- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
szivacs1987
aktív tag
válasz
dragonfx #20396 üzenetére
Köszönöm, akkor a venti fordulatszámát átállítom ilyenre
40°C-ig mindenképp 10% on akarom hagyni, mert sokat megy a gép minimális használat mellett, és nem akarom hallgatni, ahogy pörög. Terheléssel meg pillanatok alatt felmegy 40 fölé és akkor meg jöhet a nagyobb fordulat.GPU-Z
A bejelölt rész az ami nem fért már bele a GDDR5-be és a normál ddr3-as ramokban tárolja, mint a normál ramoknak a lapozófile? Vagyis azt vettem észre, amikor az elkezdett növekedni, akkor elkezdett fogyni a szabad normál ddr3-as ram. -
szivacs1987
aktív tag
válasz
dragonfx #20394 üzenetére
Tudom, hogy lehet tenni plusz pontokat, de nekem így pont megfelel
Szépen megy felfele a venti fordulat a hővel együtt.
Vagy mennyi legyen a max hőmérséklet ameddig melegedjen? Akkor ahhoz állítom be a fordulatszámot.Köszönök minden segítséget!
Ja még 1 kérdés. A Dinamikus memória a gpuz-ben az a normál ddr3-as ramokból lefoglalt + rész a vga-nak?
-
szivacs1987
aktív tag
válasz
dragonfx #20392 üzenetére
GPU: Reggel feltettem a legújabb beta drivert, mikor hazaértem melóból kékhalál fogadott. Gép újraindít rendesen meg minden. Nekiálltam tesztelni. De az történt amiről már írtam.
Chipset drivert is most frissítettem, eddig nem volt a géppel gond, leszámítva a tuningot, amit eddig csak elkapkdtam és meguntam a sok fagyástMost chipset a legújabb (2013.12. valamikori)
VGA: legújabb nem betaMost rendesen lement minden
1.2V
core: 1050
memory: 6000
+20%Heaven + 3d elindítva jár kb 15-20 percig, majd megcsináltam a videót
Eddig mindig a videón 1:43 körül szokott lehalni.
-
szivacs1987
aktív tag
válasz
dragonfx #20389 üzenetére
6000-n nem csíkozott semmit a heaven, sem a 3dmark
6200 on vettem észre zöld foltokat a textúrán, így visszatettem 6000-re
akkor most jöjjön egy általad javasolt beállítás, ahhoz mit szólMost szépen futott a heaven és a 3dmark egymás mellett 6000 és 1060-on. Futottak gond nélkül fél órán át, akkor leállítottam a 3d-t és el miután indítottam egy újat, akkor állt meg a gép, mikor töltötte be a textúrát.
-
-
szivacs1987
aktív tag
válasz
dragonfx #20384 üzenetére
Köszi!
A gpu tweak voltage csúszkáján a max 1175mV (Nem elírás 1175) Amikor nézem a cpuzvel, ott viszont terhelés alatt 1.2V-ot ír, akkor gondolom 1.2-n megy.
Ez lehet az alaplap miatt is?, mert az a legolcsóbb. Holnap megyek az Asus M5A97 EVO R2.0 alaplapért, majd meglesem azzal mit csinál.Köszönöm a válaszod, remélem legkésőbb vasárnap kiderül, hogy csak az alaplap miatt van e vagy a VGA miatt.
-
andras888
aktív tag
válasz
dragonfx #20370 üzenetére
Régebben valóban sok volt a panasz a rev 1-esekkel, de ez már javított változat. Melesleg nekem is ilyen van rev 1 be ésmegy mint a svájci óra. Csak hogy megnehezítsem a vásárló dolgát.
Én még sosem vettem hibás hardvert, és gyanus is hogy ennyi hibás vga-ról hallani itt, nemhiszem, hogy így kiengedik a gyárakból a"selejtet" tuti szállítás, raktározás közben sérülnek valamilyen formában. Eddig egy hdd szerencsétlenkedett samu f3 de gariztatás lett 2 év után. Még jó hogy 3 év garos volt. :-)
-
-
Northman
csendes tag
-
zeusz55
senior tag
válasz
dragonfx #20251 üzenetére
Sziasztok!
Rendelkezik valaki Ilyennel!?
7750 DDR5 passziv!? Vennék egyet csak félek a passzivtól!? Tapasztalatok esetleg? Köszi szépen! -
-
válasz
dragonfx #20199 üzenetére
Páff. Az nem megoldás hogy lenyugdíjazom, az audigy 2 vagy 8-10 dBa-val hangosabbat szól mint a realtek integrált (össze sem hasonlítható a kettő erősítő+sztereó hangfalaknál) Annyit tudtam csinálni hogy kivettem a két hátsóköztes PCi takarólemezt, és 90 fokba ráerősítettem a ház lyukacsos oldallapjához, így elméletileg fújja kifelé hátra a levegőt, pont oda befúj közéjük. 1 slotos a vga és kb 1 centi szabad hely van a két kártya között. Nem sok. Felmegy 76 fokig az amúgy lazán 60 körül járó vga.
-
Gainka
őstag
válasz
dragonfx #20195 üzenetére
Csináld ugy mint ahogy én akarom, vga-t hagyd most a fenébe, cpu mindig is kelleni fog, inkább azon zsörtölödj gyujtögess egy jo cpu-ra, aztán ha most kidobálták az átnevezéseket és már jönnek az infok az uj vga-krol akkor már lehet tudni hogy meg éri e jelen vga-it venni vagy nem.
pl jön az uj dx, ha kövi gent már ugy dobják ki hogy csak az kezeli a dx"12"-öt akkor kárnak költöttél gtx 660-ra. érted... -
-
LaleeeSan
tag
válasz
dragonfx #20095 üzenetére
Már régebben írtam ide, az elején azt hittem, hogy ez is teljesen rossz és csere lesz belőle, de bios frissítés után és a valamelyik driver után már nem produkált semmilyen hibát sem.
Az biztos Gigabyte-ot többet nem veszek pedig eddig csak olyan videokártyám volt.
Előtte volt 2 másik azokkal semmi baj nincs most is mennek szépen szüleim gépében.
Arctic Cooling Mx2 pastám van már fel van bontva vagy fél éve, de visszazárható és vissza is van zárva.
Szerintetek az jó? -
Speed®
titán
válasz
dragonfx #20065 üzenetére
A legjobb 7870 kb. minden szinten. 1300 felett is jár nem 1 darab belőle..a hűtése meg példaértékű lehetne kb., olyan halk/hatékony. Van benne anyag bőven..persze amíg az ember nem tapasztalja meg, esetleg az alsóbb régióban megszívja egy spórolós darabbal, lehet bármilyen véleménye.
Lord Vader
Tudod, mi volt a kiábrándító? Anno a 7870v2m előtt a BSes Sapphire..miközben fő partnerként pont tőlük nem várna az ember sz@rt. Mégis vettem később Sapphire 7950et, ami nagyon tetszett és nem állok neki általánosan lehurrogni a márkátStonerice
Megmutatnád a statisztikát, ami alapján az állításod megállja a helyét?
Ilyen alapon a Giga sem ajánlott VGAban, mert volt egy 560TI bakijuk..
Mondjuk cimbim Giga7790e 2 hónaposan hűtőcserét kapott (csörgött).
Maradjunk annyiban, 1 szériában lehet szar valami, de általánosítani.. -
-
djculture
félisten
válasz
dragonfx #20055 üzenetére
Én eleve azt se értem minek kell asus márkából radeont venni. Nvidia chippes asus-ok jók, de radeon fronton alsó kategória tapasztalataim szerint.
Radeonból sapphire, msi, powercolor, club3d ezek jók.
Gigabyte-al van a legkesebb választási gond az radeon meg nvidia fronton is rossz, a hűtés miatt.
1 hónaposan már recsegnek, 1 évesen beáll a venti, 50 ezres kártyákra képesek ilyen gagyisztán ventiket tenni. Giga genyó az olyan mint régen alaplapba az abit, jó lenne sőt néha kiemelkedő egy két dologban de a hűtése az egészet elrontja. -
MrBrook
aktív tag
válasz
dragonfx #20037 üzenetére
azt nemtudom, de ez a mantle 14.1-es csak nálam csinálja azt,hogy nem ad megfelelő áramot a videókártyának?(gpu zben néztem bf4 multi alatt, a gpu load okés de a VDDC POWER ingadozik elég csúnyán) felraktam rendesen, elindítom bf, és be beesik az fps nagyon komolyan. majd nézek egy aida gpgpu tesztet és mit látok?! órajeleket nem veszi vissza, viszont harmadára esik vissza a videókari teljesítménye, ahol 1900 gflops alapból húzva 2110körül kellene lennie ott 500-800 gflops.
valakinek valami ötlet? próbáltam már mindenféle képpen felrakni, egyszerűen nem bírok rájönni, hogy nálam van e hiba v. tényleg ennyire béta driver ez.
még szerencse, hogy w8.1 es alap driverrel megy minden faszán újra, csak idegesít picit
-
Gainka
őstag
válasz
dragonfx #19966 üzenetére
Cod 2-4be néha a 125 sem volt elég mert még onnann is képest volt leesni annyira hogy meg akadjon a game és az egyenlö volt a halállal. Aki igazán jol tolja az nem a grafikával foglalkozik hanem hogy legyen annyi fps hogy még a legdurváb helyzetben se akadjon meg a game. Prsze hozzá teszem még nem bfeztem de gondolom ot is le tud esni az fps, régi codokban ráadásul minöl több fpssed volt annál jobban adta.
-
Gainka
őstag
válasz
dragonfx #19934 üzenetére
Hasolísd össze a két hütöt és rájössz miről beszélek [link]
Már 100 000 x le let irva hogy a 7790 nem használja ki a 2 gigát, nézd meg a ph tesztet meg az össezs többit, semmit nem gyorsul a 2gigával.am nem volt de 1 gigás 7750 is volt és érdekes coh2-ben 997 megát evett
Akkor a 7750böl is két gigásat kéne venni? Dehogy is az csak egy dolog hogy telipakolja az egy gigát de nem lassitja a vga-t.
-
Stonerice
őstag
válasz
dragonfx #19934 üzenetére
Én láttam egy tesztet ahol a 2 gigás vga 4k felbontásban, csak azokban a játékokban let lasabb a 4 gigásnál, ahol 3GB, vagy a feletti volt az állítolagos videómemória kihasználtság. Szóval egy 1 gigás vga is sokal tovább bírja kezelni az adatot. Vagy roszabb esetben, addig sem
Arról halottam, hogy nem lehet megmérni, hogy mennyi videó adat van használatban az adott pillanatban..
-
Grave_444
nagyúr
válasz
dragonfx #19778 üzenetére
Te majom rohadtul nem a 7850-ről beszéltem. [link]
Ha nem megy az értelmezés elsőre, olvasd el többször hátha sikerül.
Azt a 40-60FPS-t ultra grafikán I5 2300 + HD7770-re értettem végig.Ha még mindig nem érted sajnállak, nem vitatkozok csak olyan szinten értetlen vagy, hogy az már fáj, ráadásul írni se tanítottak meg.
Akkor még én kezdem az óvodát.
Innentől kezdve nem érdekel mit írsz, az sem ha heteken át bizonygatod magadnak hogy tökéletes a pentium akárhova csak mert nem veszel erősebbet.
Privátban se kérj segítséget semmivel kapcsolatban. -
djculture
félisten
válasz
dragonfx #19740 üzenetére
Aki ilyen belépő szintű kártyát vesz eleve nem dúskál a javakban. Csak az lenne a fontos hogy minél tovább működjön neki ne kelljen plusz pénzekért visszaküldözgetni, netán ott azt mondják hogy szrá lett feszelve a kártya gari óneász..
De nem egyre több ilyen esetröl van nekem is tudomásom, utána az illető meg nyomja integráltan vagy szerez valami ezer éves kártyát mert már csak arra van kess... -
Janou
őstag
válasz
dragonfx #19687 üzenetére
Asrockot külön számítjuk. De esküszöm azok sokkal megbízhatóbbak. LGA 775-ben és Socket 478-ban elég *zarok az Asusok. Alaplapban én a Gigabyteban bízom. (Azokat is szoktam ajánlatokba tenni.) Videókártyában viszont pont a Giga az amit nem ajánlanék jó szívvel senkinek, hiába volt régebben sok jó szériájuk.
-
adam3
aktív tag
válasz
dragonfx #19661 üzenetére
1. De, Asust vettem. Hiába mondtad, azt vettem. És jó. Ha nem terhelem halk, ha terhelem hiba nélkül teljesít. Nem bántam meg. És nem mondom, hogy ez nem a szerencsén múlott, így még másnak mindig nem ajánlanám nyugodt szívvel a 7790-es szériát a sok hibás darab miatt. De ha jó darabot fog ki az ember, akkor szépen dolgozik.
2. Azt hogy kinek hogy megy, szerintem hagyjuk. Szerintem aki nem elégedett a helyzetével, bármikor fejlesztheti magát és előrébb léphet. Én eddig ezt tettem, nem kevés szabadidőt (és néha kapcsolatot) áldozva rá, és nem is keveset fogok még. Hogy is szól a mondás? Jó pap holtig tanul... De kérlek, ezt ne folytassuk itt.
-
adam3
aktív tag
válasz
dragonfx #19659 üzenetére
Legalább egyszer olvasd már egy légy szíves amit írsz mielőtt elküldöd. Olvashatatlan, nehezen érthető, és még a legalapabb helyesírási szabályokat sem tartod be (mondat eleje nagy betű, pont után szóköz, stb...). És ne gyere azzal a kifogással mint sokan manapság, hogy mobilról írsz, mert nem kellene több fél percnél ahhoz, hogy beírd normálisan. Köszönöm.
Hogy értelme is legyen a hozzászólásomnak:
Egy hónappal ezelőtt kérdeztem tőletek mi lehet a baja a folyamatosan driver hibával kifagyó Asus 7790-es káryámnak. Ajánlásotok után visszavittem garanciális javításra, jelenleg is bent van. Közben meguntam a várakozást és vettem újra egy ugyanilyen Asus kártyát, bízva abban, hogy kétszer csak nem szívom meg. A kártya egy hete üzemel tökéletesen az Asus honlapjáról leszedhető driverrel, eddig nulla fagyással (kopp-kopp-kopp). Szóval van ebből is hibamentes darab, csak ki kell fogni... -
raubisoda
senior tag
válasz
dragonfx #19629 üzenetére
Táp rendben.Kergetett már 4890-et 650ti-t sima 650-et anno régen még egy 4870x2-őt is.Bios csere +fesz +power.Minden megvolt.Hiba hátán hiba de csak ha emelem az órajelet kben rendben van alapon.Ésss meglepő az ereje a kis szarosnak.De szeretem a kihívást csak itt falba ütköztem.
-
djculture
félisten
válasz
dragonfx #19580 üzenetére
ssd az megint olyan cucc amivel villogni lehet hogy 1mp alkatt bejön az asztal meg 1/2 mp alatt betöltődik a program, de nem fog miatta érezhetőbben jobban futni egy játék.
Legviccesebb mikor a gyártó is beharangozza hogy szekvenciáléis tempó 600mega/mp, ja mire lehet kihasználni veszünk kettőt és egymásrol msáolgatunk oda vissza, vagy ramdiscről próbaként másolunk. A cuccokat ugyis mindenki vinyón tárolja (mert egy 1-2T ssd is elég betyár áron lenne), azok meg tudnak 150-180 megákat ha üresek, ha telenek megfele 100megára is lemegy a tempó. Akkor mire használom ki a 600 megát? -
KAMELOT
titán
válasz
dragonfx #19540 üzenetére
Én tapasztalatból beszélek. 7770 kártyától felfele azért ajánlott a i5. Tudom mert öcsém gépében is kipróbáltuk a kártyát annó (neki G550 procija van) és hát rendesen visszafogta a GPU-t. Tehát a kolléga jól írta. Neked még a proci végett van a kártyában bőven kakaó.
-
CirrMee
addikt
válasz
dragonfx #19536 üzenetére
...magyarul ha jól értem, szembeköpöd azokat, akik világosan leírták neked, egy nagyobb videokártyát ki is kell szolgálnia valaminek, magyarul etetni is kell. Nem az ujjukból szopták ők sem.
Értelmesen hangzott volna, ha azt írod: neked ez van, nincs pénzed nagyobbra, mert annyira csóró vagy. Tényleg nem engedheti meg mindenki magának az i5+7870 kombót, van, akinek egy kisebb gép jön csak össze, de attól még maradhat a realitások talaján. De hogy helyette így faragsz a dolgon...
Érzem sokan röhögnek még majd ezen a kijelentéseden. -
Alister71
nagyúr
válasz
dragonfx #19531 üzenetére
Ha potenciális vásárló lennél már rég i5-el tolnád. Te csak az árakat lesed és várod a csodát. De csoda nem lesz.
Ne sértődj meg, de ez az igazság. Te is tudod, hogy nem elég a 2 mag a játékokhoz, de csak áhítozol az i5-re, bár néha áhítod magad, meg másokat, hogy a 7770-eshez elég egy Pentium is. Pedig nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Végleg leállnak az Anthem szerverei
- Xbox tulajok OFF topicja
- Formula-1
- LG LCD és LED TV-k
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Linux kezdőknek
- Crypto Trade
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 WINDFORCE OC V2 12GB GDDR6X 192bit
- Inno3D GeForce iChill X4 RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- Intel ARC B580, 2 év gyári garancia! Számlával, garancialevéllel, gyári dobozában!
- EVGA RTX 2070 XC GAMING 8GB GDDR6 Videokártya!
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest