-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
miresz
veterán
Épp most írtam én is ez ügyben a AMD Catalyst™ driverek topikja-ba,mert hasonló gondjaim voltak nekem is.
-
Tomi0703
addikt
Na, éppen az előbb futottam én is bele először ilyenbe. Videót néztem a dzsátubén', egyszer csak fekete fehér csíkok váltakoztak, majd egy lila képernyő ugrált. Gyorsan a telefonomhoz kaptam, hogy lőjek egy képet, de aztán újraindult a gép és most okés minden. Remélem utoljára találkoztam ezzel.
-
bartucc
addikt
Próbáltam, Furmark így is hibázott, és OC-val is. Viszont kibukott a hiba, újrapasztáztam a kártyát (pár fokot hozott, talán 4-5-öt), de már előtte is 80%-on hajtott ventivel nem jött elő a hiba. OC-val most ment végig a 15 perces teszt, 80%-on tekert végig a venti, a gyári beállítással szemben, és hibátlanul végigment. Egyszerű túlmelegedés van a dolog hátterében, a Ghz Edition hűtő hatásfokával van a gond, és a gyárilag hozzárendelt venti beállításokkal. Megy rá az AC S1, és probléma letudva. Egyébként 1,275V-ot kap a GPU, nem csoda, hogy forrófejű.
Sajnos próbagaranciával vettem, és csak most bukott ki a hiba. Megbízható tagtól, olyan áron, hogy tovább tudom adni bármikor. Nem is lett volna gond, de ha már csak a hűtés a kérdéses, marad, úgyse a gyárival fog menni.
-
djdaniel
senior tag
nálam kikapcsolva is csinálta.
Volt olyan is hogy bejelentkezésnél villogót a kép mint a videón.
3dmark alatt egyetlen 1x eset szét a kép, utána le futtattam még vagy 15x, de akkor nem történt semmi.Lesz valami fejlemény ipontól akkor le fogom írni, bár nagyon kíváncsi vagyok hogy mit szólnak hozzá.
-
djdaniel
senior tag
előszór én is így gondoltam 3hónapig, de aztán kezdtem megunni...
nálam napi szinten előjött a hiba, majd meglátom hogy mi lesz, elég lassú az iponál a garancia.
Remélem kicserélik, bár nagyon nem szeretném ha ugyan ilyen sz*r
vtx3d-ét adnának helyette, persze ezt úgy gondolom hogy ráfizették egy másikra, bár kitudja hogy megengedik-e.
Elégé megbántam hogy meg vettem, de anno jobbra nem volt pénzem.
Én ipontól életemben nem vásároltam semmit, csak a videokártyát szóval enm tudom milyen a hozzá állásuk gariztatásnál, itt Pécsett is vehettem volna, de 10k elég nagy különbség.
Mondjuk így elég nehéz használni, legalább is számomra; videóNálam se volt húzva a kártya, egyébként 45°C volt az idle, az utóbbi 3hónapba, terhelésnél kb 75-80°C körül mozgott, mikor így elkezdet emelkedni a hőmérséklet, akkor kezdtek ezek a hibák jelentkezni.
Mikor megvettem kb 1hónapig 33°C volt az idle, terhelésnél meg nem láttam 57°C felett.
Igaz szétszedve soha nem volt, sűrített levegővel kifújtam róla a port, de semmit nem segített...Mindenesetre én a garancia és a számla mellé, kinyomtattam a hibáról készült képet és oda csaptam.
egyébként írtam nekik, h most mit csináljak, azt mondták hogy igényeljem a garancia futárt. -
taknyi
aktív tag
Olibától vettem az elnevezést poénból...
Hát nekem, ha hiszed, ha nem igazán nem telik, azért is vettem az enyémet (oc, hőcső) aprón használtan garival, amit ha vissza olvasol mindig megemlítem az érdeklődőknek, hogy nézzék meg az aprón, úgy még a jobb minőség is belefér. Emlékszel, a ti tanácsotokra döntöttem a széria mellett, pedig csak az 5770 volt lehetőségben. Újonnan nekem végképp nem fért bele, de használtan összehoztam.
A kifejezésért megkövetek mindenkit. Nem xar, nem otvar, csak a legkisebb is számít...
-
Lacccca87
addikt
AZ jó. Aki esetleg nem találna külön vannak a "FreePromotions" (itt ált játékokat és kuponokat osztogatnak) és a "Contest" ahol a komolyabb cuccokat. Az elsőre a GOLD osok limit nélkül iratkozhatnak fel az utóbbira pedig asszem van limit, de időben nincs meghatározva csak az hogy hányra nevezhetsz be.
Egyébként vicces hogy én már 2x is regisztráltam olyanra ami nálunk nem elérhető igaz nem is kaptam semmit de ismerősnek nem is engedte
Szóval próba cseresznye.
Az értesítések, kupon és játék serial kódok minden esetben a regisztrált felhasználó email címére jönnek szóval olyat adjatok meg amit használtok is. A játékok pedig vagy steam vagy origin-en aktiválhatók.
Én eddig egy Mini Ninjas-t és egy Dirt Showdow-t kaparintottam meg így
. De volt már A legujabb hitams is metro első része is (mondjuk az már ingyenses vagy mifene), az ID féle Rage is szóval nem éppeg gagyi dolgokat osztogatnak.
A kulcsokód pedig a használati kiskönyv hátsó lapjára szokták ragasztani. De a termék regisztrálásához kell a VGA serial száma is.
-
Lacccca87
addikt
Ugyanazt kapod a betaval is mint a véglegessel az esetek 99%-ban.
FC3-at nem próbáltam most, de a TR az kitűnően megy, illetve CSGO meg DOTA2 meg HON amivel szoktam még.
Videólejátszással sincs gondom. SD,DVD,HD minden megy, VLC és MPHC. Próbaképpen még egy 4K 60mbit es anyagot is megnéztem ott se volt gond, igaz beszaggatott 1- 2 résznél.
-
Darko_addict
őstag
Kérlekszépen a 3DMark kiakadt. Küldtem egy jelentést a fejlesztőknek, akik épp most hívtak, és át akartak adni egy díjat nekem, mint fiataltuningtehetségnek de mondtam, nem kérem. Lesz annak jobb gazdája is.
Csak annyi történt, hogy futtattam egy friss tesztet, és átírtam a WEI értékeit, az égvilágon semmit nem babráltam a teljesítménnyel, csak megbuheráltam a "kijelzőt".
( Egyébként tesóm "ellen" készült, aki már egy ideje arra vár, hogy jobb gépet építsen, mint az én szerény masinám. Holnap hozok el neki egy GTX 560-at, ami ugyan veri a 7770-et, de nem a "frissen mért" WEI értékek alapján.Gondoltam posztolom ide is, hogy megmutassam, lehetnek kamuk szerte a fórumokban. A "gyári" 7,9 fölé is lehet vinni a pontot.
)
Juteszembe', a legfrissebb driver (CCC) jól használható? Olvastam visszább, hogy voltak igen rossz verziók.
-
taknyi
aktív tag
Ezt nem is vonom kétségbe, amit leírtál, én is ezt érezném, bár elmondtam, hogy én nem FULHD-ben nyomom hanem 1680×1050-ben játszom és nem is akarok váltani. A kérdés valójában árnyaltabb, amire nem tudsz válaszolni. Vajon mit éreztél volna, ha 5770-et, majd utána 7770-et vettél volna. 5770-re 6k van egy érzés DX11+ERŐ, majd 7770 10k ? Nem látom azt, hogy mi az amit ő tud, de az 57770 nem, eddig mindenki linkelgetett mindenféle tesztet, hogy így 30% meg még több, de játékoknál minimum fps-ben ahol elfogyott az 5770 ott a 7770 is csak határesetet produkált, tehát vissza kell venni a beállításokból...Akkor miről beszélünk?
-
dragonfx
veterán
manapság a vga a szük keresztmetszet, még a g860amhoz is lehetne 7850et venni.jo nem hozná azta teljesitményt amit egy i5tel de bőven jobb lenne igy is mint a 7770.azért 2 magot ami kellően optimalizált 2012ben már..igencska meg kell izzasztani kifulladjon.....csunyán ugymondanám ami képes erre azzal a programmal nem kell foglalkozni mert egy xar.ha 10/9 proginak elég a 2 mag akkor 10/10nek is elég tudna lenni csak a tervezők lexarják normálisan megcsinálni...akki ki venne 6 magot....
-
vlevi
nagyúr
Aláírom.
5770-em volt, core2duo procival. Proci maradt, lett helyette 7770, es nem igazan vettem eszre gyorsulást. De a GPU-Z-ben láttam, hogy a VGA szinte sosem ment 70-80%fölé. De inkább 550-60% körül volt.
Sikerült a teljes gépet újítanom, csak a videókártya maradt 7770 most i5 van, es saccperkabe a duplaja mindenütt az fps, mint a régi konfiggal volt. Persze most meg megint VGA limitem van, mert az i5 lehet, hogy még a 7850x2-t is kihajtaná. De nem cserélek!Annyi pénzt a világon nincs, amit rá lehetne költeni hardverre, ezért én most itt megállok...
-
Darko_addict
őstag
A leghangosabb komponensem újabban a HDD-m (24, max. 29 dB, de HDSentinelben a teljesítmény rovására csendesebbre van véve; +/- 5ms a válaszidő kárára), ha van olyan 7770, ami ez alatt tud maradni, akkor jöhet!
Aránytalanul sokat költöttem arra, hogy a gép csendes, szinte néma legyen, nem szeretném a sutbavetni.
Ajánlották még a Vaporekszet 10-20%-os ventiteljesítményen, de az PK-val együtt 40e közelében lenne, akkor meg még inkább dobnék rá kicsit és ugranék egyet, ezért hajlok a használt 7770 + passziváltatás felé egy alacsonyabb árkategóriában. -
Darko_addict
őstag
Nem rég olvastam egy cikket az Accelero S1 és egy 7770 párosításáról, s ott valami egyszer kikeverhető ragasztóról volt szó. Gondolom, ha csak egyszeri és utána merev lesz, plusz kell neki 10 óra száradás, "makacs" foltot hagy, de nem adhatok neki Biopont.
Ez bizonytalanított el, emiatt kérdeztem.
Egyébként nem olyan nagy gond, akkor inkább keresek egy használtat, amin van némi gari, hogy azért csak biztosítva legyek, hogy nem hulladékot adnak el, aztán tesztek után pedig lecserélem a hűtését.Köszi.
-
kriszpontaz
veterán
Hogyne lenne power saving! Amennyiben be van kapcsolva a C&Q (Cool and Quiet) funkció a biosban, szépen visszaveszi a feszkót és az órajelet (nálam jelen esetben 2800 Mhz-ről 800-ra). Persze engedélyezni kell a Windows alatt is az energiagazdálkodást (nem maxon járatni a gépet) különben nem kapcsol be ez a funkció.
Persze van még pár funkció bennük:Cool'n'Quiet 3.0 technology
AMD CoolCore Technology
Dual Dynamic Power ManagementAz újabb AMD-k ben már a magokat is külön le tudja 0-ra kapcsolni ha szükséges.
Nálam a max fogyasztás 95W, pontosan nem tudom mennyivel redukálja a fogyasztást, de ~60W-ot csökken üresjáratban full loadhoz képest. És ez csak a proci.Nem tudom hogy a mérés monitorral vagy anélkül történt-e de ha összeadod a VGA és a proci fogyasztástöbbletét terhelés alatt, minimum (~60W+60W) ~120W különbségnek kellene lenni (az én konfigomnál).
-
vlevi
nagyúr
"Tápcsati ezen is van szal kell neki a plusz tápkábel."
Nos igen, azthiszem a 7750 az a kártya, aminek nem kell tápkábel. Azért nem kell neki, mert a teljesítmény felvétele 75W alatt marad, és ennyit még fel tud venni a PCI-Express slotból is. Ha több kell (pl. 80 fölött a 7770-nek), akkor szükség van a tápcsatlakozóra. -
andrasko
senior tag
"... újítottam egy Gigabyte 7770 OC ..."
1) Árud el, ebből te ebből honnan veszed, hogy vadonat új, bolti, garanciális?
2) Ha írta volna a v2-t, akkor igen gondolnék arra én is, hogy újonnan vette.
De mivel v1 újonnan már nem kapható, ezért adott volt, hogy használt.... vagy csak feltételezgetsz és találgatsz??? ...
egyébként a lehetséges probléma forrásokat soroltam fel neki... nem azt hogy essen neki "kőbaltával"!
-
DeadMeat
nagyúr
Az a vicc, hogy onnan is le lehet szedni
Közvetlenül a whql alatt van
Btw neked lehet meg is oldaná a Driver-es gondod:
Crysis 3 béta alatt magas minőségi beállítás alkalmazásakor, bekapcsolt MSAA mellett akár 15%-os teljesítménynövekedésre is számíthatunk
A következő driverfrissítések alkalmával tovább növekszik majd a Crysis 3 alatti teljesítmény - mind az egy GPU-s, mind pedig a Multi-GPU alapú konfigurációk esetében
Jelentősen csökken a késleltetés Skyrim, Borderlands 2 és Guild Wars 2 alatt
DmC Devil May Cry esetében akár 50%-kal javul az egy GPU-s konfigurációk teljesítménye
Crysis 2 esetén 10%-kal javul a Multi-GPU rendszerek teljesítménye
Az új driver megszüntetni a textúrák villódzásával kapcsolatos hibajelenségeket a DirectX 9.0c alkalmazások alatt -
DeadMeat
nagyúr
Persze, erősebb a vga eltolod a beállításokat vga limit felé.
Nekem e8400 mellé lett az első 7770 betéve 5770 után, bf3 alatt 60% kihasználtságon üzemelt a vga.Feljebb tolva a felbontást kicsit emelkedett, de elhanyagolható volt.A proci viszont 100% sedert.Lentebb véve a felbontást sem változott semmi.Meglett a 6100, 1 kártyát 3600-on ugyan olyan beállítások mellett 9x% meghajtott.(vsync miatt nem 100% ) Betéve a másodikat a vga kihasználtságok nem érték el a 40%-ot, kicsit még megcibálva a procit most már mindkettő szépen 50% körül teljesít. Ami nekem úgy tűnik cf-nél üzemszerű viselkedés.Most már akár ultra beállításokkal is játszhatnám, ha nem érdekelne a stabil fps inkább mint a látvány. Ugyhogy marad a low-mid.
A procin inkább csak a min. fps múlik, ami igen zavaró, ha pl 60-80fps-ről beesik 30-ra. Legalábbis nálam így van hd felbontás low-mid beállításokkal. -
Zsocó
aktív tag
Játék függő is a dolog és arra értettem, ahol már a cpu annyira limitál, hogy jó nagy akadások vannak. Van egy tippen, hogy nálad ugyan azokkal a beállításokkal egy HD 7970 mellet már lehet akadna rendesen a játék.
Mivel ugyan azon beállításon a HD 7970 a kisujjából kirázná. Ez annak köszönhető, hogy a videokártya számára az adott felbontás/grafikai részletesség nem megterhelő, vagyis a videokártya GPU-ja nem dolgozik 100%-os terhelésen, tehát a játék sebessége alapvetően a processzortól függ. -
Lacccca87
addikt
Próbáld ki az uj beta-t, a leírás szerint akár még javíthatja is a hibát.
Improves performance up to 15% in high MSAA cases for the Crysis 3 beta release
Future updates will be made to AMD Catalyst 13.2 Beta to further improve performance in Crysis 3 for both single GPU and CrossFire configurations
Significantly improves latency performance in Skyrim, Boderlands 2, and Guild Wars 2
Improves single GPU performance up to 50% for DmC Devil May Cry
Improves CrossFire performance up to 10% for Crysis 2
Resolves Texture flickering seen in DirectX9.0c applications. -
ST05
őstag
jó az világos, csak hogy grafikai hibát ( mint jelen esetben ez az artifact féle,képkihagyások a srácoknál)
nem okozhatja a cpu!? , végülis ezt mondod, értem.
lehet csak néhány játék nem ugy van megírva, mint a mai gpu elvárás ?! talán ez lehet
nem véletlen javitgatják a drivereket soxor sok játékokhoz igazítva,
talán a fentebb linkelt új hivatalossal elmúlik,, -
ST05
őstag
sztem egyszerüen kifogy a szuflábol a pentium ( nem ismerem a játékot, de elég számitás igényesnek néz ki, ahogy 140 el keresztbe autózol közel hd-ban
(valamint procid a minimum gépigénybe irja, ajánlottnak már Quad intelt irnak a játék oldalán)
szóval szerintem nem kellene kártya hibának titulálni egyböl, (csak mert a kártya beillesztésével ujjabb gyenge lánc-szem rajzolódott ki a konfigodból) -
koxos:8]
senior tag
Szerintem valamit hiányolhatott a játék, mert most 1 órát simán ment.
Az is lehet, hogy csak most lakom be a win8-at az új kártya miatt újra raktam.
Húztam a procin is, de annak nem hiszem, hogy köze van hozzá.
Egyenlőre hagyom akkor 1150/1250-en.
Mit ne mondjak, az 5670 után dupla teljesítménye van.westcoastog:
Nálam is ilyen gondok voltak tegnap.
Én felpakoltam a visual c++ összes változatát és a net frameworköket.
Bár nála nem hiszem, hogy ilyen gond van.
Esetleg nem a flash-el van valami baj?
Talán próbálja meg kikapcsolni youtubon a hardveres gyorsítást. -
Eagle16
addikt
Érdekes hogy 5 fokot számított...az azért rengeteg csak a memóriától.
Múltkor írtam hogy 65 fokig ment fel a GPU tesztelés alatt. Emelet feszültséggel sikerült elérni a 68 fokot, de érdekesen van beállítva a ventivezérlés, mert 68 fokosan is alig 15-17%-on ment a venti. (terhelés nélkül 10%-on megy) Inkább halknak állították be mint hűvösnek, ami szerintem jó. Nyáron azért szeretném 70 alatt látni, szóval majd manuálisan lesz beállítva.
-
Lacccca87
addikt
Ezt nem tudták tesztelni. A szóbanforgó CPU ami szintén az enyém is jóval a GEN 3 as VGA-k előtt jelet meg (talán 2 év? ) így nem volt mire tesztelni akkor.
Most már csak reménykedni tudunk hogy javítják is a gondot. Aminek kicsi az esélye mivel az intel 1+1 év supportot ad a termékekre. HAbár kérdés hogy ilyen súlyos hiba esetén mi lesz a hivatalos álláspontjuk.
-
Lacccca87
addikt
-
köszi a képeket
De azért jó lett volna tudnom hogy lehet-e feszt állítani mert én alulfeszelni akarom már ha lehet!
akkor esetleg MSi AfterBurner progi bár azt hiszem az nem engedi a fesz állítani a többi 77xx nél sem meg talán Asus GPU Tweak progi de az se biztos hogy kezeli a fesz állítást.... Amúgy nem tudom mit vagy hol olvashattál a TriXX ről mert semmiféle galibát egyik VGA -nál sem okoz én már vagy 30.féle VGA -val próbáltam és sose volt gond vele
-
Éppen pár napja kérdezősködtem erről a típusról akkor most kihasználnám az alkalmat!
ide feltettem egy Fiss TriXX progit + GPU-Z nem kell telepíteni csak kicsomagolod és működik is mind2ő
Meg néznéd hogy engedi e állítani a TriXX a VVDC(GPU) fesz vele? ha igen ott van mellette a legfrissebb gpuz azon a senzor fülnél megnézhetnéd mi a 2D -s fesz és ha vissza lépsz a gpuz fő oldalára a bus interface sor végén van egy pici kék kérdőjel arra katt bejön egy ablakocska azt indítsd el és lépj vissza a senzor fülre hogy akkor mekkora feszt ír ki a Gpu-Z
várom mielőbbi válaszod mert én is pont ezt a típust néztem ki magamnak és legalább meg tudnád nézni ezeket a dolgokat nekem!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- BestBuy topik
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Microsoft Office és Office 365 topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Gyúrósok ide!
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- További aktív témák...
- ASRock RX 6600 8GB GDDR6 Challenger ITX Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest