- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tiby_83
tag
Igen, korábban ez a 7730-as egy másik gépemben volt, ott sem volt vele gond.
Valószínűsítem, hogy a videókari jó, akkor csak a slot lehet a hibás nem? Vagy elképzelhető, hogy másik karival menne?
Igazából nem nagyon tudok szerezni másik kártyát, vagy esetleg veszek, de az drága próba lenne. -
vlevi
nagyúr
DP-on kijön a hang? Én inkább a moncsit kötném DVI-on a gépre, még akkor is, ha a monitornak csak HDMI bemenete van, akkor egy DVI-HDMI alakítóval. És a TV-t tenném a HDMI-re, azért, hogy a hang is átmenjen a HDMI-n. Persze, ha mindíg a PC hangját hallgatod, vagy esetleg be van kötve egy erősítőbe a digitális (spdif) jel, akkor lényegtelen.
-
Helmoras
őstag
Az említett kártyák 1 gigásak.
Én csak azt mondom ha el tud csípni az ember 32 körül 260x et akkor már akár két év gari akár kicsit gyengébb hűtés jobban megéri szerintem azt venni. (7790 ekkel elég sok driveres gond volt azok elmúltak már? vagy csak user error volt a nagy %?)
Más kérdés hogy ez jelenleg nem áll fent :S most tény hogy nem ajánlott az ára miatt.
-
-
djculture
félisten
Az a baj a 260x-el hogy perpillanat nagyon rossz az ár/teljesítmény mutatója, 7790 kicsit meghúzva közben került 8 ezerrel többe mint egy 7790. Nem érdemes ilyet venni az újdonság varázsa miatt drága még...
Ráadásul lesz egy sima 260-as is a pletykák szerint nagyon jó áron 30 ezer alatt.. -
dragonfx
veterán
Ehh ez pont mellé ment.
12 evíg volt asus p4p800am. 275 fsb.n 2.4c.vel ment folyamatosan 2.75os ramfesszel.amikor elment a sirtec tap egy kicsit kormos lett a 20 pinesbol 4....wd40nel letisztitottam es ment utána ugyanugy.szoval megvedte az összes cuccom.meg maga a lap se pusztult le.irto faxa lap volt.soha semmi bajom nem völt velé... -
djculture
félisten
Athlon2 x3 lenne az igazi de már nem nagyon lehet kapni ujonnan, már athlon2 x2 -ből is kevés van( 270-et vegyetek) ha az a cél minél hamarabb vegyetek. 2 hónap és elfog tünni a kereskedelemből az is mivel már nem gyártják.
Vigyázzatok mert athlon2-ből van fm2-es is az nem jó! -
djculture
félisten
"DDR2-es memóriával tud együtt működni AM3-as CPU?"
Tud persze a sima am3-as procikban(phenom2 athlon2) ddr2 és ddr3 vezérlő is van
Megnéztem bios frissités után kezelne az alaplap minden 95w-os am3-as modelt a 125w -osból nem mindegyiket kezeli. Vásárláskor megkell nézni a pontos modellt és egyeztetni. -
djculture
félisten
40ezerböl nem igen jön össze egy komplett cpu vga alaplap csere még használtan se. Az alaplapot kellene megnézni sima am2-es x2-k csak belemennek már azzal is előrébb van ha vesz használtan egy 5000-6000 közötti athlon x2 procit + vesz használtan egy 7730-at vagy egy R7 250 1GB 128bit DDR5 PCI-E ami ujonnan ilyen 22-23 ezer
-
CirrMee
addikt
Nagyon nem mindegy, hogy milyen a táp.
Nálam hosszú ideig vitt egy i5 750 @4GHz + HD5770 kombót egy valami (súlya, kivitelezése alapján) "prémium" 420 -as LC Power. Volt, hogy egy másik kártya is bent volt az alaplapban, hol javítás, hol CF kipróbálása végett. Ugyanez a 750+5770 konfig kinyírt egy 500 -as Chieftek, 650 -es N-Power tápokat, illetve egy 550 -es M-tech terhelés hatására magától leállt.
Tudom, a felsorolt tápok a "kutyaütő" kategóriát képviselik, de csak ilyenek voltak elérhető közelben, a gépnek meg menni kellett (volna...). Valahogy a kezembe akadt egy Corsair CX600 pár hetesen, az azóta is teszi a dolgát. Az LC sajna elköltözött az örök vadászmezőkre, mert az N táp megdöglésekor valamit elcsesződhetett a BIOS beállításai között, és beépítés után a táp azonnal meghalt...Na azóta én is megnézem, milyen ágat akarok terhelni, a tápnak milyen ágát mennyivel lehet terhelni, a Watt szám meg ezek után csak "másodlagos".
Jó az az FSP, bírni fogja. -
Fauno
tag
Köszönöm!
Most levittem a CPU-t és a memóriát is a minimumra (585 MHz és 575 MHz) egy másik programmal, 3Dmark11 alatt most egy piros pöttyöt sem láttam, viszont játéknál ugyanezt csinálja, ha ütközöm valamivel, szétesik a kép, és jönnek a lila foltok.
Annyira nem vagyok képben a dologgal mi egész pontosan ez a VRam hiba?
Nem nagyon kötnek bele a garancia során? -
truebaba8
tag
na, atnyalaztam a kinalatot, ugy latom az elmult 3 evben nem szuletett sem AMD se NVIDIA reszerol attores a 7750-hez viszonyitva.
sott, ugy tunik a takarekos, erosebb kartyak eltuntek, globalizacio helyesen
a mostani konfigra anyit kellene kolteni, h jatszhato legyen, mint egy konzol,
szoval lehet ideje beruhazni egy ps3-ra
-
Tournament
aktív tag
-
Stonerice
őstag
Az a 270watt a táp hatásfokával (fogyasztásával) együtt értendő? Szóval ennyit mértél a konnektoron?
Ha igen, akkor az az érték amit a gép többi eleme elfogyasztott, az kb. 210-220watt lehetett. A tápegységek(pl:350w-os fsp), pedig nem csak a konnektorról mért 350wattot képes leadni. Mert valójában akkor járna 280wattnál a tápegység által átalakított egyenáram. Szóval az egyenáram,a tápegység gyártója által meghatározott maximális teljesítményét kell figyelembe venni egy tápegységnél.
Vagyis, 350wattnyi egyenáram leadásához 437 wattnyi váltóáram(konnektorról mért) szükséges 80%-os hatásfokkal számolva.
E-melett általában szokott lenni egy PEAK érték is a tápegységeknél meghatározva, amit rövid ideig elbírnak. +30-50watt -
Tournament
aktív tag
azért van pofája a:
sapinak 7790 sima 1 ventis hynix ramos
sapinak 7790 dual-x oc 2 ventis elpida ramos
gratulálok nekik reviewbe meg a neten ugy postolgaták hogy hynix ramos
és további karik az R-seriesből
AMD Press R290X – SK Hynix
Sapphire R290X BF4 – SK Hynix
Sapphire R290 – Elpida
Asus R290X BF4 – SK Hynix
Gigabyte R290X BF4 – Elpida
HIS R290X – SK Hynix / Elpidavan ám felső kategoriába is vicc ám
-
bargeszt
tag
Pontosan ez volt az elképzelésem. Sok játékot már azért nem tudok feltelepíteni mert nem fogadja el az x1950-est. Van olyan 2 éves game ami csak emiatt nem indul el.
Grave44!
Majd megkérdezem a boltot is ahol venni szeretném. Neten rendelem, ha semmiképp nem indul el akkor kihasználom a 8 napos visszaküldési garit. -
-
raz0r911
tag
Nem akarom négymagosítani. Inkább arra gondoltam, hogy felhúzom 3,8-4 GHZ-ra. Egyébként nem a gyári hűtés van rajta hanem a régi 6000+ om hűtése mert az erősebb. Így alapból 50-70 rpm en megy, játék közben is 200-400 körül (a 6000+ nál nyáron volt, hogy 5000 rpm felett ment)
Komolyabb fejlesztést ennél nem akarok. Esetleg még arra gondaltm, hogy megvárom az R7-es széria megjelenését és egy R250-et vagy R260X et veszek de max 25K-t szánok rá és minél hamarabb kellene. -
Balancee
aktív tag
Köszönöm mind négy ötöknek a gyors választ.
Ezzel a video karival telepítettem a windows-t. Kb 1 hónapos a telepítés. Annyi plusz történt, hogy a héten beraktam a rendszerbe egy 320gb vinyot és külön telepítettem fel a .NET 4.5-öt.
Nem vagyok valami nagy gpu tuninger. Bios átírás nélkül is visszatudom rakni alapfeszre és alap órajelre?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Windows 11
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest