- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Redmi Note 8 és 8T
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jeollam
aktív tag
válasz
Stonerice #20899 üzenetére
Persze, simán! Kivettem megint a kártyát, behelyeztem, most nem csinálta.
Mai terv: Megparticionálom a HDD-t, újrarakom a rendszert, felrakom a programokat, frissítéseket, játékokat, és jönnek a tesztek. BF4 nem igen lesz, mert az msi afterburnert nem szereti.
Mellesleg a hőfokokat, is figyelni fogom.
UI: Az új biossal, picit a magfogyasztás is nőtt! WTF
-
vlevi
nagyúr
válasz
Stonerice #20535 üzenetére
Nekem ez a "hibás" 14.4-es csataliszt van fenn, és jól műk. A GPU-Z alapból csak PCI-E 1.1x sebességet ír, de ha elindítom mellette a rendering tesztet (ami csak arra van, hogy ne idle-ben menjen a kártya), rögtön felugrik 3x-re.
Ahogy előbb is írtam, Asus P8B75M alaplap, i5-3470, Sapphire 7770. Win7x64
Szóval elég rejtély ez, hogy saccperkábé ugyanolyan konfiguráción egyikünknek jó, másiknak nem... -
joczo1337
tag
-
djculture
félisten
-
Gainka
őstag
válasz
Stonerice #20019 üzenetére
Nrm hiszem el hogy mindent a szatokba kell ragni, pedig itt vagytok nap mint nap a forumon, az i3at azok nem ajanljak akiknek van penzuk i5re meg nem szeretik ha neha 60rol leesik 40re az fps(bf multi) multkor kiveséztük ezt tendesen.
Amugy meg érdekességképp linkeltem.... de bocsi
Ja es nem 2mag hanem 2mag 4 szal nem mindegy mert ha csak 2 mag lenne ott lenne ahol a pentium de hat minek is megnézni egy két tesztet hulyeséget irni könnyebb. -
Lacccca87
addikt
válasz
Stonerice #19875 üzenetére
Mivel nem tört ezért fel van frissítve rendesen meg análkül nem is kapcsolhatnám mantle rendere, így igen a patch fent van. A rendszer 64 bites. Nem nem tudom hogy állította be a Guru3d de nem is érdekel, mert ha csak speciális esetekbe jön ki az előnye akkor k semmit sem ér. És igen Ultra-n próbáltam ki úgy ahogy régebben végig toltam mert így volt összehasonlítási alapom.
-
-
törölt tag
válasz
Stonerice #19610 üzenetére
A meghibásodás annyira nem érdekel, ha ott a három év garancia. De jöhet. Linkkel való hitelesítés további örömforrást jelent.
Annyival esetleg ki tudnám egészíteni korábbi kérdésem, hogy van-e erősebb passzív kártya a 7750-nél, ami Mo-n is kapható? Ezt főleg érdekességből kérdezem, nagy valószínűséggel beérem a 7750-el.
-
flanki
aktív tag
válasz
Stonerice #19173 üzenetére
Szétszedhetjük persze, csak akkor lehet ugrik a "garancia", ez egy vatsi új 0km-es kártya...
Bár ha amúgysem foglalkoznak vele akkor tök mind1, csak azt nem értjük hogy akkor miért adott garancialevelet aláírással az eladó, és miért nem tesz semmit az ügy érdekében... -
Stonerice
őstag
válasz
Stonerice #19121 üzenetére
Na! Valahogy így kell.
Ram feszkót emelni z77-el."The voltages you should change for high memory overclocking on Z77 on air is the DDR Voltage, and if you like you can try increasing the VCCIO(VTT) and VCCSA(IMC) the VCCIO (VTT) can help with memory OC, however you will also need to increase VCCSA along with it on these GIGABYTE Z77 boards (except on the Sniper M3). If you want to increase VTT you need to increase IMC voltage to within 0.005v below it, so 1.1v VTT would be 1.095v IMC on these GIGABYTE boards. However I didn't really need to change it much at all."
Akkor a vccio maga a vtt. Csak az egyik az alaplap szerinti elnevezés, másik a cpu-n belüli részelem elnevezés.
Ez fura mert nekem alapból a VCCSA 0,925v és a VCCIO meg 1,050v.. Vagyis elég nagy a különbség!
-
Sonja
nagyúr
válasz
Stonerice #19109 üzenetére
Igen, az a BitFenix Prodigy M.
Viszont itt nem fektetve van benne az alaplap, mint a Mini-ITX esetében.
-
törölt tag
válasz
Stonerice #18957 üzenetére
Nem , nem bencsmarkra vettem - amit tud az nekem elég mindenre
minek kísérletezgessek
nekem ez így tökéletes
Ellenben egy dolgot megnéznék , olvastam itt valahol még tavaly , hogy van valami proggi amivel meglehet nézni , hogy milyen memória típus van a VGA karin .
Ezt megköszönném , ha valaki belinkelné
-
dragonfx
veterán
válasz
Stonerice #18949 üzenetére
lapot nem váltok Z77re.sőt semmire.mert ha váltanék annaka tuningvágyma lenne az oka. de ahhoz K.s proci kéne meg valljuk be jobb ram.nem rossz ez a 1600as corsair de nem hinném 1866nál többet menne.
időzítést tudnáűm babrálni de a dram feszt nem találom.
egyszerűbb ha egy non K i5öt veszek ivy.t és akkor 1600on megy alapbol a ram másnem xmp.be amit mostmár tudok micsoda és ott van a lapomba is a biosba.
lehet nem számít de lélektanilag mégis nahhh..ddr4 jajj várjuk ki mikor lesz ebbe a lapba i7.em.majd utána
ok cl11 de akkro is tisztes mezei kingmaxtól a 2133 pláne fesz nélkül. -
Lacccca87
addikt
-
-
dragonfx
veterán
válasz
Stonerice #18918 üzenetére
na itt egy kép végre hazaérve gépről.
[link]most akkor van xmp.m?és tudnám 1600on járatni a ramot?
ki is probáltam 2 verzioval:1., ai overclock auto
target dram speed ddr3-1600
eredmény: nem kapcsol be a monitor, ha áramot klövöm akkornutána bios normalizálja magátkiirja overclocking failed.2., ai overclock tuner: x.m.p.
alatta ott beadja mint a képen profile1 az oitt lévő adatoka deafault a memoriámnál.
memory freq: ddr3-1600
eredmény: nem kapcsol be a monitor, ha áramot klövöm akkornutána bios normalizálja magátkiirja overclocking failed.mi a gond? időzítés alapon hagytam mindent.
cpu ratio.ra írja 16-30 és mi van ha én manuális 31re átirom és save.ezem? -
-
-
The Exiled
tag
válasz
Stonerice #18791 üzenetére
Én nem mertem rá annyit adni, 1,2-nél tovább nem mentem
Btw közben leelenőriztem és 13.9-el is ugyanúgy csinállja a fagyást, az én oc-s órajeleimmel, a gyárival viszont nem, unigine pedig lefut a 13.9-es és a 13.12-es catalysten is. Sziplán nem bírja ezt a kártyám vagy valamit én cisnáltam szarul?
-
dragonfx
veterán
válasz
Stonerice #18466 üzenetére
nekem elbír a g860 mindent ami tetszik játék.egyedül talána rivals most amit nem de egyből gondolkozok is a cserén erősen.csak aza kérdés ha már végigvittem érdemes e
..illetve hogy az i3 elég vagy i5 kell mindenképp.
amikben kevés c3, tr2013,bf4....de ezekkel nem is játszok csak tesztelni voltak meg. -
djculture
félisten
válasz
Stonerice #18466 üzenetére
Photoworx-ban poersze hogy jó mert direkt van az i3 és felette lévő intelben egy smid utasitás erre, tehát az is egy hamisitott teszt ha igy nézzük.. Én nem is szoktam azt nézni semmi értelme, egy netburst p4-esbe ha beleraknánk ezt a direkt erre irt utasítás csomagot akkor az is lenyomna minden mást amiben ez nincs benne
De ettöl még nem adná el az ember teszemazt a s775 4 magos procit egy p4 esért mert az jobb igy.
Többi teszt többet mutat.. -
Alister71
nagyúr
válasz
Stonerice #18447 üzenetére
A játék a konzoloké, ezt el kell fogadni. Én is küszködtem sokáig a pc-vel, örök fejlesztések, sosincs vége. Meguntam és vettem xboxot. Azon fut minden 1080p-ben is, és bizony sok játéknál alig észrevehető grafikai eltérések vannak. Nem éri meg a pc-be rakni a pénzt. Xbox-ba lemez be, legújabb frissítést kapja netről és minden zöld.
Ami pc-n bugos, az a boxon tökéletes, nem is beszélve a csak konzolon megjelenő játékokról. Aki szereti az autós játékokat, az csak álmodozhat a Forza tökéletességéről.
A GTA5-öt már 2x végigvittem, míg a pc mindig csak várja.
és azért azt a grafikát is meg lehet ám lesni.
-
Stonerice
őstag
válasz
Stonerice #18437 üzenetére
SZóval a játék sebességéhez kell a photoworxx ben szereplő legjobb eredmény (ezt a memória órajele befolyásolja a legjobban) és a lehető legjobb Zlib(cpu órajele befolyásolja) eredmény egyszerre. Zlib növekedésével leginkább a képkockák közötti késleltetést lehet csökkenteni (ezzel folyamatosabbnak hat a játék) PhotoworxX, pedig az FPS magasabb értékeinek könyebb elérését tükrüzi. De játékon belül is eltér, hogy melyik scene-nél , melyiket használja jobban.
Nem lehet önmagában figyelembe venni egyiket sem, ha játékról van szó, ugyanúgy mint egy robbanómotornál. Ahogy a benzin sem gyúlad meg oxigén nélkül.Még 1 példa: Egy autós játékban, ami használ mondjuk physX-et és 1v1 ben játszunk, i3-al mondjuk 55 fps míg Phenom II x4 el csak 50fps. Azonban a helyzet változik, ha már 8-an versenyeznek egyszerre, és a rajtnál 6 másik autó látszik a képernyőn, akkor az i3 teljesít 22fps-el míg a Phenom II x4 26 fps-el mert jobb amúgyis a Zlib eredménye.
Tovább nem kívánom részletezni, mert már nekem is kínos. Lényeg, hogy szerintem érti mindenki, mire gondolok, ha eddig nem tudta az illető, mit adnak vissza az Aida64 ben ezek az eredmények. Tessék a google-t használni, és eredményeket keresni a cpu-k ról. Nehogy véletlen rosszabbat vegyünk, mint volt.
(#18439) Lord Vader Nekem i3 al is laggolt. De voltak helyek ahol simábbnak éreztem mint Phenommal
-
Alister71
nagyúr
válasz
Stonerice #18437 üzenetére
Pont a GTA4-re lenne egy egészen jó példám, mert mind a PH2-vel, ami 3.6-on ment, mind az FX8120-al, ami már 4GHz-en ment, vga ugyan az volt végig, hajlamos volt belaggolni mikor kirohantam a házból az útcára.
Az i5-el ennek nyoma sincs. Hiszi aki akarja, nekem mind1. De van Xbox 360-am is, és ugye ez a játék is konzol átirat, míg a 360-ban egy 3 magos 3.2GHz-es Intel Xeon van. Vagyis érezhető az 1 - 2 magos szál, de az legyen bivaly erős, optimalizáció.
-
djculture
félisten
válasz
Stonerice #18403 üzenetére
Nagy baromság volt a modulozás azóta van ez hogy cpu teljesitménye versenyképtelen. Szerncsétlen phenom 2 csikszélességét lenyomták volna beletették volna az új simd technológiákat 4 ghz-en megenné állitom az összes i5 procit. Nem ehelyett jöttek ezzel az elbaltázott modulozással.
Én azóta se tértem magamhoz hogy lehet így elbszni valamit.
-
djculture
félisten
válasz
Stonerice #18390 üzenetére
3200 az alapórajele ami ennél a felépitésnél mint a benchmark is mutatja nagyon kevés. A 3700-meg max pillant tört részén érvényesül egy modulnál ezeknél. Ráadásul trinity első széria ami nagyon szenved még ettöl a modul dolgoktól. Ezek a piledriverek ugyanzon órajelen a tesztek szerint 15%-al erősebbek
Type CPU / Microprocessor
Market segment Desktop
Family AMD Athlon X4
Model number ? 740
CPU part numbers AD740XOKA44HJ is an OEM/tray microprocessor
AD740XOKHJBOX is a boxed microprocessor
Frequency ? 3200 MHz
Turbo frequency 3700 MHz
Boosted P states [1] #1: 3700 MHz, 1.35V
#2: 3500 MHz, 1.325V
Package 904-pin lidded micro-PGA package
Socket Socket FM2
Size 1.57" x 1.57" / 4cm x 4cm
Introduction date October 2012
Price at introduction $71Architecture / Microarchitecture
Microarchitecture Piledriver
Platform Virgo
Processor core ? Trinity
Core stepping ? TN-A1
CPUID 610F01
Manufacturing process 0.032 micron
Data width 64 bit
The number of cores 4
The number of threads 4
Floating Point Unit Integrated
Level 1 cache size ? 2 x 64 KB 2-way associative shared instruction caches
4 x 16 KB 4-way associative data caches
Level 2 cache size ? 2 x 2 MB 16-way associative shared caches
Level 3 cache size None
Multiprocessing Uniprocessor
Features ◾ MMX instructions
◾ SSE / Streaming SIMD Extensions
◾ SSE2 / Streaming SIMD Extensions 2
◾ SSE3 / Streaming SIMD Extensions 3
◾ SSSE3 / Supplemental Streaming SIMD Extensions 3
◾ SSE4 / SSE4.1 + SSE4.2 / Streaming SIMD Extensions 4 ?
◾ SSE4a ?
◾ AES / Advanced Encryption Standard instructions
◾ ABM / Advanced Bit Manipulation ?
◾ AVX / Advanced Vector Extensions
◾ BMI1 / Bit Manipulation instructions 1
◾ F16C / 16-bit Floating-Point conversion instructions
◾ FMA3 / 3-operand Fused Multiply-Add instructions
◾ FMA4 / 4-operand Fused Multiply-Add instructions
◾ TBM / Trailing Bit Manipulation instructions
◾ XOP / eXtended Operations instructions
◾ AMD64 / AMD 64-bit technology ?
◾ VT / Virtualization technology ?
◾ EVP / Enhanced Virus Protection ?
◾ Turbo Core 3.0 technologyLow power features ◾ Core C1, C1E, C6 and CC6 states
◾ Package S3, S4 and S5 states
◾ PowerNow!Low power P states [1] #1: 2900 MHz, 0.9V
#2: 2600 MHz, 0.675V
#3: 2200 MHz, 0.55V
#4: 1800 MHz, 0.475V
#5: 1400 MHz, 0.375V -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest