és a hátoldalon a VRM mögött mérthez képest. Az 50 és 60% között azért túl nagy légszállítási különbség nem lehet.....
(#31840) Algotis: Napi használatra az teljesen jó... Én ezzel a tuninggal használtam a kis XT-t: [link] és teljesen hawaii volt, pl C3 alatt: [link]
Szóval lényegesen lassabb ventivel is lényegesen hűvösebb maradt pontosan ugyanazon a beállításon. -
HSM
félisten
válasz
Algotis #31821 üzenetére
Azt, hogy fel kellett kicsit tekerni a ventit, hogy a tesztek alatt is 90 fok alatt maradjon a VRM, illetve furmarkot se tudtam a szokásos 3 perceset lefuttatni, le kellett állítsam másfél perc után mert a VRM közeledett ahhoz a ponthoz, amit már rövid időre se tartok egészségesnek (110+ fok), így 107-nél offoltam, mert meredeken emelkedett még.... [link]
2003 óta használok játékos videókártyákat, sokszor tuningolva is így vagy úgy, és még egyszer se füstöltem el egyet sem, vigyázok az értékeimre, amikért megdolgoztam.(Egy gyárihibásam volt csak, ami már kibontásakor se működött rendesen, és pár hétre rá feladta a harcot.)
(#31832) SzlobiG: Én azt csinálom, játék előtt AB-ban tuningprofil be, apply, és így pontosan 4 kattintással, kb. 3 másodperc alatt be van állítva, ha elfelejtette előzőleg, ha nem.
-
DEV_NULL
őstag
válasz
Algotis #31814 üzenetére
Nahát nemtom... Majd megnézem neked, most melóban vagyok és este nem is lesz időm rá, sőt holnap sem...
Lehet egyébként pár fokot tudnék nyerni, csak nagyon nem szeretem ha van hangja a gépemnek és a házamban 2 12es 800as venti van 7,5Von. Szóval ha nem lennének leszabályozva biztos hűvösebb lenne valamivel... De a tiédtől tuti melegebb, az a pici ház biztos szellősebb, mint egy Antec P182. Így olyan 35°C-40°C körülre tippelek 30% venti mellett. De mondom, majd megnézem.
-
-
KYZRR
őstag
válasz
Algotis #31792 üzenetére
Ebbol arra lehet kovetkeztetni, hogy fiatal vagy, hat sosem volt neked 8800 GTX-ed, vagy HD2600XT-d?
Anno A HD2600XT siman volt 100°C+, es semmi baja nem volt. (kop-kop)
Sot, meg a HD6850 is alulrol nyaldosta a 85°C-ot.
Elvileg a szilicuim 120-130°C-ig kotelezo birnia, mas kerdes, hogy 100°C-nal lekapcsolnak, hogy tenyleg semmi baj se lehessen. -
PandaMonium
őstag
válasz
Algotis #31750 üzenetére
A VRM általában 10-20°C -al melegebb mint a GPU, de modellenként eltérő mert attól függ mennyire jó a VRM hűtés. Mivel a HD7850-ekben nem lehet monitorozni a VRM hőfokokat ezért ebben nem igazán tud segíteni neked senki. Minden viccen kívül én csak azt nem értem ha ennyire aggódsz a kártyádon a ventikért és a hőfokokért mi a fenének tuningolsz és nem pedig alulfeszelve használod alap órajeleken?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Home server / házi szerver építése
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- Eladó ASUS Phoenix GTX 1660 OC 6GB (PH-GTX1660-O6G)
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest