- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- VoLTE/VoWiFi
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rebbel
csendes tag
válasz
Lacccca87 #20571 üzenetére
Nem várok csodákat nyilván, de akkor ezek szerint nem felesleges pénzkidobás ekkorát venni? Ilyen játékokra gondolok amúgy, hogy elvigye jól:
http://www.paradoxplaza.com/games/war-of-the-vikings
http://www.paradoxplaza.com/games/crusader-kings-ii-rajas-of-india
http://www.game-debate.com/games/index.php?g_id=3372&game=Ravens%20Cry -
Picturemaker
őstag
válasz
Lacccca87 #20470 üzenetére
Nem azért, de én is jártam így MSDN prof (sp1) verzióval. Kétszer tettem fel és mindig volt valami nyűg vele. A telepítőkészlet nem volt hibás, mert maga a telepítés hibátlanul és gyorsan lezajlott. Próbaképp kapott egy másik verziót és jó lett. Őszintén szólva a mai napig nem értem, hogy mi volt a gond, mert ugyanaz a telepítő egy kis laptopon viszont hibátlanul megy azóta is.
-
Lacccca87
addikt
válasz
Lacccca87 #20334 üzenetére
Telepítéssel vigyázni.
Ugyebár azt írták hogy előtte el kell távolítani az előzőt a gépről. Na én meg is tettem de a Win szépen visszarakta és faszán összekavarodott.
Szóval ha eltávolítjátok akkor minden ATI/AMD mappát/telepítőt töröljetek az a biztos.
Utána már nekem is normálisan funkcionált, de addig mindig befagyott a CCC.Alternatív megoldás lehet ha rátelepítitek, azt nem próbáltam pedig úgy kellett volna az elejétől :/
-
Siendor
csendes tag
válasz
Lacccca87 #20332 üzenetére
Ez alapvetően jó lesz arra, hogy a linux login jó helyen lesz. Az most más kérdés, hogy a frissen telepített linuxom grafikus felületét ki is nyírtam szépen a catalysttal... De elvileg az megoldható.
De a GRUB, ahol kiválasztom, hogy linuxot vagy windowst akarok-e bootolni, sajnos nem fog ettől megjavulni...
-
törölt tag
válasz
Lacccca87 #20213 üzenetére
de melyiket ? ott a 2 link ...
csak gondolom h az ujabbat :
Processor Number i5-750
# of Cores 4
# of Threads 4
Clock Speed 2.66 GHz
Max Turbo Frequency 3.2 GHz
Intel® Smart Cache 8 MB
DMI 2.5 GT/s
Instruction Set 64-bit
Instruction Set Extensions SSE4.2
Embedded Options Available Yes
Lithography 45 nm
Max TDP 95 WVedd ki az elemet várj 2 percet és tedd vissza ...
-
djculture
félisten
válasz
Lacccca87 #20191 üzenetére
Amúgy is annyira változik a helyzet hétröl hétre jön ki valami uj technológiai bejelentés amit persze még nem támogat semmilyen vga de már dolgoznak rajta..Még egyszer nem kívánok ugy járni mint az Pixel Shader 2.0c & Vertex Shader 2.0c elterjedésekor, egy csomó játékkal nem tudtam játszani a 3 hónapos vga-n.. Kívárom a meccs végét most, lehet év végéig is menni fog az amd nvida és microsoft meccs. Utána ugyis lesz egy fix szabvány és a külön dolgok vagy beépitődnek a winbe alapból vagy mennek a levesbe.
-
drdr
senior tag
válasz
Lacccca87 #20173 üzenetére
Még nem, de nem rossz ötlet.
Viszont,
kivettem a gépből a 7790-et, az egész catalystot eltávolítottam. Utána simán IGP-vel próbálkoztam és a 3DMark full screenben szintén fagy. NFS rivals ok, de a BF4 kifagy..
DirectX már frissítve/telepítve.... Mi lehet még? Esetleg valamelyik.net framework hiánya?
Szóval, valsz.nem a videókártya órajelével lesz baj....Ugye táp sem lehet gond, hiszen az IGP-nek minimális a fogyasztása, (de a 7790 sem nagy étkű)
-
drdr
senior tag
-
drdr
senior tag
válasz
Lacccca87 #20165 üzenetére
(lejárt a szerk. idő)
...szóval, friss a rendszer, ebben más kártya nem volt, csak az az Intel IGP, a drivereket mind az AMD-től szedtem le.
Hm. most az IGP ki van kapcsolva, viszont drivere fenn van. Azt még leszedem, hátha bekavar...
Visszatérve erre a fagyásra, a billentyűzet fagyott, ha kihúzom, majd vissza dugom (akár másik usb-be) semmi reakció. Az egérrel szintúgy, viszont a vinyó teker, mintha futna a 3dmark tesztje..
Egy DVI monitor (1440x900) van rádugva, de próbáltam TV-vel FHD-ben HDMI-n, ott is ugyanez a helyzet... -
drdr
senior tag
válasz
Lacccca87 #20165 üzenetére
CCleaner-t néztem, gyakorlatilag ártalmatlan dolgok voltak a registryben amiket ki lehetett volna szedni... utána kézzel is kerestem, nincs problémás dolog szerintem....
AMD clean utility végre leszedte úgy hogy csak "általános videó driver"-t tette fel a win... utána 13.12, de továbbra sem ok a fullscreen...
(Még jó, hogy a desktop nem ablakban fut csak : ) )Hétvégén átrakom a kártyát egy másik gépbe, az is w8.1 csak egy APU van benne... Ha abban megy a teljesképernyő, akkor win. újratelepítés lesz... (vagy visszaállítás).
De ha van más ötlete valakinek, ne tartsa magában...
-
djculture
félisten
válasz
Lacccca87 #19743 üzenetére
r7 260x-et támogatja éppenséggel az nem felső kategória.
Eddig is az volt nekem a szipatikus lehet azt kellene vennem.
Feltéve hogy kijön végre és látható lesz mint produkál, nem pistabácsi megálmodja tesztekkel lesz tele a net.
Régit meg először várható volt hogy nem fogják támogatni, valahogy rákell kényszeriteni a népet hogy szaladjon az uj r7 r9 szériáért a boltba.. -
KAMELOT
titán
válasz
Lacccca87 #19685 üzenetére
Nekem volt ilyen kártyám játszottam vele elég sokat GTA4, BF3, Crysis 3 és nekem 10% ment a venti. 60fok körül volt a kártya. Mint említettem a ház szellőzése gagyi. Az meg nem megoldás, hogy leszedem az oldalát. Azzal nem segítesz semmit, inkább rontasz mert a levegő nem csatornában megy.
Elöl és alul befele....Hátul és felül kifele fújjanak a ventik. Használtan elég komoly házakat lehet kapni olcsón.(#19729) Lord Vader: XP ok, Vista valahogy elment, WIN 7 ok, WIN 8 gagyi.
-
törölt tag
válasz
Lacccca87 #19620 üzenetére
Használtat nem akarok. Sokan nem úgy használják a hardwareket, ahogyan én, vagy fűrészelenek belőle, mert nem fér be a házukba, stb. Újonnan meg egy 10-es, hiszen én vidéken lakom, ezért szállítási költséggel is jár a dolog. A kártya 25, a hűtő 10 az nekem már nagyon rossz ár/érték arány. Főleg, hogy viszonylag sűrűn cserélem a hw-t, ha gondolok egyet...
-
tPedro_
őstag
válasz
Lacccca87 #19616 üzenetére
Most visszagondolva, a 3D mark legujabb verzioja gond nelkul lefutott vele. Igaz a jatekban is random, hogy mikor jon elo a hiba, de ha pl. lefuttatom a 3D markot 5x egymas utan, en nincs semmi gond, akkor a kartya/orajel hibaja kizarhato, nem?
Szerk: Ugy latom az eredeti posztban elirtam a verzioszamot, valszeg a 13.9-es lesz nekem is. Ha hazaertem leellenorzom.
-
törölt tag
válasz
Lacccca87 #19614 üzenetére
Az újak közül a legerősebb passzív az XFX R7 250, de gyengébb a 7750-nél, tehát kerülöm. Ezek nem olyan rég jöttek ki, a következő szériára viszont nem várok. A 7750 azt hiszem pont elég, szóval nem probléma, csak kérdeztem, hátha elkerülte valami finomság a figyelmem (nem mintha ne néztem volna meg az összes szóba jöhető gyártó kínálatát).
Btw. nem gyári passzív hűtő azért sem jöhet szóba, mert a magas ára úgy eltorzítja a végösszeget, hogy kár vele foglalkozni. Úgy tűnik maradok a passzív Asus 7750-nél.
-
dragonfx
veterán
válasz
Lacccca87 #19050 üzenetére
nem az hogy win alol grafikus felületen szerkeszthető a bios? beállitások?
gyors boot? abba milyne köze van a vga.nak?nem a gpu.n mulik a gyors boot szerintem....
nekem olyan 40 a boot de hova rohanjak?nem lóverseny. jo p4gyel volt franc tudja másfél eprc az már gázos de kibírható.
alvásból 3 sec.
leállitásból passz nem néztem az rövuidebb.
totál áramtalanitásra írtam a 40et. -
djculture
félisten
válasz
Lacccca87 #19032 üzenetére
Idle állapotban is 3.0-nak kellene lennie, mert az a foglalat típusát irja ki:
Egyébként két x16 van azon a lapon:
1 x PCI Express x16 slot, running at x16 (PCIEX16)
(The PCIEX16 slot conforms to PCI Express 3.0 standard.)
* For optimum performance, if only one PCI Express graphics card is to be installed,
be sure to install it in the PCIEX16 slot.
* To support PCI Express 3.0, you must install an Intel 22nm (Ivy Bridge) CPU.
� 1 x PCI Express x16 slot, running at x4 (PCIEX4)
* The PCIEX4 slot shares bandwidth with the PCIEX1_2/3 slots. The PCIEX1_2/3 slotsMost vagy a x4-esre huzalozott x16-os csatira lett rádugva ami elégé gyakori hiba (a cpu-hoz közelebb levő a rendes x 16 a másik az x4-re huzalozott) vagy a prociba lévő pcie vezérlő gyengélkedik ami ritka hiba de előfordul.
-
Stonerice
őstag
válasz
Lacccca87 #18945 üzenetére
No igen, de nálatok 1156-on lehet oc-zni, mer nincs bclk zár
Vagyis nem zár, hanem fixen húzza vele a pci-e-t és a satavezérlőt is.
1156-ra nagyon nehéz olcsó alaplapot találni. Nem nagyon vannak eladók sem, kellemes árba. És, ha elromlik, akkor megint nézhetsz magadon körül, hogy honnan vegyek megint egy jó alaplapot. -
dragonfx
veterán
válasz
Lacccca87 #18895 üzenetére
Nyugi szuszaa...
Igen nincs pénzem ra ezért nem tudok tenni. De ettől meg lehetőségeket alternatívákat tapasztalatokat meghallgathatom nem??vagy az engedelyed kell hozzá?
Hogy tud 1800on menni a rám ha a proci 1333at támogat? Felosztassal? A profilomba lévő rám es alaplap duoval lehetséges?
Jó lenne ha lenne de nem dolok kesbe.másra jobban kell.ennyi.
De ha téged zavar ne reagalj ra. Ennyi. :-) -
-
dragonfx
veterán
válasz
Lacccca87 #18052 üzenetére
passzolom rég volt nvidiám.
na és hogyan van valami trükk?itt konkrétan a 7790.nel van cska drivergond.úő az utolso darab azért. a 7750nel és a 7770nel nem hallottam volna akár win7 vagy 8 alatt bármelyikd riverrel si gond lenne...
a 7790 lassan ezért lesz kiesős és érthető mér olcsó mert xartak hozzá drivert írni...lehet inkább megéri +5e.t a r7 260x..mégis ujabb chipp arra tuti írtak már 100%os drivert. na meg ugye +1gb ddr5..ami azért lassan jol fog jönni. -
Steelmanus
addikt
válasz
Lacccca87 #18011 üzenetére
De kipróbálhatod a CCC-be található power target funciót is lehúzni -20/50 attól füg mi a min hogy az csökkent e valamit.
En mar kiprobaltam, semmit nem csokken, bar nem muszerrel mertem de a GPU-Z mindig annyit mutat idle-ben tehat hiaba huzza le a csuszkat. Mivel a PCI-e sinen max 75 W a teljesitmeny felvetel, amit uzemszeruen eltud latni, igy az idle modra pont eleg. Terhelesre ugyis a katya donti el hogy vesz-e fel + energiat a tapcsatlakozobol. -
Zoltann28
csendes tag
válasz
Lacccca87 #17800 üzenetére
Csá ez lenne a gépem :
ASRock 960GM-GS3 FX Alaplap AMD 760G Chipset & 3,0 GB DDR3 1333 Mhz Ram & AMD Athlon II X2 260 3.2GHz Dual Core Socket AM3 Processzor & Sapphire ATI Radeon HD 3850 512MB 256bit DDR3 PCI-E Videókártya .
HD 3850-et cseréném le mert már elég régi és már a ventilátor is tönkrement , már nem mai darab.
-
Darko_addict
őstag
válasz
Lacccca87 #17791 üzenetére
A váltáskor engem főleg a Super Extra Extreme Fast Boot mivált. SSD megvolt, és a HD3000 is tudta a GOP-ot. 4x telepítettem újra a Win8-at azon az estén, mert mindig új részletek derültek ki, hogy szükségesek ahhoz, hogy a gombnyomás után kb. 4,2mp alatt felálljon a rendszer.
Végső probléma az volt, hogy telepítés közben a Windows állandóan átformázta az SSD-t GPT partícióról MBR-re, és ez meghiúsította ezt a excsiszupcsi dolgot.
Most meg már a 7790 is útjában lenne.
-
Darko_addict
őstag
válasz
Lacccca87 #17789 üzenetére
Első három napban folyamatos agyérgörcseim voltak, hogy nem találok dolgokat és olyan menük jöttek elő, amiket még soha nem láttam. Nem tudom, kb. 3 éve használtam W7-et, napi legalább 6 órában aztán kiráncigáltam magam a komfortzónámból azzal, hogy feltettem a W8.1-et és nagymértékű újdonságba csöppentem bele. Nagyjából egy hét alatt megszoktam, megtanultam mi hol van; visszatekintve megérte meglépni.
-
törölt tag
válasz
Lacccca87 #17548 üzenetére
Köszönöm a válaszod neked, és hegegabinak is.
Végül egy Sapphire 7770 GHz edition lett. Idle fogyasztás 75W-ra csökkent. Játék közben pedig 190W. Azért nagyon nem mindegy, hogy az idő nagy részében 130-150W körül ugrál, vagy csak 75-100W között. Napi szinten legalább 12 órát megy a gép, szóval 0,6KWh megtakarítás.
(Már csak egy takarékosabb proci, és patent kis gép lesz ez.)
-
_stick_
őstag
válasz
Lacccca87 #17568 üzenetére
Akkor a következőket fogom megpróbálni:
fent írt módszerrel letörlöm a drivert, felteszem a fent linkeltet, próba. Ha nem jó, akkor azt is letöröl és a catalys-os topikban írták, hogy némelyik béta driverrel jól (jobban) működik azokat még kipróbálom. Ha azzal sem jó, akkor új win, majd ismét a fentiek. Mondjuk amondó volnék, hogy a jelenleg aktuális stabil driverrel azért egy fél éves (és igen döcögősen induló) VGA-nak mennie kellene.
Ha semmivel sem megy akkor gari. Viszont eléggé elrettent, hogy vettem egy 35ezres VGA-t és egyből driver problémákkal küzdök, korábban soha nem volt ilyen gondom. Nem tudom, hogy ha benne vagyok még a 3 napos gariban (3 munkanap, azaz hétfőig) akkor kicserélik e egy másik típusra? -
hegegabi80
addikt
válasz
Lacccca87 #17454 üzenetére
Dehogy CRT, TN paneles monitorom van.
Egy LG Flatron 1718S 17", ezt megvenné egy kollégám, én pedig vennék helyette egy másikat, pl nagyobbat. Ezért voltam kíváncsi, hogy mit bírna el a jelenlegi vga-m.
(#17457) benvolio: A jelenlegi monitoromon közepes/magas beállítások vannak, és még a leg részletesebb pályán is 40FPS van, de van olyan ahol 60 is van.
Akkor lehet nézek egy 1600x900 20" moncsit, és majd meglátom. Amúgy egy LG 1960TR LCD van használtan kiszemelve jelenleg.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Lacccca87 #17451 üzenetére
Sajnos olyan monitort biztos nem veszek, mert annyi keret nincs rá, és előreláthatólag nem is lesz. Eddig is elvoltam a kis monitorommal, akkor utána is elleszek. Még ha csak egy IPS panel nélkülit veszek akkor is. Nincsenek nagy igényeim amúgy. Jah mondjuk azt se tudom, hogy miért jó az IPS panel, de majd ki guglizom.
Ha a jelenlegi karim elviszi az 1600x900-at némi kompromisszummal, nekem az is megfelel. Csak WoT és rFactorral játszok. 40-50K nem vagyok hajlandó adni egy monitorért. A jelenlegi LG Flatron se egy nagy durranás, de még mindig tökéletes és hű társam (kopp-kopp-kopp). -
Steelmanus
addikt
válasz
Lacccca87 #17189 üzenetére
Csak akkor linkelj drivert ha Magad is kiprobaltad.
However one of the board partners started distributing this driver in combination with Radeon R9 290 graphics cards.
En megprobaltam feltenni 7790-re de telepiteskor nem jelzett drivert, csak CCC-t meg ilyesmit, tehat drivert nem akart telepiteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- EAFC 25
- Kingdom Come: Deliverance I-II.
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Gumi és felni topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- HPE ProLiant DL380 Gen9 12LFF 2U rack szerver, 2x E5-2680v3, 64GB RAM,10G, ÁFA-s számla, garancia
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest