- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Magisk
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
bozont #17638 üzenetére
Köszi a képet, hát nekem sose csinált ilyet, bármikor néztem. Ez alapján valóban azt mondanám, hogy csak 1 magot használ. Viszont nem értem, hogy akkor nekem háttérben mi futhat, ami csak játék közben fut. Mert amúgy, most pl. amikor gépelek ide, 800Mhz-re visszaveszi a CnQ a frekit, és a magonkénti terhelés 3-5% körüli, tehát csak valamilyen a játékkal kapcsolatos részfolyamatra tudok gondolni.
-
törölt tag
válasz
bozont #17636 üzenetére
Igen. Mind a kettő esetben ua. a frekvencia, csak azon változtatok, hogy 2 vagy 4 mag legyen. A rendszer amúgy Windows 7 x64. Semmi más nem változik, az energiagazdálkodási séma, és a játékon belüli beállítások is teljesen ugyanúgy maradnak. Szimplán csak belépek biosba, és az EC Firmware selectiont Normal-ról (ekkor 2 magos) Hybrid-re (ekkor 4 magos) állítom. Minden más egyéb Auto-n van. Kivéve a szorzót, mert az 18-asra raktam, így megy 3,6Ghz-en, 2 és 4 mag esetén is.
-
törölt tag
válasz
bozont #17632 üzenetére
Csak tudod azt nem értem, hogy a kolléga azt írja, hogy azért nő az fps, mert a +2 mag a háttérben futó folyamatokkal foglalkozik (mondjuk azt nem értem, hogy ezek a folyamatok a játékhoz kapcsolódnak-e, vagy egyéb, amik egyébként is ott vannak). Erre Te írod, hogy igaza van, mert nem nőtt neked az fps számottevően, a magok számának növekedésének ellenére se.
Akkor ebben Te nem érzed az ellentmondást?
Másrészt, akkor kérlek arra adj magyarázatot, hogy Phenom II X2 555 -ként miért van kb. fele annyi fps-em, mint Phenom II X4 B55-ként? Hisz Te amellett foglalsz állást, hogy a magok számának növekedése, nem hoz szignifikáns fps növekményt.
Amúgy, ha valaki közületek miskolci, nagyon szívesen kerítek egy délutánt, hogy lássátok a saját szemetekkel is.
A nickemen ér nevetni, és másrészt amíg a screenshotot csináltam kilőttek
(hisz úgy a jó, hogy ha nincs dedikált printscreen billentyű, csak kombóval érhető el.)
A %-ok amúgy folyamatosan ugrálnak, az első mag a legmagasabb, a többi pedig a képen lévő %-ok körül mozognak +- 20%-al. A gpu 99%-ban kihasznált, szóval nem hiszem, hogy lenne értelme másra váltanom, hisz így is látható a gpu limit. Vagyis, hogy megérné-e. Értelme lenne, mert a fogyasztása egy haswell rendszernek jóval alacsonyabb lenne, és a magonkénti teljesítménye is jóval jobb, de ezért kiadni most cirka 50K-t nekem nem éri meg.
-
dragonfx
veterán
válasz
bozont #17438 üzenetére
áhhh a proci kevés de hogy ennyire kicsontozza a 2 magot mikor eddig szinte mindent elvitt...99-100%on folyamatosan a cpu terhelés.az fps ezért esik be pedig amugy 30-35 lenne....
.így játszhatatlan
aki i5tel 7770nel nyomja a rivals irjon már léci pár sort mit tapasztal hogy megy neki ha beírja a 60fps.es limitet is.
-
Steelmanus
addikt
válasz
bozont #17349 üzenetére
Nem tudom pontosan hogy datum szerint mikor jott ki az IE 10-es de elotte mar kozte volt a frissitesek kozott a Elérhető egy platformfrissítés a Windows 7 SP1 és Windows Server 2008 R2 SP1 rendszerhez.
A Firefox topikban mar korabban szo volt rola hogy emiatt a frissites miatt a bongeszoben a fontok nem jol jelennek meg, akkor meg a Azure tiltasa segitett, am ha jol tudom mar a feluletet is gyorsitjak, itt pl valaszoltam is ilyen jellegu kerdesre.
Termeszetesen nem zarom ki hogy a 13.9-es driver is felelos lehet a hibaert, csak nalam nincsennek fent a kovetkezok:Amikor viszont feltelepitettem a Platform frissitest + IE9 +IE 10-et, akkor mar nalam is megjelent ilyen kockas felulet hebe-hoba amikor hasznaltam a Firefox-ot. A bongeszok maradtak csupan a Platform frissitest unistallaltam, megszunt a kockasodas, viszont zavart hogy az IE 10 ala erosen ajanljak, igy ujra telepitettem a W7-et. Amugy is kellett pedig tobb mint egy eves volt, de annak idejen telepitettem a lapom chipsetdriveret, viszont a mai driverek mar tartalmazzak, - es ahogy Abu irta mert ha jol emlekszem rakerdezett a GigaByte-nal - ok azt ajanlottak hogy ujra kell telepiteni a W7-et de nem kell telepiteni a chipsetdrivert.
-
zsizsef
senior tag
-
Thrawn
félisten
válasz
bozont #17304 üzenetére
Nem vagyok ideges, hiszen semmi vesztenivalóm nincs, meg egyébként is Win7-et használok (W8 csak tervben és tesztelés alatt van egyelőre)
Ez csak a szokásosnak mondható terelés, hogy inkább vegyél olyat tőlük ami alapból tud UEFI-t. Mondjuk azt előre leszögeztem náluk, hogy inkább HIS-t vagy Powercolort veszek, mert azok alapból tudják, ezután kérték el az adatokat és a VBIOS fájlt. Ha az egészből nem lesz semmi akkor sem fogok a kardomba dőlni. -
starpeter
senior tag
válasz
bozont #16959 üzenetére
Húzzam fel a procimat 3,4GHZ-ről 4GHZ-re? És ha túl melegszik? vagy netán bekrepál?
Gyári hűtőm van. És azt ,hogy érted ,hogy ezzel a procival nem tudom a maxot kihozni? Ezt nem értem.Stonerice
FM2-es alaplapom van. De még mindig nem vagyok tisztában ,hogy milyen VGA-t vegyek. Én nagyon szerettem volna 7790-t ,mert az ugye bár jobb és én igazából nem ultrán játszanék ,csak egy egyszerű mediumon ,ahol legalább meg van a 60FPS -
pmheros
őstag
válasz
bozont #16907 üzenetére
a 13.9 -es terhelés alatt jónak tűnik. Arra tippelek az órajel/feszültség váltásokkal lehet baja. Azt hiszem ez hardveres bibi, ezért nem megy neki az újraindításkori leállítási folyamat.
Egyébként a kékhalál és képernyőillesztő probléma is terheletlen állapotban jelentkezik a 13.11beta8 -alWin8 esetemben nem játszik. A 7-eshez is van támogatottság azon is hibátlannak kéne lennie.
-
dudu5130
őstag
válasz
bozont #16754 üzenetére
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ez a monitor rácsatlakoztatható közvetlenül erre a karira? Mert ahogy nézem a monitor csatlakozóit egyik sem szerepel a kariénál.
-
Oligovit
csendes tag
-
Steelmanus
addikt
válasz
bozont #16585 üzenetére
Szinten volt ilyen hiba nalam is, 13.11b6 - 13.11b7 driverekkel, kivancsisagbol a 13.11b7 alatt mivel mar lattam hogy nem lesz nyero, elinditottam a DX9-es CoD2-ot. Hiaba volt magas az fps, a kep laggolt rendesen. Tudom ez nem mervado csak probakeppen futattam. Jelenleg visszatertem a 13.11b1-hez, es nalam ami meg jo volt az a 13.10b2. Van kinalat
-
Steelmanus
addikt
válasz
bozont #16484 üzenetére
Akkor bemasolom Jakuu idezetet.
Amugy itt tobben fel informaciot adtak. Nem csak az USB, de a deli/eszaki hid vezerlo fajljait, valamint a HDD vezerlochipek meghajtoit is tartalmazza.
Tehat amugy is felkellene tenni az amds alaplaphoz, raadasul az SSD kezeles is a regi windows driverhez kepest elorelepest jelent a jobb funkcionalitas miatt.A W7 - W8 ban egy atlagos 2006-os keltezesu MS vezerloszoftver van, ez jo Intelre meg AMD-re is.
Hasonlo mint az MS-fele AHCI driver. Az is jo regi, mar elavult. Ha nagyobb sebesseget szeretnel, akkor ugye szoktad frissiteni az AHCI drivert is mert jobban kezeli a SSD-t vagy vincsit.
Igy van ezzel a PCI-Bus vezerlo is.
Az Inteles lapoknal Intel vezerlonek kell lennie, az AMD-nel pedig igy nez ki:Itt meg egy Inteles.
-
MrBrook
aktív tag
válasz
bozont #16319 üzenetére
persze, alig várom már ,hogy megjöjjön a proci hűtő és felhúzhassam újra. egyébként volt most nemrég egy alaplap csere és egész jót dobott az egész rendszeren, régi lappal 3dmark cpura 2800körül kapott alapon, most szintén alapon 3600 fölött kicsivel, húzva meglehet majd a 4500körüli eredmény, ami már elég szép lenne. és talán irreálisan is jó, meglátjuk. aida-ban eddig alapon 20k körül kapott cpu queen, most 21,5, eddig 25k körül kapott 3.0.ghzen, majd ha felhúzom újra kiváncsi vagyok mennyit fog kapni.
bf3ban multiban azért ezzel a karival már 60-80fps is van(van, hogy felugrik 100köré is), graphics quality : high, meg mesh quality ultra, többi lowon asszem, AA post: high. és 7770 után tényleg jobbak az fpsek, csak ahol eddig beesett 35re ott most már csak 40 kb.
és proci sem megy 99%-on.
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
bozont #13811 üzenetére
Mind két oldalon van probléma, kinek ez, kinek az jön elő. Márkafanatizmuson túl lépve, azt kell venni ami ár/érték arányban a legtöbbet nyújtja. Én így oldom meg a fejlesztéseket. Pont lefosom, hogy amd-intel vagy amd-nvidia az adott kártya.Kihozni a legtöbbet az adott összegből.
-
PlayMax
nagyúr
válasz
bozont #13449 üzenetére
Kisebb órajelen,picit többet értem el. (1075/1200)
Nem merem nagyon húzni,így is csak egy-két teszt erééig csináltam. Hűtésileg elég stabil,lehetséges,hogy jól tuningolható darab.
Témától függetlenül még soha nem használtam XFX kártyát,mostanra már ismerem és merem kijelenteni,hogy a legjobb minőségű márkák közé tartozik. Számomra az Asus és Sapphire volt az legelső,most már az XFX példányokra is ráfigyelek. Sajnos hazánkban 1 év garanciát adnak rá,amit nem is nagyon értek,de szerencsére LeC-től én 2 évet kaptam. Finoman kidolgozott megbízható példány,normális hőmérsékletek mellett és nem tuningolva,legalább 10 év szavatossági időre saccolok.
Mindenesetre majd kiderül idővel,mire is képes ez a márka,mennyire megbízható ténylegesen is. Gondolok a múltra,mikor még összerakták az első P3-as alaplapokat és mai napig működnek. Mostani alkatrészek biztosan nem fognak ennyire sokáig üzemelni,régebben mindenre jobban odafigyeltek. Talán akad egy-két kivétel,ami sokáig bírja majd a gyűrődést,remény hal meg utoljára.
-
Jim76
aktív tag
válasz
bozont #13023 üzenetére
Az 1280x720 az nálam is ultra low , az 1440x900 meg ugyanúgy ultra high+adv.light, de 4xmsaa, a CPU-t viszont direkt visszavettem 4GHz-re, ahogy írtam is...
UEFI 2.30
HT, NB: 2000-en van
APM disabled
Turbo disabled
C1E, C6 disabled
Spread spectrum disabled
RAM HyperX 1600 2x4GB, 1,65V 9-9-9-27
a többit már leírtam.Nem tudom miből adódik a különbség ultra low-n, az ultra high-on, ha a 4xmsaa-t átrakom 8xmsaa-ra akkor lejjebb megy, úgy már a tiedhez felülről közelít, az már reálisabb lehet, illetve annyi eltérés egy kevesebb bottleneck-el, jobban illesztett, konfigurált rendszerben benne lehet.
Az enyémen van 40mm-es venti a VRM bordán, így nekem 4,5GHz-en sem throttlingol LinX-el se, de 4GHz-en szerintem egy FX8xxx-nek se kéne még, komolyabb vrm hűtés nélkül se... nem gondolom, hogy a cpu teszi ezt.
Nekem, ahogy írtam, a 13.4 WHQL van fent.(aztán simán lehet, hogy a teszt erejéig "kölcsönvett" dirt showdown verzióban van bug, vagy mod - Black Box)
-
Stonerice
őstag
válasz
bozont #13025 üzenetére
Például ITT az első hsz.-ben pedig a srácnak 1333mhz-n ment a ramja és akármit állított a gépen, csak akkor szűnt meg a throttling, ha 1866-ra állította a ramspeedet. Én ezt értettem meg az angol szövegből. Javítsatok ki, ha rosszul értelmeztem. Nem tudok annyira angolul (németes voltam)
Ellenőrizzétek valami progival, hogy menyin megy a ram. Hátha az a gond. -
Stonerice
őstag
-
bozont
veterán
válasz
bozont #13023 üzenetére
Jah, bocsánat, 1440-ben csak 4xMSAA volt.
(#13024) Stonerice
Igen voltak bizonyos lapokkal throttling gondok, de én nem tapasztaltam ilyet, akkoriban direkt figyeltem ezt is. Meg minden tdp limitáló dolog ki van lőve. alaplapunk ugyan az, én a 2.20-as uefi-t használom.
Meg a 13.2b7 Catalyst van a gépen, ez eleve egy elég jó driver, a dupla akkora fps low-on driver különbségből sem adódik szerintem. Főleg hogy a showdown nem is olyan új játék már. -
Stonerice
őstag
válasz
bozont #13023 üzenetére
Szerintem a biosotok-ban kell keresni a különbséget. Nem lehet, hogy TDP vel kapcsolatos beállítások miatt különbözik az eredmény? Nemvolt még bulldózerem, csak olvastam ilyesmiről. Próbáljátok meg közben monitorozni a cpu frekvenciát is. Akár HWinfo+Afterburnerrel a bench közben. OSD-re vetítve
-
Jim76
aktív tag
-
Jim76
aktív tag
válasz
bozont #12887 üzenetére
Naigen... az látszik, hogy az a mértékű oc, ami a tied, már nem éri meg, aránytalanul keveset hoz, de akkor hol lehet a 7770-nek a gpu/ram oc ideális mértéke. Én az enyémet nemigen tudom tovább húzni, talán a ram-ot, de azt látom eleve nem sokat ér (nem direct CU-s sajna, gpu-nak 1,2V-nál többet nem enged, azzal meg az 1100 a stabil még). Te nézted már, hol lehet a határ, amíg arányosan nő az oc-val a teljesítmény?
-
Jim76
aktív tag
válasz
bozont #12884 üzenetére
Valamit félreolvashattál... Nem összehasonlítgatáson volt a hangsúly, hanem az eltérés miértjén, és ott volt a jelentős az eltérés, ezért néztük meg azt. A válasz a kérdésre még mindig nem egyértelmű, a cpu score rész ok, de mivel magyarázható a magasabb gpu és ram órajelek ellenére az alacsonyabb graphics pontszám?
Telefonra, vagy bármire... azok dx9 és dx10 tesztek, több generáció több platformjára, ez volt a célja a futuremark-nak vele. De ezek szerint szarul sikerültEgyébként a Te fire strike graphics eredményed sem igazán arányos: [link]
gpu 1160/1100 -> +5,45%
ram 1420/1250 -> +13,6%
graphics score 3254/3174 -> +2,52%Még a lap is ugyanaz... szar ez a teszt, ezt megállapíthatjuk belőle, ha másra nem is jó
-
Eagle16
addikt
-
Sedwick26
tag
-
Sedwick26
tag
válasz
bozont #11595 üzenetére
Coax bemeneten kiírt mindent amit ráküldtem, ezért fura most ez. A VGA-m 2 eszközt kezel jelenleg. MIkor utánajártam ennek, akkor valami olyasmit mondtak, hogy a DP portra aktív átalakító kellene, akkor tudnám használni a 3-at egyszerre, de nem nagyon mozgatott tovább.
Az edid-et csak VGA kijelző ersetében enged EDID-et pipálgatni, de gondolom Te nem ilyesmire gondoltál. Van más lehetőség is?
Köszi
-
Sedwick26
tag
válasz
bozont #11579 üzenetére
(#11579) bozont
Fél nap pihenés és pár film megnézése után olvastam a hozzászólásokat és most "rápihenten" nem tűnik olyan logikátlanak, hogy ha letiltom a HDMI-s megjelenítőt, akkor nincs hang. Teljesen egyértelmű
Így (#11573) Tamoo válaszában ott a megoldás, sajnos vennem kell még egy 5 méteres kábelt, hogy a projektorral tudjam HDMI-n hallgatni a filmeket.
(#11581) WP14
Eddig coaxon ment a hang, és fog is TV-n hallgatva, de kb 1 év elteltével gondoltam lépek egyet előre, mivel az erősítőm DTS-MA stb. kompatibilis, és a HDMI tudja ezen hangsávokat átvinni, ha jól tudom.
Ami további kérdésként merült fel bennem, hogy mindenhol az látom, hogy az eszközkezelőben a HDMI eszköz "jobb klikk" tulajdonságoknál ott kéne legyen, hogy milyen kódolt formátumokat képes továbítani, de nálam 0, semmi:
erre van ötlet, hogy mitől van?....van VGA HDMI driver és a realtek driver-is. Minden kombinációban telepítettem, de minden verziónál ugyan úgy semmi, sőt, ha a realtek-es van fennt egyedül, akkor csak akkor jelenik meg a HDMI eszköz, ha a TV-t is oda kapcsolom, tehát zenét nem tudok hallgatni rajta-pl...projektort nem fogom bekapcsolni a youtube-ért.
A lényeg, hogy amíg megveszem a másik 5 méteres kábelt ki tudjak csikarni belőle mindent, amit tud. Most az erősítő (STR DG820) ki sem írja, milyen hangsávot közvetít, illetve kódol.
MPC-HC-val játszom le. Se AC3 filterrel se ffdshow-al nem látom. Minden leírás, hogy passt-through-on menjen ki a hang, más és más, de eddig semelyikkel nem írta ki. 5.1 megvan, azt hallani, de nem vagyok biztos benne hogy ezek az eredeti kódolt hangformátumok, mivel nem jelzi ki. Az befolyásolja, hogy jelenleg nincs 7.1 hangfal bekötve? ...lehet ezért nem is írja a dolgokat, de akkor is az 5.1 et vagy DTS-t ki kéne írja nem?...nem tudom.Amit tudok, hogy HDMI-n szerintem sokkal szebb, teltebb, részletezőbb a hang.
A segítségeteket köszönöm, ezer hála mindenkinek
-
djculture
félisten
-
dragonfx
veterán
nekem a crysis3de nekem nincs annyi mert ne álljon ott kihazsnálatlanul.
taknyi>>én a helyedben win7 reinstal csinálnék.más dx verzio.más tervezés.uj driver. de mondjuk előtte nem si értem mti hasonlitgattok a 7770hez 2-3 generácioval előtti radeonokat.egyértelműen azoknál jobb, nem ütőképesek ehhez a vga.hoz képest.
grave>>4gb vga ramod van?
.jo lehet 1680ba is át lehet lépni az 1gigát 8msaa.val.
én még egy játékot sem probáltam full hd.ben mert tudom nem arra valo a rendszerem. a win7em is 1440be fut igy minden játékot ebbe futtattok.
nekem a crysis3.nál is mint ahogy az FC3.nál is 2600mb volt a max rendszermemoria használat cakkumpakk.
1440be.na ezért jo nekem az 16i bmw mert abbol legalább ki tudom mindig autozni a 80%ot.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- PlayStation 1 / 2
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Hálózatokról alaposan
- Magisk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- Mobil flották
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI Gaming X Trio 3060
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest