- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
dragonfx
veterán
válasz
ViZion #11800 üzenetére
fejezd már abba magadat akkor ne olvasd el tényleg még ezt a mondatot se érted?? pedig magyarul irom, kinaiul kéne?
.annyira unalmas vagy mint a tegnap esti filmm....
most néztem a grid2 grapics.ot a video modba ti 4MSAA állitjátok vagy az utolsora?
én átraktam utolsora valami 8f16EQ és így 34fps lett az átlag. -
Tankos5672
tag
-
dragonfx
veterán
válasz
ViZion #11496 üzenetére
és te kinek hiszed magad, nagyokosnak?Arra ösztökéled a másikat a legdrágábbat vegye mikor az max a hütésben jobb.de mégha másban is jbob akkor sem éri el a másik kategória also szintjét teljesitményben.és ufgy gondolom egy kis 10%.o leszámitva telejsitmány alapján evzsünk vga.t.
Nem vezetem félre ti vezetitek félre.
tiovábbra is azt mondom a 7770hez elég egy i3.sőt játékra is elég,ha az én gépem elég akkor az i3 pláne.
én sosem irtam hogy sima=OC és a biosokrol se irtam sosem.látom már kevered a dolgokat.elhiszem fáradt vagy...
menjél aludni... -
Tankos5672
tag
válasz
ViZion #11473 üzenetére
Hűűha az nem semmi ! Nem baj nekem ez is elég, nagyon örülök még ennek is ! Eléggé csalódott voltam, mikor kék halált dobott a gépem.. Azért Grat, én maradok ennél
Heskey E: Igen, ahogy mondod
Gigabyte honlapjáról szedtem le ez működik. Más nem, mert töltésnél kék halált dob.
-
Tankos5672
tag
válasz
ViZion #11461 üzenetére
Na srácok azt hiszem siker! Ráraktam a HD7770OC kártyámra a REV1.0 biost, és betöltött a rendszerem ! Jelenlegi órajelek: GPU: 1050-ről 1100Mhz Memória: 1125-ről 1250Mhz .
Ez azért már nem rossz, ugye?
A gigabyte honlapjáról szedtem le a BIOS-t hozzá, a rev.1.0 típusúét.
-
Tankos5672
tag
válasz
ViZion #11453 üzenetére
srácok miért van az, ha a kártyámra rakok egy másik bios-t gigabyte bios, a techpowerup honlapjáról töltöttem le, csak kicsit magasabb órajelekkel, akkor a töltésnél a windows dob egy kék hátast? ebből a típusból 2 féle verzió van a rev.1.0 és a rev. 2.0 annyiban különbözik a rev.1.0 magasabb órajelű. lényegében rev.1.0 típusút akarok csinálni belőle, de sajna nem megy.. tipp?
-
neilszab
őstag
válasz
ViZion #11429 üzenetére
Kösz szépen a válaszokat, este mindenképpen meg fogom nézni Win7-en is
, viszont mielőtt "XP láma támadás" indul ellenem, szeretném jelezni, hogy egész eddig mind hardverek, mind szoftverek tekintetében viszonylag régebbi dolgokat használtam és eddig semmi nem indokolta a Win7-re váltást, a most beújított 7770 kapcsán pedig láttam van az Ati honlapján XP driver, így talán joggal reméltem, hogy nem lesz vele probléma a még XP-re és DX8-9 re írt szoftverek futtatása esetében
-
Tankos5672
tag
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ViZion #11345 üzenetére
Évente 1-2 címmel ha játszom, szóval van hogy hónapokig egy percet se. Kártyát is jelenleg csak a hdmi kimenet miatt cserélek, mert a mostanin nincs.
vapor-x-es 7770 lesz, eldöntetett. Valószínűleg már ezzel is proci limitem lesz. Egy darabig még húznám a teljes konfig cserét.
Köszi a segítséget Neked is és Eagle16-nak is!
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ViZion #11338 üzenetére
Jelenleg is cicergős kártyám van, de csak terhelés alatt csinálja. Ha játék közben van némi hangja a gépnek az nem érdekel. De zenehallgatáskor, filmezéskor ne legyen semmi.
Ezt néztem ki. Ettől van halkabb 7770? Bár lehet maradnom kellene a passzív 7750-es elképzelésnél, az a biztos.
-
Lacccca87
addikt
-
Hyke
csendes tag
válasz
ViZion #11183 üzenetére
Nézegettem 2 gigásokat is, de azok már nagyon drágák nekem, illetve ezt találtam:
http://www.aqua.hu/gigabyte-gigabyte-gv-n650oc-2gi-gtx650-2gb-ddr5-pciexpress--16500-ft--jatek-kupon-190135.html
de gondolom ez annyira nem jó. Ha bárkinek bármi ötlete van szívesen várom, nem kell feltétlen 7790-nek lennie
.
Használt 7850-öt sajnos nem nagyon találtam, de még keresgélek, hátha.
-
Gainka
őstag
válasz
ViZion #11163 üzenetére
Értem , meg tudom hogy jo szándékbol akarják rá beszélni a kérdezőket a drágábra.... De hát van aki a procira meg alaplapra van 25 ezre
na jo ez tulzás de érted... Meg nem vágom hogy egy 40-50 ezres procira miért nem lehet értelmes hütöt rakni pl. Meg ne vegyek amd-t mert nem értek a tuninghoz ez így fura, az igaz nem nagyon értek hozzá, ezért is ovlasok több topikot is, de ennyire xar lenne az fx?
-
Gainka
őstag
válasz
ViZion #11159 üzenetére
Nem igaz hogy nem lehet meg érteni, sokan szeretnek játszani sokan használják munkára a gépeket, de nem mindenki szeret(meg ért hozzá) brabrálni egy 45 ezer forintos procival nem mindenki mániákus órejel örült azért vegyen ez ember 25 ezer forintos alaplapot hogy lehessen tuningolni ? meg 10 ezerért uj hütöt hogy pár meghercet tudjon emelni hogy 5 fpssel több legyen miközben gtx 670 ese van amivel minden megy fullon még 1200 ba is ... -.-" áhh de unom már. (saját véleményem) Am ha annyira jol be lehet állitani házilag a procikat akkor miért adják ugy ki gyárilag?
Persze nem értek hozzá fogalmam sincs hogy jobb e ha meg van huzva (mennyivel) de olyan unalmas mikor a procis topikban is direkt irja a gyerek hogy tuning szoba se jöhet és hárman is irják neki hogy 6300 kis tuningal -.-" meg 25 ezres alaplapnál ne adja alább.
Nem akarok senkivel veszekedni, csak ez már fáj. -
Lacccca87
addikt
válasz
ViZion #11157 üzenetére
Tunning kizárt mivel ezek bérleti "compo" gépek lesznek szóval úgy kell használni ahogy gyárilag be vannak állítva.
AMD azért lehetne alternatíva mert 54K helyett 35K-t fizetni a CPU-ra a jelenlegi nagyságrendnél akár félmilliós megtakarítást is jelenthet, vagy akár erősebb VGA is belefér mondjuk 7850 2Gb pl. -
taknyi
aktív tag
válasz
ViZion #10635 üzenetére
Az öreg phII x4 980 is teker rendesen...
-
ebegab92
senior tag
válasz
ViZion #10635 üzenetére
Ebben igazad van
A jövő erőteljesen a többszálúsítás felé halad,így ezért az árért (33-35k) az FX-6300 best-buy.A játékfejlesztők is rájöttek,hogy a játékokat meg lehet most már írni 4-6-8 vagy többszálra is.Ha az ember meg spórolni akar ennyire a villannyal,kikapcsol 2 modult+alulfeszel,aztán,ha kell vissza mindent.Ám az átlag user így is 90%-ban csak netezik,akkor meg nem 100%-on jár a proci,magyarán alig fogyaszt
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
ViZion #10479 üzenetére
Amivel nem keresel pénzt, semmit nem "éri" meg megvenni, mindenen csak buksz.Legyen az autótol kezdve sz.technikai alkatrészig bezárólag kb minden.Szerintem.
Ettől függetlenül úgy is megveszem, nem azon agyalok vásárlás előtt mennyiért fogom tudni eladni majd 1-2-3 év múlva.Teszteket olvasok, tanácsot kérek, osztok szorzok és azt veszem ami a legkevesebb pénzért a legmegfelelőbb teljesítményt hozza.Vga-nal cpu-nal pl. -
taknyi
aktív tag
-
taknyi
aktív tag
válasz
ViZion #10264 üzenetére
Hűha tényleg lehet az OC-os karikat húzni, mit nem mondasz?
De ki mondta,hogy nem lehet... én mégis gyári beállításokon használom, mindenki maga dönti el mit tesz és hogy van e értelme.
Ha tájékozottabb vagy akkor annak válaszolj, aki a kérdést feltette. Én (#10260) NyuszyCaster-nek válaszoltam egy kérdésére...
-
czanga
őstag
válasz
ViZion #10122 üzenetére
Akkor már újonnan vennék egy 7770-et (4830-amat 10k-ért elviszi ismerős), mert ahogy nézem a 7790 se lenne sokkal jobb választás az igényeimhez, ahhoz erősebb VGA kellene (7850 2gb), akkor meg már a 7770 is elég, és idővel váltok majd. Minden esetre Athlon II 750k lesz mellé, az tuti. Videokat nézve BF3 High settings mellett 1080p-ben játszható maradt a kártyán egy 4 magos procival, szóval ha ez kb bejönne majd a BF4 esetében akkor örvendés van.
Hardverker-ben pont most árazták le 2%-kal le az ASUS 7770 DC-ket, mert ha jól gondolom nem lesz többet, csak DC-V2. Version 2 és sima DC-közt a kimenetek eltérésen kívül van érdembeli eltérés? Máshol amúgy már nem kapni sima 7770 DC-t, ha jól látom.
-
Gainka
őstag
válasz
ViZion #10114 üzenetére
De szerintem egy gép ház melegedése megint más ott van venti ami kihuzza a meleg levegöt, de egy kis melegedö "teströl" az a jó ha minél hamarabb eltünik a meleg de ha, burkolat van körülötte lehet irányitjaa de lassitja is szerintem, bár az is igaz hogy a burkolt kártyák gép házon kívülre fújják a meleg levegőt.
Te győztél -
törölt tag
válasz
ViZion #10110 üzenetére
Szia!
Igen-igen. PC downgrade volt és már megint nézelődök.
HD7770 -> IGP
i5-3450 -> G840
Linksys E3000 -> E1000Nagyon jó, hogy jött ez a 7790-es, tervezem a jövőben kivetni rá a hálót. BF3-ban 30% az előnye a 7770-el szemben, úgy összességében meg 25%. Ergo ha egy Asus DC 7770-t 32-33 körül veszek, akkor olyan 40-41 ezer körül már jó a 7790 Dual-X. Most jelent meg és máris ennyi az iPON-nál. Biztos, hogy pár héten belül leül 40 ezerre (az olcsóbbak meg az alá).
get the dual x card. the dual x cooler is better especially when it comes to VRM cooling. you can see the dual x card is one of the best reviewed cards on newegg. link
Gugliztam még egy kicsit és ugyanolyan halk a Dual-X, mint a Vapor-X. 1dB-el halkabb, mint az amúgy is nagyon halk Asus DC. Szóval elvileg a Vapor-X egyenlő a Dual-X-el. De akkor miért volt szükség egy Dual-X-re is?
-
czanga
őstag
válasz
ViZion #10006 üzenetére
Ugyan egy full HD- Dell elott ulok, de ha 1680x1050-ben medium grafikan vagy picit jobb reszletesseggel lehetne jatszani annak orulnek.
dragonfx
E5200-as intel van jelenleg. Tisztaban vagyok vele, hogy meg huzva se varok tole csodakat, hogy kihajtja akar a 7770-et, de ugy probaltam gondolkodni, hogy a kartya kesobbre is jo legyen bovites eseten. Foleg mert varom a BF4-et es a sim city 5-ot.Utobbi esetben athlon II x4 lenne a nyertes nalam.
Plusz az se jo hir, hogy a 7770 ara is valoszinuleg esni fog.Nem akarok itt csipogni, csak probalom megtalalni a jo megoldast.
Igen ha lenne ra keret es nem 3. gepkent uzemelne csak jatekra fenntartva akkor mehetne bele egy 78XX.
Es persze tovabbi uj dolgok is.
-
dragonfx
veterán
válasz
ViZion #10006 üzenetére
én csutka grafikárol beszélek.
persze valószínű mediumba effekteket kikapcsolva nekem is menne fhd.ba minden.
de nekem szépségkell.
1680 ultrán kevés a 7770 még huzva is.10009>>ésmilyne márka a 2db 7770?azonos?vagy ez nem gáz?tuning hogy megy?a jobbik huzza magával a gyengébbet teljesitménybe?
-
Darko_addict
őstag
OverDrive nem kikapcsolható.
Egyszer bekapcsoltam, hogy lejjebb húzzam a kártya órajelét, azóta nem engedi kivenni előle a pipát. Ha rányomok az Alkalmazra visszateszi, ill. ez az alapértelmezett is.
CPUID HWMonitorral nézem, és folyamatosan 1.2V-ot kap. Ez a VTX3D X-Edition-je, 1100/1250 a "gyári" órajele. A csúszka 1300/1300-ig megy.
Nyugalmi állapotban is 400/1250-et megy.
Levettem 700-ra, most 300/700-on stagnál és 0,95-öt eszik, és már 48 fokos. -
fcbarca
őstag
de ha benne van az asus,és be van rendesen kötve,hiába ráteszem az alaplaira,nem akar elindulni a képernyő...
http://prohardver.hu/tema/amd_radeon_hd_7850_7870/hsz_5348-5348.html ezzel próbáltam de azt írja hogy adapter not found az első parancsra...be van téve az asus,csak a power kabelt húztam ki,mert ha be van dugva akkor nem indul el az alaplairól semnewman írását egyelőre nem találom
-
NyuszyCaster
senior tag
-
Eagle16
addikt
Nálam 72 fok (max. az 73 volt amit mértem 1 órányi Unigine Valley után) az Asus Bioshock Infinite alatt, persze a ventije meg épphogy pörög közben, szóval nem is hallani. Nekem jó ez így, bár nagytakarítás alkalmával meghúzom rajt a csavarokat mert kb. kézzel tudom mozgatni a hűtést rajta, nem rögzítették valami erősen.
A cicergés bárminél előfordulhat, 7850-nél is.
Ami nagyon csendes az a Sapphire Vapor-X és az Asus DirectCU sorozata.
-
Eagle16
addikt
Szerintem is. Nagyon szeretnék majd egy használt Sandy-s i5-öt venni pár hónap múlva.
A HD7770-esem ma vagy holnap érkezik, tudnátok mondani pár olyan aktuális játékot aminek van beépített benchmark-ja? Esetleg olyat aminek van különálló, letölthető tesztje. Ami eddig fent van, az a 3D Mark 2006, Vantage és 2011 és a Unigine Heaven. A 9600GT sajnos nem tud DX11-et, szóval így egy-egyben nem tudom majd őket összehasonlítani, csak olyan játékokban és tesztekben amik DX10-esek maximum.
-
-
Garsza
veterán
Helló én 1090T ről váltottam a fogyasztás miatt. Az 1090T 3.9GHz en használtam Az FX-6300 4.2GHz használom.
Kevesebbet fogyaszt (elsősorban ezért váltottam) alapjáraton kb20W kevesebbet, és valamivel erősebb is szerintem.
Mondjuk én általában csak BF3 -mal játszom. Írtad hogy nem tuningbarát a lapot az FX prociból biztos hogy többet ki lehet hozni alapfeszen tuningban mint egy Phenomból.
Az hogy meg e éri függ a árkülömbözettől is menyit kéne ráfizetned. -
oliba
őstag
Nekem egy B55-ös van 3,6Ghz-en. Nem játszottam sok játékkal, de amikkel játszottam (Batman, Dead Island, King's Bounty, Left 4 Dead 2 és a többi), azoknál a GPU kihasználtság végig 95-99% volt, de többnyire 99% fullHD felbontás mellett.
A procim egy FX-4170-es szintjén van kb, így elég lesz hozzá egy FX-4300-as, hogy az új szériánál maradjunk.
7850/7870 alá én már nem szívesen tennék AMD procit. 7850-nek még úgy ahogy elég egy i3 3220, de ha megy a tuning, akkor elkél egy i5 3470 -
Lacccca87
addikt
Garival tisztába vagyok, itt vettem PH-n a lapot 2 éve ezt az intézi akitől vettem. Illetve már beszéltem is vele mert elfáradt az egyik jack csatlakozó (retard voltam fél évig cserélgettem napi szinten néha többször is a füles és hangfal csatiját ahelyett hogy használtam volna az egyébként fiókban lapuló Y elosztót
)
-
törölt tag
Ezt a pontosságot egyenáram illetve tiszta szinuszos jel esetén kell értelmezni.
De egy mérőműszer pontosságát nem is lehet egyetlen számmértékkel jellemezni. Rengeteg dologtól függ, pl méréshatár,mért érték,mit mérek(AC/DC),stbstb.KMT: Villamosenergetikával még nem foglalkoztam, de a turbináknak állandó szögsebességgekl kell forogniuk, hogy meglegyen a korrekt hálózati frekvencia, különben visszaható erőként lépne fel és mindent szétbaxna...
Energiamegmaradás törvénye? Uram borogass. Inkább nézelődj kicsit a Maxwell egyenletek környékén..
A turbináknál elektromos térerősség jön létre. Munkavégzés csak akkor történik, ha töltések el is mozdulnak. -
törölt tag
Pontossági osztály teljesen más fogalom. Analóg mutatós műszereknél értelmezzük.
Minden boltban kapható általános műszer ennyit csal, kétszer is leírtam, hogy miért.
Az, hogy te nem vagy jártas a témában és számodra meghökkentő még nem jelenti azt, hogy nem így van.Nem jut vissza a hálózatra?
Mérj rá oszcilloszkóppal, csinálj fast fourier transzformációt és olyan györűen fogod láthi a harmónikusokat, hogy csak na.
Pl már kisvállalatoknál is méretezni kell a vezetékeket, mert a harmadik (zérus sorrendű) felharmonikus kimelegítni a nullvezetéket sok PC esetén!De ha villamosmérnöknek nem hiszel, akkor kéredszkedj be egy méréstechnika laborba, és ott majd megmutatják neked.
PeL: Sajnos már nem tudtam gariztatni, Iponék nem voltak ilyen jófejek.
-
törölt tag
De, bizony 30-40%-ot csal a fentebb említett probléma miatt. Nem én találtam ki.
Ezek az egyszerű, olcsó műszerek eletrolitikus vagy abszolút középértéket mérnek.
A PC kapcsolóüzemű tápegysége rengeteg, főleg harmadik felharmónikust termel, mely a formatényezőt torzítja. A műszerek Kf=1.11-es (tiszta szinuszos jel) -re vannak kalibrálva, de mifel a harmonikus miatt más az adott jelnél, ezért teljesen fals értéket mutatnak.
Én ezt tanultam, laborban ki is mértem.KMT: Nem a pillanatnyi fogyasztástól függ a termelés nagysága! Attól, hogy egy országban pár száz embernek 10-50W-tal kevesebbet eszik a gépe óránként, még ugyanúgy forognak a turbinák az erőművekben, mint előtte...
-
bozont
veterán
Abban egyetértünk, hogy 4850-ről 7770 érdemes váltani minimum, de a legújabb driverekkel bizony elég közel kerül a 7770 a 6850-hez, ha meg egy gyári tuningos darabot nézünk, akkor meg bőven ott van már teljesítményben. [link]
mod.: Mondjuk most olvasom Ricsy05 hozzászólását, a 7750 GDDR5-tel szerintem tökéletes arra amire kell neki. Erősebb mint a 4850 és jóval kevesebbet fogyaszt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xbox Series X|S
- Google Pixel topik
- Max
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Windows 10
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- További aktív témák...
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest