- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- Youtube Prémium és ChatGPT
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Mobil flották
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrBrook
aktív tag
take it easy man
, én pont ,hogy dicsérni próbáltam burkoltan az amd ezen kategóriáját! teljesen meg vagyok elégedve az amd-kkel
főleg, amik még elöttünk állnak, még ki sincs aknázva rendesen a videókari, meg dx11.2, mantle, stb. elvileg sokkal részletesebbek lehetnek majd a játékok ugyan olyan fps mellett... kiváncsian várom
-
-
törölt tag
Hasonló helyzet (G840/7790). Torchlight 2: CPU ~60-70% körül, míg a GPU ~30-35% körül. Nagyobb csatáknál pillanatnyi szaggatás (pedig még az elején vagyok). Ilyenkor lenézek az AIDA-ra és 80-90% processzor. Nyilván nem a procihoz választottam a VGA-t, nem akartam alig olcsóbban 7770-t venni. A 7750 pedig még kevésbé érte volna meg. Szó szerint csak pár ezrekről volt szó, de teljesítményben már igen jelentősek a különbségek.
-
zsizsef
senior tag
Köszönet neked!
Nekem egy asus 7770 dcu kártyám van. Korábban a gpu tweak-el húzogattam, de nem sok eredménnyel. Aztán felraktam a kártyára a 7770 top biost. A top bios alapórajeleivel fagytak a játékok (C2, BF3), vagy a gép indult újra.
De jött a vbe7. A top biost átírtam vele. 1225mV a gpu-nak, a tdp alapnak a korábbi max 120W adtam meg.
Eddig minden rendben van. 1680x1050 (ultra-extreme) alatt nincs fagyás, nincs újraindulás. A hőfok pedig 70°C alatt van. -
DeadMeat
nagyúr
-
Peaceliker
addikt
-
GG888
senior tag
A10-5800K-m van (turbo nélkül, 4.5-ön), Borderlands 2 capped 50FPS beállításon, 720p felbontással, 4x antialiasing, texture highon, model highon, az a fénybeállítás (ambient occlusion talán) fullon, többit mediumon hagytam, ~40 FPS droppolt nagyobb robbanásokkor, szóval nem olyan rossz ez a proci....
-
WP14
őstag
Itt is van játék, amiben 7870 a jobb és van, amiben 660ti. Összevetésben meg minimális különbség a 660ti javára.
Árban meg, kivéve a mai iponost, 7870 jobb, tegnapihoz képest pl. 10 ezerrel volt olcsóbb 7870.
Tehát, ha akció nélküli árakat veszünk alapul, akkor a 7870 a jobb választás, a 10 ezerrel alacsonyabb ára miatt, mert ipon szereti eljátszani, hogy kitesz egy VGA-t akciósan, ami a megrendelés után mégsem beszerezhető és sajnálják nagyon -
Mirman
őstag
Hát nem tudom, én xbox plusz crt tv kombóról váltottam PCre egy IPS237L monitorral. Egyenlőre nekem a 720p-es felbontás is elegendően szép játékok alatt (filmre persze hogy magasabb felbontasban használom) és azért kétlem hogy ne hajtana ki elfogadhatóan a játékok nagy része alatt a 7790et az A10, azért annyira nem gyenge.
-
IreN!CuS
addikt
Dirt Showdown
A min FPS nőt a avg nem ezért csodálkoztam rajta.
Hitman : Absolution
Igen a Hitman a "legtisztább" Ha levesszük a max fps-es mérést.
Sleepings Dogs
Vagy mérési hiba vagy akkor miért nem nőt tovább az avg FPS amikor mind a mind mind a max tovább tudod gyorsulni?
CPU 3500 | VGA 1150/1600 46,6 | 58,8 | 68,5
CPU 4500 | VGA 1150/1600 49 | 58,8 | 71,3Stonerice GPU kihasználtságot mivel tudom mérni?
-
dragonfx
veterán
nem feltétlen a márka és a hűtés milyensége és az árcédula szabja meg mitől jobb valami.de ezt már tudjuk.
mér lenne otvar egy ref hütős vga?
mert 10 fokkal melegebb??
na és? nem 60 hanem 70?és?120ig bírnia kell..ha nem gariztatás.
amugy amiota betört a nyár vége kishazánkban hát a dirt3ba elég rendesen felpakolja 67 fokig a hőmérsékletet nem akarom elhinni a külső hő ennyit befolyásol hisz eddig is ugye fütött lakásban éltema hőfok kb ugyanannyi 24...
mit tudnékl cisnálni?
pasztázás?portalanitás? -
PeL
addikt
Látom te is okos kis troll vagy.
és ha valaki szán egy kis pénzt a minőségre, az olyan nagy baj? Nem mindenkinek kell ám az ótvar cucc, mert kicsinyeskedik 1-2 ezer forinton
Aki megteheti, szánjon. Csak megsúgom hogy az az "ótvar cucc" is megállja ugyanúgy a helyét mint a "prémium" kategóriás darabok. Nekem is egy ilyen ótvaros olcsó 7770-em van és 30 fokon pörög alapjáraton, 60-65 fok maximum játék alatt pedig nem agyonhájpolt Vapor-X meg mittudoménmi. Szóval szerintem túl sok értelme tényleg nincs a drágábbat venni ha az alap verziók is gond nélkül megállják a helyüket. De aki a csilli villi cuccokra bukik az vegye a drágábbat (meg aki tuningolni akar), ezzel csak azt akartam írni hogy nem válik túl nagy előnyére.
elkeserítelek, de az a proci olyan vérszegény ehhez a kártyához, hogy meg sem érdemes venni
Írod ezt úgy, hogy a te procid még az övétől is elmarad a passmark pontszám szerint (oké, a te procid unlockolt, de alapon akkor is ugyanaz szinte csak 10-20 pont különbség van) és neked is 7770-ed van.
E tények mellett a hozzászólásodhoz csak gratulálni tudok tényleg
Nekem is csak egy E6700-am van mellette, mégsem érzem úgy hogy bármiféle hátrányom származna belőle, nekem teljesen jól pörög a cucc így is. Jó persze nyilván több FPS-t hozna egy I3-al vagy I5-el, de CS:GO-ban így is megvan a 100-150 FPS 1920x1080-ban, ez nekem teljesen elegendő egyelőre.
-
dragonfx
veterán
Én arra utaltam ezzel a 7770.et 28k.ért éri meg megvenni felette nem.
már én se látok 32ért gtx650ti.t.
de 34k.ért igen és ha a vapor-x 35k akkor a kettő közül előbbi a jobb választás mégha a hütő gyengébb is rajta.a teljesitmény számit nem a külső.
ami rajta van lehüti max a másik jobban és szebb.de ugyanaz a cél. -
dragonfx
veterán
Hát ne haragudj lehet az asus tulajok fele elégedetlen a zaj és a antituningolhatóság miatt.
de a sapphire tulajok 95%a elégedett.
mivel a sapphire 1.25V.t ad igy ezt tuti bírja a gpu....az 1.3V ehhez képest már nem sok lépés.ez nem tulfeszelés.meg amugyis ott a gari.
lehet a gpu tweak elfelejti a trixx nem felejti el. -
dragonfx
veterán
segítségből irtam nem fikázásból.nem álomvilág ez az általános statisztika.pláne 1.3as fesszel nehogymár 150en se menjen....1150 is simának kéne lennie.
Hát akkor te belenyultál ezek szerint 2 fosba...
a fesz emeléssel birnia kéne 100%.
enyémen is csak 1.2V van és meggy 1100on stabilan. (én 1100/5600on használom)10723>>
teljeseen ok az eredmény.
A ramot probáld meg addig amig nem csikozik.
mondjuk tedd 5300,5400ra..és így.....elég ha belenézel az elejébe látod csikozni fog vagy sem.
A gpu voltage a csuszka végén emnnyit mutat neked?probáld meg 1150re tenni és ugy lefuttani... -
ViZion
félisten
Pedig egy ideális világban minden chip egyforma...
és a quad SLI-t az i3 is kihaJcsa...Az én Sapphire HD7770 GHz OC-m is fain darab, mégsem tudtam húzni annyira a ramot, mint pár szerencsésebb játékos (neveket nem tudok mondani, de a topik elején volt egy lista, meg kell keresni ha vkit érdekel miket küldtek be). Az a téveszme is visszatér időnként, hogy a "síma" és az OC ugyan az, tehát OC-t nem szabad venni...
bele kell törődni
-
ebegab92
senior tag
Ez így van pontosan,ahogy mondod.Igaz én nem rángattam meg még a kártyámat,de nagyon nem is akarom
Minden az anyagminőségtől,a szilíciumwafer finomságától s a hűtéstől függ (meg kicsit a szerencsétől is)
De manapság már kissé leáldozóban van a tuning is:
-szorzózáras Intelek (vedd a drágábbat,hogy menjen az is alapú üzletpolitika...)
-nem lehet az NVIDIA-kat túlfeszelni,így a tuningpotenciál csökkent -
Lurch
csendes tag
Az én gigabyte kártyámat is teszteltek ott -> Gigabyte HD7770 OC
1100Mhz mellett 0.99V, szerintem inkább a 1.238V a valós érték
-
Lurch
csendes tag
1.2V az alap a 7770-nek, a 7750-nek meg 1.1V -> Radeon HD 7700 Series Voltages
Nekem Gigabyte 7770 OC-m volt, rev 1.0-ás, 1100Mhz-en ment alapba és ehhez 1.238V-ot állítottak be, legalábbis GPU-Z ennyit írt ki.
-
Gyuszi83
tag
Power Targetet +20%-ra ez magyarul a Teljesítmény vezérlő beállítások lenne ? Ez mit befolyásol vagy mire jó ? Far cry 3-al próbáltam 1100, 1250-en MSI afterburner-el figyeltem az adatokat. A hőfok 55 Fok volt max kb 1 óra játék után. 1366x768 maximum beállítások mellett.
-
Lacccca87
addikt
Fura egyikkel sem találkoztam.
BS3-at éppen most fejeztem be ( 1x omlott össze összesen, pedig OC bios van a sima helyett), gondolom nem lehet nagy különbség a játék motorok közt.Remegő címsor -on mit értesz? Böngészőbe vagy hol?
Csempék meg bejönnek ha akarom de nekem fent van a classic shell is így indításkor nem azt látom.
Asszem Win 8 Pro van nekem.
-
dragonfx
veterán
a 420 ota van erről szó...kb 330nál vagyunk.nekem 500as egy oldal....szoval még fél oldal sincs és van közte szakmai hsz is.
amugy ezek befolyásolják közvetve az idetévődök vga választását..értelemszerűen 2gb rendszermemóhoz kár 7790et venni.
de maga a vga.k árát is befolyásolja.szerintetek ddr5 lesz majd alaplapokon is? -
alitak
senior tag
Nem játék miatt van kitolva, matematikai számításokat végez a kártya. Annak a sebessége viszont úgy látszik, hogy stabil. A +25% is a számítási kapacitás alapján van. Megpróbálom a kitolt tdp-vel, alacsonyabb órajelen.
mod: +20% power target alap órajelen semmi változást nem hozott, viszont ugyanilyen power target mellett a 1210MHz ugyanakkora számítási kapacitást hoz, mint amikor nincs kitolva a tdp.
Viszont az alapórajeles számításra rosszul emlékeztem: a +órajel +15% gyorsulást hoz. -
gg01987
csendes tag
Remélem a garanciális ügyintézés nem fog nyögvenyelősen menni, mert nem szeretnék itt két hétig kártya nélkül (ez által gép nélkül) nézegetni. Sőt mi több 8 munkanapon belül, ha jól tudom akkor a pénzemet is visszakérhetem (amit lehet meg is teszek), mert enyhén szólva is bizalmamat vesztettem a dologgal kapcsolatban (olcsó húsnak híg a leve), hiszen elég lehangoló ha egy zsír új terméket hibásan kapok meg!
Bár az úriember erről valószínűleg nem sokat tehet, de valahogy mégis rossz érzések keringenek bennem a megbízhatóságot illetően. Egyenlőre a panasz email-emre sem válaszolt, de ezt betudom a hétvégének, merthogy most bizonyosodtam meg a termék hibájáról (eddig próbálkoztam megoldást találni). -
djculture
félisten
Ja tényleg, már bekeveredtem én is
NyuszyCaster Én azt mondom várj még kicsit is 7790-et vegyél ha normalizálódik az ára... Azért már mert azon már újabb fejlesztésű gpu van tartósabb cucc. Ha tényleg sok időre terveznél vele 7770 szerintem felejtős, nem egy időálló cucc ősszel ha jönnek az új konzolok rengeteg ember adja majd elfele. -
NyuszyCaster
senior tag
pontosan ugyan az mint nekem a 6770 el de mekem csak 3 nap garit válalt addig nem is volt baj vele viszont utánna csikozott ami érdekes hogy terhelés nélkül!!!! hivtam őt hogy mi a helyzet azt mondta a volt tulaj hogy igy jártam megrróbál garit intézni természetesen semmi.... majd én keresetem hogy találtam gariztató embert és erre a volt tulaj vissza utalt nekem 3k t a javitásba nem mentem bele a gariztatás 8-9k lett volna annyit meg nem ér már egy 6770 ha vapor-x ha nem főleg ha 23 k ért vettem én maeha jelentkezett egy vevő hogy neki igy is megér 15 k t
hát vigye igy most 3871 dohog a gépben...
oliba
"ASUS-t felkerestem, ők papír nélkül nem tudtam mit csinálni velem."én pár éve boltban vettem egy ASUS monitort és mikor a bolti gari lejárt besz@rt ugye mikor máskor...
fölhivtam az ASUS t és a monitor hátán lévő sorozatszámot kérték semmi más papirt az alapján megmondták hogy van rá még 3 év gyártói gari és küldték is a futárt dijmentesen nekem csak be kellet csomagolni a monitort és 3 hét után jött a futár a másikal amire onnantól számitcva ujra 3 év asus gari van -
rostiron
őstag
-
djculture
félisten
7850 2 gigás 1 hónapja 45k volt /3 haver is vett ennyiért/most 50 felett van ez neked nem emelkedés akkor nem szóltam. Ennyit a forint se romlott hogy 5 ezerrel többe kerüljön 1 hónap alatt egy 45k-s cucc..
7790 meg már pénteken volt az egyik nagykernél netto 40k-ért és erre jön még az áfa +kisker 5-10%.. 45k- is lesz vagy felette.Jó gondolom lefog menni nyáron majd 42 ezerre max, ha nem szabadul el az árfolyam.
-
gg01987
csendes tag
Helló!
Köszi a tippet de már megpróbáltam és nem segített az sem!
Tovább tesztelgettem a játékokat és felraktam néhány régebbit is pl colin dirt 1, 2, és mindegyik játéknál kivétel nélkül lefagy a rendszer, vízszintesen becsíkozza a képernyőt! Ebből is gondolom hogy halott az a kártya, mert minden játéknál ezt csinálja kivétel nélkül! A kártyát egyébként Gianni bazárjából vásároltam, remélem nem lesz gond a garanciális cserével (remélem nem javítani fogják ezt a karit hanem cserélni kompletten pl egy sapphiere-ra)!
Köszi azért a tippeket még egyszer! -
rostiron
őstag
Ha kicsit még húzni akarnám melyik programot használjam ?
Kb. 1,5 órát játszottam eddig, de semmilyen gond nem volt."a mostani jobb és optimalizáltabb driverekkel ~50MHz-et vett vissza a stabil órajelből."
Ezt nem értem a driver visszavett az órajelből ??? Vagy hogy van ez most ? elmagyaráznád? -
djculture
félisten
Én nem csak arra alapozok elég szép gyűjteményem van club 3d ügyben, tápegységem is az plusz van 2db Club3D 5870 OC Edition a másod gépemben
Arkennys Az a baj hogy 22k egy Asus GT640 2GB DDR3 tehát még csak nem is olcsó...24-ért meg már van hd7750 1gb ddr5 és nem kicsit erősebb
-
djculture
félisten
Hardver technikusként van némi rálátásom a témára maradjunk ennyiben. Gigabyte meg az asus az amiből rengeteg hibás van, többiből egy két széria ugrik be. Mondjuk valószínűleg azért is van ennyi rossz mert pl asusból a gt630-640 kártyákat ezresével viszik naponta az emberek. Az most a legnépszerűbb kártya hiába gyengusz.
-
Arkennys
addikt
Nem hinném, az azért durva lenne eléggé.
Egyébként erőltetném én is a DVI-t, ha lenne olyan monitorom. De nincs (és szerintem sokaknak).
Jó öreg CRT-mről is most váltottam át egy samsung syncmaster 940N-re, amit ismerős vett az irodájából, eléggé olcsón. Ezen meg csak d sub van.
-
-
csucsu21
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Autodesk - Revit
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bittorrent topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Windows 11
- Kés topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest