- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Yettel topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
Buli77
csendes tag
válasz
Eagle16 #21354 üzenetére
Megoldódott a gond, bár nem igazán értem az egész hűtés rendszer kialakítását. Pont a GPU mag fölött megy el a rézcső, és sehogy sem tudtam úgy lepasztázni hogy megfelelő legyen a hőleadás. Hűtő csere lett a vége a történetnek. Minden esetre köszönöm a hozzászólásodat.
-
PlayMax
nagyúr
válasz
Eagle16 #13783 üzenetére
Egy szóval sem mondtam,hogy hardver-es problémám lenne a kártyával. Inkább csak általánosságra értettem,hiszen kezdetek óta az AMD nehezen tud normális driver-t írni ,és sokkal érzékenyebb grafikus processor konkurens társához képest.
(#13784) bozont
"inkább az ember vegyen picit drágábban Nvidia-t,abban legalább erő van."
GTX650ti-re értettem,mivel egy GTX 650 is drágább egy 7770-él,olyant nyilván nem is vettem volna. Viszont,beszúrtam egy tesztet 550ti-el,ami 20% helyett inkább 5% az eltérés.
EZ mi,ha nem probléma? Felesleges vitázni,mindenki tudja aki ért egy picit a PC-k hez,hogy sokkal macerásabb az AMD gpu,nem hiába az egyik legforgalmasabb topik a Catalyst.Mindenesetre elnézést kérek,nem az AMD kártyát akarom lejáratni,egyszerűen leírtam a véleményem ami 10 év szakmai tapasztalat alapján sem változott.
-
-
Grave_444
nagyúr
-
bozont
veterán
válasz
Eagle16 #12628 üzenetére
"Szerintem akinek 7770/90-ese van annak nincsenek olyan igényei, hogy ilyen minőségben játsszon."
Vagy csak nincs akkora pénztárcája hozzá, én legalább is nagyon örülnék egy 7870-nek.
Amúgy meg nem hiába alfa még, Abu írta hogy ebben még nincs aktiválva sok DX11(.1) kód amiktől sokat gyorsulhat, meg lesz még optimalizálva.
Viszont ha tényleg olyan jó lesz a 13.7-es cata a CF esetében, akkor nem kizárható hogy beszerzek valahogy még egy 7770 kártyát.
-
PlayMax
nagyúr
válasz
Eagle16 #12606 üzenetére
Folyamatos és rendszeres szereplője vagyok a Milyen videókártyát? topicban,még eddig senki sem panaszkodót rá. Ellendben a Sapphire 78xx szériáról,amik sorozatosan BS hibásak voltak.
Van egy pár rendszeres felhasználó az említett topicban,akinek pont Asus DCU HD7770 kártyája van már lassan egy éve,és tökéletesen meg van vele elégedve,ezért is csodálkozok az itt említett tapasztalatokon.Mindenesetre nagyon szívesen meghallgatom és örülök a hiteles tapasztalatoknak,hisz szükségem van rá mert rendelés előtt állok.
-
Tbor
tag
válasz
Eagle16 #11321 üzenetére
Köszönöm ! Végül MSI-t rendeltem az i betűs helyről, remélem jó lesz (bár nincsenek extra igényeim) és mivel új fejlesztés lassan utóléri a 7850-et az új driverekkel. Ha nem, az se baj.
Zárójelbe két dolog:
- nagyon jó árban van az i5-3570K: nem tuningos a lapom, de azt vettem, mivel az egyik legolcsóbb i5 ugyanott
- nem értem ezt a never settle reloaded mizériát. Természetesen a 7790-hez nem akarnak adni kuponokat, pedig elvileg az összes komolyabb nagyker benne van az akcióban. Most akkor hogy tűnhet el a nagyker és kisker közt a kupon ? Nem hiszem el, hogy kiveszik, ennyire kisstílű nem lehet a kiskerek zöme... -
dragonfx
veterán
válasz
Eagle16 #11253 üzenetére
Hát ez elég gázos de amugy totál így vana számok nem hazudnak még FHD.be is elég mindenhova az 1Gb , ezek szerint a 2Gb lassan csak markating lesz.
én minden változatlan ultrán hagytam FC3.ba. 1440>>1920as váltástól a vga ram hazsnálat 600ról 800mb lett.ennyi.bőven belefér még.
Talán a TR.be mega C3ba láttam max leterhelt memoriát meg asszema dirt3ba de ezt meg is nézem mindjárt.... -
MrBrook
aktív tag
válasz
Eagle16 #10864 üzenetére
ha már helyre akarod rakni a dolgokat, taknyi szidása mellé írhattad volna ,hogy a "virtu nélküli képen" is ott van bizony a secondary graphics is, csak wp nem görgeti le a fület amiben ott áll feketén-fehéren: hd2000 850mhz..., szerintem úgy lettél volna korrekt, most a srác tovább él abban a hitben ,hogy virtu nélkül ér el több pontot, mint itt sokan agyonhúzott karival.., és szerintem taknyi sem irigykedik rá, hogy valakinek több fpse lesz mert használja a virtut... csak a tisztán látás végett szólalt fel, ahogy én is, mikor wp belinkelt egy semmit mondó gpu-z képet 1200/1500ról, mert azt hitte, hogy ha beállítja catalystban v. bárhol, akkor már egyből úgy megy is.. és neki már az is eredmény volt.. mi nem kötözködünk egyáltalán. szerintem.
egyébként az a virtu így lehúz a prociból? érdekes, ha virtu off, sokkal erősebb a proci,ha meg on, nő a vga score de esik a cpu score, hmm. hát igen, valamit valamiért.
-
törölt tag
-
oliba
őstag
válasz
Eagle16 #10077 üzenetére
Ő 7790-est mutatott, te 7770-es ref hűtőt mutattad neki. Nincs referencia hűtés a 7790-hez, csak a nyák, ami referencia, a hűtés pedig a legrosszabb teljesítményű a 7790-esek ligájában
Bátyám haverja ad a tesómnak egy MSI 7770-es kártyát, így arról is lesz legalább már tapasztalat a fórumon. Még nem tudom pontosan melyik típus jön, de talán nem lesz rossz.
-
válasz
Eagle16 #9771 üzenetére
Jelenleg ami nem megy jól 2 maggal az a Crysis 3 és a Battlefield 3 multi, másról nem tudok ami nagyon szenvedne 4 mag nélkül.
Hmmmm. GTA IV, F1 2010-12, Saints Row 3, helyenként a Far Cry 3 is, hogy néhány példát említsek. Az utóbbi 2 átlagos fps-ben többnyire rendben lesz, viszont a minimumokban már korántsem.
-
dragonfx
veterán
válasz
Eagle16 #9771 üzenetére
köszi az utolso mondatot.
jajj hagyjuk már persze majd kitalálják 2014re a nagyokos tojglik hogy jujj már az i7 is kevés szaggat...persze....akkor vegyen 29 magosat
A g2020 neme rősebb a g860nál mert a -100mhz.et a ramsebbesség kompenzálja de smemi több. a g2120 meg már 4k.val drágább. -
Eagle16
addikt
válasz
Eagle16 #9646 üzenetére
A V-Sync-et viszont mindenki kapcsolja ki, mert azzal egyes helyeken 30 FPS-el ment, máshol 60-al és nagyon meglátszott a különbség. Most hogy kikapcsoltam 40-45 alá nem is megy és gyönyörű a játék, tükörsimán fut. 840Mb VRAM-ot eszik é 95-99%-ban használja a GPU-t. Most nagyon örülök mert nagyon szeretem a Bioshock-ot, a gépcsere fő oka volt
-
-
dragonfx
veterán
válasz
Eagle16 #9410 üzenetére
visszatérve én tuti modulárisat veszek majd vagy a corsairt vagy a ocz.t de elég a 400/430as mert annál többet fogyasztó gépet amugysem tudnék összerakni anyagiak miatt.
szerintem egy 350es is elviszi a 7770et ha minőségi.
a fifa valszeg a rendszermemória miatt szagatt sok kell neki szerintem. -
LadaLord
aktív tag
válasz
Eagle16 #9410 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Akkor első körben nem veszek szerintem tápot, kivéve, ha jó árat mond rá haverom, aki szerzi az alkatrészeket...
Szerk.: Amúgy valszeg csere lesz, mert ha már fejlesztem a gépet, akkor legyen benne minden alkatrész minőségi... Nem kéne, hogy a táp ne adj Isten valamiért hazavágja az új alkatrészeket....
Üdv,
T. -
Anubis_9
addikt
válasz
Eagle16 #9386 üzenetére
Szval ez az Asus jobb választás? A többiek is egyetértenek ezzel?
A lényeg, hogy a leghalkabb legyen... Van ennél jobb ebből a szempontból? Köszi!
-
SetCHOO.
aktív tag
-
Lacccca87
addikt
-
PeL
addikt
válasz
Eagle16 #9181 üzenetére
Először én is 20-ra gondoltam, még nem használtam előtte Win7-et de mikor megláttam hogy friss install végezte után a 30-ból máris 15GB-ot lefoglalt megörültem hogy nem adtam neki kevesebbet
Amúgy ha nem pakolnak fel minden szemetet a gépre az XP is képes évekig elüzemelni, de amilyen kétkedve váltottam XP-ről 7-re most legalább annyira nem váltanék vissza a régebbi win-re
-
dragonfx
veterán
válasz
Eagle16 #9106 üzenetére
így vann védjük mega cumonkat.
ag860 tesztekben és játékokban is sokkal jobban szerepel mitn azonos áron az amd amd hioába 4 magos 2 modulos nem hozza a 4 mag telejsitmény kb 2.5et.és max tuninggal emelkedik a g860 fölé.
egy joféle i3 az egész amd procikat agyonveri ami emberi áron van.
én 15ért vettem a procit ugyanennyiért az asus lapot.itt nem kell plusz hűtés meg nem melegedik tul meg fesz meg minden...ez bekapcoslom megy és faja.amd.néál soka vesződség a lutri tuning a melegedés, plusz fogyasztás is több.jobb memória kell....szoval bonyolult nekem ehhez nincs kedvem.valszeg lecserélem a procimat is i3ra egy 2130ra gondolok éppen.
-
>Deego..
senior tag
válasz
Eagle16 #9078 üzenetére
Rendben.
Majd megnézem akkor nálam milyen arányban fog futni.
Sokat törtem magam mit is de végül az alacsony fogyasztás volt előnyben.Hát igen sajnos már igénylik a játékok a fizikai 4 magot. És nem is beszélve az általad írt 6-8 mag kihasználása is előtérbe van helyezve.
(#9079) dragonfx
Szerencsére a Vapor X egy jó tuningos darab, így nem fogok egyenlőre belepiszkálni.
Amint megérkezik én is dobok majd teszteket. -
gerisz23
őstag
válasz
Eagle16 #8602 üzenetére
Kérdeztem környékemen másik boltba,36 K,és szerdára lenne itt.Megrendeltem Online.32 K a futárral együtt,elvileg kedden itt lesz.A héten talán végre ki tudom próbálni ezt a csodát
Mit gondoltok,100% hogy újra kell tennem a windowst?vagy csak driver le,driver fel és mehet a móka?
-
Alister71
nagyúr
-
madkiller
őstag
válasz
Eagle16 #8635 üzenetére
Hát ezt a táblázatot megnéztem 3x a 7790ről, de nem érzem életszerűnek.
Az lehetetlen, hogy többet egyen, mint egy 7850.
Ugyanaz a csíkszélesség, de 1,1 milliárddal kevesebb tranzisztor sztem nem ehet 5w-al többet.
Hacsak alapból ez a kártya 1400-1500Mhz-s gpu-t kap, de akkor viszont a tuning tényleg kilőve,
mert alapból is egy melegedős hamar megpusztulós seria lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest